Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

Το Σύνταγμα προστατεύει το πρόσωπο του Χριστού από τους (θεατρίνους) υβριστές του. Αποδείξεις.


Πριν από μόλις 10 μήνες (7/1/2012), πολίτες ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ και οδηγούνται σε δίκη (με διαδικασία express) επειδή αποδοκίμασαν τον Πρόεδρο της δημοκρατίας.


Παραθέτουμε το σχετικό απόσπασμα από τον ΣΚΑΪ:
 "Για προσβολή κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας κατηγορούνται τα 5 άτομα που συνελήφθησαν χθες στη Χαλκίδα επειδή αποδοκίμασαν τον Κάρολο Παπούλια κατά τη διάρκεια του εορτασμού των Θεοφανίων."
 





Τα ίδια διαβάζουμε και στο i-reportergr
θα δικαστούν 6 για «προσβολή κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας»
"Στη σύλληψη έξι ατόμων για τις αποδοκιμασίες σε βάρος του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια, κατά τη διάρκεια του εορτασμού των Θεοφανίων, προχώρησαν οι αστυνομικές δυνάμεις στη Χαλκίδα.
Συγκεκριμένα, συνελήφθησαν τρεις άνδρες και τρεις γυναίκες. Οι συλληφθέντες αρχικά είχαν προσαχθεί και στη συνέχεια, με εντολή του εισαγγελέα Χαλκίδας, κρατήθηκαν και θα οδηγηθούν ενώπιόν του, κατηγορούμενοι για «προσβολή κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας».
"


Όπως διαβάζουμε στο Σύνταγμα της Ελλάδας, άρθρο 14, προβλέπεται μέχρι και κατάσχεση εφημερίδων και εντύπων "για προσβολή του Προέδρου της Δημοκρατίας".

Όπως όμως μπορείτε να δείτε, στην ΙΔΙΑ παράγραφο προβλέπεται η κατάσχεση εντύπων και εφημερίδων "για προσβολή της χριστιανικής και κάθε άλλης γνωστής θρησκείας":



Περιμένουμε λοιπόν απόψε, το Ελληνικό κράτος να εφαρμόσει το Σύνταγμα και τους νόμους και να συλλάβει όχι τους Έλληνες πολίτες που θα σπεύσουν να διαμαρτυρηθούν αλλά τους ΥΠΑΙΤΙΟΥΣ της "θεατρικής" παράστασης που "προσβάλουν τη χριστιανική θρησκεία" (δείτε σχετικά εδώ)


Στον Εισαγγελέα Υπηρεσίας θυμίσουμε ότι το Σύνταγμα ξεκινάει με την επίκληση
"εις το όνομα της Αγίας και Ομοουσίου και Αδιαιρέτου Τριάδας"
και δεν μπορεί κάποιοι που αυτοπροσδιορίζονται ως "καλλιτέχνες" να προσβάλουν αυτό στο οποίο εκφράζει την πίστη του το ίδιο το Σύνταγμα.



Στο ίδιο Σύνταγμα (άρθρο 3) αναφέρεται ότι "Επικρατούσα θρησκεία στην Ελλάδα είναι η θρησκεία της Ορθόδοξης Εκκλησίας του Χριστού ..." .Συνεπώς, πολύ περισσότερο από κάθε άλλη επίσημα αναγνωρισμένη θρησκεία, η Ορθοδοξία απολαμβάνει ΣΕΒΑΣΜΟΥ και ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ από το Σύνταγμα: 




Ας δούμε τώρα πως τιμωρούνται όσοι παραβιάζουν τις διατάξεις αυτές του Συντάγματος:

Άρθρο 198, 
"Με φυλάκιση μέχρι δύο ετών τιμωρείται όποιος δημόσια και κακόβουλα βρίζει με οποιονδήποτε τρόπο το Θεό"

Άρθρο 199,
"Όποιος δημόσια και κακόβουλα καθυβρίζει με οποιονδήποτε τρόπο την ανατολική Ορθόδοξη Εκκλησία του Χριστού ... τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι δύο ετών"



Σε λίγη ώρα, ο εισαγγελέας Υπηρεσίας περιμένουμε να εφαρμόσει τους νόμους και το Σύνταγμα της χώρας μας.

Σε διαφορετική περίπτωση υπενθυμίζουμε ότι :

Άρθρο 120
"Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη Βία."

Δεν υπάρχουν σχόλια: