Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2014

Στην Κύπρο οι τούρκοι θέλουν να είναι αφέντες στον Βορρά - συνέταιροι στον Νότο!


Διολισθαίνουμε συνεχώς… αλλά ας μην τα έχουμε μόνο με τους ηγέτες.  Η πατρίδα μας χάνεται γιατί το άθλιο κομματικό που μας έφερε ως εδώ επιβραβεύεται συνεχώς από τους πολίτες-ψηφοφόρους.  Πότε περιμένουν να ξυπνήσουν κάποιοι από τον λήθαργο τους; Περιμένουν να χαθεί η πατρίδα και μετά να κλαίμε επί των ερειπίων (και εκτός Κύπρου;) για να αντιδράσουν;

Αφέντες στον Βορρά – συνέταιροι στον Νότο.
Η Κυβέρνηση, διά του Υπουργού Εξωτερικών, ανακοίνωσε πρόσφατα πως όσοι Τ/κύπριοι επιθυμούν, μπορεί να εγγραφούν στους καταλόγους για να ψηφίσουν στις ευρωεκλογές.. Θεωρητικά, ως Κύπριοι, δικαιούνται.

Ναι, αλλά… Αυτοί οι Τ/κ ζουν και αιμοδοτούν ένα παράνομο, κατοχικό κατασκεύασμα. Από βλακεία των ηγετών μας, απολαμβάνουν τα πάντα από τους Έλληνες και ταυτόχρονα διατηρούν το κατοχικό ψευδοκράτος τους. Έχει δίκαιο ο Γ. Λιλλήκας όταν επισημαίνει: «Αν οι Τουρκοκύπριοι συμπατριώτες μας θέλουν να λάβουν μέρος στις Ευρωεκλογές, οφείλουν πρώτα να καταλύσουν το ψευδοκράτος και έμπρακτα να ενταχθούν στην Κυπριακή Δημοκρατία. Είναι αδιανόητο να κατοικούν στα σπίτια μας και να νέμονται τις περιουσίες μας στις κατεχόμενες περιοχές, να διακινούνται με αυτοκίνητα που εισήγαγαν από την Τουρκία παράνομα χωρίς την καταβολή των όποιων δασμών στη Δημοκρατία, να χρησιμοποιούν άδεια οδηγήσεως μη αναγνωρισμένου κράτους και γενικά να επωφελούνται διάφορων ωφελημάτων, ανεξάρτητα από το πού διαμένουν ή αν πληρώνουν φόρους και Κοινωνικές Ασφαλίσεις. Αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, θα συμβεί αυτό που έλεγε ο Τάσσος Παπαδόπουλος: “Θα είναι αφέντες στον Βορρά και συνέταιροι στον Νότο”».

Ήδη είναι: Κατακτητές και αφέντες στον Βορρά και λυμεώνες στον Νότο, αναλώμασι των ηγετών μας. Και κανείς δεν αντιδρά! Μόνοι μας βάζουμε τα χέρια μας και βγάζουμε τα μάτια μας.
Σ.Ι.

Υστερόγραφο: Πότε θα αντιδράσει η "πατριωτική πτέρυγα" του κυβερνόντος ΔΗ.ΣΥ. (των "εθνικοφρόνων"); Αλλά… υπάρχει για να αντιδράσει; Πού χάθηκαν οι σύνδεσμοι των αγωνιστών της Ε.Ο.Κ.Α.; Περιορίζονται στις μέρες μας, μόνο σε πατριωτικές ομιλίες στις επετείους και στα μνημόσυνα των ηρώων; Σκέφτονται να επανορθώσουν, έστω και σε μικρό βαθμό, για την ζημιά που έκαναν βοηθώντας (κάποιοι από αυτούς) στην εκλογή του Νίκου Αναστασιάδη στην προεδρία; Πότε θα αντιδράσουν; Αργούν πολύ… Οι ευρωπαίοι ήδη πείστηκαν ότι στην Κύπρο τα παράλογα είναι λογικά κι ότι τα λογικά έγιναν παράλογα (π.χ. απαίτηση για λύση που θα σέβεται τις δημοκρατικές αρχές και αξίες, απονομή δικαιοσύνης και αποκατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των παθόντων από την Τουρκική εισβολή).  Ήδη εκλαμβάνουν την ανοχή μας και την ανυπαρξία αντιδράσεων στην Κύπρο, ως επικρότηση των ευφάνταστων ιδεών του Γ. Κασουλίδη και εύχονται να εκλεγεί τουρκοκύπριος Ευρωβουλευτής για να μας εκπροσωπεί στην Ευρωβουλή.

Πανίκος Ελευθερίου,
Άσσια – Κατεχόμενη Αμμόχωστος - Κύπρος

Δεν υπάρχουν σχόλια: