Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012

Τα (ΥΠΕΡ) προνόμια των Τ/κυπρίων


Καιρός ήταν! Επιτέλους η Βουλή θα ασχοληθεί με τα υπερπρονόμια των Τουρκοκυπρίων, που συνιστούν την πιο κραυγαλέα και αφόρητη, πια, παραβίαση της ισότητας των πολιτών. Ας ξεκαθαρίσουμε εξ αρχής: Οι Τ/κύπριοι, με βάση το Σύνταγμα της διεθνώς αναγνωρισμένης Κυπριακής Δημοκρατίας, είναι ισότιμοι με τους άλλους νόμιμους πολίτες της Κύπρου.
Όμως, αυτή η ισότητα, εδώ και πολλές δεκαετίες είναι εξωφρενικά ετεροβαρής υπέρ των Τ/κυπρίων και σε βάρος των Ελλήνων. Μετά την τουρκοανταρσία και το πραξικόπημα των Τ/κ σε βάρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, το 1963, μετά την τουρκική εισβολή, το 1974, οι Τ/κ διαβιούν υπό παράνομο καθεστώς. Αναγνωρίζουν το κατοχικό ψευδοκράτος και την υποτελή στην Τουρκία, τ/κ διοίκηση. Τηρούν τους «νόμους» του κατοχικού εκτρώματος, υπόκεινται στις εντολές μιας παράνομης διοίκησης αλλά, την ίδια στιγμή, διεκδικούν ισότητα ή μάλλον ανισότητα δικαιωμάτων από την Κυπριακή Δημοκρατία, την οποία δεν αναγνωρίζουν!
Πρόκειται για εξωφρενική κατάσταση, που καταλύει κάθε έννοια νομιμότητας, ισότητας και παραβιάζει θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα. Βεβαίως, μπορεί κανείς να ισχυριστεί ότι οι Τ/κ ζουν υπό ιδιαίτερο καθεστώς, εξαιτίας της τουρκικής κατοχής του βόρειου τμήματος της ευρωπαϊκής Κυπριακής Δημοκρατίας. Όμως, δεν μπορεί από τη μια να στηρίζουν ένα κατοχικό έκτρωμα και από την άλλη να απαιτούν να επωφελούνται όλων των δικαιωμάτων, προνομίων, διευκολύνσεων, ωφελημάτων, επιδομάτων, περιθάλψεων από την Κυπριακή Δημοκρατία.

Δεν είναι νοητό να διεκδικούν ταυτότητα και διαβατήριο της Κυπριακής Δημοκρατίας και να μην την αναγνωρίζουν. Οι Έλληνες πολίτες είναι καθημερινά μάρτυρες της προκλητικής προτεραιότητας και άλλων εξωφρενικών διευκολύνσεων, που παρέχονται στους Τ/κ. Διερμηνεύοντας την αντίδραση των Ελλήνων πολιτών, διερωτώμεθα: Οι Έλληνες είμαστε πολίτες δεύτερης ή και τρίτης κατηγορίας και οι Τ/κ πολίτες πρώτης κατηγορίας;
Τώρα επιβεβαιώνεται και το άλλο πρωτοφανές: Από το 1964 μέχρι σήμερα, οι Τ/κ οφείλουν στην ΑΗΚ 267 εκ. ευρώ σε δωρεάν ρεύμα που τους παραχωρείται. Με απλά λόγια, κάθε ε/κ νοικοκυριό επιβαρύνεται με 2000 ευρώ γι’ αυτήν την εξωφρενική και απαράδεκτη δωρεά. Γιατί; Η Κυβέρνηση και όλες οι κυβερνήσεις επικαλούνται τις ιδιάζουσες συνθήκες υπό τις οποίες περνά ο τόπος και γι’ αυτό κλείνουν τα μάτια, στηριζόμενες στην ελπίδα και στην προοπτική ότι: Με τη λύση του Κυπριακού, αυτό και άλλα φαινόμενα θα εκλείψουν.
Μέχρι τότε, όμως, η ανισότητα και τα προνόμια, η παραβίαση δικαιωμάτων θα συνεχίζονται; Αναμένουμε από την αρμόδια Επιτροπή Εμπορίου τάχιστα να ασχοληθεί με το θέμα, που ενέγραψε ο βουλευτής της ΕΔΕΚ Γ. Βαρνάβα και να πετσοκόψει ή και να περιορίσει στο ελάχιστο όσα οι Τ/κ δωρεάν και καταχρηστικά απολαμβάνουν. Χωρίς καμία υποχρέωση! Οι Τ/κ διακινούνται ελεύθερα, απολαμβάνουν δωρεάν ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και όλων των ωφελημάτων αλλά δεν ανταποκρίνονται σε στοιχειώδεις υποχρεώσεις τους έναντι της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Με απλά λόγια, εξαιτίας της ανώμαλης κατάστασης, εδώ και δεκαετίες οι Τ/κύπριοι ζουν παρασιτικά σε βάρος του κυπριακού κράτους και ημών των υπόλοιπων νόμιμων πολιτών. Χρηματοδοτούνται από την κατοχική Τουρκία για να διατηρούν εν ζωή το παράνομο ψευδοκράτος. Μάχονται καθημερινά εναντίον της Κυπριακής Δημοκρατίας, που δεν αναγνωρίζουν αλλ’ απαιτούν να επωφελούνται των υπηρεσιών και ωφελημάτων της.
Επιδιώκουν αταλάντευτα αναγνώριση του κατοχικού ψευδοκράτους και υπονομεύουν την Κυπριακή Δημοκρατία. Χρηματοδοτούνται από την Ε.Ε. Γι’ αυτό υποστηρίζουμε ότι όλα αυτά πρέπει να κοπούν ή να συρρικνωθούν δραστικά. Επιτέλους, το δωρεάν… να πεθάνει! Αρνούμαστε να πληρώνουμε το τζάμπα των Τ/κυπρίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: