Παρασκευή 5 Απριλίου 2013

18.720 ὑπογραφές ενάντια στον Γιάννη Μπουτάρη για το gay parade

Πριν παραθέσουμε το Δελτίο τύπου, 
  • ΣΥΓΧΑΙΡΟΥΜΕ τους 18.700 συμπολίτες μας, για την αγωνιστική πρωτοβουλία συλλογής υπογραφών (η προσπάθεια έγινε κυριολεκτικά χέρι-χέρι, χωρίς τη στήριξη επίσημου φορέα, και χωρίς προβολή από το διαδίκτυο, συνεπώς τους αξίζει κάθε έπαινος για τον μεγάλο αυτό αριθμό υπογραφών) . Ταυτόχρονα δηλώνουμε :
  • ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΠΑΡΟΝ στην περίπτωση που επαναληφθεί νέα "παρέλαση" ομοφυλοφίλων (ήδη πληροφορούμαστε ότι κάτι τέτοιο ετοιμάζεται). 
Η μάχη πλησιάζει και ο καθένας επιλέγει, τον καναπέ και το τηλεκοντρόλ ή την αντίδραση στη νέα προσπάθεια εξευτελισμού της πόλης και της ζωής μας.

Σε όσους επιλέξουν την εύκολη λύση του καναπέ, για να μην πέσει το "image" τους, και το καλό τους "όνομα" στην πόλη, εκφράζουμε προκαταβολικά την λύπη μας. Με δική τους ευθύνη παραδίδουν μία βυζαντινή πόλη αλλά και τα παιδιά τους στην αθλιότητα. 
Ο καθένας αναλαμβάνει ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥ.
Ιστολόγιο Αντιπαρακμή

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΓΙΑ ΤΗΝ "GAY-PRIDE" ΠΑΡΕΛΑΣΗ 
ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Ἀγαπητοί μας συμπολίτες καί ἐν Χριστῷ ἀδελφοί,

τόν περασμένο Ἰούνιο (22 καί 23 τοῦ 2012), διεξήχθη διήμερο gay-pride festival στή Θεσσαλονίκη. Τό festival διοργάνωσε καί ἐγκαινίασε ὁ Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Γιάννης Μπουτάρης.


Ὁ Δήμαρχος:

  •    ἔχοντας ἀπαγορεύσει μόλις λίγο καιρό πρίν τό gay-pride στούς Ποντίους συμπολίτες μας (πού ἀριθμοῦν ἑκατομμύρια στή χώρα μας), νά συγκεντρωθοῦν στό ἴδιο σημεῖο (πλατεία Ἁγίας Σοφίας) εἰς ἱστορικήν μνήμην τῆς γενοκτονίας τους ἀπό τούς Τούρκους,
  •    ἔχοντας ἀγνοήσει τήν οἰκονομική καταστροφή στήν ὁποία βουλιάζουμε ἐθνικῶς καί πού δέν ἐπιτρέπει ἄλογες σπατάλες τοῦ δημοσίου χρήματος,
  •    ἔχοντας ἀγνοήσει ἀντιδημοκρατικά τή γνώμη τῶν δημοτῶν του γιά τέτοιου περιεχομένου «ἐκδηλώσεις»,
  •    ἔχοντας ἀδιαφορήσει γιά τήν διάβρωση τῶν χρηστῶν ἠθῶν τόσο τῶν ἐνηλίκων, ὅσο κυρίως τῶν ἀνηλίκων συμπολιτῶν του,
  •    ἔχοντας διασαλεύσει τήν ἰσορροπία τῆς πατροπαράδοτης Ἑλληνικῆς κοινωνίας,
  •    μά προπαντός, καταβλασφημώντας μέ αὐτή του τήν ἐνέργεια τό Συνταγματικά Κατοχυρωμένο Ἐπίσημο Θρήσκευμα τῆς χώρας μας, τῆς Ὀρθόδοξης Χριστιανικῆς Πίστεως, πού καταδικάζει τήν ὁμοφυλοφιλία,

ἐπέτρεψε τή διοργάνωση παρέλασης "ὑπερηφάνειας" (gay pride) ὁμοφυλόφιλων, τοῦ
μόλις περίπου 3% τοῦ παγκόσμιου πληθυσμοῦ. Συνέβαλε ὡς διοργανωτής καί ὑπέρμαχος μίας τέτοιας ἐνέργειας, στή μόλυνση τῶν χριστιανικῶν αἰθέρων τῆς πόλης μας, μέ τίς σεξουαλικά παραφύσιν κι ἀντορθόδοξες (καί ὄχι μόνο), προκλητικές συμπεριφορές (λεκτικές καί μή) τῶν ὁμοφυλόφιλων, σά νά εἶναι κάτι «καλόν κἀγαθόν». 


Ὡς ἐκ τούτου,  ἀπό ἀγάπη πρός τόν Θεό κι ἀπό ἀγάπη πρός τήν σωτηρία τῶν συνανθρώπων μας καί εἰδικά τῶν ὁμοφυλόφιλων, δέν μείναμε ἀδιάφοροι καί ἀδρανεῖς στήν δυσωδία αὐτῆς τῆς κοινωνικῆς σήψης πού σπέρνεται.  Χωρίς ἐμπάθεια πρός τά πρόσωπα πού εἶναι εἰκόνες Θεοῦ, ἀλλά μέ ὑγιῆ ἀντανακλαστικά ἀπέναντι στίς ἁμαρτωλές-ψυχολέθριες στάσεις ζωῆς, προβήκαμε σέ συλλογή ὑπογραφῶν διαμαρτυρίας. Τόσο γιά τήν ἐν λόγῳ ἐκδήλωση καί τά καταστροφικά κοινωνικά μηνύματα πού συνεπάγεται, ὅσο καί γιά κάθε ἐκδήλωση παρόμοιου περιεχομένου, πού μᾶς μετατρέπει σέ νέα Σόδομα καί Γόμορρα.


Μέχρι στιγμῆς, ἔχουμε συλλέξει  18.720 ὑπογραφές διαμαρτυρίας συμπολιτῶν μας (ἕνα μικρό δεῖγμα μόνο ὀλιγόχρονης ἐξόρμησης), οἱ ὁποῖες μέ ἐνημερωτική ἐπιστολή ἐπιδόθηκαν  στόν Δήμαρχο κ. Γιάννη Μπουτάρη καί κοινοποιήθηκαν σέ ὅλες τίς Μητροπόλεις τῆς Ἑλλάδος καί σέ ἄλλους ἐπίσημους φορεῖς καί πρόσωπα τῆς πολιτικῆς καί κοινωνικῆς σκηνῆς, προκειμένου νά ἀναλάβει ἕκαστος τίς εὐθύνες του, γιά τήν κάθαρση καί ὁμαλή λειτουργία τῆς Πολιτείας καί τοῦ βίου μας.


Ὅποτε ὑπάρχουν νέες ἐξελίξεις στό θέμα, θά ἐνημερώνουμε μέ ἀνάλογο Δελτίο Τύπου, πρός ἀφύπνιση καί εὐαισθητοποίηση ὅλων.



Μέ σεβασμό,
ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 


Θυμίζουμε τις αναρτήσεις:

 

16 σχόλια:

Unknown είπε...

Δεν νομιζω οτι χρειαζεται καποιο σχολιο απλα ΚΡΙΜΑ! ΚΡΙΜΑ! ΚΡΙΜΑ!

Μαχητής Θεσσαλονίκης είπε...

John,
Που ακριβώς εστιάζεις το "ΚΡΙΜΑ" σου!

Κρίμα στο χαρτί πχ που σπαταλήθηκε;!

Κρίμα στο ότι στεναχώρησαν τον Μπουτάρη ο οποίος πέρσι τους στήριξε και συμμετείχε ο ίδιος;
μάλιστα μίλησε και στην εξέδρα στους μετέχοντες στο gay parade.

Κρίμα που συγκεντρώθηκαν τόσες πολλές υπογραφές χωρίς καν τη στοιχειώδη προβολή από το διαδίκτυο και χωρίς τη στήριξη της επίσημης εκκλησίας;

Ή κρίμα που 18700 συμπολίτες μας, αντιστέκονται και δεν αφήνουν να υλοποιηθούν τόσο εύκολα τα σχέδια της Νέας Τάξης, και αντιδρούν αντιδρούν στην πλύση εγκεφάλου από τα ΜΜΕ που βάλθηκαν να μας κάνουν τα παιδιά μας ομοφυλόφιλους;
Η Θεσσαλονίκη ΕΧΕΙ ταυτότητα και ΔΕΝ θα γίνει πολιτιστική χαβούζα και αχταρμάς.

Ανώνυμος είπε...

Μπορείς να εξηγήσεις εύκολα και απλά, χωρίς προπαγανδιστικά στοιχεία, ποιο είναι το πρόβλημα σου με τους ομοφυλόφιλους;
Σε γενικές γραμμές, χωρίς να αναφερθείς στο γεγονός που σχολιάζεις.

Μαχητής Θεσσαλονίκης είπε...

Όπως γράφουν στην ανακοίνωσή τους και οι υπογράφοντες: σέβονται το ανθρώπινο πρόσωπο αλλά αντιδρούν στην δημόσια προβολή του πάθους τους.

Υπάρχει το φυσιολογικό, αυτό που είναι σύμφωνο με τη φύση του ανθρώπου.
Και σύμφωνα με τη φύση, ο άντρας και η γυναίκα είναι πλασμένοι ο ένας για τον άλλον. Έτσι τους έπλασε ο Θεός.

Κάποιοι, προσπαθούν να υποκαταστήσουν το εσωτερικό τους κενό με παρά φύση πράξεις.
Έτσι έχουμε φαινόμενα ομοφυλοφιλίας, παιδεραστίας, κτηνοβασίας κλπ κλπ (η διαστροφή δεν έχει όριο).

Ο Θεός μας έπλασε για να πάμε στον Παράδεισο και όχι για να εξαντλήσουμε κάθε αρρωστημένη φαντασία μας. Κάποια στιγμή πρέπει να ξεκολλήσουμε από την ηδονή, αν θέλουμε να θυμηθούμε τον σκοπό της ζωής μας. Ο καθένας φυσικά κάνει την επιλογή του.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση έχουμε την ΠΡΟΒΟΛΗ- ΕΠΙΒΟΛΗ των ομοφυλόφιλων υποχρεωτικά στην κοινωνία. Προβάλουν ως περηφάνια την ανωμαλία. Επιθυμούν κατ ουσίαν να εκχυδαΐσουν όλη την κοινωνία μας. Και φυσικά σε αυτό κάθε λογικός άνθρωπος αντιδρά.

Unknown είπε...

Κριμα που η χωρα μας εφτασε σε αυτο το χαλι

Unknown είπε...

Δεν είναι λίγοι οι ανοικτά ομοφυλόφιλοι και παντρεμένοι με άντρες υπουργοί μέσα στην Ευρωζώνη. Να θυμίσω ότι στις εκλογές του Ιουνίου ο Μητροπολίτης Άνθιμος είπε να ψηφίσουμε με γνώμονα την παραμονή στο Ευρώ.

Δε μιλάω για "μυστικά της κρεβατοκάμαρας", γιατί δεν υφίσταται λόγος. Ο Πρωθυπουργός του Βελγίου, ο νυν Υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, ο πρώην Υπ. Οικ. της Ολλανδίας και άλλοι (δε γνωρίζω για τον νυν, που είναι πρόεδρος του Eurogroup) είναι ανοικτά ομοφυλόφιλοι. Με σοβαρότητα και διακονούν το καθήκον τους και όχι χειρότερα από τους δικούς μας. Είναι άκαιρη και άτοπη και αλλού νυχτωμένη η αντίληψη που θέλει τον ομοφυλόφιλο παρία, περίγελω, επειδή έτσι νομίζουν κάποιοι. Δεν πρόκειται περί πάθους, αλλά περί διαφορετικού σεξουαλικού προσανατολισμού. Εγώ είμαι 42 χρονών γιατρός και ομοφυλόφιλος και πηγαίνω στο Athens Pride τα τελευταία 5 χρόνια. Ίσως ανέβω και Θεσσαλονίκη φέτος. Αντί του "τί λέει η Φύση", θα ήταν σεμνότερο να πείτε "τι νομίζουμε ότι λέει η Φύση" καθώς έχει πλέον σήμερα πιστοποιηθεί η ύπαρξη σταθερής ή κατά περιστασιακής ομοφυλοφιλικής συμπεριφοράς στα περισσότερα είδη ζώων. Και το λέω αυτό, διότι στο παρελθόν ήταν πάγιο επιχείρημα των πολεμίων των ομοφυλοφίλων, για να προλάβω όσους αρχίσουν τους υβριστικούς παραλληλισμούς με τα ζώα.

Εμείς οι ομοφυλόφιλοι δεν είμαστε περήφανοι για την ομοφυλοφιλία μας, αλλά είμαστε περήφανοι για ό,τι είμαστε συνολικά, παρ' όλο που διδαχτήκαμε ότι δεν μπορούμε να είμαστε. Η διαπαιδαγώγηση που λαμβάνει ένας νέος που προσελκύεται από το ίδιο φύλο, προσεγγίζει τα όρια της ηθικής και κάποτε και φυσικής εξόντωσης. Ας είμαστε περήφανοι για ό,τι πέτυχε ο καθένας, ξεκινώντας υπό δυσμενέστερους όρους, αν και κάποτε οι πρωσοπικότητες των νέων ομοφυλόφιλων ρημάζουν, όχι από την ίδια την ομοφυλοφιλία, αλλά από τη βία και την περιθωριοποίηση. Αυτό πρέπει να σταματήσει. Είναι σεβαστή η παραδοσιακή και θρησκευτική αντίληψη, αλλά δεν είναι η μόνη πλέον σήμερα και υπάρχουν και άλλες, πιο σωστές και πιο δίκαιες θεωρήσεις. Ο σεβασμός του ανθρώπινου προσώπου δεν μπορεί να νοηθεί θέτοντας τον ομοφυλόφιλο εκτός πλαισίου ισονομίας και ισοπολιτείας. Και μάλιστα με ερμηνεία της ισοπολιτείας όπως την βλέπουμε σε όλον τον ΠΡΟΗΓΜΕΝΟ κόσμο, μην αρχίσουμε τις περιστροφές, να υπάρχει πλήθος διακρίσεων και να ομιλούμε περί σεβασμού της αξίας του προσώπου των ομοφυλοφίλων

Unknown είπε...

...
Συγγνώμη και για κάποια λάθη από τη βιασύνη.
Το αναφαίρετο δικαίωμα της ελεύθερης δημόσιας ειρηνικής συνάθροισης (να επισημάνω ότι κάποιοι άλλοι είναι που κουβαλιούνται με καδρόνια σε καθόλου ειρηνικές συναθροίσεις) πρέπει να διαφυλαχθεί και να προστατευθεί από την Πολιτεία. Κάθε σκέψη για θέση των ομοφυλοφίλων έξω από το πλαίσιο της ισονομίας και ισοπολιτείας, είναι έξω από κάθε συζήτηση. Την έχουν στο μυαλό τους μόνο όσοι είναι ηθελημένα αποξενωμένοι από τις αξίες του σύγχρονου κράτους δικαίου και μάλιστα θεωρούν ότι έχουν και το "Ελληνόμετρο" για να ορίζουν τί είναι μέσα στην "Ελληνικότητα" (μόνο ό,τι έχουν εκείνοι στο μυαλό τους πάντοτε).

Επικλήσεις ότι σας προσβάλλει και μόνο η ύπαρξή μου είναι και πρέπει να μείνουν νόμω ανύπαρκτες και ανυπόστατες. Και μια έντιμη πρόταση. Αν εκπροσωπείστε από κάποιον πολιτικό φορέα, αυτός να αποκαλέσει επίσημα και δημόσια κίναιδο τον Υπ. Εξ. της Γερμανίας αλλιώς να σταματήσει να αποκαλεί έτσι τους Έλληνες ομοφυλόφιλους.
Σέβομαι την αντίθετη γνώμη. Μέσα σε αυτή ζω ως τώρα, στα 42 μου. Αλλά πρέπει και οι έχοντες την αντίθετη γνώμη να σεβαστούν και εμένα και τη δική μου γνώμη. Η Εληνική κοινωνία πρέπει να αναθεωρήσει τις αντιλήψεις της σε βάρος των ομοφυλοφίλων, ως άδικες, φθοροποιές και εν τέλει εντελώς λανθασμένες. Τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων δεν είναι έκπτωση αξιών, αλλά κατίσχυση αξιών. Αυτών της Ελευθερίας, της Ισότητας και της Αλληλεγγύης την οποία ζητώ και από την άλλη μεριά προσφέρω, αν και ξέρω ότι πολλοί από όσους την παραλαμβάνουν, θα ενέκριναν τις διακρίσεις, ακόμα και τη βία σε βάρος μου.
Κάντε έναν κόπο να περιδιαβείτε το χάρτη όλης της ΕΕ και θα διαπιστώσετε τη βαθιά αποξένωση από τις αξίες αυτές της Ελλάδας και κάποιων πρώην Ανατολικών κρατών, που έχουν ένα γενικότερο πρόβλημα με τις αξίες των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Και ένα υστερόγραφο για την τηλεόραση. Που προβάλλει μονίμως ομοφυλόφιλους-καρικατούρες, για να κάνει χάζι ο κόσμος. Δεν είπα αν εγκρίνετε που ανοικτά ομοφυλόφιλοι πολιτικοί και παντρεμένοι με άντρες είναι υπουργοί όπως είπα κρατών της ΕΕ. Όμως το γνωρίζετε; Έτυχε να το ακούσετε; Αν όχι γιατί; Μήπως αντίθετα υπάρχει πλήρης αποσιώπηση κάποιων πραγμάτων που ταράζουν τα λιμνάζοντα ύδατα της Ελληνικής Καθυστέρησης;

Unknown είπε...

Να ας κουράσω λίγο ακόμα. Ο χάρτης στα δεξιά της σελίδας της ilga-europe είναι αυτός που δείχνει το στάτους της νομοθεσίας (το οποίο δεν αντιστοιχεί πάντα με την κοινωνική πραγματικότητα) στην Ευρώπη.
Σε κανενός Ευρωπαϊκού λαού την παράδοση δε συναντάς τα σημερινά δικαιώματα των gay. Δεν είναι αφελληνισμός, λοιπόν. Είναι αυτό που είχει πει ο Μπλαιρ: "δε μετανοιώνουμε που παλιά εφαρμόζονταν οι νόμοι. Αλλά είμαστε περήφανοι που τους αλλάζουμε". Ναι, έχουμε εμείς οι σύγχρονοι άνθρωποι συλλάβει μια νέα αλήθεια. Ότι μπορεί και ο άνθρωπος που προσελκύεται από το ίδιο φύλο να ζήσει ισότιμα, ευτυχισμένα και δημιουργικά μέσα στην κοινωνία. Πρέπει σώνει και καλά να συνεχίζουμε ένα λάθος των προηγούμενων κοινωνιών; Και για τη νομική αναγνώριση των ομοφυλόφιλων σχέσεων, υπάρχει άραγε καταλληλότερος άνθρωπος να είναι με δικαιώματα εγγυτέρου συγγενούς δίπλα του, άλλος από το σύντροφο -αν έχει- που επιλέγει ο καθένας μας, μη πλήρη ευθύνη; Θα σας είναι γνωστό ότι πολλοί ομοφυλόφιλοι έχουν κακές σχέσεις με την οικογένεια προέλευσής τους, δυστυχώς, λόγω του δηλητηρίου της ομοφοβίας, του μίσους και της αποστροφής, που κατατρύχει πολλούς μέσα στην κοινωνία μας.
Όχι στην κενολογία "σέβομαι το πρόσωπο, αλλά να μην διαλαλούν δημόσια το πάθος τους". Ο φόβος, ο εκβιασμός, η βία και το έγκλημα μπορούν να είναι παρεπόμενα μιας τέτοιας λογικής. Άμα σέβεσαι το πρόσωπο, γιατί να μην το δεις και μπροστά σου;
Μα, θα το δουν και παιδιά. Ασφαλώς. Γιατί να λέμε ψέμματα στα παιδιά και τερατολογίες σε βάρος των ομοφυλοφίλων, που καταφανώς απεδείχθη ότι δεν ισχύουν, όπου αυτό κατέστη δυνατό στον προηγμένο κόσμο; Και ποιός θα μιλήσει για τα νέα παιδιά, που αισθάνονται έλξη προς το ίδιο φύλο και αναγκάζονται να αναπτύσσονται σε ένα περιβάλλον που τα κακοποιεί ψυχικά και κάποτε και σωματικά;

Μαχητής Θεσσαλονίκης είπε...

Γιατρέ (αν είσαι γιατρός),
πηγαίνεις 5 χρόνια μας λες στο Athens Pride και κατά τ άλλα:
"Είναι άκαιρη και άτοπη και αλλού νυχτωμένη η αντίληψη που θέλει τον ομοφυλόφιλο παρία, περίγελω"
Δηλαδή εκεί στο Athens Pride που πας δεν γίνεσαι ο ίδιος "περίγελο" με το έξαλλο ντύσιμο και τις προκλήσεις των συμμετεχόντων.

Το επιχείρημά σου για το τι συμβαίνει στο εξωτερικό, πολύ λίγο με αφορά: πριν λίγες ημέρες στην Ολλανδία εγκρίθηκε να υπάρχει κόμμα παιδεραστών. Άρα νομιμοποιούν το "δικαίωμα" κάποιου να κάνει σεξ με παιδί. Μήπως και αυτό το θεωρείς βήμα ενάντια στη "προσεγγίζει τα όρια της ηθικής και κάποτε και φυσικής εξόντωσης.".

Αν κάποιος θέλει να είναι ομοφυλόφιλος στην κρεβατοκάμαρά του - και συνεπώς επιλέγει να ζει σε αντίθεση με την διδασκαλία του Ευαγγελίου- δεν του απαγορεύει κανείς. Το να προκαλεί όμως κάθε χρόνο μέσα στην πόλη μας με τον αρρωστημένο του σεξουαλισμό, αυτό με εκνευρίζει. Γιατί δεν επιθυμώ να βλέπει το παιδί μου τα καραγκιοζλίκια σου.

Siaperas είπε...

Πολύ ωραία τα λες Δημήτρη!
Οι γκέι και οι λεσβίες δεν είναι τα "φαντάσματα" που οραματίζονται όσοι δεν έχουν επαφή με την πραγματικότητα.
Είναι καθημερινοί άνθρωποι, με τις ίδιες ανάγκες.
Μπορεί να είναι παιδιά που πάνε στο σχολείο, μπορεί τα ξαδέρφια μας ή θείες και θείοι μας, μπορεί συνεργάτες ή γείτονες.
Απλά έχουμε μάθει να μην τους επιτρέπουμε να μιλάνε για αυτά που αισθάνονται.

Μαχητής Θεσσαλονίκης είπε...

Βρε ποιος δεν τους επιτρέπει να μιλάνε;
Από το πρωί μέχρι το βράδυ η τηλεόραση παρουσιάζει ομοφυλόφιλους. Υποχρεωτική πλύση εγκεφάλου.
Δεν υπάρχει εκπομπή που δεν υπάρχει μέσα ομοφυλόφιλους που μιλάει εσκεμμένα έτσι για να το δείχνει.

είσαι καλλιτέχνης; Δεν προχωράς βήμα αν σε πηδήξουν πρώτα.
Με τα δικαιώματα των φυσιολογικών ανθρώπων θα ασχοληθεί κανείς;

Siaperas είπε...

Μπερδεύεις τα πράγματα Μαχητή.
Αυτά τα πρόσωπα που βλέπεις στην τηλεόραση ούτε εκφράζουν, ούτε αντιπροσωπεύουν τις λεσβίες, τους ομοφυλόφιλους ή τα διεμφυλικά πρόσωπα. Είναι καρικατούρες για να γελάνε οι θείες και οι παπούδες το μεσημέρι.
Σαν τους παλιάτσους που είχε ο βασιλιάς, παλιά. Σπάνιες είναι οι παρουσίες ανθρώπων και ιστοριών που εκφράζουν την πραγματικότητα των καθημερινών λεσβιών και γκέι.

Αυτό που πρέπει να διεκδικήσεις κι εσύ κι όλη η κοινωνία μας, αν θέλουμε να είμαστε αξιοπρεπείς, είναι να μπορεί να εκφράζει ορατά όσα αισθάνεται το παιδί στο σχολείο του, ο ξάδερφός σου που κρύβεται, οι συνάδελφοί σου που δεν μπορούν να μιλήσουν για τις σχέσεις τους και τους ανθρώπους με τους οποίους μοιράζονται τη ζωή τους.
Και να μπορούν να το κάνουν όπως όλοι οι άλλοι άνθρωποι.

Unknown είπε...

Δε νοείται σεβασμός προς το πρόσωπό μου τόσος, που δε θέλεις ούτε να το βλέπεις.
Στη Γαλλία κατά των gay γάμων συνασπίστηκαν οι Μουσουλμάνοι με τη Χριστιανική Δεξιά!
Η Ελλάδα ανήκει στην ΕΕ, τύποις, αλλά και ουσία (το δεύτερο είναι το ζητούμενο). Οι φαντασιώσεις με το ξανθό γένος, με τις οποίες γαλουχείται η λαϊκή δεξιά επί 25 χρόνια μέσω της ιδιωτικής tv έλαβαν τέλος στην Κύπρο.
Παρεμπιπτόντως, για να διαλύσω τις φήμες περί της tv που δεν κάνει τίποτε άλλο από το να προβάλλει το πρότυπο του ομοφυλόφιλου καρικατούρα, έτυχε μήπως να γνωρίζετε ότι από την αρχή του χρόνου, το Ευρωπαϊκό κανάλι, το Euronews, έχει 24ωρο Ελληνικό πρόγραμμα; Βάλτε στο internet Euronews in Greek και θα το βρειτε. Σοβαρότητα, ειδήσεις, ένθετα, όχι Τούρκικα, όχι μαγειρικές, όχι τηλεπαιχνίδια, όχι τηλεμάρκετινγκ και τηλεβιβλιοπωλεία παρα-αρχαιολογίας. Γιατί η ΕΡΤ ΤΟ ΠΛΗΡΩΝΕΙ, αλλά ΔΕΝ ΤΟ ΑΝΑΜΕΤΑΔΙΔΕΙ, λες και είμαστε Βόρεια Κορέα; Για να μη χάσει η τηλεόραση αυτή που. Και επειδή, πώς να το κάνουμε, ένα "κανονικό" Ευρωπαϊκό κανάλι είναι, όχι της Μολδαβίας, ούτε του Τατζικιστάν, και λέει καμιά φορά πράγματα που ταράζουν τα λιμνάζοντα ύδατα του "Τζατζικιστάν"... Ας δούμε μια φορά, το ΕΣΡ βάζει πρόστιμα γι' αυτό, αλλά επιτρέπει κάθε τερατολογία σε βάρος των gay, έναν επιτυχημένο επιχειρηματία, να πχ ο σημερινός πρόεδρος της Disney World είναι Ελληνοαμερικανός και ομοφυλόφιλος. Έναν πολιτικό, έναν δήμαρχο, σαν του Βερολίνου και του Παρισιού, ένα Βουλευτή. Οι ομοφυλόφιλοι και ιδιαίτερα οι νέοι αποστερούνται συστηματικά και εμπρόθετα από κάθε θετικό μήνυμα για τη ζωή τους. Γιατί; Για να πάνε σε ψεύτικους γάμους; Αυτό είναι λάθος ως προς τη σύλληψή του.

Μαχητής Θεσσαλονίκης είπε...

Η ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΙΑ ΩΣ ΠΑΘΟΣ

http://opaidagogos.blogspot.gr/2013/04/blog-post_8.html

Siaperas είπε...

Μαχητή και όποιος άλλος θέλει να έχει άποψη για το θέμα,

Μελετήστε το κείμενο της American Psychological Association (Αμερικανικό Ψυχιατρικός Σύλλογος):

"Answers to Your Questions,
For a Better Understanding of sexual orientation & Homosexuality"
("Απαντήσεις στις ερωτήσεις σας,
Για μια καλύτερη κατανόηση του σεξουαλικού προσανατολισμού και της ομοφυλοφιλίας")

εδώ:
http://www.apa.org/topics/sexuality/sorientation.pdf

Όποιος επιθυμεί να κατανοήσει το φαινόμενο της ομοφυλοφιλίας ή της διεμφυλικότητας στη σύγχρονη πραγματικότητα, χρειάζεται να διαβάσει σύγχρονες έρευνες, όχι στοιχεία από "επιστημονικές" θεωρίες του 1.800.
Χρειάζεται να μιλήσει με τα συγκεκριμένα πρόσωπα, κι όχι με τα φαντάσματα που φτιάχνει στο μυαλό του κι αυτά που νομίζει για τα συγκεκριμένα πρόσωπα.
Να ακούσει τις ανάγκες τους, τις ιστορίες τους, τα περιστατικά που περιγράφουν τα βιώματά τους, τα συναισθήματά τους.
Αυτό το κείμενο που παρέθεσες είναι αντιεπιστημονικό. Κι εγώ είμαι εκπαιδευτικός, αλλά ψάχνω σε σωστές πηγές για να σχηματίσω άποψη, όχι σε παρωχημένες αντιλήψεις.

Έχω και άλλες πηγές, αν θέλεις μου τις ζητάς.
Σου στέλνω ένα ακόμα, που το υπογράφουν ένα σκασμός επιστημονικοί φορείς:
http://www.apa.org/pi/lgbt/resources/just-the-facts.pdf

Και πάνω απ' όλα, αγάπη, κατανόηση και διάθεση συμβίωσης.

:D

Μαχητής Θεσσαλονίκης είπε...

Πόσο «φυσιολογικά» μεγαλώνουν τα παιδιά με ομοφυλόφιλους ‘γονείς’;
http://redskywarning.blogspot.gr/2013/04/blog-post_669.html


Θέλει να αυτοκτονήσει αγοράκι 6 χρονών που μεγαλώνει με ζευγάρι ομοφυλόφιλων
http://redskywarning.blogspot.gr/2009/09/6-6-years-old.html


«Δεν μπορώ να σκεφτώ τίποτα χειρότερο από ένα παιδί που μεγαλώνει με δύο γκέι μπαμπάδες», λέει ο ομοφυλόφιλος ηθοποιός Rupert Everett
http://redskywarning.blogspot.gr/2012/09/rupert-everett.html


ΒΡΕΤΑΝΙΑ: Υιοθετημένα παιδιά ζευγαριού ομοφυλόφιλων κατηγορούν τους δύο «πατέρες» τους για σεξουαλική κακοποίηση και βιασμό
http://redskywarning.blogspot.gr/2013/04/blog-post_9.html