Τρίτη 18 Μαρτίου 2014

Το αντιομοσπονδιακό κίνημα ΕΔΡΑΙΩΘΗΚΕ στα Ιωάννινα και ΝΙΚΑ!


Σήμερα, δεν είμαστε περήφανοι μόνον για τις θυσίες των Κυπρίων εθελοντών που πότισαν με το αίμα τους την Ηπειρωτική γη :απελευθέρωση Ιωααννίνων-Μπιζανιομάχοι (1913), ένοπλος αγώνας Αυτονομίας Β.Ηπείρου(1914), Μιχαήλ Στιβαρός, Χριστόδουλος Σώζος και 2000 Κύπριοι εθελοντές που πολέμησαν σε όλα τα μέτωπα 1912-13. Το δέντρο της λευτεριάς βγάζει νέους αγωνιστές.

Σήμερα τιμούμε τα παλικάρια που συνεχίζουν ακομμάτιστα τον αγώνα για μια ελεύθερη πατρίδα και για την Ένωση με την μάννα Ελλάδα στο πιο ανθελληνικό και αντιδημοκρατικό, χώρο, μέσα στο "Ελληνικό" Πανεπιστήμιο.  
Εκεί, κόντρα στον φασισμό της ανθελληνικής  προπαγάνδας καθηγητών και φοιτητών αυτά τα παλικάρια υψώνουν την γαλανόλευκη και φυλάνε Θερμοπύλες στην ίδια μαρτυρική γη που υπεράσπισαν οι παππούδες τους. 

Συγχαίρουμε μία ακόμη ακομμάτιστη, αυτόνομη ενωτική φωνή για την επιτυχία της.

Διαβάστε για την εκλογική επιτυχία των Κυπρίων Φοιτητών της Αυτόνομης Φοιτητικής Κίνησης ΤΟΛΜΗ:


Ολοκληρώθηκαν το περασμένο Σάββατο οι φέτινες εκλογές του Συλλόγου Κυπρίων Φοιτητών και Σπουδαστών Ιωαννίνων με την Αυτόνομη Φοιτητική Κίνηση Τόλμη να εξασφαλίζει για ακόμη μια χρονιά την έδρα της συγκεντρώνοντας 47 ψήφους. Παρά τις δυσκολίες που συνάντησε και τον πόλεμο που δέχεται από τα κομματικά ανδρείκελα των φοιτητικών-κομματικών παρατάξεων από τη μέρα ίδρυσης της, κατάφερε να εδραιωθεί  ως η 3η δύναμη στα Ιωάννινα με ποσοστό 15,2%.


Οι Κύπριοι φοιτητές με αυτόν τον τρόπο δείχνουν ότι αντιλαμβάνονται την υπεροχή που παρουσιάζει μια ΑΥΤΟΝΟΜΗ κίνηση σε σχέση με τις κομματικές παρατάξεις που αποτελούν παραρτήματα του σαθρού πολιτικού συστήματος του νησιού μας. Οι πολιτικές απόψεις που εκφράζονται αυτόνομα και ξεκάθαρα, χωρίς προσπάθειες παραποίησης της πραγματικότητας προς όφελος της παράταξης στις εκάστοτε επικρατούσες συνθήκες στο νησί, έχουν απήχηση σε όλους αυτούς τους αυτόνομα σκεπτόμενους φοιτητές που αναγνωρίζουν καθημερινά τις δυσκολίες που δημιουργούνται λόγω των λανθασμένων χειρισμών όσων με τις ψήφους τους υποστηρίζουν οι λιγότερο αφυπνισμένοι και είναι σε θέση αντικειμενικά να επιρρίπτουν ευθύνες και να απαιτούν την αλλαγή για το καλό του Κυπριακού Ελληνισμού. Δίνουνε γροθιά με αυτό τον τρόπο στο κομματικό κατεστημένο και μπαίνουν με τόλμη στον αγώνα έναντι της κομματοκρατίας και των επιπτώσεων της στην Κύπρο.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όσους μας στηρίζουν σε αυτή τη μάχη που δίνουμε έναντι όλων αυτών που θέλουν να πλήξουν τον Κυπριακό Ελληνισμό. Η εθνική και οικονομική κρίση που πλήττει την Κύπρο δεν μας επιτρέπει να πανηγυρίσουμε. Η φετινή νίκη αποτελεί εκτός από υπενθύμιση για την ευθύνη που έχουμε για τη συνέχιση του έργου που επιτελεί η παράταξη με ακόμα περισσότερη πυγμή και διεκδικητικότητα και πηγή δύναμης για τους αγώνες της επερχόμενης περιόδου ιδιαίτερα μετά την έκδοση του προδωτικού κοινού ανακοινωθέντος. Με την υποστήριξη σας καθιστάται βέβαιο το γεγονός ότι ο Κύπριος φοιτητής αντιλαμβάνεται την πλευρά δίπλα στην οποία πρέπει να παραταχθεί για να αντιμετωπισθούν οι εχθροί τους παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντος.


Σε μια περίοδο που όλα φαίνονται να είναι εναντίον μας, σε μια περίοδο που η καταπάτηση των συμφερόντων και των δικαιωμάτων μας επιτυγχάνονται με την προώθηση λύσεων συμβιβασμού ο κάθε ένας από εμάς πρέπει να αντιστέκεται γνωρίζοντας τα κεκτημένα του. Οι συζητήσεις στο εθνικό μας ζήτημα που παραμένουν στα πλαίσια εξεύρεσης λύσης ΔΔΟ θα αποδειχθούν για ακόμη μια φορά απρόσφορες αν εμείς μπορέσουμε να εντείνουμε τον αγώνα για την ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ και για την αποφυγή του ξεπουλήματος του νησιού. Μόνο όταν όλα αυτά επιτευχθούν θα μπορέσουμε πραγματικά να πανηγυρίσουμε.
Εκ του Δ.Σ.
Α.Φ.Κ. ΤΟΛΜΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: