Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2013

12 Ορθόδοξες μοναχές που απείχθηκαν από ισλαμοφασίστες στην Συρία: " Είμαστε πρόθυμες να πεθάνουμε σαν μάρτυρες"

 «Η πίστη και η προσευχή είναι το όπλο μου» δήλωσε σε πρόσφατη συνέντευξη της στο επίσημο συριακό πρακτορείο SANA η ηγουμένη Πελαγία, μια εκ των δώδεκα μοναχών που βρίσκονται στα χέρια εξτρεμιστών ανταρτών.
 
Η ηγουμένη είχε μιλήσει για την αντίδραση της κατά την εισβολή ανταρτών στη Μονή, στην οποία φιλοξενούνται πολλά ορφανά του πολέμου.
«Εκείνη τη στιγμή όταν εισέβαλαν οι μαχητές στο μοναστήρι ένιωσα μια παράξενη δύναμη» είχε πει.
«Ήταν μια δύναμη που μας έδωσε ο Κύριος ο οποίος κατοικεί σε αυτόν τον ιερό τόπο πάνω από χίλια χρόνια. Αυτή η δύναμη ήταν που μας έδωσε το θάρρος να ξεσηκωθούμε εναντίον των τρομοκρατών με μόνο όπλο μας την πίστη και την προσευχή».



ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΡΟΘΥΜΕΣ ΝΑ ΠΕΘΑΝΟΥΜΕ ΩΣ ΜΑΡΤΥΡΕΣ


Η προχθεσινή επίθεση στο μοναστήρι δεν ήταν η πρώτη. Τις περισσότερες φορές, όχι Σύριοι αλλά Άραβες μισθοφόροι τους οποίους καταλάβαινε από την διάλεκτο που χρησιμοποιούσαν έκαναν συχνές εμφανίσεις στη μονή.
«Δεν υπάρχει καμία σκέψη να εγκαταλείψουμε το μοναστήρι. Όλες είμαστε πρόθυμες να πεθάνουμε ως μάρτυρες. Το μοναστήρι ήταν το σπίτι μας σε καιρούς ειρήνης και δεν πρόκειται να το εγκαταλείψουμε στα δύσκολα» είχε πει χαρακτηριστικά.
 

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία ενημέρωση για την τύχη των δώδεκα καλογριών που
έχουν απαχθεί. Η επίθεση στο μοναστήρι έγινε τα ξημερώματα της Δευτέρας μετά την ανακατάληψη της Μααλούλα από τους αντάρτες.
 
Πρόκειται για μια περιοχή η οποία έχει θρηνήσει δεκάδες νεκρούς στις συνεχείς μάχες μεταξύ δυνάμεων του καθεστώτος και ανταρτών.
Η επίθεση αυτή επιτείνει τους φόβους των χριστιανών της περιοχής που πλέον δηλώνουν βέβαιοι πως στην περίπτωση που η χώρα περάσει στα χέρια των αντικαθεστωτικών, κανείς δεν θα μπορεί να δηλώνει ελεύθερα την χριστιανική του πίστη.

Πηγή: http://proskynitis.blogspot.gr/

ΣΧΟΛΙΟ:
Αναρωτιόμαστε τί κάνει η πολιτισμένη Δύση, τί κάνει η Ευρώπη, τί κάνει η "ορθόδοξη" Ελλάδα, τί κάνουν οι ...προοδευτικοί της γης!
Μήπως φταίει το ότι οι μοναχές δεν είναι μουσουλμάνες, μήπως επειδή οι Σύριοι που χάνονται είναι χριστιανοί, άρα εμπόδιο στην Νέα Τάξη της υποταγής;
Και νομίζουν ότι έτσι θα μας κάμψουν;
Ο τίτλος του κειμένου είναι η μόνη μας απάντηση, απάντηση όλων των χριστιανών δηλαδή!


 

Προσευχή στην Δαμασκό για τους Ελληνορθόδοξους της Συρίας και την Μααλούλα που φλέγεται:

Οι ένοπλοι τρομοκράτες κτυπούν κάθε ιερό τόπο στις πόλεις που μιλούν τη γλώσσα του Χριστού. Δεν σέβονται ούτε τα ιερά των Μουσουλμάνων κι έχουν απομονωθεί από τον Συριακό λαό. Καλούμε ολόκληρο τον πλανήτη να σταματήσουν αυτοί που στηρίζουν τους τρομοκράτες και σπέρνουν την καταστροφή στη Συρία“!

Δυστυχώς, τους τρομοκράτες στηρίζει κι η μνημονιακή κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου, που

“συνεργάζεται” μαζί με τον Ερντογάν, τη “Βόρεια Κύπρο” (το κατεχόμενο από την Τουρκία 40% της Κύπρου μας) και με το Κόσσοβο, για τον “εκδημοκραρτισμό” της Συρίας από τους τρομοκράτες της Αλ Κάιντα!

Εάν δεν διαλέξουμε πλευρά, εάν δεν μιλήσουμε τώρα, η τιμωρία μας ως έθνος θα είναι παραδειγματική. Ανεχόμαστε τα ίδια κτήνη που κατέσφαξαν τον Ελληνισμό από τον Πόντο μέχρι την Κύπρο, σήμερα να σφάζουν τους Ελληνορθόδοξους και Σύριους αδελφούς μας. Όπως ανεχθήκαμε την γενοκτονία των Σέρβων της Βοσνίας και του Κοσσυφοπεδίου από τους ίδιους σφαγείς.

Η ιστορία δεν συγχωρεί αυτά τα εγκλήματα.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: