Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013

Η κρίση θέλει ηγέτη ή ο ηγέτης θέλει κρίση;


To νέο σλόγκαν που χρησιμοποιεί το επιτελείο του υποψήφιου για την προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη είναι: «Η κρίση θέλει ηγέτη» υπονοώντας ότι ο μόνος που μπορεί να μας βγάλει από την δύσκολη οικονομική θέση που βρεθήκαμε είναι ο Νίκος Αναστασιάδης ο οποίος, σύμφωνα με αυτούς, έχει ηγετικές ικανότητες.
Κάποιο άλλο σλόγκαν πάντως που κυκλοφορεί και έχει αναρτηθεί στους δρόμους της Λευκωσίας είναι και το εξής: «ΟΧΙ:  ο ηγέτης θέλει κρίση» υπενθυμίζοντας μας την «κακή» κρίση που είχαν οι Νίκος Αναστασιάδης και  Σταύρος Μαλάς όταν το 2004 υποστήριξαν το σχέδιο Ανάν.

Το επιτελείο του Σταύρου Μαλά από την άλλη κτύπησε τελευταίο αφού υιοθέτησε το σλόγκαν  «Ναι! Η λύση θέλει ΑΞΙΟΠΙΣΤΟ ηγέτη» υπονοώντας ότι ο πιο αξιόπιστος από όλους είναι ο Μαλάς, φέρνοντάς μας όμως στο μυαλό το ΝΑΙ (που σαν μέλος των ΕΔΗ) είπε και αυτός στο Ανάν.
Θυμίζουμε ότι το Σχέδιο Ανάν:

α) Έδινε το δικαίωμα στους Τούρκους υπηκόους για μαζικό εποικισμό ακόμη και στην ελεύθερη Κύπρο.
β) Παραχωρούσε στους Άγγλους δικαιώματα στην κυπριακή ΑΟΖ όπου βρίσκεται το φυσικό αέριο, ειδικά στο Οικόπεδο 12. 

(Βλέπε «Σχέδιο Ανάν», εκδόσεις Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών, σελίδες 96 και 106). 
Οι Έλληνες της Κύπρου, λοιπόν, διερωτούνται: Ποίος από τους πιο πάνω πολιτικούς είναι άξιος και έχει την ορθή κρίση να διαχειριστεί  εθνικά θέματα όπως το φυσικό αέριο και το Κυπριακό 

Δεν υπάρχουν σχόλια: