Παρασκευή 3 Αυγούστου 2012

Οι οικογένειες των ηρωωμαρτύρων Ισαάκ και Σολωμού ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΝ. Πορεία μοτοσικλετιστών



Οι οικογένειες των ηρωωμαρτύρων μας Τάσου Ισαάκ και Σολωμού Σολωμού οι οποίοι φονεύθησαν βάρβαρα από τον Τούρκο κατακτητή, μαζί με τον ΕΦΑΕΦΠ διοργανώνουν το ετήσιο μνημόσυνο των ηρώων μας. 

Το μνημόσυνο θα τελεστεί στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου στο Παραλίμνι. Θα ακολουθήσει πορεία από τον ΕΦΑΕΦΠ προς το μνήμα των ηρωωμαρτύρων μας όπου εκεί θα τελεστεί και το Τρισάγειο. 

ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ! ΤΟΥΡΚΟΙ ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ!
Πληροφορίες - Προσυγκέντρωση και Μεταφορικό
Λευκωσία: Οίκημα ΑΠΟΕΛ 07:15 - Κωστής (99959595)
Λάρνακα- Κυκλικός Κόμβος Ριζοελιάς 07:30 - Αβραάμ (97828118)
Λεμεσός - Κυκλικός Κόμβος Γερμασόγειας 07:00 - Στυλιανός (99801504)
Πάφος - Υπεραγορά Ορφανίδη 06:30 - Μαρίνος Βασιλείου 99865672
Παραλίμνι - Δώρος (99785605)


http://www.facebook.com/events/267709563341546/



Πορεία μοτοσυκλετιστών 2012: 

«Πρωτοβουλία Μνήμης Ισαάκ – Σολωμού»


Σκοπός της δημοσιογραφικής διάσκεψης είναι η ενημέρωση για τις εκδηλώσεις που διοργανώνει στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων της, η Πρωτοβουλία Μνήμης Ισαάκ-Σολωμού, το τριήμερο 3, 4 και 5 Αυγούστου 2012, για να τιμήσει τους ήρωες Τάσο Ισαάκ και Σολωμό Σολωμού.

Η «Πρωτοβουλία Μνήμης Ισαάκ-Σολωμού» έχει συσταθεί  από μια ανεξάρτητη ομάδα νέων ανθρώπων από το 2008, έχοντας ως βασικό στόχο τη διατήρηση της μνήμης της θυσίας των Ισαάκ – Σολωμού και την ανάδειξη στην κοινωνία μας των μηνυμάτων που πηγάζουν μέσα από τη θυσία δύο συνανθρώπων μας.  Επιπλέον, στοχεύει στη συνέχιση του θεσμού της πορείας των μοτοσικλετιστών ως συμβολικού μέσου διεκδίκησης του δικαιώματός μας στη ζωή και στο σεβασμό της ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθεριών, τα οποία στερούμαστε στην Κύπρο λόγω της τουρκικής εισβολής και κατοχής της πατρώας γης.

Αποκορύφωμα των πορειών των μοτοσικλετιστών αποτέλεσε η αντικατοχική πορεία που διοργανώθηκε το 1996.  Κύπριοι και ξένοι μοτοσικλετιστές ξεκίνησαν από το Βερολίνο με στόχο να τερματίσουν στην Κερύνεια.  Με την απαγόρευση από τις κατοχικές αρχές της ελεύθερης πρόσβασης προς την κατεχόμενη Κερύνεια, οι μοτοσυκλετιστές διαδήλωσαν σε διάφορα σημεία όπως στο Σοπάζ και στη Δερύνεια.  Ο τουρκικός στρατός έδειξε για μια ακόμη φοράτο σκληρό και απάνθρωπο πρόσωπό του, δολοφονώντας άνανδρα τον Τάσο Ισαάκ και Σολωμό Σολωμού. Μετά τις δολοφονίες των Ισαάκ και Σολωμού το κίνημα των μοτοσικλετιστών εξασθένησε αλλά δεν εξαφανίστηκε.

Η νεολαία και η κοινωνία μας γενικότερα έχει ανάγκη από το σύστμα αρχών και αξίων που μας δίδαξαν οι δύο ήρωες. Πιστεύουμε ότι αποτελεί καθήκον όλων όπως η μνήμη των ηρώων μας και τα μηνύματα του αλτρουισμού, του ηρωισμού και της αυτοθυσίας τους, να τιμώνται με σοβαρότητα, σεβασμό και υπευθυνότητα, μακριά από οποιεσδήποτε εθνικιστικές εξάρσεις και σκοπιμότητες.
Με αυτά τα δεδομένα η «Πρωτοβουλία Μνήμης Ισαάκ – Σολωμού» διοργανώνει τις εκδηλώσεις μνήμης, οι οποίες χωρίζονται σε δύο μέρη. Το πρώτο μέρος αφορά τη διήμερη πορεία κατά μήκος της Νεκρής Ζώνης που θα γίνει από τους μοτοσικλετιστές το διήμερο 3 & 4 Αυγούστου 2012 (περισσότερες πληροφορίες θα ανακοινωθούν αργότερα). Το δεύτερο μέρος αφορά στην πορεία των μοτοσικλετιστών από τη Λευκωσία, τη Λεμεσό, την Πάφο, τη Λάρνακα και τα Κοκκινοχώρια προς το κοιμητήριο Παραλιμνίου, όπου θα παραστούμε στο τρισάγιο που θα γίνει στους τάφους των Ισαάκ – Σολωμού.

Το καινούριο στοιχείο των εκδηλώσεων μας συνίσταται στα εξής:
1.        Το διήμερο ταξίδι κατά μήκος της Νεκρής Ζώνης (του οποίου τις λεπτομέρειες ακόμα εξετάζουμε και θα ανακοινώσουμε).
2.        Τη συμμετοχή μοτοσικλετιστών από την Πάφο.

Οι χώροι και ώρες συγκέντρωσης των μοτοσικλετιστών είναι οι ακόλουθοι:
ΛΕΥΚΩΣΙΑ – Περίπτερο Οκτάγωνο 7:30 π.μ.
ΛΕΜΕΣΟΣ – Χώρος Στάθμευσης K-Cineplex 7:00 π.μ.
ΠΑΦΟΣ – Χώρος Στάθμευσης Παφιακού Σταδίου 7:30 π.μ.
ΛΑΡΝΑΚΑ – Κυκλικός κόμβος Ριζοελιάς 8:00 π.μ.
ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ – Κυκλικός κόμβος Αγ. Νάπας 8:30 π.μ.

Όσοι συμμετέχουν στην πορεία των μοτοσυκλετιστών θα πρέπει υποχρεωτικά να φορούν προστατευτικό κράνος και τη φανέλα που θα διανέμεται στους χώρους συγκεντρώσεως. Απαγορεύονται φανέλες οργανώσεων, ποδοσφαιρικών ομάδων, στρατιωτικών σωμάτων, κλπ. Με τον τρόπο αυτό αποδεικνύουνε ότι δεν κάνουμε οποιεσδήποτε διακρίσεις.  Εξάλλου, κομματικές, οπαδικές ή άλλες διακρίσεις δεν έχουν καμία θέση στην προσφορά τιμής για τη μνήμη των ηρώων μας και στον αγώνα για αποκατάσταση των δικαιωμάτων μας.  Επίσης, κατά την παρουσία μας στο κοιμητήριο Παραλιμνίου και στην εκδήλωση που θα διοργανώσουμε δε θα φωνακτούν οποιαδήποτε συνθήματα.

Η «Πρωτοβουλία Μνήμης Ισαάκ-Σολωμού» δεν έχει οποιαδήποτε σχέση με κόμματα, κομματικές νεολαίες, φοιτητικές οργανώσεις, ποδοσφαιρικές ομάδες, συνδέσμους φιλάθλων ή οποιεσδήποτε άλλες οργανώσεις και δεσυνεργάστηκε με κάποια άλλη οντότητα ή πρωτοβουλία για τη διοργάνωση των εκδηλώσεων της.  Στις εκδηλώσεις μας είναι όλοι ευπρόσδεκτοι αρκεί να τηρηθούν οι οδηγίες που προαναφέραμε έτσι ώστε να επιτευχθεί ο στόχος των εκδηλώσεων. Σε καμία περίπτωση δε θα δεχτούμε ενέργειες που είναι δυνατόν να σπιλώσουν τη μνήμη των Ισαάκ και Σολωμού.
Λευκωσία, Δημοσιογραφική Εστία, 25 Ιουλίου 2012

Εκ μέρους της Πρωτοβουλία Μνήμης Ισαάκ – Σολωμού
Η Οργανωτική Επιτροπή:
Κασινίδης Ξένιος  99664296 xkasinide@gmail.com
Γεωργιάδης Σάββας 99430265

Δεν υπάρχουν σχόλια: