Κυριακή 25 Μαΐου 2014

Εκκλήσεις για ανθρωπιστική βοήθεια προς τον λαό της Σερβίας

Έκκληση Αγιορίτικης Εστίας :

Η Αγιορειτική Εστία, οι συνεργάτες και οι φίλοι συμμετέχουμε στην αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής καταστροφής που έπληξε την γειτονική μας Σερβία προκαλώντας καταστροφές χειρότερες από εκείνες των βομβαρδισμών του 1999.

Συγκεντρώνουμε ρουχισμό και τρόφιμα που διατηρούνται με προτεραιότητα τα παιδιά.
Οι προσφορές αλληλεγγύης μπορούν να παραδοθούν στο Βιβλιοπωλείο μας, Εγνατίας 109 καθημερινά από τις 9 το πρωί έως τις 8 το βράδυ έως και το Σάββατο 31 Μαΐου 2014.
Πληροφορίες στο τηλέφωνο 2310263308.
http://www.agioritikiestia.gr

Έκκληση ΠΕΟΦ :

Η Παγκύπρια Ενιαία Οργάνωση Φοιτητών Θεσσαλονίκης, βλέποντας τις τελευταίες μέρες τις μεγάλες πλημμύρες που πλήττουν τον λαό της Σερβίας, απευθύνει έκκληση προς τους πολίτες της Θεσσαλονίκης και της ευρύτερης περιοχής της Μακεδονίας να στηρίξουν την προσπάθεια που γίνεται για ανθρωπιστική βοήθεια προς την Σερβία.

Θεωρούμε ότι η βοήθεια προς τον Σέρβικο λαό εκτός που ανθρωπιστική, βοηθά στην σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των δύο λαών (Ελλήνων και Σέρβων) οι οποίοι υπέφεραν και υποφέρουν τα πάνδεινα από τις Νατοϊκές επεμβάσεις (βλέπε βομβαρδισμούς  1999 και Κόσσοβο) και τα απόρρητα σχέδια της CIA που αναδύθηκαν στην επιφάνεια και  αποκάλυψαν τον ρόλο των Νατοϊκών δυνάμεων στην εισβολή του Αττίλα του 1974.
« Τα είδη που συγκεντρώνονται -προς το παρόν- σύμφωνα με τις ανάγκες που έχει καταγράψει ο Ερυθρός Σταυρός της Σερβίας είναι:
στρώματα, κλινοσκεπάσματα, γαλότσες, ρουχισμός (κάλτσες, εσώρουχα), φακοί (και μπαταρίες), “Asepsol” 5P, είδη υγιεινής (πάνες, χαρτοπετσέτες, οδοντόβουρτσες, οδοντόκρεμες κ.ά.) και φάρμακα. 

Οι πολίτες που επιθυμούν να βοηθήσουν μπορούν να επικοινωνούν με το Γενικό Προξενείο της χώρας στη Θεσσαλονίκη (Κομνηνών 4) στο τηλέφωνο: +30 2310244265 για να ενημερώνονται και να λαμβάνουν οδηγίες, ώστε η βοήθεια που θέλουν να προσφέρουν να φθάσει το συντομότερο δυνατό και για να να υπάρξουν διευκολύνσεις όσον αφορά τη διέλευση της βοήθειας από τα σύνορα. Επίσης μπορούν να επικοινωνούν με την πρεσβεία της Σερβίας στην Αθήνα (Βασ. Σοφίας 106, 115 27) στο τηλέφωνο +30 2107774344, +30 2107774355»
Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια: