Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013

ΠΕΜΠΤΗ 11 ΙΟΥΛΙΟΥ 2013 ΣΤΙΣ 20:00, ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΜΕ ΜΑΥΡΕΣ ΦΑΝΕΛΕΣ

Άλλη μια μαύρη επέτειος προστέθηκε στο ημερολόγιο του Ιούλη. Σαν σήμερα, δύο χρόνια πριν, έγινε η φονική έκρηξη στη Ναυτική Βάση «Ευάγγελος Φλωράκης». Ήταν 5:30 το πρωί, όταν ολόκληρη η περιοχή ξύπνησε από την μεγάλη έκρηξη. Ο απολογισμός, 13 λεβέντες χάθηκαν άδικα εν ώρα καθήκοντος και άλλοι 61 τραυματίες. Εκτός από τις ανθρώπινες απώλειες, καθόλου αμελητέα δεν είναι η καταστροφή του ηλεκτροπαραγωγικού σταθμού του Βασιλικού με πολλές συνέπειες τις οποίες βίωσε και θα βιώνει ο κάθε πολίτης της Κύπρου. Η κυβέρνηση, με εγκληματική αμέλεια και αδιαφορία, δέχθηκε να τροφοδοτήσει τις ελεύθερες περιοχές με ρεύμα από τον κατακτητή, ούτως ώστε να δώσει πολιτική πτυχή στην έκρηξη αλλά και άλλοθι στον εχθρό.


Ο Ελληνισμός της Κύπρου, μετά από καθυστέρηση πολλών ετών, χωρίς να χάσει καιρό, ξεχύθηκε μαζικά στους δρόμους χωρίς κομματικές ταυτότητες, για μέρες ολόκληρες, απαιτώντας την τιμωρία όσων έφεραν την ευθύνη και ταυτόχρονα στήριζαν τις οικογένειες των αδικοχαμένων. Ο τότε πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας και υπαίτιος για την έκρηξη, όπως έδειξε το πόρισμα κ. Πολυβίου, Δημήτρης Χριστόφιας προσπάθησε με κάθε τρόπο να καταστείλει τον διαμαρτυρόμενο λαό χρησιμοποιώντας μέσα αντιδημοκρατικά, όπως την ρήψη δακρυγόνων.

Ένα χρόνο μετά, παρά το πόρισμα του κ. Πολυβίου, σύμφωνα με το οποίο ο κύριος υπαίτιος για την φονική τραγωδία στο Μαρί είναι ο Δ. Χριστόφιας , ούτε αυτός αλλά ούτε οι λοιποί συνυπεύθυνοι δεν τιμωρήθηκαν. Το κίνημα των αγανακτισμένων απέτυχε, αφού δεν κατάφερε να αυτοοργανωθεί και να αποκτήσει ευρεία ανταπόκριση από το κοινό. Δεν κατάφερε να πολεμήσει το πελατειακό κράτος, την αναξιοκρατία και την ευνοιοκρατία που κυριαρχεί στην κυπριακή κομματοκρατούμενη κοινωνία. Αντί αυτού, διείσδυσαν στις τάξεις του άτομα τα οποία ουσιαστικά ήσαν συνένοχοι και εξίσου αναξιόπιστοι.

Σήμερα δύο χρόνια μετά, δύο μέρες πριν από την μαύρη επέτειο της 11ης Ιουλίου πραγματοποιήθηκε η δίκη για την απόδοση ευθηνών. Τραγελαφική η απόφαση του δικαστηρίου για αθώωση του
Μάρκου Κυπριανού και Σάββα Αργυρού, με την πρόφαση ότι ο Μάρκος Κυπριανού ακολουθούσε τις εντολές του Δημήτρη Χριστόφια, ενώ είναι γνωστό ότι φέρουν σοβαρότατες ευθύνες. Οι νεκροί ήρωες μας παραμένουν αδικαίωτοι το ίδιο και οι οικογένειες των θυμάτων που περιμένουν εδώ και δύο χρόνια να τιμωρηθούν οι ένοχοι αλλά γίνονται τα πάντα ώστε να απαλλάξουν από τις βαρύτατες εύθηνες τους περισσότερους από αυτούς.

Σαν ΠΕΟΦ Θεσσαλονίκης, αρνούμαστε να δίνουμε συγχωροχάρτι σε όλους τους πολιτικούς που βάζουν πάνω από όλα το προσωπικό και κομματικό συμφέρον έναντι του λαού τους. Όλοι μαζί, να δώσουμε γροθιά στο διεφθαρμένο κατεστημένο αφού όλοι γνώριζαν και όλοι αμέλησαν.
Συμμετέχουμε μαζικά, στις εκδηλώσεις μνήμης και τιμής.
ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΜΕ ΜΑΥΡΕΣ ΦΑΝΕΛΕΣ, ΠΕΜΠΤΗ 11 ΙΟΥΛΙΟΥ 2013 ΣΤΙΣ 20:00
 Γραφείο Τύπου
Π.Ε.Ο.Φ. Θεσσαλονίκης

Δεν υπάρχουν σχόλια: