Πέμπτη 8 Αυγούστου 2013

Η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Σοφία Βούλτεψη, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και η εισβολή στην Κύπρο

Η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Σοφία Βούλτεψη προσπαθώντας να υπερασπιστεί τον «εθνάρχη» του κόμματός της Κωνσταντίνο Καραμανλή υπέπεσε σε ένα ιστορικό λάθος. Δήλωσε δημόσια ότι η πρώτη τουρκική εισβολή στην Κύπρο έγινε στις 15 Ιουλίου 1974 (αντί στις 20 Ιουλίου – στις 15 έγινε το πραξικόπημα) και ότι στις 20 Ιουλίου έγινε η δεύτερη εισβολή (ενώ στην πραγματικότητα έγινε ή πρώτη). Με αυτό τον τρόπο θέλησε να δηλώσει ότι ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ο οποίος ανέλαβε στις 24 Ιουλίου 1974 την ηγεσία της Ελλάδας, δεν έφερε καμία ευθήνη για τα εδάφη που χάθηκαν στην Κύπρο αφού ανέλαβε αφού όλα τελείωσαν (ενώ στην πραγματικότητα ο Αττίλας 2 έγινε στις 14 Αυγούστου – επί πρωθυπουργίας του Κωνσταντίνου Καραμανλή, ο οποίος όντως δεν έκανε κάτι για να την αποτρέψει με αποτέλεσμα να χαθεί και η Αμμόχωστος).

Συγκεκριμένα η βουλευτής της ΝΔ ανάφερε τα εξής: 

" Το η Κύπρος κείται μακράν είναι ειρωνική φράση του Κωνσταντίνου Καραμανλή. Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής απεχώρησε από το στρατιωτικό σκέλος του ΝΑΤΟ όταν έγινε η εισβολή στη Κύπρο οι δε δύο εισβολές έγιναν, ο Αττίλας 1 στις 15 Ιουλίου και ο Αττίλας 2 στις 20  δεν υπήρχε.... (εδώ λόγω οχλαγωγίας διακόπτετε) ο Αττίλας 1 στις 15 και ο Αττίλας 2 στις 20 ... και 24 είναι η αποκατάσταση της Δημοκρατίας. ΄Αρα το 40% του νησιού είχε...Κύριε Πρόεδρε εντάξει τώρα δεν μπορούμε, αυτό που μένει είναι, αυτό που μένει είναι ότι η Ελλάδα απεχώρησε από το στρατιωτικό σκέλος του ΝΑΤΟ λόγω της εισβολής των τουρκικών στρατευμάτων στη Κύπρο και αυτό το έκανε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής".

Μπορείτε να δείτε τις δηλώσεις της εδώ: 


Εντάξει, η κυρία Βούλτεψη θέλησε να υπερασπιστεί τον ιστορικό ηγέτη του κόμματός της. Πιάστηκε αδιάβαστη (όπως δυστυχώς αδιάβαστοι είναι οι περισσότεροι από τους 300 του Ελληνικού Κοινοβουλίου) και έχει εκτεθεί δημοσίως.
Δεν θα σχολιάζαμε καν το γεγονός αν η κυρία βουλευτής, παίζοντας κυριολεκτικά με την νοημοσύνη μας δεν έβγαινε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα.

Συγκεκριμένα σε email της - απάντηση προς την Φανούλα Αργυρού (το οποίο προωθήθηκε και σε πολλούς άλλους παραλήπτες και το οποίο κατέχουμε) αναφέρει μεταξύ άλλων, προσπαθώντας να ανασκευάσει την ατυχή δήλωσή της:

«Αν δεν επικοινωνούσατε μόνο με τους ναζί, θα ξέρατε ότι υποστηρίζω πως ο πρώτος Αττίλας ήταν την ημέρα του πραξικοπήματος, το δεύτερος στις 20 Ιουλίου και ο τρίτος τον Αύγουστο. Θα μου το απαγορέψετε;»

Τα συμπεράσματα δικά σας…

2 σχόλια:

mycrimeserieslist είπε...

Π@π@ριές εις το τετράγωνο Μαντάμ, είναι επιεικώς απαράδεκτο, άνθρωποι που έζησαν εκείνη την εποχή να αγνοούν σε τέτοιο βαθμό την ιστορία και να αναγκάζονται εκ των υστέρων να δικαιολογούνται πουτ@νοειδός. Και δεύτερον το ότι "η Κύπρος κείται μακράν" δεν ήταν καθόλου ειρωνικό.

*Ας με συγχωρέσουν οι διαχειριστές του Blog για την γλώσσα αλλά κάποια πράγματα δεν λέγονται διαφορετικά.

ΑΡΧΑΙΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ είπε...

Είναι η γλώσσα,η ιδιόλεκτος και κοινωνιόλεκτος,η κοινή και η νεοδημοτική,η κοινόλεκτος και η αργκό τόσον της εποχής μας όσον και του λαού και του έθνους μας,της εθνικής μας κοινωνίας μας αυτή,εδώ,άλλως τε..