Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2013

Κύπρος: Η «Πατριωτική» δεξιά και η «κοινωνική» αριστερά, ΞΑΝΑΚΤΥΠΟΥΝ.

Η «Πατριωτική» δεξιά ξανακτυπά

Είναι απορίας άξιον πως η δήθεν «πατριωτική»  δεξιά οδηγεί για άλλη μια φόρα το λαό της Κύπρου προς την αυτοκτονία. Πρώτα η ξεκάθαρη πλέον δήλωση του κ. Αναστασιάδη αναφορικά με τη λύση του κυπριακού προβλήματος και τη διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία. Έπειτα, η πρόταση για επιστροφή της πόλης της Αμμοχώστου στους νόμιμους κατόχους της, σαφώς με ανταλλάγματα, τα καταστροφικά αποτελέσματα των οποίων η Κυβέρνηση ΑναΝστασιάδη φροντίζει να περιθωριοποιεί. Και σαν να μην έφταναν αυτά, ο Βουλευτής του ΔΗΣΥ, κ. Τορναρίτης πραγματοποιεί δημοσίως δηλώσεις που μόνο ντροπή και αηδία μπορούν να προκαλέσουν. Τελικά, οι μάσκες έπεσαν!

Έφτασε λοιπόν κατά τα λεγόμενα του κ. Τορναρίτη η ώρα της αλήθειας. Μια αλήθεια που καταδικάζει την επαρχία της Κερύνειας ως μια πόλη υπό τουρκική διοίκηση. Μια αλήθεια που θεωρεί αδύνατη την επιστροφή όλων ανεξαρτήτως των προσφύγων στα σπίτια τους, που θέτει τέρμα στα « πατριωτικά φούμαρα» και την κοροϊδία των ανθρώπων που ελπίζουν και αγωνίζονται για την επιστροφή. Και ερωτούμε τον κ. Τορναρίτη, γιατί η « αλήθεια» αυτή η οποία συμπεριλαμβάνει τους στόχους και την πολιτική της δεξιάς δεν παρουσιάστηκε εξαρχής στο λαό; Γιατί η κοροϊδία, όπως ο ίδιος τη χαρακτηρίζει, δεν τερματίστηκε πριν τις εκλογές; Μήπως για να
γεμίσετε τους πολίτες με φρούδες ελπίδες για τις οποίες δεν είστε σε καμία περίπτωση ικανοί να αγωνιστείτε; Ντροπή σας!

Λυπούμαστε πολύ, αλλά σε αυτό το έργο δεν πρόκειται να είμαστε θεατές. Έχετε για ακόμη μια φορά αποδείξει πως η ηττοπάθεια και η δειλία σας, σας καθιστά αδύναμους να διεκδικήσετε και να ανταπεξέλθετε όπως οι συνθήκες απαιτούν. Αδύναμους να αναδείξετε και να εκμεταλλευτείτε την τεράστια γεωστρατηγική σημασία του νησιού μας, η οποία μπορεί να φέρει τη λύση σε πολλά αδιέξοδα. Εφόσον λοιπόν το συμφέρον του τόπου και διεκδίκηση των δικαιωμάτων του λαού δεν είναι μέσα στα σχέδια σας, τότε και η δική σας θέση είναι ΕΞΩ από το πολιτικό σκηνικό.

Είναι καιρός να χαράξουμε μια νέα πολιτική, μακριά από την σαθρότητα και την ηττοπάθεια που χαρακτηρίζει το υπάρχον κομματοκρατούμενο σύστημα. Η παλαιοκομματική σκηνή είναι καιρός ν’ αντικατασταθεί από νέους ανθρώπους, από επιστήμονες, τεχνοκράτες και κυρίως από ανθρώπους που αγαπούν πραγματικά τον τόπο τους και είναι έτοιμοι να διεκδικήσουν.

Απαντούμε λοιπόν στον κ. Τορναρίτη, ότι υπάρχουν ακόμα άνθρωποι έτοιμοι να αγωνιστούν! Υπάρχουν ακόμα πολίτες που δεν σκοπεύουν να παζαρευτούν για τη γη που τόσοι ήρωες πότισαν με το αίμα τους. Η Κύπρος άντεξε ανά τους αιώνες στα χέρια πολλών δυναστών. Θα αντέξει λοιπόν και στη δική σας προδοτική δυναστεία. Όλοι στον αγώνα για την απελευθέρωση! Όλοι στον αγώνα για επιστροφή και του τελευταίου πρόσφυγα στο σπίτι του, μέχρι και την τελευταία άκρη της Κερύνειας! Αυτή είναι λοιπόν « κύριοι» η απάντησή μας: “Κερυνειοποίηση” του Κυπριακού τώρα!

Γραφείο Τύπου
Π.Ε.Ο.Φ. Θεσσαλονίκης

Η «κοινωνική» αριστερά ξανακτυπά

Για ακόμη μία φορά το κόμμα που συνεχίζει να αυτοαποκαλείται αριστερό,  μας αποδεικνύει περίτρανα πως κάθε άλλο παρά ‘’κόμμα του λαού’’ είναι.   Γίναμε όλοι μάρτυρες στη σύλληψη 3 στελεχών (Βενιζέλου Ζανέττου, Χρίστου Αλέκου και Αντώνη Ιωακείμ) του «φιλολαϊκού» κόμματος ΑΚΕΛ για την υπόθεση Δρομολαξιάς και οι εν λόγω κύριοι συνεχίζουν να παίζουν με τη νοημοσύνη μας, νομιζόμενοι πως ο λαός δεν κατάλαβε το πoιόν τους.

Συγκεκριμένα οι συλληφθέντες κατηγορούνται για παράνομες αγοραπωλησίες οικοπέδων στη Δρομολαξιά.  Όπως αναφέρθηκε στο δικαστήριο σύμφωνα με τη συμπληρωματική κατάθεση του Λίλλη οι τρείς ύποπτοι τον εκβίαζαν και του αποσπούσαν μεγάλα χρηματικά ποσά με αντάλαγμα βοήθεια που θα του παρείχαν για την επένδυση στη Δρομολαξιά. Εκδόθηκαν επιταγές και για εισφορά στο ΑΚΕΛ Λάρνακας και αρκετά απο αυτά χρησιμοποιήθηκαν για εξόφληση χρεών μελών του ΑΚΕΛ και για χρέη της Αλκής.

Ο Γ.Γ του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού, δεν ντράπηκε σε δηλώσεις του να αναφερθεί σε πολιτική σκευωρία εις βάρος του κόμματός του. Άκουσον, άκουσον! Με όλο το αίσθημα συντροφικότητας και αλληλεγγύης που τον διακατέχει, χαρακτήρισε τους συλληφθέντες ευυπόληπτους πολίτες, οι οποίοι ουδέποτε έδωσαν το δικαίωμα στον οποιοδήποτε να τους κατηγορήσει για οτιδήποτε. Όσο κι αν προσπαθούν να αποποιηθούν των ευθυνών τους, η καταστροφική 5ετία διακυβέρνησης του ΑΚΕΛ και το βεβαρυμένο παρελθόν τους μας υπενθυμίζουν καθημερινά πως η ιστορία τους μόνο εθνοπροδοτική μπορεί να χαρακτηριστεί. Οι μιζαδόροι που κατάφεραν να διαλύσουν τον τόπο μας, που εξαθλίωσαν την οικονομία μας, που ασελγούν εις μνήμη των 13 νεκρών μας με την έκρηξη στο Μαρί όχι μόνο δεν έχουν το ήθος να αναλάβουν έστω και στην υστάτη των περιπτώσεων τις ευθύνες τους αλλά τολμούν να αναφέρονται σε αναίτιο πόλεμο εναντίον του ΑΚΕΛ.

Έχουμε μπροστά μας ένα ΑΚΕΛ  που σπατάλησε υπέρογκα ποσά  για να καλύψει δάνεια  στελεχών του, για να υπερχειλίσει τα ταμεία του και βεβαίως για να παραχωρήσει χορηγίες τεράστιας σπουδαιότητας σε ΠΕΟ, ΕΔΟΝ,  προοδευτική και σε όλα τα άλλα “αριστερά” παρακλάδια του.  Οι ίδιοι άνθρωποι που οδήγησαν τον κυπριακό ελληνισμό στην πείνα, συνεχίζουν να εξασφαλίζουν μονάχα το δικό  μέλλον γεμίζοντας την δεξιά τους τζέπη.

Είναι πραγματικά αξιολύπητο να παρακολουθούμε τη νεολαία μας να γίνεται  μία μάζα μαστουρωμένων οπαδών και να σκύβει το κεφάλι  σε ότι πει το κόμμα.  Ως άβουλα όντα και υπάκουα πρόβατα, υποταγμένα στο τσοπάνι τους, οι μοναδικές διαδηλώσεις που τους έμαθαν στις κατασκηνώσεις της ΕΔΟΝ είναι για υπεράσπιση των εγκλημάτων του κόμματός τους.
Επιτέλους ας αποδοθεί δικαιοσύνη και να τιμωρηθούν όλοι  όσοι πρέπει για τα κακουργήματα που διαπράττουν στο λαό χώρις σταματημό.  Ήρθε η στιγμή η μαφία να βρεθεί πίσω από τα σίδερα και όχι πίσω από τα κυβερνητικά γραφεία.
ΑΚΕΛ ΑΚΕΛ – ΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ ΣΟΥ ΛΑΕ.

Γραφείο Τύπου
Π.Ε.Ο.Φ. Θεσσαλονίκης

Δεν υπάρχουν σχόλια: