Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013

Χριστόφιας & Αναστασιάδης

Π Ο Λ Υ ΠΡΟΤΟΥ ολοκληρώσει την καταστροφική 5ετία της η διακυβέρνηση Χριστόφια, η πλειονότητα ήξερε πως επρόκειτο για την πιο ανάξια κυβέρνηση που είχε ποτέ ο τόπος. Κατέστη σε τέτοιο βαθμό έκπτωτος στη συνείδηση του λαού, ιδίως μετά τον Όλεθρο της 11ης Ιουλίου 2011, ώστε δεν τόλμησε να διεκδικήσει επανεκλογή. Στο ισχύον όμως πολίτευμα Κομματοκρατίας, η αναξιότητα της διακυβέρνησης Χριστόφια - ΑΚΕΛ ήταν συνέπεια ΚΑΙ της ανυπαρξίας ικανής αντιπολίτευσης. Υπήρξε εντελώς αναποτελεσματικός ο έλεγχος των κυβερνώντων από την αντιπολίτευση.

Π Ε Ρ Α ΑΠ’
 τις καθημερινές δημαγωγίες, η ανικανότητα της αντιπολίτευσης αποδείχθηκε, κατά θλιβερό τρόπο, όταν δεν επιχείρησε καν να εξαναγκάσει τον Χριστόφια σε παραίτηση και διενέργεια πρόωρων εκλογών που απαιτούσε η λαϊκή πλειοψηφία μετά τον Όλεθρο στο Μαρί. Και ιδίως μετά το καταπελτικό για τον Χριστόφια - ως τον πρωταίτιο του Ολέθρου - Πόρισμα Πολυβίου της 3ης Οκτωβρίου 2011. Εάν από το απόγευμα 3.10.11 η αντιπολίτευση αποφάσιζε ότι δεν θα ξαναπατούσε το πόδι της στη Βουλή, εκτός εάν επαραιτείτο ο Χριστόφιας, η κυβέρνησή του, ισχνοτάτης μειοψηφίας, θα εξαναγκαζόταν σε παραίτηση. Δεν το έπραξε. Η αντιπολίτευση δεν επέδειξε την αναμενόμενη υπευθυνότητα. Συνέχισε να «επιπλώνει τις μιντιακές του ανάγκες»! Επιτρέποντάς του να καταστρέφει αχαλίνωτα γι' άλλον ενάμιση χρόνο. Με μοιραία κατάληξη την υποδούλωση στην Τροϊκοκρατία. Για την οποία, εκ του λόγου τούτου, υπήρξε κι η ίδια συνυπαίτια. Απλώς «έκατσε στην κλούβα» για να βαδίσει στις προεδρικές του 2013 στο χαλί που αόκνως τής έστρωνε η αναξιότερη κυβέρνηση απ’ τη μια και η «εν Αυλίδι θυσία της Ιφιγένειας»-Στ. Μαλά, που το ΑΚΕΛ προσέφερε στον κ. Αναστασιάδη...

Σ Η Μ Ε Ρ Α ΕΙΝΑΙ
 τρισχειρότερα. Η ανικανότητα που ο κ. Αναστασιάδης επέδειξε πέντε χρόνια ως αντιπολίτευση, υποσκελιζόμενη, τότε, από την κατά παρασάγγας εκκωφαντικότερη ανικανότητα Χριστόφια, φάνηκε, κατά τρόπον καταστροφικότερο, στις 130 ήδη μέρες της προεδρίας του. Αφ’ ετέρου, με ανυπόληπτη αντιπολίτευση «παίζει» μόνος του! Διότι, στην απελπιστική κατάσταση που σύρθηκε ο τόπος, όπου ακόμη κι ο ίδιος περιφέρει ανά τας Ευρώπας τους κλαυθμούς του ότι κατέστη αναξιόπιστος στους ψηφοφόρους του, το μόνο που συγκρατεί υπολείμματα των «μετοχών» του στην Κοινή Γνώμη είναι όταν μιλά εναντίον του ο Χριστόφιας και το ΑΚΕΛ. Εξ ου και ηδονίζονται, κυβερνητικοί εκπρόσωποι και υπουργοί και κυβερνητικοί βουλευτές, κάθε φορά που ξεσπούν κατά Χριστόφια. Εκμεταλλευόμενοι τα αισθήματα αμείωτης απέχθειας που η πλειονότητα τρέφει για τους εκδιωχθέντες απ’ την εξουσία, πρωταίτιους της συμφοράς.
Α Λ Λ ’ ΑΥΤΗ η ανυπαρξία ικανής αντιπολίτευσης, μόνο φαύλο και πολύ φαυλότερο κύκλο προοιωνίζεται. Την έτι περαιτέρω επιδείνωση της κατάντιας του τόπου. Όπου, κυβέρνηση και ΑΚΕΛ εκατέρωθεν, απλώς ηδονίζονται στους διαπληκτισμούς, αν ο Αναστασιάδης είναι χειρότερος απ’ τον Χριστόφια ή όχι. Γι’ αυτό και το Προεδρικό, αντί ν’ αναζητεί στρατηγική διάσωσης της πατρίδας - για την οποία ποσώς επάρκεια διαθέτει - σπεύδει προς εκμίσθωση επιπρόσθετων «επικοινωνιολόγων». Για την αρτιότερη, προφανώς, αξιοποίηση της «προσφοράς» Χριστόφια - ΑΚΕΛ.
ΛΑΖΑΡΟΣ Α. ΜΑΥΡΟΣ
ΕΡΩΤΗΣΗ
Πόσα, άραγε, εκατομμύρια θα φορτωθούν οι φορολογούμενοι για τις υπηρεσίες του «επικοινωνιολόγου» κ. Φαναρά και της Ομάδας του στο Προεδρικό, που επιστρατεύονται προς... «βελτίωση της ΕΙΚΟΝΑΣ του Αναστασιάδη, που παραμένει στάσιμη δίχως σημάδια ανάκαμψης», καθ’ ά έγραψε ο «αναστασιαδικότερος» «Πολίτης»; Με μία έξυπνη υποκίνηση του κ. Χριστόφια να αγορεύει συχνότερα, δεν θα ήταν, άραγε, φθηνότερη η εν λόγω «βελτίωση»;

Λάζ. Α. Μαύρος