Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

Έφυγε ο Στρατηγός Ν.Ντερτιλής. Περήφανος. Απροσκύνητος.

Την 29-01-2013 πέθανε ο στρατηγός Νικόλαος Ντερτιλής, φυλακισμένος επί 38 έτη από το καθεστώς της μικρόψυχης και άσπλαχνης Μεταπολίτευσης.
Έφυγε απροσκύνητος, με ψηλά το κεφάλι. Άφησε την τελευταία του πνοή, πιστός στο λόγο της στρατιωτικής του Τιμής, ένας ξεχωριστός Έλληνας, ένας Στρατιώτης, που είχε χύσει το αίμα του για την Πατρίδα, στο πεδίο της μάχης και που τα στήθη του κοσμούσαν παράσημα ανδρείας!


Ο Στρατηγός Ντερτιλής είναι νεκρός. Έφυγε από τον κόσμο αυτό χωρίς να υπογράψει δήλωση μετανοίας στους δεσμώτες του και τηρώντας στο ακέραιο τον λόγο του, ότι "το αποφυλακιστήριό του μπορούν να το καρφώσουν στο φέρετρό" του!

κρατώντας τα "λάφυρα"
Να θυμίσουμε ότι πριν λίγο καιρό πέθανε και ο γιός του, Βασίλειος Ντερτιλής, ένας επίσης ανδρείος αξιωματικός που κατόρθωσε να πραγματοποιήσει με επιτυχία την εξαιρετικά επικίνδυνη αποστολή του επαναπατρισμού στην Ελλάδα χιλιάδων Ποντίων που είχαν εγκλωβιστεί στις πολεμικές συγκρούσεις περιοχών της Πρώην Σοβιετικής ένωσης (για την επιχείρηση αυτή: "Χρυσόμαλλο Δέρας", δείτε το ντοκιμανέρ εδώ).
Ο πατέρας του, Στρατηγός Νικόλαος Ντερτιλής, όταν του ανακοίνωσαν το θάνατο του γιού του, ΑΡΝΗΘΗΚΕ να ζητήσει άδεια για να παραστεί στην κηδεία. Δεν δεχόταν να ζητήσει "χάρη" από αυτούς που τον συκοφάντησαν και τον φυλάκισαν.
  • Σχετικά με τον Νικόλαο Ντερτιλή, διαβάστε ενδεικτικά εδώ  
  • σχετικά με τη συκοφάντησή του (του χρέωσαν τον φόνο ενός φοιτητή μέσω της μαρτυρίας ενός υποτιθέμενου "οδηγού" του, που "απέδειξε" ότι ήταν οδηγός του αναφέροντας το κατάστημα στο οποίο γέμιζε τον αναπτήρα του!) διαβάστε εδώ
  • και την τελευταία του συνέντευξη, μέσα από τη φυλακή,  εδώ

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κυκλοφορεί φώτο του κ. Ντερτιλή, μέσα από το κελί, φαντάζομαι.. Με γερμανική σημαία στο κομοδίνο, και μάλιστα με σταυρό επί του ιστού! Θλιβερό ανθρωπάκι, εκτός από ελληνοφονεύς, υπήρξε και γερμανόδουλος λοιπόν, ανάξιος για "ήρωας ισάξιος του Κολοκοτρώνη και του Σωκράτους" όπως ισχυρίστηκε στην κηδεία του ένας εθνικιστής επίσκοπος... http://sites.google.com/site/romeandromania/Home/20th-21st-c/disaster

Μαχητής Θεσσαλονίκης είπε...

Κατ αρχήν ο σύνδεσμος που γράφεις δεν παραπέμπει σε καμία σχετική φωτογραφία. Είναι τελείως άσχετη με τον Ντερτιλή.

Γράφεις:
"εκτός από ελληνοφονεύς, υπήρξε και γερμανόδουλος λοιπόν"
"ελληνοφονεύς" δεν υπήρξε (υπάρχουν οι παραπομπές, κάτσε και διάβασε)

όσο για το "γερμανόδουλος"
αντί να ισχυρίζεσαι τι βλέπεις στον ύπνο σου, βρες την αντίστοιχη παραπομπή. Την επόμενη φορά που θα χρησιμοποιήσεις τη λέξη "λοιπόν", κάνε τον κόπο να την τεκμηριώσεις πρώτα.

Λεωνιδας είπε...

Καματερε αν ηταν Ο ΝΤΕΡΤΙΛΗΣ ολα αυτα που ισχυριζεσαι,δεν θα ηταν φυλακη,θα ηταν με τα φιλαρακια σου ακομα στη βουλη η με ολα τα αριστερα περιττωματα μπροσταρης στις αναρχοπορειες,εισαι οντως ανιστορητος....δεν πειραζει που δεν ξερεις,πειραζει που σαν τις μυγες χεζεις οπου ναναι.