Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2014

ΠΑΡΑΔΙΔΟΝΤΑΙ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΣΕ ΑΔΙΑΒΑΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ


 
Οι δημοσιογράφοι Γιάννης Σέρτης ο Λάζαρος Μαύρος (και άλλοι) παραδίδουν καθημερινά μαθήματα στους πολιτικούς ηγέτες.  Δυστυχώς για την Κύπρο (και τον Ελληνισμό), οι ηγέτες μας συλλαμβάνονται πάντα αδιάβαστοι.  Τα πάντα γύρω μας αλλάζουν, αλλά αυτοί μένουν συνεπείς στα κακά τους χάλια.  Το πιο κτυπητό από αυτά που ακούσαμε απόψε είναι η επιμονή του Α.Κ.Ε.Λ. για την χρησιμότητα του κοινού ανακοινωθέντος Χριστόφια-Ταλάτ για την επανέναρξη των συνομιλιών.  ΄
Έλεος… Το πιο κτυπητό δε των τελευταίων ημερών, είναι η αναφορά στην επιστολή του προέδρου Αναστασιάδη ("ηγέτη της κρίσης") στο θέμα της κυριαρχίας, όπως διατυπώθηκε στο έγγραφο Ντάουνερ.  Αλίμονο μας! Αυτή η κυβέρνηση, μας οδηγεί σε νέο παιγνίδι συνομιλιών, με την γνωστή σημαδεμένη τράπουλα του Αλεξάντερ Ντάουνερ (επαναφορά του σχεδίου Ανάν). 
Μόνο ως πράξη αυτοχειρίας μπορεί να χαρακτηριστεί η αναφορά αυτή στην επιστολή που απευθύνεται στον Γ.Γ. των Ηνωμένων Εθνών.  Με αυτή του την κίνηση δίδει  υπόσταση στο απαράδεκτο έγγραφο (για το οποίο ο ευέλικτος πρόεδρος μας, "δεσμεύτηκε" ότι δεν τον δεσμεύει και ότι θα αποσύρει τις προτάσεις Χριστόφια – εδώ γελάμε ή κλαίμε, ανάλογα με τη διάθεση μας) και πιθανότατα ανοίγει τον δρόμο για να καταστεί αυτό το έγγραφο, η βάση για "λύση" του Κυπριακού με συνεταιρικό κράτος Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας, τύπου σχεδίου Ανάν. 
 
Τέλος, θλίψη (και οργή) μας προκαλούν και οι δηλώσεις των ηγετών που τονίζουν την ανάγκη για αλλαγή στρατηγικής, αλλαγή πορείας κ.ο.κ., χωρίς να τολμούν να αποκηρύξουν την αναχρονιστική (και καταστροφική για τον Κυπριακό Ελληνισμό) "λύση" Δ.Δ.Ο.

Πανίκος Ελευθερίου

Γιάννη Σέρτη – Προς Διαπορούντας:

 
Λάζαρου Μαύρου - Άκρως εθνοφθόρο Εθνικό Συμβούλιο:
http://www.sigmalive.com/simerini/columns/iristho/89783



Σχόλιο ΑντιΠαρακμής:
- Ο διαμοιρασμός  των θέσεων στα ΔΣ έγινε όπως πάντα με πρώτο μέλημα το βόλεμα ημετέρων…

- Για το κυπριακό ούτε αυτή η κυβέρνηση έχει Σχέδιο Β όπως η ίδια ισχυρίζεται…
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: