Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

Όταν ο λαός δεν είχε ικέτες αλλά ΗΓΕΤΕΣ, που τους χαιρετούσε ... εθνικιστικά ("ναζιστικά")!! Βίντεο σοκ.



Επειδή αρκετά μας "ζάλισαν" με τους "ναζιστικούς" χαιρετισμούς, ας κάνουμε μια ιστορική αναδρομή που θα κλείσει πολλά στόματα! (βίντεο).
Παρατηρείστε πως η νεολαία της ΕΟΝ "χαιρετάει" τον ηγέτη της. Έτσι λοιπόν, με προτεταμένο το χέρι,  "χαιρετούσε" η νεολαία που συνέτριψε το φασισμό και το ναζισμό.
Άραγε οι σημερινοί νέοι, με το playstation, το facebook, το laptop και το 3g κινητό θα μπορούσν να γράψουν σήμερα ένα νέο έπος;;;:
Βίντεο:

2 σχόλια:

Unknown είπε...

Οι σημερινοί νέοι γράφουν και σήμερα το έπος της Αντίστασης στη Νέα Κατοχή του 4ου Ράιχ χωρίς να χαιρετούν ναζιστικά ή αρχαιοελληνικά αν προτιμάς. Το ζήτημα, δεν είναι από πού προέρχεται, αλλά ποιοι τον χρησιμοποίησαν και τον έκαναν ευρέως γνωστό, σε βαθμό που να γίνονται αντιπαθείς όσοι τον χρησιμοποιούν, οι οποίοι ξέρουν πολύ καλά ποιούς μιμούνται...

Αλλά αυτός ο χαιρετισμός σήμερα από αυτούς που χρησμοποιείται δεν έχει άλλη χρησιμότητα από το να αποπροσανατολίσει και να δώσει άλλοθι στους πραγματικούς φασίστες που κυβερνούν. Αν αυτό γίνεται ασυνείδητα πρόκειται περί πολιτικής ηλιθιότητας. Αν γίνεται συνειδητά τότε πρόκειται περί πολιτικής εξαπάτησης για να μας πείσουν πως ο φασισμός είναι η «χρυσή αυγή» και όχι η πιο προχωρημένη μορφή φασιστικής ενοποίησης της Ε.Ε. και η νεοκατοχή με τα φασιστικά μνημόνια που έχουν επιβάλει στην χώρα και στον λαό μας.

Μαχητής Θεσσαλονίκης είπε...

Σημαντική η παρέμασή σου αλλά επίτρεψέ μου μερικές επισημάνσεις:

1) Γράφεις:
"Οι σημερινοί νέοι γράφουν και σήμερα το έπος της Αντίστασης"
ΟΧΙ,
δυστυχώς ΔΕΝ γράφουν "έπος αντίστασης" οι σημερινοί νέοι,
Αν πας μια βόλτα στις "in" καφετέριες της πόλης σου θα το διαπιστώσεις.
Με τόση πλύση εγκεφάλου από τις διαφημισεις και την τηλεόραση, ενδιαφέρονται περισσότερο πχ για το κινητό τους ή το πως θα περάσουν καλά -υλιστικά, παρά για οτιδήποτε άλλο.
Ούτε "ίχνος" αντίστασης δεν υπάρχει σήμερα (με εξαίρεση ίσως την μερική αποστροφή τμήματος του Ελληνικού λαού προς τα δύο μεγάλα κόμματα, τώρα, αν μπορεί να θεωρηθεί αυτό "αντίσταση"...).

2) Δεν μπορώ να ξέρω ποιους επιθυμούν να μιμούνται οι χρυσαυγίτες, αν μιμούνται τον αρχαιοελληνικό χαιρετισμό και τον εθνικιστικό χαιρετισμό του Μεταξά-ΕΟΝ ή όχι. Αυτό το ξέρει ο καθένας τους.
Πάντως χθες ο αρχηγός τους στον ΣΚΑΪ δήλωσε ότι δεν είναι αυτός ο επίσημος χαιρετισμός της Χρ.Αυγής, αλλά μπορούν όσοι θέλουν να χαιρετούν έτσι και δημοσίως αποποιήθηκε οποιαδήποτε σχέση με το ναζισμό. Αυτό το είπε τόσες πολλές φορές που δεν ξέρω γιατί επιμένουν οι δημοσιογράφοι την ίδια "καραμέλα".

3) έχεις δίκο ότι ως χαιρετισμός σήμερα αποπροσανατολίζει.
Συμφωνώ απόλυτα και με το ότι ο φασισμός σήμερα είναι η Ε.Ε. και τα μνημόνια που μας φυλακίζουν ως έθνος για μια ζωή.
Φασισμός είναι και οι νεοταξίτες που μας κυβερνούν ως εντολοδόχοι ξένων δυνάμεων (το "ξένων" δεν αφορά μόνον εθνικό προσδιορισμό αλλά και εμπεριέχει λέσχες και στοές)

4) Καλό είναι να μαθαίνουμε την ιστορία μας. Με το ίδιο σκεπτικό επειδή τον σταυρό τον χρησιμοποίησε ο Χίτλερ, δεν θα έπρεπε σήμερα οι χριστιανοί να φοράνε το σταυρό. Το ίδιο μπορεί να πει κάποιος και για το Μεανδρο, πειδή μια παραλλαγή του χρησιμοποιήθηκε από το Χίτλερ, δεν σημαίνει ότι δεν επιτρέπεται κάποιος να προβάλει τον Μεανδρο ως αρχαιοΕλληνικό σύμβολο αν του αρέσει. Βέβαια θα μου πεις γιατί το Μεανδρο και όχι κάποιο άλλο, πχ τον διπλό πέλεκυ.
Ο καθένας κάνει τις επιλογές του.

Απλά ας γνωρίζουμε μερικές ιστορικές αλήθειες κόντρα στην καθοδηγούμενη δημοσιογραφία. Αυτό το νόημα είχε και η ανάρτηση (όπως και να προβάλει την ομοψυχία και την αγωνιστική διάθεση που καλλιέργησε το καθεστώς Μεταξά)