Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

Νέο σκάνδαλο με διορισμό και άλλου τουρκοκύπριου από το ΑΚΕΛ!

Διορισμός Τουρκοκύπριου μέσω ψευδοκράτους και ΠΕΟ, στην Μόνιμη Αντιπροσωπία της Κ.Δ. στην ΕΕ

Προτού εργοδοτηθεί από την Κυπριακή Δημοκρατία, είχε περάσει από τη λεγόμενη μόνιμη αντιπροσωπία του ψευδοκράτους στις Βρυξέλλες, η δουλειά της οποίας είναι να ισχυρίζεται πως δεν υπάρχουμε! Τουρκοκύπριος, ο οποίος έχει θητεύσει στο παράνομο υπουργείο εξωτερικών των κατεχομένων στο παρελθόν, θεωρήθηκε κατάλληλος για να εργαστεί στη Μόνιμη Αντιπροσωπία της Κυπριακής Δημοκρατίας στην ΕΕ (ΜΑΕΕ). Πρόκειται για τον Hasan Civelek Engelkiran, ο οποίος εργάζεται στην Ομάδα Εργασίας Κοινωνικών Υποθέσεων, που υπάγεται στην ΚΟΡΕΠΕΡ Ι. Αν και ο Τ/κ υπάγεται στο Υπουργείο Εργασίας, βρίσκεται αποσπασμένος στη ΜΑΕΕ για σκοπούς Προεδρίας, άρα ανήκει, ουσιαστικά, σε διπλωματική αποστολή του Υπουργείου Εξωτερικών. Ένας χώρος που του είναι «γνώριμος», αφού έχει και στο παρελθόν εργαστεί σε «μόνιμη αντιπροσωπία». Μόνο που αυτή ήταν παράνομη και υπαγόταν στο «υπεξ» του ψευδοκράτους… με πτυχίο και… προϋπηρεσία.Ο Τ/κ που τώρα εκπροσωπεί την Κυπριακή Δημοκρατία, προηγουμένως εκπροσωπούσε το παράνομο μόρφωμα του ψευδοκράτους. Όπως αναφέρει ο ίδιος, σε βιογραφικό που ανέβασε σε χώρο κοινωνικής δικτύωσης, υπήρξε ειδικευόμενος στην «τ/κ αντιπροσωπία» του ψευδοκράτους στις Βρυξέλλες, καθώς και ειδικευόμενος στο «υπουργείο εξωτερικών της ΤΔΒΚ». Έχει, επίσης, εργαστεί στο τ/κ εμπορικό επιμελητήριο και στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Abhaber. Πάντως, ο συγκεκριμένος Τ/κ, σε αντίθεση με τον Κεμάλ Ζιχνί, ο οποίος εργοδοτείται στη ΜΑΕΕ χωρίς να έχει κανένα πτυχίο πανεπιστημίου και με ειδίκευση στα ξενοδοχειακά, έχει φοιτήσει στο Bilkent Universitesi της Άγκυρας, στον τομέα των Διεθνών Σχέσεων και είναι κάτοχος μεταπτυχιακού του Πανεπιστημίου του Μάαστριχτ στην Ευρωπαϊκή Διοίκηση.

Ο ρόλος της ΠΕΟ

Σημειώνεται ότι η παράξενη επιλογή της Κυβέρνησης, εκτός του παράνομου υπουργείου των κατεχομένων, έτυχε, επίσης, εκπαίδευσης και από την ΠΕΟ. Πρόκειται για έναν από τους επτά Τ/κ που, σύμφωνα με δημοσίευμα του «Φ» στις 21/8, εργοδοτήθηκαν για σκοπούς της Κυπριακής Προεδρίας, κατόπιν ταχύρρυθμης εκπαίδευσης από σεμινάριο-ημερίδα που συνδιοργάνωσαν το Ινστιτούτο Εργασίας της ΠΕΟ με το Γραφείο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Ευρωκοινοβουλίου στην Κύπρο. Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, το κόστος εργοδότησής τους δεν το επωμίζεται το κράτος αλλά το Ινστιτούτο Εργασίας της ΠΕΟ. Προκύπτει, βεβαίως, το ερώτημα γιατί έρχονται σε συνεννόηση τα διάφορα τμήματα της Κυβέρνησης με το Ινστιτούτο Εργασίας της ΠΕΟ, όταν υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις και προβαίνει το Ινστιτούτο σε ταχύρρυθμη εκπαίδευση ατόμων που προορίζονται για στελέχωση υπουργείων. Άξιον απορίας είναι, επίσης, κατά πόσον η ΠΕΟ υποδεικνύει στο κράτος ποιους να προσλάβει, αφού και οι επτά προσληφθέντες Τ/κ είναι πρόσωπα που πέρασαν από την ίδια ημερίδα που διοργάνωσε. Θα πρέπει, τέλος, να διευκρινιστεί κατά πόσον ισχύει ότι πληρώνονται από την ΠΕΟ, αφού αυτό σημαίνει πως για άλλον εργάζονται, αλλά από άλλον εξαρτώνται.

Παρανομεί το Γραφείο του Ευρωκοινοβουλίου;

Από τα πιο πάνω, προκύπτει ότι το Γραφείο του Ευρωκοινοβουλίου στην Κύπρο εκπαιδεύει πρώην υπαλλήλους του ψευδοκράτους, που έχουν εργαστεί σε παράνομους θεσμούς, τους οποίους δεν αναγνωρίζει. Υπό το φως των πιο πάνω, καταστρατηγεί ή όχι τις αποφάσεις του ΣΑ 541 και 550 καθώς και την αντιδήλωση της ΕΕ της 21ης Σεπτεμβρίου 2005, που αποτελεί τμήμα του Κοινοτικού Κεκτημένου; Σημειώνεται ότι οι αποφάσεις αυτές αποτελούν τμήμα του διεθνούς και του κοινοτικού δικαίου και καθορίζουν ότι στην Κύπρο υπάρχει μόνο ένα κράτος, αυτό της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Θέμα ασφάλειας

Ο διορισμός του Hasan Civelek Engelkiran δημιουργεί σοβαρά ερωτήματα για την υπευθυνότητα αυτών που λαμβάνουν τέτοιου είδους αποφάσεις. Όχι, βεβαίως, γιατί ο κ. Engelkiran είναι Τ/κ ή γιατί δεν πληροί τα κριτήρια, αλλά επειδή τίθεται ύψιστο θέμα ασφαλείας μαπό την απασχόλησή του στη μΑΕΕ, καθώς πρόκειται για άτομο που προηγουμένως εργοδοτείτο στο παράνομο υπεξ. Εύλογα μπορεί ο οποιοσδήποτε να διερωτηθεί αν ο εν λόγω Τ/κ άλλαξε ξαφνικά αντιλήψεις και δεν αναγνωρίζει τη λεγόμενη «ΤδΒΚ», όπως επίσης και κατά πόσο δεν θα επιστρέψει στη λεγόμενη αντιπροσωπία ή σε άλλο πόστο του ψευδοκράτους, με τη λήξη του συμβολαίου του. Υπήρξε, άραγε, κάποια διαδικασία, μέσα από την οποία διευκρινίστηκε ότι δεν διατηρεί επαφές με την προηγούμενη δουλειά του, δεδομένου ότι η παράνομη αντιπροσωπία των κατεχομένων έχει ως βασικό στόχο την υπονόμευση της Κυπριακής δημοκρατίας στην καρδιά της ΕΕ και τις προσπάθειες αναγνώρισης του ψευδοκράτους; Εμπίπτει και η προϋπηρεσία στο ψευδουπουργείο εξωτερικών στις «πολιτικές πτυχές» που μελετά το κράτος, κατά τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, για τον διορισμό Τ/κ;-Της Μικαέλλας Λοίζου-

Δεν υπάρχουν σχόλια: