Τρίτη, 17 Ιουλίου 2012

Μειονοτικό ζήτημα και στα Δωδεκάνησα (από πράκτορες της Άγκυρας)! Φωτογραφίες ΣΟΚ

Μετά την αρκετά πετυχημένη μετατροπή της θρησκευτικής (μουσουλμανικής) μειονότητας της Θράκης σε εθνική μειονότητα ("Τουρκική"),  οι πράκτορες της Άγκυρας συνεχίζουν απτόητοι.
Εδώ και λίγο καιρό επιδιώκουν και όπως φαίνεται κατάφεραν πολύ καλά  να δημιουργήσουν μουσουλμανική (μελλοντικά "Τουρκική") μειονότητα και στα Δωδεκάνησα (ίδρυσαν ήδη συλλόγους σε Κω και Ρόδο).
Την ίδια στιγμή το "Ελληνικό"(κατ' ευφημισμό) κράτος συνεχίζει να  ...κοιμάται.


Ακολουθούν οι φωτογραφίες και σύντομα σχόλια (το πλήρες κείμενο στο φιλικό ιστολόγιο ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ-STOP/DEFOL )

Φωτογραφία 1:
η καινούρια πρόσοψη των γραφείων του 
Πολιτιστικού Συλλόγουγος Μουσουλμάνων Ρόδου 
"Η Αδελφοσύνη" 
(άραγε ποια είναι τα αδέρφια τους ;)
Φωτογραφία 2:
Η «αποστολή» από τη Θράκη στα Δωδεκάνησα


Η «αποστολή» στα Δωδεκάνησα, με βασικό όργανο τον Ιλτέρ Μέτσο, ιμάμη της ψευδομουφτείας Ξάνθης, τον οποίο έστειλε ο Αχμέτ Μετέ στη Ρόδο για να…στήσει τη δουλειά. Στην φωτογραφία βλέπουμε τον Μέτσο (πρώτο από αριστερά) προ ολίγων μηνών στο λιμάνι της Ρόδου, παρέα με δύο άλλους…μουσαφίρηδες από την Ξάνθη, τον…αριστερό Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, νυν βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, και τον Τουρκές Χατζημεμίς, γνωστό προξενικό όργανο και υποψήφιο στις εκλογές της 6ης Μαΐου με το (τότε) κόμμα της Μητσοτάκαινας (ΔΗ.ΣΥ.).Φωτογραφία 3:
 Ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών 
Μεχμέτ Νταβούτογλου στην Κω, 
στα γραφεία του "Συλλόγου"

Την ίδια εποχή μάλιστα ανάλογη δραστηριότητα παρατηρείται και στην Κω, με τη λειτουργία τουρκο-συλλόγου, που - με πρόεδρο κάποιον Μαζλούμ Παϊζάνογλου – έχει επαφές με Τούρκους δασκάλους και αποδύεται γενικά σε διάφορες προσπάθειες για τον εκτουρκισμό των ντόπιων μουσουλμάνων του νησιού. Πολύ ενδιαφέρουσα (και εξαιρετικά εύγλωττη) και η 2η φωτογραφία που δημοσιεύουμε, όπου βλέπετε τον Παϊζάνογλου παρέα με τον Μεχμέτ Νταβούτογλου στα γραφεία του εν λόγω συλλόγου, κατά την “ανεπίσημη” επίσκεψη του Τούρκου ΥΠΕΞ στην Κω το 2010!
Φωτογραφία 4:

Επίσκεψη του Συλλόγου Μουσουλμάνων Ρόδου
στην "Τουρκική" Νεολαία Κομοτηνής

... τα πρώτα ταξιδάκια του Πολιτιστικού Συλλόγου Μουσουλμάνων Ρόδου «Η Αδερφοσύνη», του οποίου ο πρόεδρος Μεχμέτ Ζαμανάκι και μέλη του ΔΣ, συνοδευόμενα και από τον πρακτορο-ιμάμη Μέτσο, ήρθαν στις 8 Ιουλίου στην Κομοτηνή και συναντήθηκαν με αρκετά από τα τοπικά φασιστόμουτρα που υποδύονται την ηγεσία της μειονότητας.
 Στη φωτογραφία είναι από την επίσκεψη στη λεγόμενη «Τουρκική Νεολαία Κομοτηνής» όπου τους υποδέχθηκε ο πρόεδρός της Κοράι Χασάν (αυτός ντε που πρόσφατα έκανε τεμενάδες στον αρχιφασίστα Μπαχτσελί)
Φωτογραφία 5:
 Γεύμα του Συλλόγου Μουσουλμάνων Ρόδου 
με στελέχη του DEB στην Κομοτηνή

Ο πρόεδρός του DEB  Moυσταφά Αλή Τσαβούς, τους παρέθεσε γεύμα, στο οποίο παραβρέθηκαν ακόμη ο Κοράι Χασάν και ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του DEB και σύμβουλος του προέδρου Αϊντίν Αχμέτ (ναι, αυτός που, όπως σας γράφαμε, προ ολίγων μόλις ημερών μοίραζε βραβεία σ’ εκείνους τους γκριζόλυκους της Γερμανίας για το τουρκο-γιούρο που έγινε στη μνήμη του Αχμέτ Σαδήκ).
     Όπως μας ενημερώνει η ίδια η επίσημη ιστοσελίδα του DEB (μετάφραση tourkikanea.gr), «κατά τη συνάντηση, η οποία ήταν σε πολύ θερμό κλίμα, ο Τσαβούς ανέφερε πως οι καρδιές των Τούρκων της Θράκης είναι πάντα μαζί τους, αλλά ότι λόγω της απόστασης δεν συναντιόντουσαν πολύ συχνά, εφεξής όμως θα ξεπεράσουν αυτήν την απόσταση και θα καταβάλουν ιδιαίτερη προσπάθεια για να συναντώνται με τα αδέρφια τους, που μοιράζονται την ίδια μοίρα. Όπως τόνισε χαρακτηριστικά «τα θέματα σας είναι θέματα μας, εάν μια φωτιά εκεί καίει τις καρδιές, είτε είναι εκεί, είτε είναι εδώ, σε κάθε θέμα πρέπει να έχουμε κοινή αντιμετώπιση» (σ.σ. καταλαβαίνετε δηλαδή τι μας περιμένει). Ανέφερε ακόμη πως θα καταβληθεί προσπάθεια, ώστε ειδικότερα οι νέοι να συναντώνται και να αναμιγνύονται πιο συχνά».


Ελπίζουμε όταν ξυπνήσει επιτέλους το Ελληνικό κράτος αλλά και όλοι μας, να μην είναι πλέον ... αργά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: