Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012

Αιδώς Αργείοι! (η "άλωση" του Πενταγώνου)

Την Πέμπτη 4 Οκτώβρη, οι Έλληνες παρακολούθησαν από τις τηλεοράσεις τους τα θλιβερά επεισόδια στο Υπ. Εθνικής Αμύνης από 300 περίπου διαδηλωτές των ναυπηγείων του Σκαραμαγκά (συνδικαλιστές & απλήρωτους εδώ και έξι μήνες εργαζόμενους) .


Καταρχήν να ξεκαθαρίσουμε ότι είναι σεβαστό το δικαίωμα του καθενός να κάνει συγκεντρώσεις και πορείες διαμαρτυρίας για το οποιοδήποτε θέμα τον απασχολεί.
Παρόλα αυτά το πρωί της Πέμπτης είδαμε πρωτοφανή και απαράδεκτα γεγονότα να γίνονται.


Η "άλωση" του Πενταγώνου
Οι εν λόγω διαδηλωτές ανενόχλητοι αφού διαδήλωναν έξω από το Πεντάγωνο ξαφνικά και χωρίς λόγο στράφηκαν κατά του Υπ.Εθ.Α., σήκωσαν τα ρολά και εισέβαλαν στον αύλιο χώρο του Πενταγώνου και κατευθύνθηκαν εξαγριωμένοι προς την έδρα του Α/ΓΕΕΘΑ!
Μεγάλη θλίψη και αγανάκτηση προκάλεσε σε όλους τους καλούς Έλληνες που είδαν την  "άλωση" του Πενταγώνου και την απουσία της παραμικρής Αντίστασης από τη Φρουρά και τη Στρατονομία ώστε να εμποδίσουν στους διαδηλωτές να "μπουκάρουν" λες και είναι χωράφι τους το Πεντάγωνο.

Και αναρωτιέται κανείς: Αν τόσο εύκολα κανείς μπορεί να μπει,να "μπουκάρει" για να είμαστε ακριβείς, στο Πεντάγωνο , τότε τι γίνεται με τα Στρατόπεδα και τις αποθήκες με το πολεμικό υλικό;
Τι εντολές έχουν οι άνδρες της Στρατονομίας όταν κάποιος χωρίς άδεια εισβάλλει σε στρατιωτικό έδαφος; Αν η Φρουρά δεν μπορεί να κάνει σωστά τη δουλεία της, να τις ασκηθούν όλες οι νόμιμες ποινές και να μη ξαναεπιτρέψει αυτή την ατίμωση.
Και επίσης τι είδος" Έλληνες" είναι αυτοί που ακόμη και αν έχουν δίκαια αιτήματα, εισβάλουν και γελοιοποιούν με αυτο τον τρόπο το Αρχηγείο των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας τους σε όλο τον κόσμο;
Οι εικόνες με τους Στρατιωτικούς να μη μπορούν να σταματήσουν το αφηνιασμένο πλήθος των διαδηλωτών δείχνει εικόνα αφρικανικής Μπανανίας και  όχι ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις που έχουν δοξάσει αυτό τον τόπο!

Προσπάθησε μάλιστα και ο Α/ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωσταράκος Μ. να ηρεμίσει ανεπιτυχώς τους διαδηλωτές, οι οποίοι τον γιούχαραν στη παράκλησή του να μη σηκώνουν μαύρες(!) σημαίες εντός του Πενταγώνου. Ακόμη μια υποβάθμιση και απαξίωση του ρόλου του Στρατού.

Σημειώνει ο Φαήλος Κρανιδιώτης σε άρθρο του στο antinews.gr :
"Αργά αλλά σταθερά η πολιτική τάξη κάνει τις Ένοπλες Δυνάμεις σαν τα μούτρα της...
Εικόνες ντροπής οι σημερινές. Δεν έχει σημασία αν έχουν δίκιο ή άδικο οι εργαζόμενοι.
Ιερό το ψωμί αλλά δεν μπουκάρεις στο Επιτελείο, δεν βεβηλώνεις την Ακρόπολη ή τον Άγνωστο Στρατιώτη."

 

Η επέμβαση της ΕΛ.ΑΣ.
Την τιμή και το γόητρο των Ενόπλων Δυνάμεων αποκατέστησαν λίγο αργότερα οι
άνδρες της Αστυνομίας από την Υ.ΜΕ.Τ και κυρίως της Υ.Α.Τ, αφου οι διαδηλωτές με την αλλοφροσύνη να τους έχει κυριεύσει επιτέθηκαν στην ΥΜΕΤ προκαλώντας τη βίαιη απομάκρυνση τους από τις υπόλοιπες Διμοιρίες της ΥΑΤ που είχαν σπεύσει στο αλωμένο στρατόπεδο...


και οι ευθύνες των βουλευτών της Αριστεράς ..
Αξίζει να επισημανθεί ότι μετα την απομάκρυνση των διαδηλωτών, στο Πεντάγωνο έτρεξαν οι πολιτικοί από το φάσμα της Αριστεράς (Σύριζα και ΚΚΕ) για να κάνουν "πλάτες" στον αγώνα τους που δεν αναγνωρίζει δυστυχώς ούτε ιερό, ούτε όσιο.Μη χάσουν και αυτοί κανένα ψήφο!

Η Αμαλία Κουτσαβίτη  με αφορμή τα φαιδρά γεγονότα στο Πεντάγωνο κάνει μια εύστοχη προέκταση  με το εξής σχόλιο:
 "Δεν ισχύει όμως το ίδιο για τους παριστάμενους στο σημείο «συμπαραστάτες» βουλευτές, που γνώριζαν πολύ καλά τα ισχύοντα. Πρόκειται για τους Σπύρο Χαλβατζή του ΚΚΕ και Παναγιώτη Κουρουμπλή του ΣΥΡΙΖΑ. 
Επίσης, γνώριζαν πολύ καλά τα περί στρατιωτικού χώρου τα κόμματα των παραπάνω, τα οποία με ανακοινώσεις τους κάλυψαν πολιτικά την εισβολή σε στρατιωτικό χώρο.
Ποια ήταν η αντίδραση της συγκυβέρνησης στα γεγονότα; Κάτι ψέλλισε περί άκρων ο υπουργός ΠΡΟ-ΠΟ κι αυτό ήταν όλο. Ούτε απειλές, ούτε άρσεις ασυλίας, ούτε τιμωρίες, ούτε τίποτα.

Κι όμως! Στην περίπτωση προ λίγου καιρου με το αναποδογύρισμα 2-3 πάγκων λαθρομεταναστών και λαθρεμπόρων -που το παράνομο της πράξης είναι πολύ αμφισβητούμενο- ο ίδιος υπουργός (κατόπιν εντολής του πρωθυπουργού βεβαίως...), απειλούσε Θεούς και δαίμονες και για «τιμωρία» αφαίρεσε την αστυνομική φρουρά όλων των βουλευτών της Χρυσής Αυγής.
Αυτή είναι η πολιτική των δύο μέτρων και δύο σταθμών, την οποία ασκεί η συγκυβέρνηση Σαμαρά. Χάιδεμα στην αριστερά και μαστίγιο για τους εθνικιστές! Γι' αυτό σύντομα θα μας αφήσει χρόνους και θα πάει και άκλαυτη."

Είναι να λυπάται κανείς για την κατάντια και την παρακμή του σημερινού νεο-Ελληνα. Διότι η οικονομική κρίση μπορεί να έχει εισβάλλει στη ζωή μας , αλλά αυτό δεν πρέπει να μας κάνει
να  γίνουμε θηρία γελοιοποιώντας και υποβαθμίζοντας θεσμούς όπως οι Ένοπλες Δυνάμεις της πατρίδος μας.
το κείμενο μας έστειλε φίλο του Ιστολογίου μας

Δεν υπάρχουν σχόλια: