Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2008

Επιτέλους ξεκινήστε να φωνάζετε για αποχώρηση Τουρκικών Στρατευμάτων




Καλές είναι οι πιέσεις για εφαρμογή του Πρωτοκόλλου από την Τουρκία καθώς και για ομαλοποίηση των σχέσεων της με την Κυπριακή Δημοκρατία κτλ...


Θα πρέπει όμως επιτέλους να συνειδητοποιήσουμε ένα βασικό πράγμα: Η αλαζονεία και η αδιαλλαξία της Τουρκίας, στηρίζεται σε ένα και μοναδικό γεγονός. Στην στρατιωτική της πλέον υπεροχή επί του εδάφους.

Προς απόδειξη τούτου υπενθυμίζω, πως όταν κατά τα έτη 1964-1967, η Ελλάς είχε εγκαταστήσει στην Κύπρο την περιβόητη μεραρχία, η Τουρκία ήταν έτοιμη να δεχθεί ακόμα και την Ένωση της Κύπρου με την Ελλάδα (με ανταλλάγματα όπως μια στρατιωτική βάση στην Καρπασία ή το Καστελόριζο). Ο ίδιος δε ο Ντεκτάς μάλιστα εδήλωνε τότε, πως η Ένωσις Ελλάς-Κύπρου ουσιαστικά επήλθε.


Εϊναι συνεπώς, ηλίου φαεινότερο, πως εδώ θα πρέπει να εστιαστούν όλα μας τα πυρά και οι προσπάθειες. Καλά είναι και τα γενικόλογα, αλλά πρώτο και κύριο αίτημα μας, παντού και από κάθε βήμα θα πρέπει να γίνει: Η αποχώρηση των παράνομων Τουρκικών Στρατευμάτων από την Κύπρο, και κατ' επέκταση από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: