Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2014

Μας χρεώνουν ρεύμα για να φωτίζουν την κατοχή


Ο φωταγωγημένος – με το ηλεκτρικό ρεύμα των Ελληνοκυπρίων – Πενταδάκτυλος!
Τη στιγμή που μένουν χωρίς εργασία και δυστυχούν χιλιάδες συμπατριώτες μας (η ανεργία στην Κύπρο λέγεται ότι έφτασε το 20%) είναι δυνατόν να επιχορηγείται η τουρκία με δωρεάν ρεύμα στα κατεχόμενα;;

 Τη στιγμή  μάλιστα που άρχισαν συμπατριώτες μας να ζουν με λάμπες και χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα λόγω της «σωτηρίας» των απατεώνων της Νέας Τάξης της ΕΕ των αγορών και των ημετέρων πρακτόρων τους;;

Το χρέος της τουρκίας για το ανεξόφλητο ρεύμα προς τα κατεχόμενα ανέρχεται από το 1964 στα 270 περίπου εκατομμύρια ευρώ (όρα κατωτέρω). Ακόμα και το 2012 δεν εξοφλήθηκε ρεύμα αξίας €1.019.000    (ένός εκατομμύριο δεκαεννιά  χιλιάδων  ευρώ).

Δεν υπάρχει στην Κύπρο κάποιος αρμόδιος, ο Γενικός  εισαγγελέας ή κάποιος στη Βουλή ή η αρμόδια για τη διαφθορά κυρία (γιατί περί είδους διαφθοράς πρόκειται) να επέμβουν χάριν και των πασχόντων άνεργων συμπατριωτών μας;;

Ο ΑΝΤ1 (Κύπρου)  αποκαλύπτει: Μας χρεώνουν ρεύμα για να φωτίζουν την κατοχή.


 
Ο ΑΝΤ1 αποκαλύπτει ότι το χρέος προς την Αρχή Ηλεκτρισμού, για το ρεύμα προς τα κατεχόμενα, που δεν πληρώνουν από το 1964, αγγίζει τα 269 εκατομμύρια ευρώ. Τα στοιχεία εξασφάλισε ο Πέτρος Μελαϊσης.

Ενα δυσβάστακτο οικονομικό βάρος εκατομμυρίων ευρώ, σηκώνει η Κυπριακή Δημοκρατία και κατ' επέκταση οι φορολογούμενοι πολίτες, από την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος στα κατεχόμενα, που παραμένει απλήρωτη. 

Σύμφωνα με στοιχεία που εξασφάλισε ο ΑΝΤ1, η αξία της ανείσπρακτης κατανάλωσης με τις τιμές που ίσχυαν κατά τον χρόνο καταγραφής για την περίοδο 1964 - 2012 ανέρχεται συνολικά σε 269 εκατομμύρια ευρώ. 

Μόνο κατά το 2012 η αξία του ρεύματος που κατανάλωσαν στα κατεχόμενα και δεν εξοφλήθηκε ήταν ένα εκατομμύριο 18 χιλιάδες 563 ευρώ, και είναι. 

Ο Χρίστος Τουφεξής, διευθυντής έργου λειτουργίας αγοράς, παρακολουθεί επί χρόνια το θέμα, συγκεντρώνοντας στοιχεία και αριθμούς, που αποδεικνύουν το κόστος και οι απόψεις του είναι προσωπικές και διατυπώνονται, σύμφωνα με τον ίδιο, με μοναδικό γνώμονα το συμφέρον της πατρίδας. 

Να σημειωθεί, ότι η παροχή προς τα κατεχόμενα συνεχίζεται μέχρι σήμερα παρά τις διαμαρτυρίες και υποδείξεις μελών της Βουλής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: