Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2012

ΚΟΥΡΔΟΙ : ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΚΑΤΑΝΟΗΤΗ, ΑΔΙΚΗ ΚΑΙ ΥΒΡΙΣΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΚΑΤΑΝΟΗΤΗ,
ΑΔΙΚΗ ΚΑΙ ΥΒΡΙΣΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΔΗΛΩΣΗ
ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

Σαν κουρδικός λαός εκτιμούμε ιδιαίτερα τη φιλία ανάμεσα στους λαούς. Προσεγγίζουμε τα γεγονότα με την οπτική του ηγέτη μας Αμπντουλλάχ Οτζαλάν. Ο ηγέτης μας, μολονότι το ελληνικό κράτος έλαβε ενεργό μέρος στη μαύρη συνωμοσία και με το χέρι της παραδόθηκε στην Τουρκία ο ηγέτης του κουρδικού λαού Αμπντουλλάχ Οτζαλάν, πάντα μας παρότρυνε να συσφίξουμε ακόμη περισσότερο τις σχέσεις μας με τον ελληνικό λαό, και εμείς, 14 χρόνια τώρα, παρά το τραύμα που έζησε ο λαός μας, σφίγγοντας τα δόντια κάνουμε υπομονή και προσπαθούμε να αναπτύξουμε ακόμη περισσότερο τις σχέσεις φιλίας με τον ελληνικό λαό. Από την άλλη πλευρά αντιστεκόμαστε διεκδικώντας την απελευθέρωση του προέδρου μας. Για την ελευθερία του ηγέτη μας, μέχρι σήμερα περισσότεροι από εκατό άνθρωποι αυτοπυρπολήθηκαν, χιλιάδες άνθρωποί μας συνελήφθηκαν και φυλακίστηκαν, επανειλημμένα πραγματοποίησαν μεγάλες απεργίες πείνας, αλλά και χιλιάδες επιχειρήσεις. Είναι λίγοι οι λαοί στον κόσμο με τόσο μεγάλο βαθμό ωριμότητας και με ψυχή γεμάτη ανθρωπισμό.

 
Το ελληνικό κράτος, με φτηνά ανταλλάγματα, μπήκε στο παιχνίδι την συνωμοσίας που ποτέ δεν θα ξεχαστεί από τον κουρδικό λαό, και έγινε συνένοχο του μεγάλου κακού που διαπράχτηκε σε βάρος του λαού μας. Όμως οι Κούρδοι, χωρίς να χρησιμοποιούν την συνωμοσία ως πρόφαση, χωρίς να την χρεώνουν στον ελληνικό λαό, επί πολλά χρόνια, κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες, ανέπτυξαν σχέσεις εμπιστοσύνης με τον ελληνικό λαό χτίζοντας και υπερασπίζοντας μια μεγάλη γέφυρα φιλίας. Ενώ ακόμη είναι νωπές οι μεγάλες πληγές μας, νομίζουμε ότι το ελληνικό κράτος, με την ευκαιρία της κρίσης, άρχισε πάλι να κάνει λάθος υπολογισμούς για τον κουρδικό λαό. Εδώ και πλέον από δύο χρόνια άρχισε να εκπονεί και συνεχίζει αυτό το σχέδιο, με πιέσεις για κλείσιμο του προσφυγικού καταυλισμού Λαυρίου, με περιορισμούς στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας που πραγματοποιούμε ενάντια στην Τουρκία, με διάφορες ψυχολογικές πιέσεις, και ορισμένες φορές με δηλώσεις αξιωματούχων που σκοπό έχουν τη σπίλωση του κουρδικού λαού. Όμως, εμείς οι Κούρδοι πολιτικοί πρόσφυγες που ζούμε στην Ελλάδα, μέχρι σήμερα δεν κάναμε γνωστή αυτή την κατάσταση στον κουρδικό λαό σε όλο τον κόσμο,  και κρατώντας μέσα μας όλες τις λαθεμένες συμπεριφορές και αδικίες σε βάρος μας, κάναμε υπομονή με την ελπίδα ότι με την πάροδο του χρόνου η κατάσταση θα φτιάξει. Καταλάβαμε, όμως, ότι, όπως λέει και η παροιμία, ο εθισμένος δεν αλλάζει συνήθειες, και όταν μια χώρα είναι μέλος του ΝΑΤΟ εξυπηρετεί περισσότερο τα συμφέροντα των εξωτερικών δυνάμεων παρά του λαού της.
 

Ξέρουμε ότι η οικονομική κρίση στην Ελλάδα είναι ένα μεγάλο πρόβλημα. Πρέπει να ξέρετε ότι επειδή αυτή η κρίση είναι κρίση του καπιταλιστικού συστήματος δεν θα τελειώσει. Ο ελληνικός λαός αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα. Τα πακέτα τιμωρίας της ελληνικής κοινωνίας πήραν τρομακτικές διαστάσεις. Ξέρουμε ότι η ανικανότητα των κυβερνώντων να δώσουν λύση στο πρόβλημα τους οδηγεί σε συνεχόμενα λάθη. Σε μια περίοδο που το παγκόσμιο καπιταλιστικό σύστημα υποθήκευσε το μέλλον του ελληνικού λαού, εμείς κρατήσαμε μέσα μας όλες τις αδικίες και ανομίες που υφιστάμεθα από το κράτος. Ακόμη και την υβριστική για το λαό μας και το απελευθερωτικό κίνημά μας ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών. Και ο ελληνικός λαός γνωρίζει ότι το κράτος του που χρησιμοποιήθηκε και πήρε ενεργό μέρος στη διεθνή συνωμοσία, δεν αποκόμισε κανένα όφελος. Σήμερα, κάνοντας αυτή την υβριστική ανακοίνωση για να ευχαριστήσουν το ΝΑΤΟ και την Τουρκία δεν προσφέρουν υπηρεσίες ούτε στην Ελλάδα ούτε στον ελληνικό λαό. Θέλουμε, επίσης, να τονίσουμε ότι το ελληνικό κράτος δεν πρέπει να εμπλακεί σε μια επαίσχυντη νέα συνωμοσία. Εμείς οι Κούρδοι, δεν είμαστε πλέον οι Κούρδοι του 1999 και ο κουρδικός απελευθερωτικός αγώνας βρίσκεται πλέον σε ένα άλλο, πιο προχωρημένο στάδιο. Οποιοσδήποτε θελήσει να κάνει και να καθορίσει μια πολιτική για τους Κούρδους θα πρέπει πρώτα να κοιτάξει καλά τη μεγάλη φωτογραφία του Κουρδιστάν.
  
Κυρίως, μετά τον ερχομό του Νταβούτογλου στην Ελλάδα, παρατηρούνται σοβαρές αλλαγές στην πολιτική και τη στάση του ελληνικού κράτους απέναντι στους Κούρδους. Είναι δίκαιες οι υποψίες μας ότι έγιναν νέα παζάρια με το τουρκικό κράτος, τα οποία προσπαθούν να αποκρύψουν από την κοινή γνώμη. Υποψιαζόμαστε ότι έγιναν παζάρια για το κλείσιμο του προσφυγικού καταυλισμού Λαυρίου και για τη Συρία. Το τουρκικό κράτος, από πάντα κάνει ψεύτικη προπαγάνδα για το κλείσιμο του προσφυγικού καταυλισμού Λαυρίου και το ελληνικό κράτος επανειλημμένα την αποδέχτηκε. Το δεύτερο ζήτημα είναι ότι η Τουρκία την πολιτική της για τη Συρία την οικοδόμησε σε βάσεις επέμβασης και κατοχής. Γι μια τέτοια πιθανή επέμβαση εδώ και πολύ καιρό δραστηριοποιείται σε διπλωματικό επίπεδο. Θα είναι σημαντική για την Τουρκία η στήριξη της Ελλάδας σε μια επέμβαση, σαν χώρα μέλος του ΝΑΤΟ να μην αντιδράσει, να επιτρέψει τις αεροπορικές επιθέσεις από τον εναέριο χώρο της Κρήτης. Εκεί ούτως ή άλλως υπάρχουν στρατιωτικές βάσεις του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ. Οι βάσεις του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ στην Κρήτη που έπαιξαν σημαντικό ρόλο στο βομβαρδισμό της Λιβύης θα παίξουν τον ίδιο ρόλο και κατά τις επιθέσεις στη Συρία. Σε μια πιθανή επέμβαση στη Συρία, η Τουρκία θέλει να επωφεληθεί από τον εναέριο χώρο της Κρήτης.
 
Οι βασικές αιτίες επέμβασης της Τουρκίας στη Συρία, οφείλονται στους φόβους της, ότι σε ενδεχόμενες αλλαγές που θα επέλθουν στη Συρία ο κουρδικός λαός θα αποκτήσει τα βασικά του δικαιώματα και θα διασφαλίσει ένα ειδικό καθεστώς. Ο Τούρκος πρωθυπουργός Ερντογάν, που αποκαλούσε αδελφό του τον φασίστα και δικτάτορα Άσαντ, για να μην αποκτήσουν οι Κούρδοι ειδικό καθεστώς, τώρα τον αναθεματίζει. Με τη συμφωνία των Αδάνων υπήρχε ισχυρή συμμαχία μεταξύ της Τουρκίας και του καθεστώτος του Άσαντ. Η συμφωνία των Αδάνων μεταξύ τους αφορούσε τους Κούρδους. Σήμερα στη Συρία οι Κούρδοι, όντας οργανωμένοι και με πολιτική συνείδηση δεν υποστηρίζουν ούτε το φασιστικό και δικτατορικό μπααθικό καθεστώς, ούτε την ένοπλη αντιπολίτευση  που είναι μισθοφόροι εξωτερικών δυνάμεων. Οι Κούρδοι υποστηρίζουν μια λύση για μια δημοκρατική και ελεύθερη Συρία και για ένα δημοκρατικό αυτόνομο Κουρδιστάν. Η Συρία είναι ένας γεωγραφικός χώρος με πολλές εθνότητες και πολλά θρησκευτικά δόγματα. Με μια νοοτροπία εθνικού κράτος δεν θα υπάρξει καμία ελευθερία, απλά θα είναι μια νέα εκδοχή του υπάρχοντος συστήματος.
 

Η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών έγινε μετά τις αντιδράσεις της Τουρκίας για την έκδοση στα ελληνικά του βιβλίου του Μουράτ Καραγιλάν, ο οποίος είναι  ανώτατο στέλεχος του απελευθερωτικού αγώνα του κουρδικού λαού, με τίτλο Η Ανατομία ενός Πολέμου, του οποίου η παρουσίαση έγινε στο Πολεμικό Μουσείο στις 22.11.2004. Ο αξιότιμος κύριος υπουργός σε ποιες ηθικές και συνειδησιακές αρχές στηριζόμενος εξαπολύει αυτή την ύβρι στο κουρδικό απελευθερωτικό κίνημα; Αυτή η ατυχής δήλωση δεν έγινε μόνον για να ικανοποιήσει την Τουρκία. Σήμερα, φαίνεται να παίζεται ένα μεγάλο διεθνές παιχνίδι ενάντια στους Κούρδους, και έχουμε τη γνώμη ότι σ’ αυτό το παιχνίδι συμμετέχει και η Ελλάδα. Ο απελευθερωτικός αγώνας του ελληνικού λαού ενάντια στην για 400 χρόνια οσμανική κατοχή και στην ναζιστική εισβολή και κατοχή των χιτλερικών δυνάμεων ήταν δίκαιος και νόμιμος. Έτσι και ο αγώνας του κουρδικού λαού ενάντια στην κατοχή του Κουρδιστάν από το Ιράν, το Ιράκ, τη Συρία και την Τουρκία είναι δίκαιος και νόμιμος. Τέτοιου είδους ύβρεις μας εκτοξεύουν πάρα πολλά κράτη, γνωρίζουμε πολύ καλά γιατί το κάνουν, όταν όμως αυτές εκτοξεύονται από το ελληνικό κράτος τις θεωρούμε βαριές και ανάρμοστες. Οι λαοί των οποίων οι τύχες μοιάζουν πάρα πολύ και πρέπει να υπάρχει αλληλοκατανόηση, το να πράττει μια τόσο μεγάλη αδικία το κράτος ενός λαού δεν είναι σωστό και ως πράξη την καταδικάζουμε.
 
ΚΟΥΡΔΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΛΑΪΚΗ ΒΟΥΛΗ
ΚΟΥΡΔΙΚΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
ΚΟΥΡΔΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΚΟΥΡΔΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΣΤΑ ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ
(FEK-BAL)
kurdinf@gmail.com
kurd-info.blogspot.com

5 σχόλια:

osr είπε...

δαμέ στοχοποιείτε κούρδους αγωνιστές επειδή έτσι σας βολεύει τζαι τάχα κόφτει σας για τους κούρδους

http://antiparakmi.blogspot.com/2012/10/goban.html


osr είπε...
ο άνθρωπος είναι Κούρδος αγωνιστής ενάντια στο τουρκικό κράτος

τούτον το πράμα κόφτει σας οξά ας εν καλά η προπαγάνδα;
7 Οκτωβρίου 2012 1:27 π.μ.

Μαχητής Θεσσαλονίκης είπε...

Για το συγκεκριμένο άτομο,
δεν ξέρω αν είναι Κούρδος αγωνιστής. Αν έχεις τεκμήρια ότι είναι, ΠΑΡΕΘΕΣΕ τα.

Δεν είναι δυνατόν να γράφεις ένα σχόλιο ατεκμηρίωτα και μετά να γκρινιάζεις;
Γι αυτό είναι τα σχόλια ελεύθερα -τουλάχιστον στο ιστολόγιό μας, αν διαφωνείς σε κάτι, τεκμηρίωσε την άποψή σου.

Το σίγουρο είναι ότι λογίστηκε ως ΤουρκοΚύπριος και του δόθηκε σημαντική χρηματική βοήθεια και Κυπριακή υπηκοότητα.

Δεν ξέρω αν είναι Κούρδος ή Τούρκος. Αν ξέρεις εσύ είπαμε, γράψε τις πηγές σου.
Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα ξαναγράψουμε για τους Κούρδους ως έθνος. Αν είναι δυνατόν.

osr είπε...

σελίδα 31

από την ετήσια έκθεση του επιτρόπου προστασίας προσωπικών δεδομένων


http://www.dataprotection.gov.cy/dataprotection/dataprotection.nsf/All/4BBEE2675DA0F52CC2257A8700385E98/$file/Annual%20Report%202011.pdf?OpenElement

2.4.3. Δημοσίευση στο διαδίκτυο
στοιχείων ταυτότητας πολιτικού
πρόσφυγα
Ο Επίτροπος εξέτασε παράπονο από Τούρκο
πολίτη Κουρδικής καταγωγής, τον οποίο οι
Αρχές της Δημοκρατίας αναγνώρισαν ως
πολιτικό πρόσφυγα, σχετικά με τη δημοσίευση
προσωπικών δεδομένων του στο άρθρο με τίτλο
«Επίδομα και σε έποικο» που δημοσιοποιήθηκε
στην ιστοσελίδα www.sigmalive.com με
αποτέλεσμα τα δεδομένα αυτά να δημοσιευτούν
στη συνέχεια και σε άλλες ιστοσελίδες.
Στο εν λόγω άρθρο, δημοσιεύτηκαν σαρωμένα
(scanned) αντίγραφα του δελτίου ταυτότητας του
παραπονούμενου, στο οποίο φαίνονταν όλα τα
προσωπικά του δεδομένα που αναγράφονταν σε
αυτό, το έντυπο «ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ»
των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας, στο
οποίο αναγραφόταν το ονοματεπώνυμο
και η διεύθυνση του παραπονούμενου, το
ύψος παροχών για βασικές ανάγκες και για
ενοίκιο και το ολικό παροχών που λαμβάνει
ως λήπτης δημοσίου βοηθήματος, ο αριθμός
της επιταγής και η ημερομηνία έκδοσης και ο
αριθμός του δελτίου ταυτότητας του, καθώς και
τρία σαρωμένα αντίγραφα καταστάσεων των
Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας στις οποίες
αναγράφονταν ο αριθμός δελτίου ταυτότητας,
το ονοματεπώνυμο και το ποσό δημοσίου
βοηθήματος που λάμβαναν και άλλοι λήπτες
δημοσίου βοηθήματος της Επαρχίας Λεμεσού
Η δημοσίευση προσωπικών δεδομένων στο
διαδίκτυο συνιστά μορφή επεξεργασίας που
εμπίπτει στο πεδίο εφαρμογής του Νόμου,
και πρέπει να υπάκουει στην Αρχή της
Αναλογικότητας. Η δημοσίευση των δεδομένων
που αφορούσαν τον παραπονούμενο, και
ιδιαίτερα της διεύθυνσης του, τον οποίο η
Δημοκρατία αναγνώρισε ως πρόσφυγα, έθετε
σε κίνδυνο τόσο τον ίδιο όσο και τα μέλη της
οικογένειας του.
Ο Επίτροπος εξέδωσε Απόφαση στην οποία
κατέληξε ότι η δημοσίευση των πιο πάνω
δεδομένων συνιστούσε εκ μέρους του Sigma Live
παράβαση της Αρχής της Αναλογικότητας και του
επέβαλε ως διοικητικές κυρώσεις χρηματική ποινή
ύψους €3,000 και διακοπή της επεξεργασίας και
καταστροφή των σχετικών δεδομένων.
Κατά τη λήψη της απόφασης της ο Επίτροπος έλαβε
υπόψη τις θέσεις των δικηγόρων του Sigma Live,
την Απόφαση του ΔΕΚ στην υπόθεση Lindqvist
(C-101/01), σχετικές Αποφάσεις τις Ελληνικής
Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων,
τις πρόνοιες του Κώδικα Δημοσιογραφικής
Δεοντολογίας, που, σύμφωνα με την ιδρυτική
του πράξη είναι δεσμευτικός για τους ιδιοκτήτες
Ηλεκτρονικών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης
και το ότι η συνεχιζόμενη δημοσίευση των
δεδομένων που αφορούν τον παραπονούμενο
έθετε σε κίνδυνο τόσο τον ίδιο όσο και τα μέλη
της οικογένειας του.
Επειδή το Sigma Live δεν είχε συμμορφωθεί με
την πιο πάνω Απόφαση η υπόθεση καταγγέλθηκε
στην Αστυνομία για εξέταση του ενδεχόμενου
διάπραξης εκ μέρους του Sigma Live ποινικού
αδικήματος και η υπόθεση εκκρεμεί ενώπιον του
Δικαστηρίου.

osr είπε...

και τώρα που είδετε την αλήθεια τι προτίθεστε να κάνετε;

Ίδας είπε...

@osr, Στο πρώτο άρθρο στηλιτεύουμε την άνιση - άδικη - ευνοϊκή μεταχείριση που έχουν κάποιοι ξένοι και μάλιστα με τουρκική υπηκοότητα έναντι Ελλήνων της Κύπρου.
Σε αυτό το άρθρο μιλούμε για κάτι εντελώς διαφορετικό!
Εμείς δεν μπορούμε να ξέρουμε αν κάποιους με τουρκική υπηκοότητα είναι Κούρδος και αν έχει αγωνιστεί ή όχι.
Αυτό που θα κάνουμε, αφού υπάρχει και νομική εκκρεμότητα, είναι να αφαιρέσουμε το πλήρες όνομα στο πρώτο άρθρο αφήνοντας μόνο τα αρχικά του.