Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013

Π.Ο.Ε.ΕΦ.Ε.Δ. Φεβρουάριος 2013: 74 παλικάρια (έφεδροι) μέσα στο χιόνι. Φωτογραφίες

Πριν παραθέσουμε απόσπασμα από το Δελτίο Τύπου, συγχαίρουμε μία ακόμη φορά ΟΛΟΨΥΧΑ τα παλικάρια μας.



Το τριήμερο 15-17 Φεβρουαρίου μέλη της Ομοσπονδίας βρέθηκαν στο Κ.Ε.Ο.Α.Χ. για επίσκεψη που δεν  έμεινε μόνο στο εθιμοτυπικό αλλά προχώρησε σε ουσιαστική εκπαίδευση και καταπόνηση καθώς οι περισσότεροι από τους 74 εφέδρους κατασκήνωσαν εκτός στρατοπέδου σε παρακείμενη χαράδρα.

  
Η κατασκήνωση στήθηκε πάνω και μέσα στο χιόνι το οποίο σε ορισμένα σημεία ξεπερνούσε τα δύο μέτρα , το ένα τμήμα δύναμης 47 ανδρών κατασκήνωσε εντός σκηνών οι περισσότερες από τις οποίες ήταν καλοκαιρινές και σε καμία περίπτωση δεν ενδεικνύονταν  για το περιβάλλον και σε αυτοσχέδιες κατασκευές όπως χιονότρυπες και χιονόταφους προσομοιώνοντας χώρο διασποράς λόχου με
μέτρα εγγύς και μεμακρυσμένης  ασφαλείας ενεργοποιώντας  σκοπιές περίπολα και εφόδους.


Στην ουσία η εκπαίδευση επικεντρώθηκε στο πως μπορούμε να διαβιώσουμε σε ένα τέτοιο περιβάλλον με πολύ χαμηλές θερμοκρασίες με καιρικές συνθήκες που άλλαζαν σε μια στιγμή από ηλιοφάνεια σε χιονοθύελλα κάνοντας απλά τα απαραίτητα για την ασφάλεια του χώρου.

 
Το δεύτερο τμήμα δύναμης 5 ανδρών κατασκεύασε και ενεργοποίησε παρατηρητήριο μέσα στο χιόνι σε ψηλότερο σημείο παρατηρώντας και καταγράφοντας όλες τις κινήσεις που γίνονταν στον ΧΔ για δύο μερόνυχτα σε πλήρη αφάνεια.



Συγχαρητήρια σε όλους τους εθελοντές εφέδρους που συμμετείχαν στην αποστολή για την παρουσία τους και την συμπεριφορά τους.
Για ακόμα μια φορά αποδείξαμε σε όλους αλλά πρώτα απ όλα στους εαυτούς μας ότι αν θέλουμε μπορούμε να κάνουμε πράγματα που δεν μπορούμε ούτε να φανταστούμε στηριζόμενοι στην σκληρή εκπαίδευση και στην δύναμη που παίρνουμε ο ένας από τον άλλο , για  ακόμη μια φορά είδα στα μάτια των συναδέλφων μου το βλέμμα που λέει ότι ναι μπορώ να κάνω τα πάντα , ακόμη και χωρίς τα απαραίτητα, απλά γιατί  το κάνω για την Πατρίδα , μου το κάνω  για αυτούς που δεν μπόρεσαν να είναι εδώ , το κάνω για όλους τους Έλληνες , για ακόμα μια φορά δικαιολογήσαμε το ρητό της ομοσπονδίας.................
"ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΡΟΜΑΧΟΥΝΤΕΣ"



ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΩΡΙΝΟ Δ.Σ.
ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

2 σχόλια:

Unknown είπε...

Θα δει το σχολιο ο μαχητης και θα πει -παλι αυτος? για να δω τι π...ρια εγραψε...ο smith απαντα -ειπα να πω μια καληνυχτα μην μου πεις οτι και αυτο ειναι κακο?

Μαχητής Θεσσαλονίκης είπε...

Αγαπητέ John Smith

έχεις επιλέξει ξενικό όνομα -τελείως αντίθετο με την ιδιοσυγκρασία του μέσου Έλληνα,

εμφανίζεσαι ως σχολιαστής σε ΚΑΘΕ σχεδόν ανάρτηση για τη ΛΕΦΕΔ και συνήθως δεν σχολιάζεις τίποτε άλλο, μόνο για την ΛΕΦΕΔ.
Λες και σ έχει βάλει κάποιος να παρακολουθείς συνεχώς τι γράφεται υπέρ της ΛΕΦΕΔ και προσπαθείς να το υποβιβάσεις.

Προβληματίζει και το ότι προσπαθείς να μεμφθείς το έργο των εθελοντών της ΛΕΦΕΔ που είναι όντως αγνά παλικάρια που ΣΤΕΡΟΥΝΤΑΙ και θυσιάζουν πολλά για να πετύχουν το σκοπό τους (να είναι ετοιμοπόλεμοι για όταν χρειαστεί).

Πως να το κάνουμε, η συμπεριφορά σου προβληματίζει.
Την καλημέρα μου!