Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2013

Επέτειος νίκης Γράμμου-Βίτσι 2013. Γιορτές Χρέους και Τιμής ή κομματικής εκμετάλλευσης; (φωτορεπορτάζ-σχολιασμός)

Επέτειος Νίκης Γράμμου-Βίτσι 2013


Με λαμπρότητα και σεβασμό -με ορισμένες εξαιρέσεις- στη μνήμη των πεσόντων Ανδρών των Ενόπλων Δυνάμεων και της Ε.Β. Χωροφυλακής πλήθος κόσμου τίμησε τη θυσία τους.


Το Ιερό μνημόσυνο έγινε την Κυριακή 1/9/2013, ταυτόχρονα στον Γράμμο ( Βούρμπιανη Κονίτσης) αλλά και στο Βίτσι προς τιμή της θυσίας των ηρωικών πεσόντων αξιωματικών, υπαξιωματικών και οπλιτών του Στρατού μας και της Χωροφυλακής που συνέτριψαν την 29η Αυγούστου του 1949 στο Γράμμο (Επιχείρηση Πυρσός Γ) την κομμουνιστική ανταρσία του 1946-1949.

Στο Βίτσι:
Οι εκδηλώσεις στο Βίτσι, δυστυχώς επισκιάστηκαν από τα επεισόδια (τα οποία κυριαρχούν σε όλες τις ιστοσελίδες):
Μέλη και βουλευτές της Χρυσής Αυγής, που εδώ και αρκετά χρόνια εσκεμμένα καταλαμβάνουν τον χώρο δεξιά και αριστερά της εξέδρας των ομιλητών, ανάγκασαν βουλευτή της ΝΔ που συμμετείχε ως εκπρόσωπος της βουλής και την συνοδεία της, να αποχωρίσουν. Προηγουμένως της πέταξαν μπουκάλια με νερό. Τα ίδια γινόταν επανειλημμένα στο παρελθόν στο Βίτσι, από μέλη της Χρυσής Αυγής που επιθετόταν φραστικά και απαγόρευαν να καταθέσουν στεφάνι οι βουλευτές και οι εκπρόσωποι του ΛΑΟΣ. 

Δείτε το βίντεο από τα φετινά επεισόδια (που σίγουρα προσβάλουν τόσο την μνήμη των πεσόντων όσο και την ίδια τη θρησκευτική τελετή-τρισάγιο για την ανάπαυση των ψυχών τους), προς άρση κάθε αμφιβολίας ότι αυτοί που προκάλεσαν τα επεισόδια δεν ήταν απλοί πατριώτες αλλά έφεραν κομματικά χαρακτηριστικά:
Πηγή βίντεο

Δείτε και φωτογραφίες (από το βίντεο: καρέ-καρέ):



οι 4 φωτογραφίες μαζί
Η πολιτική εκμετάλλευση της εκδήλωσης:
Είναι φανερό ότι η βουλευτής-εκπρόσωπος της ΝΔ, παραβρέθηκε στην εκδήλωση μετά από πολλά χρόνια, όχι για να τιμήσει αλλά για να δείξει στροφή προς τα "δεξιά". Για να εκμεταλλευθεί δηλαδή πολιτικά την επέτειο. Δικαιολογεί όμως αυτό, η Χρυσή Αυγή να αντιδρά για να εκμεταλλευθεί επίσης πολιτικά το γεγονός; Δικαιούται ένα πολιτικό κόμμα να υποχρεώνει άλλα κόμματα να αποχωρίσουν; Πως θα τους φαινόταν αν μελλοντικά κάποιοι απαγόρευαν στην Χρυσή Αυγή να παραβρεθεί;  Δικαιούται ένα πολιτικό κόμμα να "καπελώνει" συστηματικά μια πατριωτική εκδήλωση μνήμης και τιμής; Σε τελική ανάλυση, διοργανωτής της ιστορικής εκδήλωσης ήταν ανέκαθεν οι Σύνδεσμοι Εφέδρων Πολεμιστών και όχι η Χρυσή Αυγή.
Είναι αυτονόητο ότι την θυσία των Ελλήνων στρατιωτών και αξιωματικών, δικαιούται να την τιμούν ΟΛΟΙ. Οι πεσόντες δε είχαν κομματική ιδιότητα. Ήταν απλά ΕΛΛΗΝΕΣ. Μακάρι και το ΚΚΕ να ζητούσε συγνώμη για τα εγκλήματα σε βάρος της πατρίδας και τους χιλιάδες νεκρούς, και να κατέθετε και αυτό στεφάνι σε όσους θυσιάστηκαν.
Σε τέτοιες εθνικές εκδηλώσεις, τα κομματικά λάβαρα είναι μάλλον περιττά και διχάζουν και είναι καλό να κυματίζει μόνον η Ελληνική σημαία.


Στο Γράμμο:
Στο Γράμμο πλήθος κόσμου από όλη την Ήπειρο, τη Β.Ελλάδα αλλά ακόμη και από τη λεβεντογέννα Κρήτη έδωσε το βροντερό παρών.

Ξεχωριστές και λαμπρές ήταν οι παρουσίες λίγων  υπερήλικων στρατιωτών- Βετεράνων της εποχής με τα παράσημα στο στήθος τους, που ήλθαν να ανάψουν ένα κερί στη μνήμη των συμπολεμιστών τους.


Στη Θεία Λειτουργία και στο Ιερό μνημόσυνο ιερούργησε ο αγωνιστής Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης, κ.κ. Ανδρέας. Επίσης το παρών έδωσαν και τρεις(3)  βουλευτές της Χρυσής Αυγής, οι κ.κ. Παππάς Χρ. (Επικρατείας), Αρβανίτης Μιχ.(Αχαΐας) και Μπαρμαρούσης Κων.(Αγρινίου). Η κόσμια παρουσία τους δεν είχε φυσικά καμία σχέση με τα έκτροπα στο Βίτσι.


Μετά τη Θεία λειτουργία και το μνημόσυνο , έγινε τρισάγιο στο μνημείο πεσόντων ακολούθησε προσκλητήριο νεκρών  και στη συνέχεια οι καθιερωμένες ομιλίες:

Πρώτος το λόγο έλαβε ο
Διοργανωτής της εκδήλωσης και Πρόεδρος της  Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού (Ε.Α.Α.Σ.) Ιωαννίνων Υποστράτηγος ε.α. κ. Γεώργιος Γκορέζης. Ευχαρίστησε τους προσκυνητές για την παρουσία τους στην επέτειο του Γράμμου. Στο χαιρετισμό του επεσήμανε :  

« Η σύναξη μας σήμερα, δεν είναι γιορτή μίσους, όπως θέλουν κάποιοι να τη χαρακτηρίζουν, αλλά αναγνώριση τιμής και ευγνωμοσύνης σ' αυτούς που έπεσαν για του Χριστού τη πίστη την Αγία και της πατρίδος την ελευθερία. Στον ανελέητο εκείνο αγώνα του μαρξιστικού ολοκληρωτισμού, που ήθελε δια της βίας να επιβληθεί, επικράτησε για μια ακόμα φορά η δύναμη της Ελληνικής ψυχής, και αυτό ας γίνει μάθημα για τη νέα μας γενιά, αλλά και φόβητρο για τους νέους σύγχρονους εφιάλτες, που απειλούν τη συνέχεια της φυλής μας.»

Στη συνέχεια ο Υποστράτηγος ε.α. κ. Δανιάς Ευάγγελος αντιπρόσωπος Ε.Α.Α.Σ. Αθηνών  έκανε ένα σύντομο χαιρετισμό και μεταξύ των άλλων ανέφερε και τα εξής:
«Το Κ.Κ.Ε μετά την απελευθέρωση επιχείρησε δύο φορές δια των όπλων να καταλάβει την εξουσία. Πρώτα τον Δεκέμβριο του 1944 και έπειτα το 1946-49. Οι εθνικές Δυνάμεις του Στρατού και της Ελληνικής Χωροφυλακής , αντιστάθηκαν και τους άλλαξαν τα σχέδια. Όλοι μπορούμε να φανταστούμε ποια θα ήταν η τύχη της χώρας μας εάν οι εθνικές δυνάμεις υπό την αρχηγία του Στρατάρχου Παπάγου δεν πετύχαιναν το τελειωτικό χτύπημα εδώ στο Γράμμο και το Βίτσι τον Αύγουστο το 1949.Θα είχαμε την τύχη των Ανατολικών Χωρών. Αθάνατοι νεκροί θα είμαστε πάντα εδώ για να σας τιμούμε και να σας ευγνωμονούμε. Αιωνία σας η μνήμη.» 

Το λόγο για λίγο έλαβε ο Βουλευτής Επικρατείας της Χρυσής Αυγής κ. Παππάς Χρήστος. Στηλίτευσε την αδιαφορία της Πολιτείας απέναντι στους πεσόντες του Γράμμου-Βίτσι και κατέκρινε την κυβέρνηση του Μνημονίου. Εξήρε την προσφορά του Μακαριστού Μητροπολίτη Σεβαστιανού για τη Βόρειο Ήπειρο και τα μνημόσυνα του Γράμμου. Είπε επίσης
«Τιμούμε σήμερα 64 χρόνια μετά τους ηρωικούς νεκρούς του Εθνικού μας Στρατού και της Χωροφυλακής. Τιμούμε αυτούς τους γενναίους που αντιστάθηκαν στην κομμουνιστική ανταρσία και τον ανθελληνικό μπολσεβικισμό. Τραυματίες και αναπήρους στοίχησε στην Ελλάδα ο συμμοριτοπόλεμος.»

Ο κύριος ομιλητής κ.Καλησπεράτης
Τον πανηγυρικό λόγο της ημέρας έβγαλε ο Συνταγματάρχης ε.α. Δημήτριος Καλησπεράτης. Εξήρε τη θυσία του Στρατού στο Γράμμο και το Βίτσι. Έκανε μια σύντομη Ιστορική αναδρομή στα γεγονότα. Χαρακτηρίστηκα είπε: 
«Το Κ.Κ.Ε. εκτελώντας πιστά και με ιδιαίτερο ζήλο οδηγίες άλλων κομμουνιστικών κομμάτων, της κομμουνιστικής διεθνούς και υποταγμένο στις προσωπικές φιλοδοξίες των ηγετών του, προσπαθεί με τη βία των όπλων να επιβάλλει τις απόψεις του εις βάρος της Ελλάδος.» .
Έκανε λόγω για το φριχτό παιδομάζωμα των κομμουνιστών, ενώ υπογράμμισε ότι λόγω του συμμοριτοπολέμου η Ελλάδα δεν διεκδίκησε όπως θα έπρεπε την Κύπρο και τη Βόρειο Ήπειρο. Κλείνοντας τόνισε ότι χάρη στη Νίκη του Γράμμου-Βίτσι σώθηκε η Μακεδονία και η Θράκη και παράλληλα  κατέκρινε την απουσία της Πολιτείας από τις εκδηλώσεις μνήμης.
Μητροπολίτης Κονίτσης

Τέλος ο Μητροπολίτης Κονίτσης κ.κ. Ανδρέας με μια πύρινη ομιλία του έσπειρε  τον ενθουσιασμό και αναπτέρωσε το φρόνημα των πιστών , οι οποίοι και τον καταχειροκρότησαν. Εξήρε και αυτός με τη σειρά του τη θυσία των Στρατιωτών εκείνης της εποχής .Μεταξύ των άλλων τόνισε και τα εξής: 

«Οι διαστρεβλωτές της εθνικής μας Ιστορίας , οι οποίοι πάσχουν μονίμως από αριστερά πλευρίτιδα, χαρακτηρίζουν την εκδήλωσή μας ως ''γιορτές μίσους'' . Απαντούμε χωρίς να απολογούμεθα και εμείς ότι: Είναι εκδηλώσεις μνήμης και Χρέους προς τους Αξιωματικούς , Υπαξιωματικούς και Στρατιώτες που υπάκουσαν στο κάλεσμα της νόμιμα εκλεγμένης Κυβερνήσεως , που πολέμησαν σαν λιοντάρια και άφησαν εδώ την τελευταία πνοή τους. Γιατί ; Για να μη μπεί η Ελλάδα στο απαίσιας μνήμης σιδηρούν παραπέτασμα και να μη παραχωρηθεί στους Σλάβους η Μακεδονία και η Θράκη.»
«Ρωτάμε τους θλιβερούς Αριστερούς και τους ακόμη πιο θλιβερούς συνοδοιπόρους τους. Λέτε ότι οι εκδηλώσεις αυτές είναι γιορτές ''μίσους'' . Οι εκδηλώσεις που κάνετε εσείς στο Σταυράκι Ιωαννίνων τα τελευταία χρόνια για την Ευτυχία Πρίντζου , η οποία καταδικάστηκε σε θάνατο από Στρατοδικείο γιατί από τον ασύρματο της επρόδιδε  τις κινήσεις του Εθνικού Στρατού. Ρωτάμε. Τι εκδήλωση είναι αυτή; Είναι εκδήλωση αγάπης προς την Ελλάδα; Αυτή είναι γιορτή μίσους!»

Ακόμη συνεχάρη τους Ευέλπιδες και τους Ίκαρους  που έψαλαν τον εθνικό Ύμνο φέτος έξω από τη Μητρόπολη των Αθηνών την Ανάσταση. Διαβεβαίωσε ότι οι Αξιωματικοί  του Στρατού μας θα έχουν πάντα την αγάπη και τη συμπαράσταση Του γιατί κάνουν το καθήκον τους ιδιαίτερα τώρα με τις άδικες μειώσεις στους μισθούς τους. Τόνισε ότι οι πολιτικοί τα αξιώματα τους τα έχουν χάρη στους Αξιωματικούς. Είπε:  «Αν ο μη γένοιτο μας επιτεθεί η Βουλγαρία , τα Σκόπια , η Αλβανία, ποιοι θα πάνε να πολεμήσουν; Αυτοί που πίνουν τους φραπέδες τους στο Κολωνάκι; Αυτοί που παίρνουν τους παχυλούς  μισθούς;»
Έκλεισε το λόγο του καλώντας τον πιστό λαό να έχει ψηλά τη σημαία της Ορθοδοξίας και τη σημαία της Ελλάδος. Και ότι Ελλάδα θα ζήσει και θα μεγαλουργήσει.

Μετά το πέρας των ομιλιών έγινε κατάθεση στεφάνων στο μνημείο πεσόντων από:
Το Μητροπολίτη Δρυινουπόλεως, Πωγωνιανής Και Κονίτσης κ. Ανδρέα, τους Βουλευτές της Χρυσής Αυγής κ.κ. Παππά, Αρβανίτη, Μπαρμπαρούση, τις Ενώσεις Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού , Αποστρατους  Χωροφυλακής και Σωμάτων Ασφαλείας, τους εν ζωή υπερήλικες μαχητές του Γράμμου κ. Γκέλη , κ.Φατσέα, κ.Παρίση, την Εθνική Αντίσταση Ε.Δ.Ε.Σ. -Ν.Ζέρβα, τα παραρτήματα Ηπείρου της Βασιλικής Ενώσεως, των « Ανεξάρτητων Ελλήνων» κ.α.

Η σεμνή εκδήλωση έκλεισε με τους προσκυνητές να ψάλουν τον εθνικό μας ύμνο.

Όμορφο φωτογραφίες και βίντεο από τις εκδηλώσεις στο Γράμμο, θα δείτε εδώ


Διαβάστε παλαιότερα αφιερώματά μας στις εκδηλώσεις:

6 σχόλια:

Unknown είπε...

η ΝΔ θελησε να καπηλευθει την γιορτη και οχι η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ..........

ΜΗΝ ΛΕΤΕ ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ

Μαχητής Θεσσαλονίκης είπε...

Μάλλον δεν διάβασες προσεκτικά το κείμενο:
"Δικαιολογεί όμως αυτό, η Χρυσή Αυγή να αντιδρά για να εκμεταλλευθεί επίσης πολιτικά το γεγονός;"
(...)
"Δικαιούται ένα πολιτικό κόμμα να "καπελώνει" συστηματικά μια πατριωτική εκδήλωση μνήμης και τιμής;" (αναφέρεται στη Χρ.Αυγή)

και πιο κάτω:
(...)
"Σε τέτοιες εθνικές εκδηλώσεις, τα κομματικά λάβαρα είναι μάλλον περιττά και διχάζουν και είναι καλό να κυματίζει μόνον η Ελληνική σημαία. "

Μαχητής Θεσσαλονίκης είπε...

Δυστυχώς όλα τα πολιτικά κόμματα το επιδιώκουν.
(να καπελώνουν εκδηλώσεις, σωματεία, κινήσεις, αντιδράσεις κλπ). Είναι θέμα ήθους, σεβασμού (σε μια εθνική επέτειο αλλά και στους πεσόντες) και αξιοπρέπειας, το πόσο πολύ θα το παρατραβήξει ο καθένας.

ΕΛΛΗΝ ΕΘΝΙΚΙΣΤΗΣ είπε...

Λυπάμαι αλλά θα διαφωνήσω μαζί σου αγαπητέ Μαχητή.

Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ είναι παρούσα συνεχώς στις Εθνικές αυτές Εκδηλώσεις εδώ και τουλάχιστον 20 χρόνια, δηλαδή σε εποχές που δεν συμμετείχε σε εκλογές και δεν είχε καμιά βουλευτική εκπροσώπηση.

Η παρουσία της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ είναι ειλικρινής, πολύ απλά διότι ο αντικομμουνισμός είναι στοιχείο της Εθνικιστικής Ιδεολογίας την οποία πρεσβεύει.

Αντιθέτως, η επί 30 χρόνια απούσα ΝΔ "θυμήθηκε" φέτος να στείλει εκπρόσωπο κατόπιν εντολής του κυρίου Με'ι'μαράκη, διότι οι δημοσκοπήσεις δείχνουν μαζική διαρροή των παραδοσιακών δεξιών ψηφοφόρων προς την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ.

Η εν λόγω κυρία βουλευτής της ΝΔ δεν πήγε εκεί για να τιμήσει τους πεσόντες. Αν ήταν στο χέρι της δεν θα πάταγε το πόδι της εκεί, όπως τα τελευταία 30 χρόνια.

Πήγε διότι την διέταξε το επιτελείο του κόμματός της.

Η εν λόγω κυρία ήταν αυτή που χόρευε ντυμένη "κατγούμαν" στο καρναβάλι της Καστοριάς παρέα με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Διαμαντόπουλο, τον "αναρχικό" που μας απειλεί με το "ραντεβού στα γουναράδικα".

Η παρουσία βουλευτών που έχουν υπερψηφίσει την παράδοση της Εθνικής κυριαρχίας στους Σιωνιστές τοκογλύφους δεν αποτελεί Τιμή, αλλά ΥΒΡΙ προς τους πεσόντες.

Για φαντάσου αγαπητέ Μαχητή να προσπαθούσε να καταθέσει στεφάνι σε μνημείο των Αγωνιστών του 1821 ο Νενέκος, και να ήταν παρών ο Κολοκοτρώνης...

Λες να τον άφηνε για να μην χαλάσει η τελετή ;;

Δεν λέω ότι η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ είναι ο Κολοκοτρώνης - προς Θεού - αλλά η εν λόγω κυρία της ΝΔ σίγουρα ανήκει στους ΝΕΝΕΚΟΥΣ.

Επιτέλους τα πολιτικάντικα κόλπα και τα φτηνά καραγκιοζιλίκια πρέπει να τελειώσουν σε αυτή τη χώρα.

Και λίγα της έκαναν, το μπουκάλι είναι πολύ λίγο.

Ξέρω αγαπητέ Μαχητή ότι η κριτική σου είναι καλοπροαίρετη και σαν αληθινός πατριώτης επιθυμείς την ενότητα των Ελλήνων.

Αυτό θα συνέβαινε σε έναν ιδεατό κόσμο.

Η πραγματικότητα όμως είναι πως ΔΕΝ είναι όλοι οι Έλληνες το ίδιο πατριώτες.

ΔΕΝ αγαπούν όλοι οι Έλληνες την Ελλάδα, και η καραμέλα "όλοι πατριώτες είμαστε" είναι μια ανοησία.

Υπάρχουν οι πιλότοι της ΠΑ που ρισκάρουν καθημερινά την ζωή τους για την Ελλάδα, και υπάρχουν οι αναρχικοί που καίνε την Σημαία μας.

Είναι το ίδιο πατριώτες οι μεν με τους δε ;;

Υπάρχουν αυτοί που πραγματικά ΤΙΜΟΥΝ τους πεσόντες στο Βίτσι, κι αυτοί που ψηφίζουν μνημόνια και μετά από 30 χρόνια θυμήθηκαν να πάνε για τα ψηφαλάκια.

Έχουν την ίδια ηθική αξία οι μεν με τους δε ;;

ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ !

Υπάρχουν διαβαθμίσεις του πατριωτισμού και διαβαθμίσεις της ηθικής αξίας ΟΛΩΝ, και κάποια στιγμή θα πρέπει να λάβει ο καθένας ΤΑ ΤΟΥ ΚΑΙΣΑΡΟΣ ΤΩ ΚΑΙΣΑΡΙ.

Μπουγέλο λοιπόν στους Φαρισαίους ΠΡΟΔΟΤΕΣ, και λίγο ήταν.

Μαχητής Θεσσαλονίκης είπε...

Είναι δεδομένο ότι η ΝΔ πήγε φέτος μετά από πολλά χρόνια στο Βίτσι αισθανόμενη την διαρροή των ψηφοφόρων της προς τα δεξιά.

Όπως επίσης είναι δεδομένο ότι "δεν είμαστε όλοι πατριώτες". Δες ένα σχετικό κείμενο εδώ,
http://antiparakmi.blogspot.com/2011/03/blog-post_10.html
και ένα ακόμη, γενικότερο, εδώ:
http://antiparakmi.blogspot.com/2010/12/blog-post_07.html


Η διαφωνία μας δείχνει να εστιάζει στην παρουσία της Χρ.Αυγής.
Επειδή στο παρελθόν είδα αρκετές φορές την Χρ.Αυγή να παραβρίσκεται σε πατριωτικές εκδηλώσεις με έντονα κομματικά λάβαρα, σε σημείο να σε κάνει να αναρωτιέσαι αν τελικά τιμά την εκδήλωση ή αν προβάλει τον εαυτό της, γι αυτό έκρινα ότι έπρεπε να γίνει αυτή η κριτική. Όταν παραβρίσκεσαι (ως κόμμα) σε εκδήλωση που διοργανώνει κάποιος άλλος, πρέπει να είσαι προσεκτικός. Όταν μπαίνεις στο σπίτι κάποιου, πρέπει να σέβεσαι, δεν δικαιούσαι να βγάζεις άλλους επισκέπτες έξω. Αυτό μπορεί να το κάνει μόνον ο οικοδεσπότης.

Επίσης είναι και θέμα ήθους. Δεν είναι δυνατόν να κάνεις ο ίδιος τα επεισόδια, και στη συνέχεια να τα προβάλεις στο βίντεο ως "αντιδράσεις πολιτών". Το βίντεο με τα επεισόδια που παίζει στην κεντρική σελίδα της Χ.Α., είναι τραβηγμένο από την αριστερή μεριά, εκεί που ήταν μόνον τα μέλη της. Ποιοί "πολίτες" λοιπόν φώναζαν;
Μακάρι να αντιδρούσε ο κόσμος, αλλά δυστυχώς δεν αντιδρά, αυτή είναι η αλήθεια. Αλλά δεν είναι δυνατό να αντιδράς εσύ ως κόμμα και να λες ότι αντέδρασαν "οι πολίτες".

Ναι, είναι προδότες οι κύριοι της ΝΔ, ξεπούλησαν την πατρίδα μας, και οικονομικά, και εθνικά, και κοινωνικά, και κυρίως πνευματικά και ηθικά, το γράψαμε και το ξαναγράψαμε στο ιστολόγιο αυτό. Αλλά είναι σημαντικό ο αγώνας να έχει ήθος. Απλοί αγωνιστές είμαστε, επισημαίνουμε τα λάθη -αν είναι λάθη- για να μην επαναλαμβάνονται. Ευχαριστώ για την κριτική σου.

kostas είπε...

Δεν δικαιολογητε αυτη η αντιδραση της Χ.Α. επρεπε να περιμενουν να τελιοση η εκδηλοση[μνημοσινο]και μετα να πουν της οπιοες αντιρισεις εχουν για προσωπα και κοματα.Δικαιολογητε και απο αλλης πλευρας αμα το δουμε.Χρονια τωρα που η Χ.Α εκανε μνημοσυνα καταγορουταν για εκδηλωσεις μισους.Κανεις μα κανεις δεν παρευρισκετο απο την Ν Δ για να μην κατηγοριθη το κομα. Οι νεκροι ηρωες δεν εχουν κοματα και κοματικο συμφερων,μονο περιμενουν ενα κερι,λιγο λαδακι,να αναπαυθη ησιχη η ψηχη τους,γιατι δινοντας το αιμα τους αφησαν την πατριδα για της επομενες γενεες ελευθερη.