Κυριακή 11 Μαΐου 2014

Μπόχα ΣΥΡΙΖΑ στο ευρωψηφοδέλτιο του ΔΗΣΥ


             

ΣΥΡΙΖΑ μυρίζει το ψηφοδέλτιου του "εθνικόφρονου" Δημοκρατικού Συναγερμού για τις ευρωεκλογές:

Για τη κα. Ειρήνη Χόπλαρου είχαμε δημοσιεύσει πρόσφατα άρθρο που την καλούσε να μην παρευρεθεί σε συνέδριο του Ευρ. Πολιτιστικού Κοινοβουλίου που διοργανώνεται στην Πρίστινα του Κοσόβου, της αποσχιστικής οντότητας που η Κύπρος δεν αναγνωρίζει. Η υποψήφια ευρωβουλευτής, μετά την κριτική που δέχτηκε, τα «συμμάζεψε» και βάλθηκε να μας πείσει ότι έχει εθνικές ευαισθησίες, σέβεται την εξωτερική πολιτική της Κύπρου και δεν θα αναγνώριζε ποτέ το Κόσοβο. Ουδέν αναληθέστερο. Νέα στοιχεία που αφορούν το βίο και την πολιτεία της συγκεκριμένης ανερχόμενης πολιτικού αποδεικνύουν πέραν πάσης αμφιβολίας πως ο Aβέρωφ Νεοφύτου, διέπραξε μέγα σφάλμα επιλέγοντας να προωθήσει το συγκεκριμένο άτομο.

Η κα.Ειρήνη Χόπλαρου φέρεται να έχει συνυπογράψει κείμενο που συνετάχθη από στελέχη μίας εκ των συνιστωσών του ΣΥΡΙΖΑ, στο οποίο η Ελληνική κυβέρνηση καλείται να αποδεχτεί τη «συνταγματική ονομασία» των Σκοπίων, δηλαδή να συναινέσει στη χρήση της ονομασίας «Δημοκρατία της Μακεδονίας» από τους Σκοπιανούς. Το κείμενο, ημερομηνίας 17 Μαρτίου 2008, που κυκλοφόρησε λίγο καιρό πριν την κρίσιμη διάσκεψη κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι (όπου θα αποφασιζόταν εάν θα καλούνταν τα Σκόπια να συμμετάσχουν στον οργανισμό), εξαπέλυε επίθεση στην τότε κυβέρνηση της Ελλάδος, επί πρωθυπουργίας Κ. Καραμανλή, επειδή επιθυμούσε να πράξει το αυτονόητο, να υπερασπιστεί δηλαδή το εθνικό συμφέρον και να δώσει χαστούκι στους Σλάβους γείτονες της Ελλάδας που λύσσαξαν για τη «Μεγάλη Μακεδονία» που θα συμπεριλαμβάνει ακόμη και τη Θεσσαλονίκη μας.

Το κείμενο και οι υπογραφές δημοσιεύτηκαν στο εκφραστικό όργανο του ΣΥΡΙΖΑ, την εφημερίδα «Αυγή», η οποία όμως το έχει διαγράψει από την ιστοσελίδα της μαζί με χιλιάδες άλλα αρχεία που ενοχοποιούν το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Ελλάδα. Διασώζεται όμως σε αριθμό ιστοσελίδων και ιστολογίων (σύνδεσμος 1, σύνδεσμος 2). Στο τέλος του κειμένου βρίσκεται και η υπογραφή «Ειρήνη Χόπλαρου, Εκπαιδευτικός». Το κείμενο αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Η επικείμενη ένταξη της Δημοκρατίας της Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ, χάριν της οποίας επισπεύδονται οι διαπραγματεύσεις για το όνομα της γειτονικής χώρας, σε συνδυασμό με την ανεξαρτητοποίηση του Κοσόβου, θα μπορούσαν να αποτελέσουν αφορμή για μια νηφάλια αποτίμηση της -επίσημης και ανεπίσημης- ελληνικής εξωτερικής πολιτικής της προηγούμενης δεκαετίας…»

και συνεχίζει:

«Οι υπογράφουσες και υπογράφοντες υπενθυμίζουμε τα αυτονόητα: δεν υπάρχει κανένα “εθνικό συμφέρον” που να διακυβεύεται αν δοθεί η δυνατότητα στη γειτονική χώρα να διατηρήσει τη συνταγματική της ονομασία και δεν υπάρχει καμιά “αλβανική απειλή” που δήθεν συνδέεται με την ανεξαρτητοποίηση του Κοσόβου -πόσο μάλλον που αυτή η τελευταία είναι προϊόν ενός πολέμου που φέρει και την ελληνική υπογραφή. Η απειλή για την ειρήνη και την πολυεθνική συμβίωση είναι, στην πραγματικότητα, η φονική μηχανή που λέγεται ΝΑΤΟ – αυτής που στηρίζει και η χώρα μας εδώ και δεκαετίες. Προϋπόθεση για την άρση αυτή της απειλής, λοιπόν, είναι η διάλυση του ΝΑΤΟ»

Είναι επίσης αξιοσημείωτο πως το συγκεκριμένο κείμενο έχουν υπογράψει νυν πρωτοκλασάτα αλλά και πρώην στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ όπως ο Νάσος Θεοδωρίδης (Συνασπισμός, Αντιεθνικιστική Κίνηση), ο οποίος υποστήριξε την αναγνώριση του ψευδοκράτους, επιχειρηματολογούσε υπέρ της άρσης της λεγόμενης απομόνωσης των τουρκοκυπρίων («Εποχή», 24/12/2006) και θεωρεί πως η εισβολή της Τουρκίας στην Κύπρο έχει τις ρίζες της στο δήθεν διωγμό των τουρκοκυπρίων από το Μακάριο (Μανιφέστο Αντιεθνικιστικής Κίνησης)!

Δεν θέλουμε να πιστέψουμε ότι η κα. Ειρήνη Χόπλαρου βρέθηκε στο ίδιο χαράκωμα με τις πλέον ανθελληνικές δυνάμεις των παραφρόνων της Ελλάδας, που πρόσφατα αποκαλύφθηκε πως έχουν πάρε-δώσε με τους Γκρίζους Λύκους και άγονται και φέρονται από το τούρκικο προξενείο στη Θράκη, διαμορφώνοντας το ψηφοδέλτιό τους κατόπιν τουρκικών υποδείξεων (σκάνδαλο Σαμπιχά Σουλεϊμάν). Είναι πέρα πάσης πολιτικοεθνικής λογικής, η κα. Ειρήνη Χόπλαρου να μην βλέπει κανένα πρόβλημα στην ανεξαρτητοποίηση του Κοσόβου (επιβεβαιώνοντας τους προηγούμενους ισχυρισμούς μας ) αλλά και να επιθυμεί παράλληλα όπως η ΠΓΔΜ μετονομαστεί σε «Δημοκρατία της Μακεδονίας». 

Ο ΣΥΡΙΖΑ και η ελλαδική νεωτεριστική αριστερά γενικότερα, είναι εκ φύσεως πολέμιοι του Έθνους και θιασώτες της συνθηκολόγησης στα Εθνικά ζητήματα. Εάν η υποψήφια ευρωβουλευτής του ΔΗΣΥ, κα. Ειρήνη Χόπλαρου , υπέγραψε το εν λόγω ψήφισμα, εγείρεται μείζον Εθνικό ζήτημα αφού ουσιαστικά ο ΔΗΣΥ θα έχει στεγάσει άτομο-υποψήφιο, που αντί να προβάλλει και να υποστηρίζει τα δίκαια του Ελληνισμού, αποτελεί με τις θέσεις και τις πράξεις της πολύτιμο εργαλείο στα χέρια της Σκοπιανής προπαγάνδας. Οφείλουμε να υπενθυμίσουμε στην ηγεσία του ΔΗΣΥ τις τεράστιες θυσίες και τους αγώνες που έγιναν για την απελευθέρωση της Μακεδονίας από την Οθωμανική αυτοκρατορία και για την αντιμετώπιση της Βουλγαρικής απειλής.

Το ΜΕΤΩΠΟ Κυπρίων Φοιτητών Ηνωμένου Βασιλείου, από ιδρύσεως του έχει στόχο την αντίσταση απέναντι σε κάθε μορφή εθνομηδενισμού. Για τα μάτια της ΔΔΟ, ο νεοφιλελεύθερος ΔΗΣΥ, αντιλαμβανόμενος ότι το μεγαλύτερο εμπόδιο στην επιβολή του τουρκικού στόχου της ομοσπονδίας αποτελεί η Ελληνική εθνική συνείδηση του λαού, έχει εντάξει στο ευρωψηφοδέλτιο του άτομα αμφιβόλου πολιτικής ιδεολογίας,  που όμως σίγουρα δύνανται να συμβάλουν στην ενδυνάμωση της πλατφόρμας του «ΝΑΙ», σε ένα πιθανό μελλοντικό ομοσπονδιακό σχέδιο (δια)λύσης. Για τις παλιές ανανικές καραβάνες δεν θα κάνουμε περιττά σχόλια αφού τα πεπραγμένα τους είναι γνωστά. Ωστόσο μας προβληματίζει η κατάρτιση ενός ευρωψηφοδελτίου με άτομα αμφιβόλων πολιτικών καταβολών και ιδεολογικών πεποιθήσεων με την ανοχή και την παρότρυνση του Αβέρωφ Νεοφύτου, οδηγώντας έτσι το κυβερνών κόμμα σε ακόμη πιο γκρίζα ιδεολογικά και πολιτικά μονοπάτια.

Το ΜΕΤΩΠΟ καλεί την κα. Ειρήνη Χόπλαρου να τοποθετηθεί άμεσα και ευθαρσώς όσο αφορά τη συνυπογραφή και κατ’επέκταση συμμετοχή  της στο εν λόγω ανθελληνικό παραλήρημα που πήρε την μορφή ψηφίσματος. Ο ΔΗΣΥ έχει χρέος απέναντι στους ψηφοφόρους του (τους οποίους δελεάζει με εθνοκεντρική ρητορεία πρίν από κάθε εκλογές και σε εθνικά μνημόσυνα), να ξεκαθαρίσει εάν ταυτίζεται με τις θέσεις αυτές. Σε περίπτωση που η κα. Ειρήνη Χόπλαρου, επιβεβαιώσει την υπογραφή της σε αυτό το κείμενο, η ηγεσία του ΔΗΣΥ αυτομάτως θα έχει διαπράξει μέγα ατόπημα επιλέγοντάς την για το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος.  Θέλουμε να ελπίζουμε πως η ηγεσία του ΔΗΣΥ με τη σειρά της θα καλέσει την κα. Ειρήνη Χόπλαρου, να επιβεβαιώσει ή όχι τα πιο πάνω και σε περίπτωση επιβεβαίωσης αυτών, δεν θα διστάσει να προχωρήσει σε σχετική διαγραφή. Σε αντίθετη περίπτωση, καθίστανται συνένοχοι στην ανάδειξη και προβολή εθνομηδενιστικών και ψευδο-νεωτεριστικών θέσεων που μόνο ζημιά προκαλούν στα εκκρεμούντα εθνικά ζητήματα του Ελληνικού έθνους.

Γραφείο Τύπου

ΜΕΤΩΠΟ Κυπρίων Φοιτητών Ηνωμένου Βασιλείου

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΑ Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΘΕΜΑ, ΣΥΝΕΧΩΣ ΚΟΛΛΑΕΙ ΚΑΙ ΠΑΕΙ ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ, ΤΙ ΦΤΑΙΕΙ;
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΛΙΓΟ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ, ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΙΤΕ ΛΙΓΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΣΑΣ, ΣΥΝΕΧΩΣ ΚΟΛΛΑΕΙ ΚΑΙ ΠΑΕΙ ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ,ΤΙ ΦΤΑΙΕΙ;

Μαχητής Θεσσαλονίκης είπε...

Παρακαλώ δοκιμάστε να μπείτε με Google Chrome ή με Mozilla Firefox αντί για τον Internet Explorer (και τους δύο φυλλομετρητές μπορείτε να τους κατεβάσετε δωρεάν από το διαδίκτυο).

Ίσως υπάρχουν πολλές φωτογραφίες στην αρχική μας σελίδα και έχετε αργή σύνδεση;;

Ενημερώστε μας αν συνεχίζει το πρόβλημα μετά τα παραπάνω και από ποια περιοχή της Ελλάδος μπαίνετε.

Ανώνυμος είπε...

OK, ME GOOGLE TΡEXEI KANONIKA,
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ. ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ.
p.s. ΕΑΝ ΚΟΛΛΟΥΣΕ ΣΕ ΜΕΝΑ ΘΑ ΚΟΛΛΑΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ, ΟΠΟΤΕ ΚΑΝΤΕ ΚΑΤΙ ΓΙΑΤΙ ΠΟΛΛΟΙ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ EXPLORER.
Η ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΡΗΓΟΡΗ.

Ανώνυμος είπε...

ΟΚ ΟΛΑ ΕΝΤΑΞΕΙ, ΜΕ GOOGLE ΔΟΥΛΕΥΕΙ KANONIKA. ΑΠΛΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΓΙΑΤΙ ΠΟΛΛΟΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ EXPLORER. Η ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΡΗΓΟΡΗ.
ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ, ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ