Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013

Η εκκλησία της Αλεξανδρούπολης ΜΑΤΩΝΕΙ.

Πριν λίγα χρόνια, ο π.Ιωάννης, ένας ιερομόναχος προερχόμενος από το Άγιο Όρος ήρθε στην Αλεξανδρούπολη. Πολύ σύντομα εκατοντάδες πιστοί τον πλησίασαν και έγινε ο πνευματικός τους πατέρας. Ανάμεσά τους εκατοντάδες νέοι, αρκετοί από τους οποίους ουδέποτε είχαν σχέση με την εκκλησία. Η ενορία του Αγίου Νεκταρίου Αλεξανδρουπόλεως έγινε πλέον το δεύτερο σπίτι τους, και ο ιερέας αγρυπνούσε νυχθημερόν δίπλα τους. Οι νέοι είχαν βρει έναν πατέρα που νοιαζόταν γι αυτούς, έναν αληθινό ποιμένα. Μια τόσο ωραία ζεστή αγκαλιά είχε ζεστάνει την πόλη της Αλεξανδρούπολης.

Στις περιπτώσεις αυτές πάντα βρίσκονται και μερικοί "καλοθελητές". Έτσι -όπως μάθαμε- βρέθηκαν 2 γυναίκες που ισχυρίστηκαν ότι είχαν σεξουαλικές σχέσεις με τον ιερομόναχο. Ο μητροπολίτης, αντί να πιστέψει την έξωθεν καλή μαρτυρία του πατρός Ιωάννη, πίστεψε τις 2 γυναίκες (πόση αξιοπιστία -και τι ηθικό επίπεδο- μπορεί να έχουν δύο κυρίες που δηλώνουν ότι είχαν σεξουαλικές σχέσεις με ένα ιερωμένο!)

Μερικές "παράξενες" ενέργειες του μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως :
Ο μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κάλεσε τον π.Ιωάννη στο γραφείο του για να του ανακοινώσει ότι τον θέτει σε αργία. Προηγουμένως, προσποιήθηκε ότι του άρεσε το κινητό που είχε ο π.Ιωάννης, του παίρνει το κινητό, τάχα για να το δει, και το βάζει στην τσέπη του.  Από την επόμενη ημέρα, όπως πληροφορηθήκαμε, ο μητροπολίτης έδειχνε έγγραφα με τα υποτιθέμενα μηνύματα σεξουαλικού περιεχομένου που τάχα βρήκε στο κινητό του π.Ιωάννη, σε ιερείς του, για να τους πείσει ότι οι κατηγορίες ισχύουν και ότι καλώς τον έθεσε σε αργία.
Ο π.Ιωάννης όντας σε αργία, μεταβαίνει προσωρινά στην πατρική του οικία, στην Ξάνθη.
Δύο ημέρες μετά ο μητροπολίτης, δίνει εντολή σε ιερέα του να εισβάλλει παράνομα και να αλλάξει την κλειδαριά της οικίας του π.Ιωάννη (ήταν σε κτήριο εντός του γηροκομείου της μητρόπολης, λίγα χιλιόμετρα έξω από την Αλεξανδρούπολη).

Παραθέτουμε την συνέχεια από τοπικό ιστολόγιο:
"Όλα ξεκίνησαν την περασμένη Κυριακή 10 Φεβρουαρίου, όταν ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος έθεσε σε αργία τον πατέρα Ιωάννη με την κατηγορία της ανηθικότητας.

Στη συνέχεια το πρωί της Τρίτης 12 Φεβρουαρίου χτύπησε ο συναγερμός του διαμερίσματος, όπου διέμενε ο πατήρ Ιωάννης στο γηροκομείο 'Άγιος Κυπριανός'. Αμέσως στο σημείο έσπευσαν υπάλληλοι του γραφείου security, όπου χτύπησε ο συναγερμός. Ωστόσο δεν διαπιστώθηκε καμία παραβίαση.

Το απόγευμα όμως της ίδιας ημέρας γύρω στις 19:00 ξαναχτύπησε ο συναγερμός του διαμερίσματος και οι υπάλληλοι security που έσπευσαν έπιασαν επ' αυτοφώρω δύο νεαρούς άνδρες εντός του διαμερίσματος, χωρίς ωστόσο να είναι παραβιασμένη η πόρτα, καθώς οι νεαροί μπήκαν με κλειδί.  Ακολούθησε μήνυση, την οποία κατέθεσε ο πατήρ Ιωάννης κατά παντός υπευθύνου. Ωστόσο την απέσυρε μετά τη συνάντηση που είχε με το Μητροπολίτη Αλεξανδρούπολης Άνθιμο.

Την Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε κι άλλη συνάντηση του πατέρα Ιωάννη με το Σεβασμιότατο, κατά τη διάρκεια της οποίας πλήθος πιστών είχε συγκεντρωθεί στο προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού του Αγίου Νικολάου στην Αλεξανδρούπολη (φωτογραφία) στηρίζοντας τον πατέρα Ιωάννη
."

Για την ακρίβεια, όταν ο υπάλληλος της security συνέλαβε επ' αυτοφόρω τα δύο άτομα που έκλεψαν τον σκληρό δίσκο από τον υπολογιστή του π.Ιωάννη, αυτοί του είπαν ότι ενεργούσαν κατ' εντολή του μητροπολίτη. Κανονικά θα έπρεπε εκείνη τη στιγμή να δοθεί εντολή να συλληφθεί ο μητροπολίτης ως ηθικός αυτουργός για την κλοπή και να πάει την επόμενη ημέρα στο αυτόφωρο. Αντί αυτού, όπως πληροφορηθήκαμε, μετέβει στο γραφείο του μητροπολίτη ο διοικητής της αστυνομίας, μαζί με τον π.Ιωάννη και τελικά συμφώνησαν να επιστραφούν τα κλοπιμαία (το κινητό και ο σκληρός δίσκος) στον π.Ιωάννη.
Ο  π.Ιωάννης έκανε το μοιραίο λάθος να αποσσύρει την μύνηση εναντίον του μητροπολίτη για να δείξει μία ακόμη φορά την μακροθυμία του. Επί πλέον, ζήτησε από τα πνευματικά του παιδιά, ενόψει τεσσαρακοστής, να σταματήσουν τις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας μπροστά στο μητροπολιτικό μέγαρο.
Ο μητροπολίτης Άνθιμος, έχοντας απομακρύνει από την περιοχή τον π.Ιωάννη σε όλο το διάστημα της τεσσαρακοστής, μία εβδομάδα πριν το Πάσχα ανακοινώνει την απόφαση του τοπικού εκκλησιαστικού δικαστηρίου (τριμελές, στο οποίο μετέχει ο μητροπολίτης και δύο ιερείς του!) που αποφάσισε να δεχθεί τις κατηγορίες και να παραπέμψει τον ιερομόναχο σε μεγαλύτερο δικαστήριο για αποσχηματισμό.

Και μερικές παράξενες συμπτώσεις:
Θα μπορούσαμε να υποθέσουμε ότι απλά υπήρξε μια κόντρα μεταξύ ενός μητροπολίτη και ενός ιερέα και ο μητροπολίτης (προσωρινά τουλάχιστον) νίκησε, όμως μερικά πράγματα προκαλούν εύλογα ερωτηματικά

1. Πνευματικά παιδιά του π.Ιωάννη ίδρυσαν την Πατριωτική Ορθόδοξη Κίνηση Αλεξανδρουπόλεως (ιδιαίτερα αγωνιστική κίνηση που συμμετέχει σε πατριωτικές δράσεις σε όλη τη Θράκη)

2. Όπως μάθαμε ο ένας από τους δύο που συνελήφθησαν επ' αυτοφόρω για την κλοπή του σκλ.δίσκου έχει πολύ "συγκεκριμένο" επάγγελμα και ίσως αυτό εξηγεί και την άμεση επέμβαση του διοικητή της αστυνομίας  (και γι αυτό είχαν αλλάξει το ίδιο πρωί την κλειδαριά, για να μπορούν να ισχυριστούν ότι μπήκανε μέσα το ίδιο απόγευμα χωρίς να την παραβιάσουν). Παράξενη σύμπτωση κι αυτή ε; (το "επάγγελμα" ενός εκ των δύο "εισβολέων");

3. ένα σωρό ψέμματα που διαδίδουν σε βάρος του π.Ιωάννη, και τα οποία διαπιστώσαμε ότι δεν ισχύουν (πχ ότι τάχα η αστυνομία έλεγξε το σκλ.δίσκο,  ότι τάχα είχε κάμερες μέσα στο σπίτι του, ότι τάχα σημείωνε τις εξομολογήσεις κάθε πιστού στον υπολογιστή του την ώρα της εξομολόγησης και ένα σωρό ακόμη ψευδείς αθλιότητες)


4. Η στάση του Αλεξανδρουπόλεως Ανθίμου έχει κυριολεκτικά αφήσει τους πάντες άναυδους σε ένα σωρό θέματα.
Παραθέτουμε 6 πρόσφατες ιδιαίτερα "παράξενες" κινήσεις του :



4α. Η είσοδος ΕΝΤΟΣ του ιερού ενός κοριτσιού, ντυμένο σε ιέρεια, για να παραλάβει τη δάδα με τη φλόγα για τους Ολυμπιακούς αγώνες και η επιμονή του να υπερασπίζεται τη στάση του επειδή  "δεν φορούσε άμφια" (όντως φοβερό επιχείρημα!!),


η "ιέρεια" μέσα στο Ιερό και δίπλα στην Αγία Τράπεζα
δείτε αναλυτικά εδώ



4β. Οι "παράξενες" απόψεις του ότι δεν χρειάζεται οι ιερείς να φοράνε ράσα

"Στην ερώτηση αν θα πρέπει να επέλθει μία μεταβολή στην περιβολή κληρικών, δηλαδή αντί του ράσου που επιβλήθηκε μεταγενέστερα να φορούν όπως στο Πατριαρχείο κοστούμι μαύρο και γραβάτα, τόνισε: «βέβαια, το ράσο είναι πολύ μεταγενέστερο, νομίζω ότι ο λαός μας αρχίζει να ετοιμάζεται σιγά-σιγά για
κάτι τέτοιο
Ηδη βγήκαν στο εξωτερικό οι Ελληνες, πηγαίνουν στην Κωνσταντινούπολη, είδαν τη συμπεριφορά των ιεραρχών, των κληρικών εκεί, χωρίς ράσα και δεν δυσκολεύονται να τους τιμήσουν και να τους σεβαστούν. Στην πατρίδα μας ακόμα υπάρχει ένα μούδιασμα πάνω σʼ αυτό, θέλουν ο ιερέας μας να φορά κάτι να ξεχωρίζει»."
(διαβάστε τις εδώ και εδώ)



4γ. ενώ ο μητροπολίτης Άνθιμος ήταν εξ αρχής κατηγορηματικά ενάντιος στα ορυχεία χρυσού στη Θράκη, τώρα
δημόσια τοποθετείται υπέρ της επένδυσης..
Παράξενο κι αυτό ε;; ..
(δείτε σχετικό αναλυτικό ρεπορτάζ εδώ)



4δ. Ο μητροπολίτης Άνθιμος τοποθετήθηκε από τους πρώτους ΕΝΑΝΤΙΑ στη Χρυσή Αυγή, αλλά μία ακόμη φορά το έκανε με πολύ "έξυπνο" τρόπο.

Μίλησε σε εκδήλωση που ήταν ουσιαστικά ενάντια στη Χρυσή Αυγή, με θέμα:
"Ο νεοναζιστικός παγανισμός και η Ορθόδοξη Εκκλησία"
πετυχαίνοντας να μην αναφέρει πουθενά τις λέξεις "Χρυσή Αυγή" στην ομιλία του..
Συνομιλητές του στην εκδήλωση ήταν γνωστοί αριστεριστές και θεολόγοι (Γιαγκάζογλου, Ζουμπουλάκης) που ανάμεσα σε άλλα αγωνίζονται εδώ και χρόνια να πάψουν τα θρησκευτικά στο σχολείο να έχουν Ορθόδοξο προσανατολισμό και να μετατραπούν σε θρησκειολογία. (βλέπετε, τίποτε δεν είναι τυχαίο).
Δείτε το βίντεο από τη εκδήλωση εδώ
(τι άτοπο πάντως, ο κατήγορος της Χρ.Αυγής για "παγανισμό", να εισάγει ως μητροπολίτης τις "ιέρειες" μέσα στο άβατο του Ιερού της εκκλησίας.. ) 

Μία ακόμη τοποθέτηση του Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμου,αυτή τη φορά ενάντια στις διανομές τροφίμων της
Χρ.Αυγής (δείτε εδώ)! "ΠΡΟΚΛΗΣΗ" η διανομή τροφίμων σε Έλληνες !! 


4ε. Την Μεγάλη Παρασκευή (3 Μαϊου 2013) ο μητροπολίτης Άνθιμος ήταν πολύ "συγκινημένος". Έστειλε τελεσίγραφο σε ιερό ναό ότι αν κάψουν και φέτος ομοίωμα του "Εβραίου" πριν την περιφορά του επιταφίου-όπως είναι το έθιμο, ΔΕΝ θα γίνει η περιφορά. Και πράγματι, επειδή οι πιστοί έκαψαν το ομοίωμα του "Εβραίου" , ΔΕΝ έγινε η περιφορά του επιταφίου.
Δείτε σχετικά εδώ και εδώ. Παραθέτουμε και σχετικό βίντεο σε τοπικό  κανάλι  :



Λέτε τελευταίο χρόνο να ανέβηκε ξαφνικά η πνευματικότητα του μητροπολίτη και γι αυτό να μην ανέχεται το έθιμο;;
Ή για κάποιο άλλο λόγο θέλει να προστατεύσει τον Ιούδα και τη φυλή του;;;


5στ. Οι ευχές του επί τη λήξει της μουσουλμανικής εορτής του ραμαζανιού-μπαϊραμιού!!

(δείτε εδώ)


Κλείνοντας:
Αναμένοντας την συνεδρίαση του -και ακολούθως την απόφαση- Πρωτοβάθμιου Συνοδικού Δικαστηρίου (που αποτελείται από επισκόπους άλλων περιοχών) ενημερώνουμε τους αναγνώστες μας ότι χρειάστηκε να περιμένουμε δυόμιση μήνες για να γράψουμε αυτή την ανάρτηση.
Σε όλο αυτό το διάστημα αναζητήσαμε
ιερείς, πρόσωπα που συνδέονται με τον μητροπολίτη και επιστήθιους φίλους μας για να ακούσουμε την γνώμη τους.  Επισκεφθήκαμε τον ίδιο τον π.Ιωάννη αλλά και την οικία του για να διαπιστώσουμε ότι δεν  υπήρχαν κάμερες! Κάναμε κυριολεκτικά πολύ υπομονή εξαντλώντας κάθε περιθώριο πριν τοποθετηθούμε. Προφανώς μόνο ο Θεός μπορεί να ξέρει αν κάποιος εμπλέκεται πράγματι σε σεξουαλικά σκάνδαλα ή αν συκοφαντείται. Ως ελάχιστο χρέος προς την αλήθεια αναγκαζόμαστε να την αποκαλύψουμε ως προς τις μεθόδους και πρακτικές που χρησιμοποίησε ο  μητροπολίτης κ.Άνθιμος.

Αν κ.Άνθιμε είχατε στοιχεία ότι ο π.Ιωάννης εμπλεκόταν σε ανηθικότητες και ηθικά σκάνδαλα, να τα πηγαίνατε στον εισαγγελέα. Να ζητούσατε από τον εισαγγελέα να κατάσχει το κινητό του και να ζητούσατε από τον εισαγγελέα να κατάσχει τον σκλ.δίσκο του υπολογιστή του. Το να αφαιρούνται  αντικείμενα και να δίνετε εντολή να κλέβουν αντικείμενα από σπίτια για να μπορείτε στη συνέχεια να δημοσιοποιείται το υποτιθέμενο περιεχόμενο κατά το δοκούν, αφήνει έκθετο ΕΣΑΣ και πολλά ερωτήματα αν πράγματι είχαν κάτι μεμπτό μέσα.
Πάντως θα καταθέσουμε και πλήθος μαρτυριών ότι μέχρι πριν λίγα χρόνια, η ποιμαντορία του Αλεξανδρουπόλεως Ανθίμου ήταν όντως υποδειγματική. Το τι τον έκανε να αλλάξει και να εισάγει τις "ιέρειες", να ζητάει να "καταργηθούν να ράσα", να κατηγορεί τη Χρ.Αυγή, να προστατεύει (αυτόκλητα;) τους Εβραίους και να προκαλεί διαρκώς πλέον με τις δηλώσεις του, δεν μπορούμε να το γνωρίζουμε.

Η εκκλησία της Αλεξανδρούπολης ΜΑΤΩΝΕΙ.
Όπως δυστυχώς ματώνουν πολλές ακόμη  εκκλησίες σε όλη την Ελλάδα.
Και όσο οι πιστοί επιλέγουν να κάνουν ότι δεν βλέπουν και σιωπούν τόσο κάποιοι θα ασυδοτούν και θα ματώνει ακόμη περισσότερο.



Στον Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμο θα θυμίσουμε ένα δικό του κείμενο, πριν 3 χρόνια ..

Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος: Κοιτάζει στον καθρέφτη του, βλέπει τον εαυτό του και τους συναδέλφους του, και ομολογεί…

1. Η κοινωνία, μας έριξε πλέον στον βούρκο της απαξίωσης. Εννοώ την ορθόδοξη ελληνική κοινωνία που δεν μας εκτιμά πια, εμάς τους επισκόπους. 

2. Το ειδικό μας βάρος έχασε την πυκνότητά του. 

3. Το πέρασμά μας αφήνει πίσω μας ένα συγκαταβατικό μειδίαμα. 

4. Μας βλέπουν σαν αναπόσπαστο μέρος του διεφθαρμένου κράτους καθώς συναγελαζόμαστε με άρχοντες και μεγιστάνες και κατά συνέπεια θεωρούμαστε συμμέτοχοι των πράξεών τους. 

5. Διαπιστώνουμε στα μάτια των επίσημων συνομιλητών μας την ανοχή και στα μάτια των απλών ανθρώπων την υποψία. 

6. Δίπλα μας υπάρχει ένας κόσμος ολόκληρος νέων επιστημόνων, τεχνοκρατών, ανερχόμενων επιχειρηματιών, που δεν έχουν και δεν θέλουν να έχουν καμία σχέση με μας.

7. Με την αδυναμία μας να αποτινάξουμε τον βυζαντινισμό (μίτρες, λιτανείες, ξύλινη γλώσσα, ραγδαίες υποκλίσεις, ατέλειωτα χειροφιλήματα, φήμες, προσφωνήσεις), με τη φοβία μας….

Όλα αυτά αποδεικνύουν την απιστία μας στη δραστικότητα της Πίστεως.  


Πολύ καλά περιγράψατε την κατάσταση σεβασμιότατε. Δυστυχώς αυτή είναι η πραγματικότητα.
Καθώς και ότι οι πιστοί αναζητούν έναν αληθινό πατέρα, έναν ποιμένα, κάποιον που θα τον νιώθουν δίπλα τους, συμπαραστάτη και οδηγό τους. Και δυστυχώς όταν τον βρίσκουν, τότε επεμβαίνει ο μητροπολίτης και απομακρύνεται.
Μήπως πρέπει να ξαναγίνετε ΠΟΙΜΕΝΕΣ σεβασμιότατε;;;
Μήπως πρέπει να αγκαλιάσετε και πάλι τους πιστούς μέσα στην εκκλησία; Οι πιστοί είναι ανθρώπινες ψυχές που σας τις εμπιστεύθηκε ο Θεός, που αναζητούν να μπούνε στον Παράδεισο και όχι κομπάρσοι στα συλλείτουργα και χειροκροτητές των εμμονών σας.


Διαβάστε και μία επιστολή, εδώ (με 1850 σχόλια!!):
http://www.pentapostagma.gr/2013/02/mitropolitis-anthimos.html

Το σχόλια της ανάρτησης -όπως πάντα- παραμένουν ελεύθερα για οποιονδήποτε επιθυμεί να καταθέσει κάποια διαφορετική γνώμη.

27 σχόλια:

eumenios είπε...

Φάε έναν πολέμιο του νεο-παγανισμού (που όμως αφήνει την κοπελίτσα-ιέρεια να περιφέρεται πέριξ της Αγίας Τραπέζης) που θα πιάσει στο στόμα του τα παληκάρια που ψάλλανε το "τη υπερμάχω" μπροστά από τον άγνωστο Στρατιώτη!
Πολύ ύποπτος ο ρόλος του....

Unknown είπε...

ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΚΑΨΙΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΙΟΥΔΑ,ΠΟΥ ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΜΕΡΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΥΛΟΓΗΘΗΚΕ ΦΕΤΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΤΟΠΟΣ ΜΟΥ,Η ΧΙΛΗ,ΠΕΡΙΜΕΝΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΜΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΞΗΓΗΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΘΙΜΟ, ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΙΣΧΥΡΙΖΕΤΑΙ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΠΑΕΙ ΣΤΗΝ ΠΑΛΙΑ ΧΙΛΗ.ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΕ ΠΟΛΛΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΛΛΑ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΞΕΡΕΙ ΠΡΙΝ ΤΙΜΩΡΗΣΕΙ.ΓΙΑΤΙ ΕΔΩ ΜΙΛΑΜΕ ΚΑΘΑΡΑ ΓΙΑ ΤΙΜΩΡΙΑ.ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΙΩΑΝΝΗ ΕΓΩ ΕΧΩ ΝΑ ΠΩ ΕΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΓΙΑ ΜΕΝΑ.Ο ΚΑΛΟΣ ΑΥΤΟΣ ΠΑΤΕΡΑΣ ΜΟΥ ΕΜΑΘΕ ΝΑ ΑΓΑΠΑΩ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΥΧΟΜΑΙ.ΝΑ ΕΧΩ ΕΛΠΙΔΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΥΡΙΟ ΚΑΙ ΕΔΩ ΣΤΗ ΓΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕΤΕΠΕΙΤΑ.ΙΣΩΣ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΑΥΤΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΑ ΔΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΣΗΜΑΣΙΑ.ΓΕΝΙΚΑ ΠΑΝΤΩΣ ΑΠ ΟΤΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΟΛΛΑ ΠΕΡΙΕΡΓΑ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΕΩΣ ΚΙ ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΤΑ ΜΕΛΕΤΗΣΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΔΙΟΙΚΟΥΝ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ Ο ΑΠΛΟΣ ΚΟΣΜΟΣ.

Unknown είπε...

Δυστυχως,ολη η πολη μας εχει βουηξει απο τα καμωματα του δεσποτη.Οποιος ιερεας τολμα να αρθρωσει ορθοδοξο και πατριωτικο λογο, εξαφανιζεται αμεσα! ο π. Ιωαννης εκανε πολυ σπουδαιο πνευματικο εργο και εξεφραζε παντα αντιλογο στις οικουμενιστικες ιδεες του Σεβασμιωτατου. Γι αυτο απομακρυνθηκε με κατασκευασμενα στοιχεια,για παραδειγματισμο και των υπολοιπων που θα τολμουσαν να αντιδρασουν. Πρεπει αμεσα να αντιδρασει σε ολα αυτα η ιεραρχια της εκκλησιας της ελλαδος.

Unknown είπε...

Ο Σεβασμιώτατος Άνθιμος εκφράζει ιδέες που καθόλου δεν τον τιμούν και φυσικά αντιπροσωπεύει μόνο τον εαυτό του και καθόλου εμάς που είμαστε το ποίμνιο της ορθόδοξης εκκλησίας της Ελλάδος.Οι απόψεις του για την αμφίεση των ιερέων ξεσήκωσαν μεγάλες αντιδράσεις όπως και τα κηρύγματά του που δεν έχουν μέσα καθόλου θεό. Όσο για τη θεαματική αλλαγή στάσης του στο θέμα των χρυσορυχείων της περιοχής ,λέγεται οτι τα λεφτά που πήρε από την εταιρεία ήταν πάρα πολλά!!!

Unknown είπε...

ΕΔΩ ΚΑΙ ΑΡΚΕΤΟ ΚΑΙΡΟ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΕΧΕΙ ΔΙΧΑΣΕΙ ΚΛΗΡΟ ΚΑΙ ΛΑΟ...
ΤΟΥΣ ΜΕΝ ΙΕΡΕΙΣ ΕΜΠΑΙΖΩΝΤΑΣ ΚΑΙ ΚΡΑΤΩΝΤΑΣ"ΚΡΥΦΑ ΧΑΡΤΙΑ" ΚΑΙ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ ,ΤΟΥΣ ΑΠΕΙΛΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ
ΕΧΕΙ ΣΤΟ ΧΕΡΙ..(ΟΧΙ,ΟΛΟΥΣ ΟΜΩΣ)
ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΠΑΛΛΗΚΑΡΙΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΝΤΑΙ!!!!
ΕΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Ο Π.ΙΩΑΝΝΗΣ ,ΠΟΥ ΑΝΤΙ ΝΑ ΤΟΝ ΕΥΓΝΩΜΟΝΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΠΟΥ ΕΠΙΤΕΛΕΙ ΣΤΗΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ,ΒΟΗΘΩΝΤΑΣ ΝΕΟΥΣ ,ΑΠΟΡΟΥΣ
Κ.Α, ΤΟΝ ΕΠΑΥΣΕ ΜΕ ΥΠΟΥΛΟ ΤΡΟΠΟ.
ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΙ ΤΟΥΣ ΑΞΙΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟΥ ΑΜΠΕΛΩΝΑ ΤΟΥ,ΔΙΟΤΙ ΜΑΣ ΘΕΛΕΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΡΑΓΙΑΔΙΣΜΟ!
ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΞΙΟΣ!!!!

Unknown είπε...

ΜΕΡΙΚΑ ΑΤΟΜΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ,ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΛΥΠΗΤΑ ,
ΑΞΙΟΘΡΗΝΗΤΑ ΚΑΙ ΠΑΝΙΚΟΒΛΗΜΜΕΝΑ!...
ΟΠΟΥ ΣΤΑΘΟΥΝ ΚΑΙ ΟΠΟΥ ΒΡΕΘΟΥΝ ,ΠΛΕΚΟΥΝ ΟΛΟΚΛΗΡΑ....
...ΕΓΚΩΜΙΑ ,ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΕΣΠΟΤΗ!..
ΜΑ ΤΟΣΗ...ΛΑΤΡΕΙΑ - ΜΗ ΓΕΝΟΙΤΟ -ΚΑΤΑΝΤΑ
ΔΕΣΠΟΤΟΛΑΤΡΕΙΑ!................
ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ,ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΣΑΝ ,ΚΑΠΟΙΟΥΣ
...........ΠΛΑΝΕΜΕΝΟΥΣ .ΓΙΑ ...ΠΡΟΣΩΠΟΛΑΤΡΕΙΑ!
ΓΙΑΤΙ ΚΑΝΕΤΕ ΟΛΟ ΛΑΘΗ????????????????

Unknown είπε...

ΔΕΣΠΟΤΗΣ , ΟΤΑΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ "ΒΟΛΕΨΕΙ" ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ...
ΜΕ ΕΛΛΕΙΨΗ ΠΑΡΡΗΣΙΑΣ , ΣΙΩΠΗ ΔΕΙΛΙΑΣ ,ΔΕΝ ΑΜΝΗΣΤΕΥΕΤΑΙ ΜΕ ΓΕΛΟΙΕΣ ΠΡΟΦΑΣΕΙΣ.
"ΝΙΠΤΩ ΤΑΣ ΧΕΙΡΑΣ ΜΟΥ"..ΤΙ ΦΤΑΙΩ ΕΓΩ , ΑΛΛΟΙ ΜΟΥ ΤΟ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ , ΤΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΚΑΝΩ;;
ΜΕ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΑΚΡΟΒΑΤΙΚΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΙΣΜΟΥΣ ,ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΞΕΓΕΛΑΣΩ ΤΟΝ ΔΕΙΛΟ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΩ ,
ΤΟΥΣ ΑΜΑΡΤΩΛΟΥΣ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΥΣ ΜΟΥ ΚΑΙ
ΤΙΣ ΗΘΙΚΕΣ ΥΠΟΧΩΡΗΣΕΙΣ ΜΟΥ...

Η ΑΣΤΑΘΕΙΑ ΚΑΙ Η ΔΕΙΛΙΑ ,ΤΟΥ ΠΙΛΑΤΟΥ , ΚΥΡΙΕ

ΚΑΙ Η ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ , ΜΕ ΤΡΟΜΑΖΟΥΝ....

Unknown είπε...

Με ποιο ΔΙΚΑΙΩΜΑ ,η Μητροπολη , προσφερει ΔΩΡΑ σε
ομορες Μητροπολεις ,για να παρει ψηφους υποστηριξης,
για το συνοδικο που ακολουθει;
Αν θελεις ΑΝΘΙΜΕ,να κανεις ΔΩΡΑ , ΝΑ ΤΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ
ΑΠΟ ...ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΣΟΥ(που εχει,ουκ ολιγα) και οχι απο τα ΦΙΛΟΠΤΩΧΑ ΕΝΟΡΙΩΝ ,δλδ χρήματα που μαζευονται
απο εμας ,για τους απορους αδελφους μας!!!
ΔΗΛΑΔΗ ΕΜΕΙΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ,ΓΙΑ ΤΙΣ ΒΡΩΜΙΕΣ ....ΣΑΣ,
ΚΑΙ ΣΕΙΣ ΑΠΟ ΑΜΒΩΝΟΣ, ΤΟ ΠΑΙΖΕΤΕ ...ΕΙΣ ΤΥΠΟΝ ΚΑΙ ΤΟΠΟΝ ΧΡΙΣΤΟΥ!!!!!
ΣΑΝ ΔΕ ΝΤΡΕΠΟΜΑΣΤΕ ΛΙΓΟ , ΑΥΤΑ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ....ΔΙΟΤΙ ΑΛΛΑ ΔΙΔΑΣΚΕΤΕ...!!!!
ΩΡΑΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ,ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΥΤΟ ...ΔΙΔΑΣΚΕΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ;
Ειναι στο πνευμα της εκκλησιας αυτος ο ΤΡΟΠΟΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗΣ ,ΤΙ ΛΕΕΙ για ολα αυτα η ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟΣ ,ΤΟ
ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ , ...ολοι συμφωνουν με τα πεπραγμενα προκειμενου να σωσουμε ΤΟΝ ΘΕΣΜΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΨΥΧΕΣ;;;
Καποιες ...ΚΥΡΙΕΣ, που σας...βοηθουν ,εχουν αγανακτησει με το φερσιμο σας!
ΤΕΛΙΚΑ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΣΤΟΝ ΘΕΟ η ΣΤΟΝ ΜΑΜΩΝΑ;;;
ΓΙΑΤΙ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΖΕΣΤΕ ...ΔΟΛΙΑ ΜΕΣΑ-ΣΑΤΑΝΙΚΑ;;;;
Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΓΑΠΗ-ΑΓΚΑΛΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ......
ΜΠΙΖΝΕΣ ΜΑΦΙΟΖΩΝ!!!

Unknown είπε...

Λυπάμαι πολύ για τη συμπεριφορά του μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως, ο Θεός να τον φωτίσει.
Πάτερ-Ιωάννη είμαστε μαζί σου...Εσύ μόνο μας δίδαξες τόσο δυνατά την αγάπη στο συνάνθρωπό μας και την καλοσύνη..Ο Θεός να συγχωρέσει τους εχθρούς σου..
Προσευχόμαστε να έχεις δύναμη γι αυτή τη σκληρή δοκιμασία που ευχόμαστε να τελειώσει σύντομα

Unknown είπε...

συγνωμη,ο Αλεξανδρουπολεως Ανθιμος δεν ηταν αυτος που ειχε δηλωσει ,πως ηρθε η ωρα οι ιερεις πλεον να βγαλουν τα ρασα τους και να τα φορουν εν ωρα Θειας Λειτουργιας μονο??!! κοκ............Δεν ξερω για την υποθεση του πατρος Ιωαννου,αλλα ξερω για τις δημοσιες θεσεις σε ορισμενα απαραβατα θεματα του Δεσποτη!!Ευχομαι ολοψυχως ο εν Τριαδι Αληθινος Θεος να τον ελεησει και να τον συγχωρεσει..........!!

Unknown είπε...



ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΜΟΥ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ,
Έχετε "κατανοήσει" ότι, ...ότι έγινε ,έγινε για
το "καλό μας και το καλό του Π.Ιωάννη"????
Γι αυτό ο Σεβασμιώτατος και οι 11 κατήγοροι ,ενήργησαν ..έτσι και αποφάσισαν για το
"καλό του τόπου ...και του ΤΥΠΟΥ"...
Δέον να κατανοηθεί ότι,...ότι έπεται....αυτής της
ενεργείας,είναι για το καλό ....της Μητροπόλεως!!!
Ητοι, ενδιαφερόμενοι μερικοί για το καλο...της Μητροπόλεως και ειδικότερα του Σεβασμιωτάτου -για να σωθεί η ψυχήτου και να ..ηρεμήσει η πολη -προβαίνουν
....σε πράξεις "προστασίας" του ΘΕΣΜΟΥ!!!

ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΕ,...είμαστε μαζί σας ...,αρκεί να καταλάβετε πως 'οτι γίνεται είναι ...ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ
ΚΑΛΟ !!!!...σε ανταμοιβή για το καλο ....που κάνατε σε μας!!

Unknown είπε...

ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ,ΖΗΤΟΥΝ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ,
ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΕΙ....ΠΟΛΛΑ!!!
ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ,ΓΙΑΤΙ(???)...ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ...,
Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ..ΦΙΛΑ ΠΡΟΣΚΕΙΜΕΝΗ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ,
ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ...ΚΩΦΕΥΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΚΟ, ΣΤΟΥΣ ΑΠΛΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ..ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΙ ΑΥΤΟΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΙΣΟΝΟΜΙΑ...,ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΕΣΠΟΤΗ????

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΠΕΙ ΕΝΑ ΤΕΛΟΣ , ΓΙΑ ΝΑ ΗΡΕΜΗΣΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ
Η ΠΟΛΗ ΜΑΣ...ΟΣΟ ΕΙΝΑΙ ΝΩΡΙΣ, ΠΡΙΝ ....ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΚΤΕΘΟΥΝ ...ΑΝΕΠΑΝΟΡΘΩΤΑ!!!
ΑΥΤΑ ΛΕΕΙ ....Ο ΟΡΚΟΣ ΠΟΥ ΔΩΣΑΝ ΜΕΡΙΚΟΙ ,...ΣΤΟ
ΣΥΝΤΑΓΜΑ????

Unknown είπε...



To κείμενο που ακολουθεί αφορά όλους μας και προπάντος τον
Μητροπολιτη Ανθιμο.
Είναι λόγια του Αγίου της εποχής μας Παισίου.
Συνήθιζε ο Γέροντας να λέει να μην κατηγορούμε κανένα.
Κυρίως ιερωμένους.Να φοβάσθε το ράσο,όχι τόσο τον ρασοφόρο.
Αλλά όλοι οι ρασοφόροι φοράνε το ράσο.Επομένως άν έχετε κάποιο
παράπονο εναντίον κάποιου ιερέα να πηγαίνετε προσωπικά στον ίδιο
και να του εκθέτετε με όλο το θάρρος το παράπονό σας είτε είναι
προσωπικόείτε αφορά τηνσυμπεριφορά του ιερωμένου σε γενικότερη βάση
που τυχαίνει να σκανδαλίζει την ομάδα τον κύκλο την κοινότητα
την πόλη το δόγμα το έθνος και γενικά την ορθόδοξη ζωή.
Αν κατά την έκθεση του παραπόνου δεχτεί ότι είναι βάσιμο και απαντήσει
ότι θα το διορθώσει έχει καλώς.Πρέπει να δεχτούμε τις εξηγήσεις αυτές.
Αν όμως δείξει αδιαφορία κακότητα και σκληρότητα κατα την συνάντησή μας η πει ότι θα λάβει υπ όψιν τουτις υποδείξεις μας που τις δεχτεί
σάν σωστές όμως ύστερα ξαναγυρίσει στην ίδια σκανδαλιστική συμπεριφορα,τότε να τον προειδοποιήσουμε ότι θα ανακοινώσουμε στο ευρύ κοινό τα αδύνατα του σημεία,γιατι δημιουργούν παρεξηγήσεις
και σύγχυση στο ευρύ κοινο.Και έχουμε τότε όλο το δικαιωμα.
ΠΟΤΕ ΑΛΛΟΤΕ ΑΝ ΔΕΝ ΑΚΟΛΟΥΘΗΘΕΙ ΑΥΤΗ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ.
Διαβάστε λοιπόν εσείς οι ακόλουθοι του Μητροπολιτη και ο ίδιος
ο δεσπότης τι από τα παραπάνω έκανε;;;

Unknown είπε...

ΟΙ ΒΑΣΙΚΟΙ ΟΡΓΑΝΩΤΕΣ ΤΗΣ ΣΚΕΥΩΡΙΑΣ, Ο Π.ΛΥΚΟΣ ΚΑΙ Η ΧΡΙΣΤ.ΕΣΤΙΑ,ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΗΤΑΝ Η ΜΕΓΑΛΗ
ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ ...ΝΕΩΝ ΣΤΙΣ ΣΥΝΑΞΕΙΣ ΤΟΥ Π.ΙΩΑΝΝΗ!
ΚΑΙ ΔΩΣΤΟΥ ΣΥΣΚΕΨΕΙΣ ,ΣΧΕΔΙΑ ΕΠΙ ΧΑΡΤΟΥ ΚΑΙ ΥΠΟ ΤΗΣ
ΤΡΑΠΕΖΗΣ ,ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ ...ΚΑΤΑΣΚΟΠΩΝ-ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΩΝ ,ΕΔΩΣΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΧΗ ΤΗΣ...Η ΜΗΤΕΡΑ ΤΟΥ Κ.Κ. ΑΝΘΙΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟ
ΣΧΕΔΙΟ ΕΞΟΝΤΩΣΗΣ...ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΣΑΡΚΑ ΚΑΙ ΟΣΤΑ!!

ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ...ΑΛΛΟΥΣ ΓΙΑ ΣΕΧΤΕΣ
ΕΝΩ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ ΕΧΕΙ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙ
....ΤΟΥΣ ΝΟΝΟΥΣ ΚΑΙ ΓΚΑΓΚΣΤΕΡΣ...ΤΟΥ ΑΜΕΡ.ΣΙΝΕΜΑ!!

Unknown είπε...

ΣΟΒΑΡΑ ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΠΕΡΑΣΑΝ ΚΟΝΤΑ 4,5 ΜΗΝΕΣ,
ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΓΛΥΤΏΣΑΜΕ ...ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ "ΤΥΠΟ"????

ΣΑΝ ΝΑ ΗΤΑΝ ΧΘΕΣ ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ..."ΤΕΛΕΙΩΣΕ"?

ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΧΡΟΝΟ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΑΣ, ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΥΠΟΛΟΓΙΖΑΝ

ΚΑΠΟΙΟΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙΩΣ ....ΤΟΥΣ ΠΡΟΕΚΥΨΕ!!!

"ΕΣΕΙΣ" ΚΑΝΑΤΕ , ΌΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΣ ΔΥΝΑΤΟ,

ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΘΗΚΑΤΕ ΚΑΘΕ "ΜΕΣΟ" ΚΑΙ "ΤΡΟΠΟ"

ΑΛΛΑ ΑΚΟΜΑ ΠΛΑΝΑΤΑΙ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ,ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ!

ΕΣΕΙΣ ΣΤΗΡΙΖΕΣΤΕ ΣΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ "ΜΕΣΑ"

ΚΑΙ "ΔΟΛΟΠΛΟΚΙΕΣ" ,ΑΛΛΑ Ο ΘΕΟΣ ,ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΕΙ

ΑΚΟΜΑ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΤΟΥ ΛΕΞΗ..........
,

Unknown είπε...

Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στους στενούς συνεργάτες του Επισκόπου , οι οποίοι με τη σειρά τους να περιμένουν τη σειρά τους.Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΕ ΤΟΝ ΚΥΚΛΟ ΤΟΥ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΠΟΥ ΧΑΡΑΞΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ , Ο ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΚΑΙ Ο ΟΣΙΟΣ ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΤΟΥ ΣΑΡΩΦ.ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΜΑΣ ΔΙΔΑΞΕ << ΔΟΞΑ ΤΩ ΘΕΩ ΠΑΝΤΩΝ ΕΝΕΚΕΝ >>.

Unknown είπε...

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΨΑΡΙ , ΤΡΩΕΙ ΤΟ ΜΙΚΡΟ! Ο ΠΑΤΕΡ ΙΩΑΝΝΗΣ ΧΑΡΑΞΕ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ...ΑΠΟ ΚΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΑ,Ο ΚΑΘΕ ΑΝΩΝΥΜΟΣ Ή ΚΑΙ ΕΠΟΝΥΜΟΣ (ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ,ΙΕΡΕΑΣ,ΔΗΜΑΡΧΟΣ,ΠΟΛΗΤΙΚΟΣ)ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΣ ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΑΣ ΤΟΝ ΚΡΙΝΕΙ Ο ΘΕΟΣ!ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΚΑΛΑ ΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ,ΠΡΩΤΑ ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΩΣΑΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑΝ ΓΙΑ ΕΛΕΟΣ!

Unknown είπε...

ΛΥΠΑΜΑΙ ΓΙΑΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ Ο ΣΚΟΠΟΣ ΔΕΝ ΑΓΙΑΖΕΙ ΤΑ ΜΕΣΑ!ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑΚΕΣ ΡΑΔΙΟΥΡΓΙΕΣ ΔΕΝ ΤΙΜΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑ ΠΟΣΟ ΜΑΛΛΟΝ ΕΝΑΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ. ΔΥΣΤΥΧΩΣ Ή ΕΥΤΥΧΩΣ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΓΝΩΣΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΚΑΙ ΟΙ ΜΕΘΟΔΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ. ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΜΕΝΕΙ ΚΡΥΦΟ ΓΙΑ ΠΟΛΥ.... ΑΛΛΑ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ? ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΕΠΟΜΙΣΤΕΙ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ?

Unknown είπε...

Ντροπη σε ολους σας που συκοφαντειτε τον πατερα Ιωαννη,σας λυπαμαι και ευχομαι να σας λυπηθει και ο θεος!Εχετε μεγαλη φαντασια παντως γιατι εμεις ειμαστε τεσσερα χρονια κοντα του και το μονο που καταλαβαμε ειναι η απεραντη πιστη του και αφοσιωση του στο θεο!

Unknown είπε...

Αυτό που μου προκαλεί αποστροφή στην ιστορία αυτή είναι το γεγονός ότι κανένας από όσους αμφισβητούν την τιμιότητα του εν λόγω ιερέα δεν έχουν κάνει ποτέ την παραμικρή νύξη, ποτέ μα ποτέ εναντίον αυτών των ανθρώπων ιερέων ή μη της εκκλησιάς που αποδεδειγμένα έχουν σεξουαλικές ιδιαιτερότητες ή κάποια άλλη παραξενιά ενώ εδώ όλοι πέσαν με τα μούτρα να τον φάνε.Πρέπει όμως όλοι μας να θυμούμαστε ότι εκεί πάνω υπάρχει ΚΑΠΟΙΟΣ που τα βλέπει όλα και όταν έρθει η ώρα όλοι θα λογοδοτήσουμε...αἰδώς Ἀργεῖοι! ( για την ιστορία δεν τον έχω πνευματικό και έχουμε συναντηθεί μόνο μια φορά )δεν μπορεί τόσες εκατοντάδες άνθρωποι να τον υποστηρίζουν και να μην έχουν καταλάβει τίποτα τόσο καιρό.αλλά δυστυχώς όταν μπεις στο μάτι κάποιων του συστήματος μαύρο φίδι που σε έφαγε αγαπητέ παπά Γιάννη και όχι μόνο εσένα.Ο ΘΕΟΣ ΒΛΕΠΕΙ ΜΗΝ ΤΟ ΞΕΧΝΑΤΕ ΠΟΤΕ.

Unknown είπε...

Εχει μεγάλο πρόβλημα ο κ. Ανθιμος
με ιερείς που κηρύττουν Χριστό
και προσελκύουν νεολαία στην εκκλησία!!!
ΔΙΟΤΙ ΕΤΣΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ
ΤΟΥ ΚΕΝΟ ...!!!!

Unknown είπε...

TΩΡΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΦΕΡΕΣ Κ.ΑΝΘΙΜΕ ΝΑ ΔΙΑΛΥΣΕΙΣ ΤΗΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ , ΤΙ
ΣΚΕΦΤΕΣΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ???
ΘΑ ΖΗΤΗΣΕΙΣ ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΙΜΝΙΟ ΣΟΥ , ΓΙΑ ΝΑ ΛΥΤΡΩΘΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ...ΚΑΚΟ ή ΘΑ ΤΟ ΑΦΗΣΕΙΣ ΝΑ
...ΣΕΡΝΕΤΑΙ ΚΑΙΡΟ ,ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΩΞΕΙΣ
ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ?????

Unknown είπε...

Κάποιος συγγραφέας θα εκδόσει εντός του φθινοπώρου βιβλίο ,
όπου θα μάθουμε πραγματα.....και θάματα για κάποια μητρόπολη!!!!
Δεν πιστεύω ,,,να εννοεί την δικιά μας ο κ.Σωτήρης....κ.Ανθιμε!!!!

ΑΓΝΗ ΡΟΥΦΟΥ είπε...

Ανάστατη η Αλεξανδρούπολη! - Ο Μητροπολίτης Ανθιμος Β´επιδιώκει με αθέμιτα και... περίεργα μέσα, τον "εξοστρακισμό" ενός εναρέτου κληρικού!
шаблоны сайтов
joomla
2 10 14
Λεπτομέρειες Ημερομηνία Δημοσίευσης
Φραγή σιωπής-- γιατί άραγε;;;--- στα τοπικά ΜΜΕ, για να αποσιωπήσουν το θέμα!

Του Σωτήρη Μ. Τζούμα




Η ακριτική Μητρόπολη Αλεξανδρουπόλεως, ταλανίζεται τον τελευταίο καιρό, από ένα εσωτερικό σκάνδαλο, το οποίο ξεκίνησε με περίεργο τρόπο πριν μερικούς μήνες και εξακολουθεί να ταλαιπωρεί την τοπική κοινωνία και κυρίως το χριστεπώνυμο πλήρωμα!

Με δύο λόγια, ένας δραστήριος και ενάρετος κληρικός, ο π. Ιωάννης, μπήκε στο μάτι του κυκλώνα και αίφνης έγινε το κόκκινο πανί για τον Μητροπολίτη Ανθιμο Β ´, ο οποίος έβαλε ως στόχο του-- κρίμασιν οις οίδε Κύριος-- την τιμωρία του και ενδεχομένως την καθαίρεσή του, με ένα κατασκευασμένο κατηγορητήριο της συμφοράς και με μεθοδεύσεις που θυμίζουν τακτικές cosa nostra!
Ο λαός του Θεού εξεγέρθηκε εναντίον αυτών των μεθοδεύσεων και κάθε βράδυ έκανε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, έξωθεν του Μητροπολητικού Μεγάρου!
Αλλά
στα τοπικά ΜΜΕ ούτε κάν ασχολήθηκαν με το γεγονός, δεδομένου ότι είχε πέσει γραμμή για κουκούλωμα και σιωπή!

Πριν περάσω,όμως, στην εξιστόρηση του σκανδάλου, θα μου επιτρέψετε να κάνω μία μικρή ιστορική αναδρομή και να ξεδιαλύνω με την ευκαιρία αυτή, το σύννεφο που υπάρχει ότι δήθεν κυνηγώ και μάχομαι τον Σεβ, Αλεξανδρουπόλεως Ανθιμο Β ´, τον οποίο σχολιάζω, λέει, αρνητικά και τον ειρωνεύομαι!

Αφού, λοιπόν σας διηγηθώ το ιστορικό, θα ήθελα στη συνέχεια να μου πείτε αν καλώς σχολιάζω κάποια πράγματα κι αν είμαι υπερβολικός στην κριτική μου, γεγονός που προδίδει προσωπικό φθόνο και εμπάθεια προς τον κ. Ανθιμο Β ´. Μακριά από μένα τέτοιες μικρότητες και σκοπιμότητες! Αν είχα τέτοια άποψη για τον εν λόγω Ιεράρχη, δε θα έβαζα" πλάτη", για να εκλεγεί στον τόπο του! Αλλά δεν τον περίμενα και τόσο.. ελαφρύ, ούτε ότι θα έδειχνε τέτοια αχάριστη συμπεριφορά, προς τον ευεργέτη του Μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο!
Αλλά αυτά θα τα αναλύσουμε παρακάτω!
Αν προτάξουμε κατ´ αρχήν, τα στοιχεία εκείνα που θα φωτίσουν το θέμα μας και θα μας βοηθήσουν να καταλάβουμε πώς φτάσαμε ως εδώ!

Η Μητρόπολη Αλεξανδρουπόλεως, αν και ακριτική και παραμεθόριος, είναι από πολλά χρόνια, στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας και του δημοσιογραφικού ενδιαφέροντος, δεδομένου ότι την εποίμανε επί 30 περίπου έτη, ο νύν Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Ανθιμος!

Και στα χρόνια αυτά, η Μητρόπολη Αλεξανδρουπόλεως ήταν γνωστή και ιδιαιτέρως προβεβλημένη, για το πρωτοποριακό έργο της και για τις πρωτοβουλίες που ανέπτυσσε ο ακούραστος ποιμενάρχης της, ο οποίος εθεωρείτο από τη στιγμή που ασθένησε ο Γέρων Αρχιεπίσκοπος Σεραφείμ, ως ένας εκ των τριών ισχυρών υποψηφίων- διεκδικητών του Αρχιεπισκοπικού θρόνου.( Οι άλλοι δύο ήταν ο από Δημητριάδος εκλεγείς το 1998,Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος και ο τρίτος, ο νύν Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, ο από Θηβών!
Μπορεί να μην κατάφερε να εκλεγεί Αθηνών, ο Γέρων Ανθιμος, αλλά κατάφερε το 2004, να εκλεγεί Θεσσαλονίκης, με προσωπικό αγώνα και επιμονή του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου, ο οποίος ήθελε να τον ανταμείψει για την στάση του και την άψογη συνεργασία τους, από την πρώτη στιγμή της Αρχιεπισκοπείας Χριστοδούλου!

Μπορεί οι δύο αυτοί άνδρες να είχαν κάποιες διαφορές και να ενδεχομένως να άφησαν τα ανθρώπινα να υπερισχύσουν των θείων, κατά την μακρά προεκλογική περίοδο της αρχιεπισκοπικής εκλογής, αλλά ο στόχος ήταν κοινός και ιερός και είχαν κοινή στόφα!Οπότε στις δυσκολίες λειτουργούσαν πάντα με ενότητα, στα αναγκαία με συμβιβασμό και σε όλα με αγάπη!

- See more at: http://www.sotirioslogos.gr/index.php/gnomes/editorial/5084-2013-06-20-20-42-33#sthash.yvvEuEjk.dpuf

ΑΓΝΗ ΡΟΥΦΟΥ είπε...

Επανερχόμενοι στο θέμα μας, στην κενωθείσα Μητρόπολη Αλεξανδρουπόλεως,μετά την εκλογή Ανθίμου στη Θεσσαλονίκη, είχε αποφασίσει αρχικά ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος, να αποστείλει κάποιον εκ των ισχυρών και προβεβλημένων Αρχιμανδριτών της εποχής εκείνης οι οποίοι είχαν δώσει δείγματα γραφής, με φαβορί τους τρείς: Διονύσιο Μάνταλο( νύν Κορίνθου),Παύλο Αποστολίδη(νύν Δράμας), και Ιωάννη Τασσιά( νύν Λαγκαδά).
Και τούτο διότι πολλοί Αρχιερείς, από όλες τις πτέρυγες της Ιεραρχίας, δεν επιθυμούσαν να κάνουν το χατήρι στον νεοεκλεγέντα Θεσσαλονίκης Ανθιμο και να του χαρίσουν κ α ι την Ακεξανδρούπολη, με την εκλογή του βλαστού του Ανθίμου Β ´.

Δηλαδή αν δεν το αποφάσιζε ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος, ο εκλεγείς διάδοχος του Ανθίμου Α ´, Ανθιμος Β ´, δεν είχε την παραμικρή πιθανότητα εκλογής!
Αλλά πώς το αποφάσισε ο Χριστόδουλος; Ιδού η απορία!

Την πορεία των πραγμάτων άλλαξαν δύο άνθρωποι, στενοί συνεργάτες του Μακαριστού Χριστοδούλου: ο τότε Αρχιδιάκονός του Ανθιμος( που υπηρετεί σήμερα, κάπου ξεχασμένος, ως Αρχιμανδρίτης, στην Μητρόπολη Αλεξανδρουπόλεως, δεδομένου ότι είναι ο τόπος καταγωγής του) και ο υπογράφων το παρόν κείμενο!
Σας διηγούμαι τα γεγονότα πώς έγιναν, για να καταλάβετε το βάθος και την ουσία των πραγμάτων και όχι την επιφάνεια που απλά φαίνεται!
Ο Αρχιδιάκονος Ανθιμος, λοιπόν, μου ζήτησε να συναντήσω τον Πρωτοσύγκελο της Ι. Μ. Αλεξανδρουπόλεως Ανθιμο Κουκουρίδη, που ευρίσκετο παρεπιδημών στην Αθήνα, ο οποίος ήθελε να μου πεί κάτι,εντελώς εμπιστευτικά!
Τον συγκεκριμένο κληρικό τον είχα γνωρίσει στο Βόλο, όταν είχε έλθει μαζί με τον Γέροντά του Μητροπολίτη Ανθιμο, για να συμμετάσχουν στην εορτή του!

Είχα σχηματίσει καλή άποψη για τον κληρικό και ασφσλώς δέχθηκα να τον συναντήσω!

Η συνάντησή μας έγινε στο ξενοδοχείο " Μεγάλη Βρετανία". Εντυπωσιάσθηκα από την επίθεση αγάπης που έκανε πρός τον Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο!

Μου εζήτησε να μεσολαβήσω να τον συναντήσει το διήμερο που θα έμενε Αθήνα και με διαβεβαίωνε ότι η πρωτοβουλία αυτή τελούσε ερήμην του Γέροντά του Θεσσαλονίκης Ανθίμου και ήταν καθαρά δική του.

Τον άκουσα ως όφειλα και αποδέχθηκα σε πολλά σημεία την επιχειρηματολογία που ανέπτυξε!

Ζήτησα από τον Μακαριστό Αρχιεπίσκοπο να τον δει και αυθημερόν τον είδε, ώρα 18.00, της ημέρας εκείνης και πριν ξεκινήσε τα ήδη προγραμματισμένα ραντεβού του!

Η συνάντηση έγινε σε καλό κλίμα! Φρόντισε άλλωστε γιαυτό ο Αρχιδιάκονος π. Ανθιμος, ο οποίος είχε δημιουργήσει θετική ατμόσφαιρα!

Και μόνο που είπε ο φιλόδοξος νέος κληρικός, στον Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο, ότι..

---Παρακαλούσαμε Μακαριώτατε και προσευχόμασταν ναρθούμε από την Αλεξανδρούπολη στο Βόλο, με κάθε ευκαιρία που καλούσατε τον Γέροντα, για να ξεσηκώσουμε ιδέες από εσάς", ήταν αρκετό για να κερδίσει τον Χριστόδουλο!Τον κολάκευσε!

Η συνάντηση αυτή έπαιξε καθοριστικό ρόλο!

Μετά από λίγες ημέρες, ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος μας κατέθεσε τον προβληματισμό του για την συγκεκριμένη Μητρόπολη!
--Είναι κρίμα είχε πεί, να εργάζεσαι τόσα χρόνια στον τόπο σου και μετά η Εκκλησία να σου στέλνει άλλον!

Ο κύβος ερρίφθη για Ανθιμο!

Και εξελέγη με άνεση!
Τιμήθηκε από τον Χριστόδουλο, αλλά και τον τίμησε όσο ζούσε!
Και συνεργάσθηκε μαζί του αρμονικά!
Μέχρι κηροπλαστείο δημιούργησαν μαζί με την "Αλληλεγγύη ".

Και περίμενε να φύγει από τη ζωή ο Χριστοδόδουλος, για να πεί όλα εκείνα τα εμετικά και τρισάθλια, στον τιμητικό τόμο, το "Χαριστείο", για τον Γέροντά του Θεσσαλονίκης Ανθίμου!Άλλη φορά θα σας τα παρουσιάσω εκτενώς! Και θα καταλάβετε πολλά!

- See more at: http://www.sotirioslogos.gr/index.php/gnomes/editorial/5084-2013-06-20-20-42-33#sthash.yvvEuEjk.dpuf

ΑΓΝΗ ΡΟΥΦΟΥ είπε...

Με αυτόν τον Τόμο,έπεσαν τα προσωπεία και οι μάσκες τότε και φάνηκαν τα αληθινά πρόσωπα!
Ο Τόμος αυτός υπήρξε αποκαλυπτικός των... αληθινών αισθημάτων, που έτρεφε ο εν λόγω Ιεράρχης για τον Χριστόδουλο!

Αυτός ήταν ο καταλύτης της σχέσεώς μου μαζί του!
Και μολονότι είχα κάθε λόγο να κρατάω καλή σχέση , η έκδοση αυτή και το κείμενο που συνέγραψε τιμητικά για τον προκάτοχο και Γέροντά του, ο Αλεξανδρουπόλεως Ανθιμος,το οποίο, όμως, ήταν υβριστικό της μνήμης του Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου, υπήρξε η ταφόπετρα της δικής μας επικοινωνίας!
Αυτό, είναι όλο το ιστορικό, το οποίο ασφαλώς, δεν μας εμποδίζει να βλέπουμε καθαρά τα πράγματα και να τον αδικούμε!
Άλλο πράγμα η "προδοσία" του πρός τον ευεργέτη του Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο και άλλο η άσκηση των ποιμαντικών του καθηκόντων!
Κι εδώ ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως Ανθιμος ο
Β ´, συμπεριφέρεται πολύ παρορμητικά και αλλοπρόσαλα, σε βαθμό παρεξήγησης!

Όπως ήδη καταλάβατε δεν έχουμε τίποτα προσωπικό μαζί του! Η αχάριστη συμπεριφορά του μας χάλασε και απεγκλώβισε τα συναισθήματά μας, από την θέση εκτίμησης και σεβασμού πρός το πρόσωπό του, όπου τα είχαμε υποτάξει!

Επιπροσθέτως ένα σκόμη επεισόδιο έδρασε δραματικά. Στην πρόσφατη εκλογή του Μαρωνείας, μολονότι είχε υποχρέωση(ουδεμία αντίρρηση περί αυτού) να ψηφίσει τον κληρικό της Μητροπόλεώς του και αυτάδελφό του π. Κωνστάντιο,που είχε θέσει υποψηφιότητα, φέρθηκε αχάριστα και αναξιοπρεπώς πρός τον έτερο υποψήφιο για τη Μητρόπολη Μαρωνείας, συνεπίσκοπό του, Μητροπολίτη Βρεσθένης Θεόκλητο, ο οποίος τον περιέβαλε πάντα με αγάπη και τις δύσκολες ώρες της δικής του εκλογής για την Αλεξανδρούπολη, τον στήριξε!

Μάλιστα ένα μήνυμα που στείλαμε στον κ. Ανθιμο και τον εγκαλούσαμε για την ανάδελφη συμπεριφορά του,πρός τον Θεόκλητο, τις ημέρες της εκλογής, φρόντισε να το κάνει φειγ βολάν με στόχο να μας πλήξει προσωπικά, αλλά δεν τα κατάφερε!

Σήμερα ο Σεβ. Αλεξανδρουπόλεως, με τον τρόπο που συμπεριφέρεται πρός τον Ιερομόναχο π. Ιωάννη, δείχνει έναν Ιεράρχη που σκέφτεται εγωιστικά και νοιάζεται πρωτίστως για τον εαυτό του!
Ο Ιερομόναχος που έχει μπεί στο στόχαστρο του Μητροπολίτη είναι κατά κοινή ομολογία, ένας πολύ καλός και σεβάσμιος κληρικός!
Το πνευματικό του έργο είναι τεράστιο και ο αριθμός των ανθρώπων που τον εμπιστεύονται για να αποθέσουν στο πετραχήλι του της ψυχής τους το άλγος είναι... ων ουκ έστιν αριθμός!
Τί σκοπιμότητες εξυπηρετεί η σπουδή να περιθωριοποιηθεί και να ζήσει τον ευτελισμό του διασυρμού ένας σωστός και έντιμος κληρικός, όπως είναι ο π. Ιωάννης, μέσα στα στενά όρια μιάς κλειστής κοινωνίας, όπως είναι η Αλεξανδρούπολη;

Και αν έχει δίκαιο ο Μητροπολίτης Ανθιμος και δικαιολογούνται οι ενέργειες και οι πράξεις του, παριστάνοντας τον ...αστυνομικό ανακριτή(παράνομη κατάσχεση του κινητού, του εν λόγω κληρικού, εισβολή ειδικών απεσταλμένων στο σπίτι του και αφαίρεση του σκληρού δίσκου του PC του και άλλα αρκούντως ιλαροτραγικά και παράνομα), που θα έπρεπε να έχουν εγείρει άμεση εισαγγελική παρέμβαση και μάλιστα αυτεπαγγέλτως!

Επίσης,ενώ η κοινωνία της Αλεξανδρούπολης βράζει και γνωρίζουν και οι πέτρες το συμβάν που βασανίζει την τοπική κοινωνία,υπάρχει μία περίεργη συγκάλυψη του θέματος από τα τοπικά ΜΜΕ, έντυπα και ηλεκτρονικά, σε βαθμό σκανδαλώδη!

Γιατί το συγκαλύπτουν και τι φοβούνται;

Με εξαίρεση το gotzila.gr που έκανε εκτενή αναφορά του θέματος με τον επιτυχή τίτλο: "Η Εκκλησία της Αλεξανδρούπολης ματώνει", ουδείς άλλος τόλμησε να πεί ούτε λέξη!
Το θέμα τα τοπικά μέσα, το αντιμετωπίζουν ως μη υπάρχον, ενώ από μέσα η Εκκλησία και το χριστεπώνυμο πλήρωμα βράζουν!
Η υπόθεση έχει πάρει τον δρόμο της Εκκλησιαστκής Δικαιοσύνης!
Για λόγους που γνωρίζει ο Μητροπολίτης, παρέπεμψε το όλον θέμα, μετά από το Επισκοπικό, στο πρωτοβάθμιο Συνοδικό Δικαστήριο.
Το αποτέλεσμα αναμένεται με θρησκευτική ευλάβεια!

Τυχόν τιμωρία,όμως, του π. Ιωάννη, θα είναι το φιτίλι που θα ανάψει τη φωτιά στην τοπική Εκκλησία της Αλεξανδρουπόλεως!
Ο μη γένοιτο!

- See more at: http://www.sotirioslogos.gr/index.php/gnomes/editorial/5084-2013-06-20-20-42-33#sthash.yvvEuEjk.dpuf

Unknown είπε...

Η ΚΛΙΚΑ ΤΟΥ ΑΓ.ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ "ΖΟΡΙΣΜΕΝΗ" , ΜΕ ΤΟΝ ΙΕΡΕΑ
ΠΟΥ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ ΤΟΝ ΑΝΘΙΜΟ!!

ΓΙΑΤΙ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΕ ΣΕ ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΝΑ ΜΙΛΟΥΝ ...ΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥ ΚΑΙ
ΚΑΠΟΙΟΙ...ΑΛΛΟΙ ,ΚΑΤΑΠΙΝΟΥΝ(!!!)
ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΤΟΥΣ ...ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ
ΦΑΡΜΑΚΙΑ !!!!!