Κυριακή 1 Ιουνίου 2014

Ανοιχτή επιστολή στον μητροπολίτη Κομοτηνής.

Σεβασμιότατε μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής π.Παντελεήμονα,
Σας τηλεφώνησα λίγες μέρες μετά την ενθρόνισή σας, να σας εκφράσω το παράπονό μου, γιατί κατά την τελετή της ενθρόνισης σας, αποκαλέσατε την Κομοτηνή με το Τουρκικό της όνομα "Γκιουλμουτζίνα".

Μου απαντήσατε ότι αυτά είναι συκοφαντίες και ότι εσείς την αποκαλέσατε με το βυζαντινό της όνομα: "Κουμουτζηνά". Δέχθηκα καλοπροαίρετα την απάντηση σας και σας ρώτησα γιατί δεν βγάζετε μια ανακοίνωση για να μην σκανδαλίζεται ο κόσμος. Μου απαντήσατε ότι όλοι ξέρουν την αλήθεια και ότι δεν χρειάζεται.

Λίγες μέρες μετά, βλέποντας το βίντεο με το επίμαχο σημείο, κατάλαβα γιατί δεν βγάλατε ανακοίνωση..
Οι αναγνώστες ας δούνε οι ίδιοι το βίντεο και ας βγάλουν το συμπέρασμά τους αν αποκαλείται την Κομοτηνή "Κουμουτζηνά" ή "Γκιουλμουτζίνα" (δείτε στο 00:17)

 

Λίγες μέρες πριν την ενθρόνισή σας, ο τοποτηρητής της μητρόπολης Κομοτηνής μητροπολίτης Διδυμοτείχου π.Δαμασκηνός,  σκανδάλισε με την παρουσία του σε παράσταση "Δερβίσηδων", όπου χαιρέτησε μάλιστα τον Τούρκο Πρόξενο (δείτε αναλυτικό σχετικό άρθρο εδώ).  

Διαβάσετε εδώ  την περιγραφή του κ.Χειλαδάκη, για το τι είναι πραγματικά τα μουσουλμανικά τάγματα των Δερβίσηδων:
"Αρχίζει η τελετή. Ο ρυθμός είναι στην αρχή κάπως αργός. Λα ιλαχ ιλ Αλλάχ. Κάποιος κατευθύνει την πορεία του ρυθμού. Σε λίγο όλα αρχίζουν να «ανάβουν» και να επιταχύνονται. Οι δερβίσηδες, αυτή την φορά καθισμένοι στα γόνατα στρέφουν τα κεφάλια τους μια δεξιά μια αριστερά, όλο και πιο γρήγορα. Αρχίζουν να χάνουν την επαφή με την πραγματικότητα, να εκστασιάζονται. Αρχίζουν να ακούγονται άναρθρες κραυγές, (θυμίζοντας δαιμονισμένους), κάποιοι παθαίνουν κρίσεις και πέφτουν κάτω αλαλάζοντας, κάποιοι άλλοι ..."

Ο ίδιος μητροπολίτης (ο Διδυμοτείχου Δαμασκηνός), και πάλι ως τοτηρητής της μητρόπολης Κομοτηνής, δέχθηκε σε θερμότατο κλίμα τον τούρκο Πρόξενο Ιλχάν Σενέρ

(δείτε εδώ):

Λίγο καιρό μετά την ενθρόνισή σας, διαβάζω ότι επισκεφθήκατε τον τοπικό Μουφτή στη Μουφτεία (λες και δίνετε διαπιστευτήριο..) και του δώσατε μάλιστα ένα κοράνι ως δώρο!
«Ο νέος Μητροπολίτης Κομοτηνής και Μαρώνειας Παντελεήμων στις 26 Μαρτίου 2013 και ημέρα Τρίτη, επισκέφθηκε τον Μουφτή Κομοτηνής κ. Χαφίζ Τζεμαλή Μέτσο στα γραφεία της Μουφτείας. 
(...)
Ο Σοφολογιότατος Μουφτής επεσήμανε την σημασία να διδαχθεί ο λαός την θεϊκή κουλτούρα και τόνισε ότι σε αυτό καθοριστικό ρόλο παίζουν οι  ηγέτες και των δύο θρησκειών. 

Δεν ξέρω γιατί αλλά δυσκολεύομαι να καταλάβω την "θεϊκή κουλτούρα" της πανθρησκείας και "το κοράνι ως δώρο" από έναν Ορθόδοξο επίσκοπο. Είπα όμως να το κρατήσω κι αυτό μέσα μου και δεν το σχολίασα μέχρι σήμερα.

  
Αλλά εκεί που εκνευρίστηκα και είπα "ως εδώ", ήταν, όταν σήμερα διάβασα ότι εκδώσατε εγκύκλιο ενάντια στην εκδήλωση που διοργανώνουν για την Θράκη κάποιοι σύλλογοι και στην οποία θα μιλήσει και ο ηγούμενος της Μονής Εσφιγμένου π.Μεθόδιος:
Πηγή: Ι.Μητρόπολη Μαρωνείας και Κομοτηνής, εδώ
Επί τέλους λοιπόν!! οι μητροπολίτες ξύπνησαν!! Όχι για να καταγγείλουν την δράση του Τουρκικού Προξενείου (δείτε εδώ), ούτε για το κόμμα DEB, ούτε για να καταγγείλουν το ξεπούλημα της πατρίδας μας, ούτε για τις πρόσφατες Οικουμενιστικές ασχήμιες Πάπα-Βαρθολομαίου αλλά για να
μην πάει ο κόσμος στην εκδήλωση που θα μιλήσει ο γέροντας της Εσφιγμένου!!!

Τέλος, 
σχολιάζω μια συνέντευξή σας (εδώ)  1 χρόνο μετά την χειροτονία σας σε δεσπότη:
-Στην μητροπολιτική σας περιφέρεια είναι έντονο το μουσουλμανικό στοιχείο. Εσείς ο ίδιος κατά την ενθρονιστήρια ομιλία σας αναφερθήκατε στην Κομοτηνή με το όνομα "Γκιουλμουτζίνα" προκαλώντας έκπληξη και κάποιες αντιδράσεις. Πως βλέπετε την συμβίωση του χριστιανικού με το μουσουλμανικό στοιχείο στην περιοχή; 

και η απάντησή σας:

-Την συμβίωση των χριστιανών και των μουσουλμάνων την έζησα από τον καιρό που υπηρέτησα ως Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Ξάνθης και Περιθεωρίου. Επομένως το κλίμα στην Ροδόπη μου είναι γνώριμο. Είναι ένα κλίμα ειρηνικής συμβιώσεως των δύο σύνοικων στοιχείων, που έχουν διαφορετικές θρησκευτικές και πολιτιστικές παραδόσεις, που ζουν όμως και εργάζονται για κοινό καλό και την ευημερία του τόπου σεβόμενοι ο ένας τον άλλον. Δεν θα πρέπει να διαφεύγει της προσοχής μας ότι η ειρηνική συνύπαρξη των χριστιανών και των μουσουλμάνων στην Θράκη είναι μια κατάκτηση της Ελληνικής Πολιτείας και κοινωνίας και αποτελεί πρότυπο και για άλλες κοινωνίες.
 1ον: Παρατηρώ ότι αποφεύγετε να απαντήσετε στο σχόλιο ότι αποκαλέσατε την Κομοτηνή Γκιολμουτζίνα"-τυχαίο;;-


2ον: Καταγγέλετε τον "εθνοφυλετισμό"!!! 
και επαινείτε φυσικά το Οικουμενικό Πατριαρχείο!:
"η Εκκλησία μας καταδικάζει τον εθνοφυλετισμό, ο οποίος πολλά δεινά έφερε στους Ορθοδόξους. Κέντρον της Ορθοδοξίας, πέρα από εθνοφυλετικές προτεραιότητες, είναι το Οικουμενικό Πατριαρχείο"



Σεβασμιότατε, κάποια στιγμή στη ζωή σας όλοι εσείς οι δεσποτάδες,  πρέπει να μάθετε να ζητάτε ΣΥΓΝΩΜΗ. 
Και για το "Γκιουλμουτζίνα" και για τους "δερβίσηδες" και για την επίσκεψη στη Μουφτεία και για το Κοράνι και για την εγκύκλιο. Δεν ξέρω πως καταφέρατε να γίνετε δεσπότης, αν "οφείλετε" χάρες σε πολιτικούς, σε μουφτήδες, σε Οικουμενιστές, αλλά οι πιστοί έχουν αντοχές. Και δεν έχετε κανένα δικαίωμα να τις εξαντλείτε. Γιατί την κρίσιμη στιγμή δεν θα σας γλιτώσουν ούτε ο Μουφτής, ούτε οι πολιτικοί, ούτε ο Πατριάρχης, ούτε ο Πάπας.
Λίγος σεβασμός στην Ιστορία του τόπου και των κατοίκων του (αρκετοί πρόσφυγες) και στοιχειώδης σεβασμός στους Ορθοδόξους πιστούς δεν βλάπτει.

Και κάτι τελευταίο:
Ο λόγος που υπάρχει "Μονή Εσφιγμένου" είναι οι Οικουμενισιτκές αθλιότητες (δείτε εδώ), οι επισκέψεις στο Βατικανό, οι συμπροσευχές, τα χειροφιλήματα στον Πάπα κλπ
Αντί λοιπόν να κάνετε τουρισμο συμμετέχοντας σε συλλείτουργα με άλλους μητροπολίτες ανά την Ελλάδα, αντί να καταγγέλλετε με εγκυκλίους το σύμπτωμα, ασχοληθείτε με το ίδιο  πρόβλημα: με τις απαράδεκτες προδοσίες του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Τότε θα αισθανθούν οι πιστοί ότι έχουν πραγματικά ποιμένα και δεν θα αναζητούν την Μονή Εσφιγμένου.


Παραθέτουμε φυσικά το κάλεσμα για την εκδήλωση καθώς και σχετικά άρθρα στο διαδίκτυο:


 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΙΕΡΟΝ ΚΛΗΡΟΝ 
ΚΑΙ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΕΠΩΝΥΜΟΝ ΛΑΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ... 
+ΚΥΡΙΑΚΗ 1 ΙΟΥΝΙΟΥ 2014 
Των Αγίων 318 Αγίων Πατέρων της Α' Οικουμενικής Συνόδου...
Υπό την αιγίδα των τεσσάρων συναπωνυμων Συλλόγων φίλων του Αγίου Όρους "Άγιος Ιωάννης ο θεολόγος" Θεσ/νίκης (υπό σύσταση), Καβάλας, Παιανίας Αττικής, & Αλεξανδρουπολεως και του Σκοπευτικου - Κυνηγετικου Συλλόγου Πολιτών Ελλάδος.

ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΤΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΣΠΕΡΙΔΑ.

ΕΠΙΤΗΜΟΣ ΠΡΟΣΚΕΚΛΗΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΙΚΟΣ ΟΜΙΛΙΤΗΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ ΠΑΤΗΡ ΗΜΏΝ ΚΑΘΗΓΟΥΜΕΝΟΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ +ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗΣ Κ.Κ. ΜΕΘΟΔΙΟΣ.

Το θέμα της Εκδήλωσης είναι :"Η επιβίωση της Θράκης και η ενότητα των Ελλήνων ". 


Άρθρα:
  • Πρωτάκουστο! Ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής, αρνείται την ευλογία του για την ημερίδα αφύπνισης για την Θράκη!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • Εμείς κ. Παντελεήμονα, θέλουμε λεβέντες,αγέρωχους και γνήσιους παπάδες να μας δίνουν την ευλογία του Θεού.... Η δική σου ας λείπει....

     

    Νεότερη Ενημέρωση (2/8/2014):

    Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΜΑΡΩΝΕΙΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΑΪΡΑΜΙ ΣΤΟ ΤΟΥΡΚΟ ΠΡΟΞΕΝΟ ΚΑΙ ΤΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΟΥ ΠΡΟΞΕΝΟΥ ΣΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ

    «Ευχαριστώ με όλη την καρδιά μου τον υποδειγματικό θρησκευτικό ηγέτη Σεβασμιότατο».
    Με τα λόγια αυτά αναρτημένα στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter και τη φωτογραφία μίας γλάστρας συνοδευόμενη από μία κάρτα, ο Τούρκος πρόξενος Κομοτηνής Ιλχάν Σενέρ επέλεξε να ευχαριστήσει τον μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμονα για την αποστολή προσωπικών ευχών για τη γιορτή του μπαϊραμιού. 
    Ο μητροπολίτης δεν αρκέστηκε μόνο στην έκδοση της ανακοίνωσης για ευχές προς όλους τους μουσουλμάνους πολίτες της Θράκης, αλλά φρόντισε να ευχηθεί προσωπικά στον Τούρκο διπλωμάτη. Ο μητροπολίτης Μαρώνειας & Κομοτηνής αποτελεί μια αληθινή τύχη για την ειρηνική συμβίωση, έγραψε σε δεύτερη ανάρτησή του ο διπλωμάτης επιλέγοντας να προβάλλει τις ευχές του σεβασμιότατου στην ελληνική και την τουρκική γλώσσα.

     Πως να σχολιάσουμε την συνεχιζόμενη κατρακύλα;;; Ο μητροπολίτης αντί να ακούσει τις επισημάνσεις και τις φωνές ανησυχίας για την στάση του, συνεχίζει να προκαλεί.

2 σχόλια:

Μιχάλης είπε...

Ο κος Μεθόδιος, στον οποίο αναφέρεστε, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΗΓΟΥΜΕΝΟΣ ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ, είναι o αρχηγός της κατάληψης της μονής Εσφιγμένου, δεν αναγνωρίζεται από κανέναν, ούτε από τα αγιορείτικα μοναστήρια, ούτε από την Εκκλησία. Δεν είναι καν ιερέας, αλλά καθηρημένος και σχισματικός. Δυστυχώς, αυτός και η ομάδα του έχουν συσσωρεύσει πλειάδα πράξεων και αποφάσεων καταδικαστικών, τόσο από την Εκκλησία, όσο και από την Ελληνική Δικαιοσύνη.
http://athosesfigmenou.blogspot.gr/2013/08/style-definitions-table.html

Ο αρχιμανδρίτης π. Βαρθολομαίος και η αδελφότητά του αντιστοίχως αναγνωρίζονται κανονικά ως ηγούμενος και αδελφότητα της αγιορείτικης μονής Εσφιγμένου από το Άγιον Όρος, από το Οικουμενικό Πατριαρχείο, από την Εκκλησία της Ελλάδος κλπ. Ουδείς αρμοδιότερος από αυτούς. Δείτε και την έγγραφη ανακοίνωση όλων των αγιορείτικων μονών για το πρόβλημα της μονής Εσφιγμένου μέσα από την επίσημη σελίδα της Εκκλησίας της Ελλάδος:
http://www.ecclesia.gr/greek/news/esfigmenou/
Ο κανονικός ηγούμενος είναι ο αρχιμανδρίτης π. Βαρθολομαίος. Η αδελφότητα της μονής Εσφιγμένου περιμένει απλά τη λύση της κατάληψης για να παραλάβει το κτήριο της μονής της.

Θερμά συγχαρητήρια στον μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής για την έγκαιρη προειδοποίηση προς τους πιστούς.

Μαχητής Θεσσαλονίκης είπε...

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Οι 118 μοναχοί και ο ηγούμενος της Ιστορικής Ιεράς Μονής Εσφιγμένου, Αρχιμανδρίτης Μεθόδιος θέτουν εαυτόν στην διάθεση της έρευνας του εισαγγελέα διαφθοράς Θεσσαλονίκης, κ. Αργύρη Δημόπουλο.

Πρέπει να δοθεί φως σε υποθέσεις που έχουν "μυρωδιά" οικονομικού σκανδάλου από την νέα αδελφότητα των 6-8 μοναχών του €. Εκτός της υπόθεσης, των εγκρίσεων της ΚΕΔΑΚ για υπερβολικά ακριβά έργα, χωρίς αυτοψία. Υπάρχουν και άλλες άγνωστες υποθέσεις ίσης σημασίας.
Επιπλέον των Ευρωπαΐκων κονδυλίων που ενώ ουδέποτε λόγω πεποιθήσεων άγγιξε η Ιστορική Ιερά Μονή Εσφιγμένου των 118 μοναχών ήρθε φυτευτά ξαφνικά η νέα αδελφότητα των μόνο 6 μοναχών "φιλότιμα" να καρπωθεί. Με χαρά θα θέλαμε οι μόνο 6 μοναχοί να μας πουν πως αξιοποίησαν όλα αυτά τα εκατομμύρια €.

Επίσης να γίνει γνωστό αυτοί οι 6 μοναχοί εδώ και 15 χρόνια λαμβάνουν κρατική ετήσια επιχορήγηση περίπου 32 εκατ. δραχμές και εισπράττουν από το 2005 ενοίκια 1700€ τον μήνα.

Να σας θυμίσουμε ότι με τα τελευταία εμείς συντηρούσαμε άνω των 100 μοναχών, τεράστιες κτιριακές εγκαταστάσεις και κειμήλια. Οι μόνο 6 μοναχοί πως τα αξιοποιούν; Μια ερώτηση που θα θέλαμε από την εισαγγελική έρευνα να απαντηθεί.

Κύριε εισαγγελέα, είμαστε στην διάθεση σας και όχι κρυφά, φανερά.
Το απόστημα των οικονομικών σκανδάλων στο Άγιο Όρος πρέπει να αρχίσει να σπάει, μόνο οι παραιτήσεις δεν είναι αρκετές. Διότι το χρήμα είναι η πηγή όλων των κακών στο Άγιο Όρος.

Μετά τιμής,
Γραφείο Τύπου Ιστορικής
Ιεράς Μονής Εσφιγμένου
http://esfigmenou.blogspot.gr/2014/02/6.html


Φυσικά με την κρατική χρηματοδότηση, και την πρόσφατη διασφάλιση της μη καταβολής του φόρου (χαράτσι) για τα ακίνητά τους-το γνωστό προεκλογικό παζάρι με την επίσκεψη Σαμαρά στο Αγ.Όρος, μια χαρά ΣΙΩΠΟΥΝ οι υπόλοιποι αγιορίτες και δεν λένε κουβέντα για τις αθλιότητες του Βαρθολομαίου και τις συμπροσευχές του με τον Πάπα.

Μάθε ακόμη ότι η μονή ενός μοναχού είναι η μονή στην οποία θα ζήσει και θα πεθάνει εκεί.
Αν τα τσιράκια του Βαρθολομαίου με τα ανύπαρκτα γενάκια και που συνηθίζουν να κυκλοφορούν χωρίς ράσα θέλουν να κάνουν business, ας βρουν άλλο τρόπο. Αρκετά μοναστήρια ελέγχουν ανά την Ελλάδα ας αφήσουν την Εσφιγμένου στην ησυχία της.
ΚΑΤΩ τα χέρια από την Εσφιγμένου