Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

Στους τούρκους έξω από τα δόντια ο Λιλλήκας



Διάφοροι πολιτικοί μας όταν βρεθούν μπρος σε Τούρκους δημοσιογράφους παθαίνουν ακράτεια λόγων. 
Στο θέμα δε του φυσικού αερίου, πλειοδοτούν σε δηλώσεις που θα ικανοποιούν την Τουρκία. 
Ο Χριστόφιας, ο Αναστασιάδης, η Πραξούλα και άλλοι έχουν κατά καιρούς πει πως το φυσικό αέριο θα πρέπει να το μοιραστούμε με τους Τουρκοκύπριους πριν την λύση του Κυπριακού, ή να το μεταφέρουμε μέσω Τουρκίας. 
Πρόσφατα ομάδα Τούρκων δημοσιογράφων πήρε συνέντευξη και από τον Γιώργο Λιλλήκα. Ούτε έπαθε ακράτεια, ούτε πλειοδότησε σε προσφορές προς την Τουρκία. 
Παρά τις προκλητικές ερωτήσεις του δημοσιογράφου της Χουριέτ, έμεινε σταθερός στις θέσεις του, παρά τα επίθετα που του πρόσαψαν:
1. Αποχώρηση εποίκων, αποχώρηση στρατευμάτων και ένταξη των Τουρκοκυπρίων στην Κυπριακή Δημοκρατία - ούτε παρθενογέννεση, ούτε «συναιτερισμός δύο συνιστώντων κρατιδίων», ούτε διάλυση της Κ.Δ. μέσω της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας. 
2. Αν θέλουν οι Τουρκοκύπριοι κέρδος από το φυσικό αέριο, να επανενωθούν με την Κυπριακή Δημοκρατία - ούτε "ειδικό ταμείο" με τα "έσοδά τους", ούτε διαμοιρασμό, ούτε αγωγοί μέσω Τουρκίας. 
Καθαρές κουβέντες, τόσο καθαρές που δεν φοβάται να τις πει στους Τούρκους δημοσιογράφους.

1 σχόλιο:

GIORGOS CHARALAMPUS είπε...

O κύριος Λιλλήκας αρέσκεται στο να κοροιδεύει τον κόσμο. Παραθέτω το απόσπασμα απο την ανάρτηση σας

"ούτε παρθενογέννεση, ούτε «συναιτερισμός δύο συνιστώντων κρατιδίων», ούτε διάλυση της Κ.Δ. μέσω της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας. "
και αντιπαραβάλω την Διακήρυξη Πολιτικού Γραφείου του

" Τόσο το Ενιαίο όσο και το Ομόσπονδο Κράτος μπορούν να αποτελέσουν ένα καλό και λειτουργικό μοντέλο λύσης αρκεί οι δομές τους, οι διαδικασίες λήψης απόφασης, η εκπροσώπηση των κοινοτήτων στα όργανα του Κράτους, να στηρίζονται στις αρχές του Δικαίου και της Δημοκρατίας."

http://www.yiorgoslillikas.com/easyconsole.cfm/id/753

Τα σχόλια δικά σας.