Τετάρτη 3 Απριλίου 2013

Φοιτητικές εκλογές 2013. Στις 6 Απριλίου ΕΧΕΙΣ επιλογή (αγωνιστικό Βίντεο)

Αισίως τελείωσε η Β’ τακτική Γενική Συνέλευση του συλλόγου της Ε.Φ.Ε.Κ.Θ το περασμένο Σάββατο. Βέβαια για άλλη μια φορά οι κομματικές παρατάξεις ντρόπιασαν την ιστορία του Κυπριακού Ελληνισμού, με τις απαράδεκτες ομιλίες και δηλώσεις τους. Μετέτρεψαν  την Γενική Συνέλευση του συλλόγου σε θέατρο του παραλόγου, αφού το μόνο που έκαναν ήταν το να αποποιούνται ευθύνες των κομμάτων τους και να εκτοξεύουν κατηγορίες στους υπόλοιπους, μια τέτοια περίοδο που η  πατρίδα μας διανύει μία από τις δυσκολότερες στιγμές της ιστορίας της μετά το 1974. Έδειξαν πόσο πολύ υποτιμούν τη νοημοσύνη του κάθε ελεύθερα σκεπτόμενου, συνειδητοποιημένου νέου, με τις χαμηλού επιπέδου διαπιστώσεις και απαντήσεις τους και με τα ελλειπή επιχειρήματά τους.




Οι αντιφατικές θέσεις της πρωτοπορίας δεν ήταν κάτι το πρωτοφανές, αφού χρόνια τώρα εκφράζει από τη μία τις καθαρά προδοτικές θέσεις του δησυ και από την άλλη τους πόθους του κυπριακού Ελληνισμού, σε μία απέλπιδα προσπάθεια να εξυπηρετήσει το ΚΟΜΜΑ αλλά και να μαζέψει ψήφους παραμυθιάζοντας τους φοιτητές. Σύμφωνα με το καταστατικό του ΔΗ.ΣΥ αλλά και της Φ.Π.Κ. πρωτοποριας : «η Φ.Π.Κ. πρωτοπορία αποτελεί οργανικό κομμάτι του ΔΗ.ΣΥ και οφείλει να ακολουθεί τις γραμμές και την ιδεολογία του κόμματος.».  Επομένως είναι αδιανόητο ο εκπρόσωπος της πρωτοπορίας να ισχυρίζεται και να καπηλεύεται την μεγαλειότητα της αυτονομίας.   Εκτός αυτού  η  “πατριωτική” Πρωτοπορία ενώ κατά τα άλλα δεν ονοματίζει την λύση, επιζητά λύση βάση των κατευθυντήριων γραμμών 77-79 και 8ης Ιουλίου, οι οποίες προνοούν Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία.  Υποβαθμίζει  το πρόβλημα της Κύπρου, από πρόβλημα εισβολής και κατοχής σε δικοινοτικό στηρίζοντας επαναπροσεγγιστικές εκδηλώσεις με τους τούρκους. Είναι λυπηρό μια παράταξη που για σύνθημα της έχει το “την πατρίδα ουκ ελάττω παραδώσω’’, να πανηγυρίζει για το ομοσπονδιακό ψήφισμα που υπερψήφισε για το Κυπριακό.

Εξευτελιστική θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και η στάση της Προοδευτικής που δεν ντράπηκε και καταψήφισε ψήφισμα της Π.Ε.Ο.Φ που αφορά τα τούρκικα σίριαλ που προβάλλονται στην ελληνική τηλεόραση. Είναι
γνωστές οι ανθελληνικές θέσεις της συγκεκριμένης παράταξης όσον αφορά τα εθνικά ζητήματα, όμως αυτή τη φορά ξεπέρασαν κάθε όριο. Δεν ντράπηκε επίσης, ο εκπρόσωπός της,  να δηλώσει πως τώρα είναι πιο αναγκαίο από ποτέ να αποδεχτούμε μία λύση Δ.Δ.Ο. επειδή λόγω των γεγονότων η Τουρκία, πιο διεκδικητική από ποτέ απειλεί για διχοτόμηση και εκμετάλλευση του φυσικού μας αερίου. Σε κλίμα ενδοτισμού για ακόμη μια φορά έθεσαν το ψευτοδίλημμα ομοσπονδίας η διχοτόμησης προσπαθώντας να εκφοβίσουν τους φοιτητές.

Όσον αφορά το θέμα της οικονομίας οι δύο παρατάξεις δεν σταμάτησαν να επιρρίπτουν τις ευθύνες η μία στην άλλη. Η προοδευτική στην προσπάθειά της να παίξει τον ρόλο της αντιπολίτευσης ξέχασε πως πριν ένα μήνα Κυβέρνηση ήταν ο ηγέτης τους Δ. Χριστόφιας. Παραβλέποντας το γεγονός πως έχει τεράστιο μέρος ευθύνης για την τραγική κατάσταση της οικονομίας  όσο και για την προσέλευση της Τρόικα στην Κύπρο. Ξαφνικά εμφανίστηκαν ως διαμαρτυρόμενοι, αθώοι και αντιμνημονιακοί. Από την άλλη η πρωτοπορία αποποιήθηκε κάθε ευθύνη του Νίκου Αναστασιάδη για τα οδυνηρά μέτρα που συμφώνησε με την Τρόικα για κούρεμα, θέτοντας ψευτοδιλήμματα στους φοιτητές του τύπου κούρεμα ή πτώχευση. Ο πρόεδρος της δημοκρατίας ενώ δεσμεύτηκε να ορίσει ποινικούς ανακριτές ούτως ώστε να στείλουν τους ενόχους ενώπιον της δικαιοσύνης, εν τέλει όρισε διερευνητική επιτροπή η οποία δεν έχει ιδιαιτέρες εξουσίες και το πόρισμα της πιθανότατα να πεταχτεί στον κάλαθο των αχρήστων όπως έγινε και με το πόρισμα για το Μαρί.   Έναν ολόκληρο χρόνο ωρύονταν ότι το ακελ έπρεπε ως υπαίτιο να αναλάβει τις ευθύνες του για την τραγωδία στο Μαρί και τώρα πράττουν το ίδιο με το να δίνουν συγχωροχάρτι στον πρόεδρο τους για τους κακούς χειρισμούς και λάθος αποφάσεις του στο Eurogroup που μας κατέστησαν αναξιόπιστους διεθνώς. Σε μια τόσο δύσκολη περίοδο για το μαρτυρικό μας νησί,  κάθε άλλο παρά ενότητα προσπαθούν να καταφέρουν. Για ακόμα μια φορά την στιγμή που η πατρίδα μας, μας χρειάζεται πιο ενωμένους και πιο έτοιμους από ποτέ αυτοί απέδειξαν για πολλοστή φορά  πως πάνω απ’ όλα είναι το κόμμα.          

Είναι κρίμα και άδικο να βλέπεις τη νεολαία του τόπου μας, το μέλλον της πατρίδας μας, να γίνεται πιόνι τους συστήματος και να περνά στις υποχωρήσεις ανενόχλητη χωρίς ίχνος ντροπής μπροστά σε όλους αυτούς που έδωσαν τα πάντα για αυτά τα ιερά χώματα και που πότισαν με το αίμα τους αυτή την Ελληνική γη. Η νεολαία είναι αυτή που κρατάει το μέλλον στα χέρια της και αυτή θα το καθορίσει. Η ηττοπάθεια βλάπτει σοβαρά την πατρίδα μας. Όλοι μαζί μπορούμε να πορευτούμε σ’ αυτόν τον αγώνα που θα μας οδηγήσει στα σκαλοπάτια που παν στη Λευτεριά. Γιατί η Ελευθερία είναι το μέγιστο αγαθό στη ζωή ενός ανθρώπου, τίποτα δε μπορεί να την αντικαταστήσει και με κανένα τρόπο δεν εξαγοράζεται. Η Ελευθερία πηγάζει από μέσα μας και κερδίζεται με θυσίες και ιδρώτα. Αλλοίμονο μας αν δεν είμαστε ικανοί να την κερδίσουμε, θα ζούμε μια ζωή καταδικασμένοι.

Πιστοί στις αξίες και τις ιδέες μας!
ΕΛΛΗΝΕΣ  ΨΗΛΑ ΤΑ ΛΑΒΑΡΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ.
ΣΥΜΠΟΡΕΥΣΟΥ ΚΙ ΕΣΥ ΜΑΖΙ ΜΑΣ Σ’ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΥΠΡΟ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: