Σάββατο 10 Αυγούστου 2013

Έγινε της... μίζας! Όλα τα ποσά που πήραν ΑΚΕΛ, βουλευτές του ΑΚΕΛ και άλλοι συνεργάτες τους.


Μίζες εκατομμυρίων σε πολιτικούς και άλλους παράγοντες κατήγγειλε ο επιχειρηματίας Χαράλαμπος Λιοτατής στην Ερευνητική Επιτροπή για τις αγοραπωλησίες τουρκοκυπριακών περιουσιών. Ο κ. Λιοτατής είπε πως όταν έγινε η πώληση, από τα 9,2 εκ. που εισέπραξαν, ο ίδιος πήρε μόνον 600.000. Όταν ζήτησε από τον επιχειρηματία Νίκο Λίλλη ( άνθρωπο του ΑΚΕΛ)  όλο το ποσό που του αναλογούσε και που ανερχόταν σε 1,6 εκ., ο κ. Λίλλης του απάντησε, σύμφωνα με την κατάθεση του κ. Λιοτατή, ότι «δεν έμειναν άλλα λεφτά αφού τα έφαγαν οι μίζες». Σύμφωνα με την κατάθεση του κ. Λιοτατή, πήρε 1 εκ. ευρώ ο Ντίνος Κατσουρίδης, του ΑΚΕΛ, 1 εκ. ο Στάθης Κιττής (Πρόεδρος της Αρχής Τηλεπικοινωνιών Κύπρου ΑΤΗΚ, το ταμείο προνοίας των υπαλλήλων της οποίας συμμετείχε στην ‘’επένδυση’’), κάποια χρήματα πήγαν σε υποθήκες 11 σπιτιών πολιτικών και πρώην παραγόντων της ποδοσφαιρικής  ομάδας της Αλκής (πρόσκειται στο ΑΚΕΛ) που σχετίζονται με τον πρώην υφυπουργό παρά τω προέδρω του Χριστόφια, Τίτο Χριστοφίδη, τον Κώστα Νικολαΐδη και τον πρώην δήμαρχο Λάρνακας Αντρέα Μωυσέως.
 

Σύμφωνα με τον κ. Λιοτατή, ο Νίκος Λίλλης πήρε 500.000 ευρώ για να πληρωθούν οι παίκτες της Αλκής, ο γιος του Νίκου Κατσουρίδη, βουλευτή του ΑΚΕΛ, πήρε πέντε επιταγές των 10.000 ευρώ και μια επιταγή 500.000 ευρώ πήγε στο ΑΚΕΛ σαν κόμμα ». Είπε ακόμα ότι άκουσε πως 150.000 ευρώ πήγαν στον Κώστα Καϊάφα ( πρώην ποδοσφαιριστή της Ομόνοιας, και νυν προπονητή της Αλκής, ενώ 800.000 ευρώ πήρε ο Κυριάκος Λίγγης ως αποπληρωμή δανείου προς τον Κ.Λίλλη.


"Επειδή υπάγομαι στο ΑΚΕΛ έλεγα, αποκλείεται να συνεργάζονται με απατεώνες, ανάφερε στη Διερευνητική Επιτροπή η κυρία Λιοτατή"


Μέχρι και στο Προεδρικό όπου είχε συνάντηση με τον διευθυντή του γραφείου του τέως προέδρου Δημήτρη Χριστόφια, Χρίστο Χριστοφίδη, είχε φτάσει η Παναγιώτα Λιοτατή, σύζυγος του επιχειρηματία Χαράλαμπου Λιοτατή, για να μάθει την αλήθεια εάν υπήρξαν μίζες, όπως εξομολογήθηκε χθες στην ερευνητική επιτροπή που ερευνά την πώληση Τ/κ γης στη Δρομολαξιά και την ‘’επένδυση’’ σ' αυτήν του Ταμείου Συντάξεων της ΑΤΗΚ.
ΕΙΜΑΙ ΤΟΥ ΑΚΕΛ.
«Επειδή υπάγομαι στο ΑΚΕΛ έλεγα, αποκλείεται οι άνθρωποι αυτοί να συνεργάζονται με απατεώνες. θα διάλεγαν τους συνεργάτες τους εφόσον είναι άνθρωποι σεβαστοί», σημείωσε η κ. Λιοτατή. Σύμφωνα με όσα ανέφερε, ζήτησε συνάντηση με τον πρώην πρόεδρο της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια στο Προεδρικό όταν βεβαιώθηκε ότι ο σύζυγος της είχε εξαπατηθεί από τον Νίκο Λίλλη. «Μας δέχτηκε ο διευθυντής του γραφείου του προέδρου Χριστόφια, Χρίστος Χριστοφίδης και του είπα ότι ο κ. Λίλλης ισχυρίζεται ότι έδωσε χρήματα στον βουλευτή του ΑΚΕΛ κ. Κατσουρίδη και στον πρόεδρο της ΑΤΗΚ κ. Κιττή και δεν έμειναν λεφτά για μας. Εγώ ήθελα να ήμουν ξεκάθαρη και να μάθω αν ίσχυε ότι στελέχη του κόμματος του πρώην προέδρου Δημήτρη Χριστόφια (ΑΚΕΛ) είχαν πάρει μίζες και για αυτό δεν μπορούσε ο Νίκος Λίλλης να μας επιστρέψει τα χρήματά μας. Ο κ. Χριστοφίδης μου είπε τι φταιμε εμείς αν ο άντρας σου έδωσε λεφτά; και με παρέπεμψε στον Γενικό Γραμματέα του ΑΚΕΛ, Άντρο Κυπριανού. Έτσι πήγαμε στο ΑΚΕΛ με τον άντρα μου. Ο Άντρος Κυπριανού δεν ήταν εκεί και τα είπα όλα στη γραμματέα του. Θέλω να επέμβετε ως ΑΚΕΛ, της είπα, να μου δώσουν τα λεφτά μου. Πήραν όλα τα λεφτά και ο Λιοτατής που εν καλός άνθρωπος να μείνει έξω;», ανέφερε η κ. Λιοτατή.
Με μίζες και υπόκοσμο ασχολούντο αυτά τα άθλια ανθρωπάκια που μας κυβέρνησαν την προηγούμενη πενταετία και οδήγησαν την Κύπρο και τους ανώριμους πολιτικά πολίτες της στην οικονομική εξαθλίωση. Αν δεν προηγούντο αυτά τα ‘’λαϊκά’’ ανθρωπάκια του ΑΚΕΛ στην εξουσία και δεν έκαναν ότι έκαναν, με τίποτα δε θα κέρδιζε την εξουσία το έτερο κόμμα της διαφθοράς και της μίζας, ο ΔΗΣΥ του Νίκου Χρύσανθου* Αναστασιάδη.

Τώρα πού ξετυλίγεται το κουβάρι και άρχισαν να βγαίνουν οι βρωμιές τους στη φόρα, άρχισαν να φοβούνται τις επικείμενες οργισμένες αντιδράσεις των εξαθλιωμένων πολιτών, για αυτό οι αρχηγοί των κομμάτων ΔΗΣΥ – ΑΚΕΛ  ανακάλυψαν πάλι το … φρούτο της δήθεν ενότητας. Συναντήθηκαν προχθές άρον, άρον  και συμφώνησαν να μην βγάζει το ένα κόμμα τα άπλυτα του άλλου στη φόρα, και αυτό προσπαθούν τώρα να το περάσουν προ στα έξω σαν δήθεν ‘’ενότητα’’

Χθες ανακοινώθηκε ότι η Τράπεζα Κύπρου, η οποία όπως ακούγεται ‘’πνέει τα λοίσθια’’, θα διαχωριστεί σε Εμπορική Τράπεζα και Τράπεζα Ακινήτων. Πολλοί πολίτες δεν έχουν καταλάβει τι σημαίνει αυτό. Αυτό σημαίνει ότι αρχίζει η διαδικασία εκποίησης ακινήτων και ξεσπίτωμα των πολιτών που δεν εξυπηρετούν τις δόσεις των δανείων τους. Μεταξύ της νέας Κτηματικής Τράπεζας Κύπρου και των δανειοληπτών θα παρεμβάλλονται κάποιοι ξένοι επιχειρηματίες και κύπριοι φοροφυγάδες και κλεφταράδες για να αρπάζουν τα ακίνητα των πολιτών σε εξευτελιστικές τιμές.  Ο Πρόεδρος Νίκος Χρύσανθου* Αναστασίαδης, που αποδείχθηκε η μεγαλύτερη φούσκα πολιτικού στην κυπριακή πολιτική ιστορία, νίπτει τας χείρας του και δηλώνει ότι για το μέλλον της Τράπεζας Κύπρου, θα αποφασίσουν μόνο οι καταθέτες και μέτοχοι της. Και ποίοι είναι αυτοί κύριε Χρυσάνθου*; Δεν είναι κατά 69% περίπου ξένοι; Θα νοιαστούν οι ξένοι κύριε Χρύσανθου* αν θα χάσουν οι έλληνες κύπριοι τα σπίτια τους; Η κυβέρνηση του κυρίου Χρυσάνθου* ήδη εξήγγειλε φορολογική αμνηστία με μηδενικό φόρο για να διευκολύνει την διοχέτευση ρευστότητας στη Κύπρο που θα χρησιμοποιηθεί για αυτό το σκοπό.

Ακούστε φίλοι μου. Δικαιοσύνη στην Κύπρο δεν υπάρχει, υπάρχουν μόνον δυστυχώς συνεργαζόμενοι διεφθαρμένοι  πολιτικοί, τραπεζίτες, Γενικοί Εισαγγελείς και επίορκοι Δικαστές που καταστρέφουν την Κύπρο και το λαό της. Αν δεν εμπεδώσουμε σύντομα, τι τροχοδρομεί σε βάρος μας αυτό το άθλιο και ελεεινό κατεστημένο και δεν αντιδράσουμε δυναμικά, αν δεν καταστούμε πραγματική απειλή για αυτούς και δεν τους εξαναγκάσουμε να φύγουν από την Κύπρο, τότε να είστε βέβαιοι ότι σύντομα θα βλέπουμε απλούς και έντιμους πολίτες να ζητιανεύουν στους δρόμους. Στο τέλος, τέλος, τι είναι η νήσος Κύπρος, δεν είναι οι άνθρωποι και οι περιουσίες τους; Αν λοιπόν οι μεγαλοκαρχαρίες, ντόπιοι και ξένοι αρπάξουν τις περιουσίες μας, θα συνεχίσει να υπάρχει η Κύπρος ως κράτος, όπως τουλάχιστο, το ξέραμε μέχρι τώρα; Ας αρχίσουμε να συνασπιζόμαστε από τώρα, δεν υπάρχει άλλος χρόνος για χάσιμο.  

Πηγή: Όμηρος Αλεξάνδρου - http://omirosalexandrou.blogspot.com.

* Το Χρυσάνθου παραπέμπει στο ψευδώνυμο που χρησιμοποιούσε ο ''αδιάφθορος''
Νίκος Αναστασιάδης στις χρηματιστηριακές του συναλλαγές κατά την διάρκεια
της χρηματιστηριακής απάτης του 1999-2000 για να εξαπατά τους ανυποψίαστους
επενδυτές, να θησαυρίζει σε βάρος τους και να μην γίνεται αντιληπτός

Δεν υπάρχουν σχόλια: