Τρίτη 5 Αυγούστου 2008

ΠΟΡΕΙΑ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΙΣΤΩΝ-ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΙΣΑΑΚ κ ΣΟΛΩΜΟΥ

Η Πρωτοβουλία Μνήμης και Τιμής – Κίνηση Μοτοσικλετιστών καλεί άπαντες Έλληνες μοτοσικλετιστές να παραστούν στο Εθνικό Μνημόσυνο Μνήμης και Τιμής υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των Ηρωομαρτύρων Τάσος Ισαάκ και Σολωμός Σολωμού .

Το 12ο ετήσιο μνημόσυνο του Τάσσου Ισαάκ και του Σολωμού Σολωμού που έπεσαν νεκροί στα θερμά επεισόδια του 1996,με βίαιο και άνανδρο τρόπο, από ξυλοδαρμό και πυρά τούρκων αντίστοιχα θα τελεστεί στις 10 Αυγούστου στον Ιερό Ναό Αγ. Δημητρίου στο Παραλίμνι στις 09:30 π.μ.Του μνημοσύνου θα ακολουθήσει πορεία από την Εκκλησία ως το κοιμητήριο και κατάθεση στεφάνων στους τάφους των Εθνικών μας Ηρώων.

Προσυγκέντρωση και ώρα αναχώρησης στο τελευταίο Βενζινάδικο πριν τα φώτα «καλησπέρα» η ώρα 08.30π.μ.
Για τους μοτοσικλετιστές από Λεμεσό και Λάρνακα Προσυγκέντρωση και ώρα αναχώρησης από τον κυκλικό
Κόμβο «Ρυζοελιά» η ώρα 09:00π.μ.
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΜΝΗΜΗΣ ΚΑΙ ΤΙΜΗΣ – ΚΙΝΗΣΗ ΜΟΤΟΣΙΚΛΕΤΙΣΤΩΝ

1 σχόλιο:

Thessaloniki Fighter είπε...

Αφού επισημάνουμε την μεγάλη επιτυχία που είχε η πορεία λαού και μοτοσυκλετιστών (για πρώτη φορά , 12 χρόνια μετά τη θυσία των Ισαάκ -Σολωμού) παραθέτουμε το παρακάτω κείμενο όπως παραλάβαμε από την Πρωτοβουλία μνήμης και τιμής-Κίνηση μοτοσυκλετιστών που τη διοργάνωσε:

Δελτίο τύπου

Αγαπητοί Κύριοι,
Επικοινωνούμε μαζί σας με σκοπό να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα σχετικά με την εκδήλωση μας της περασμένης Κυριακής. Λόγω του ότι μέσα από τα δημοσιεύματα και την προβολή που έτυχε η εκδήλωση από τα ΜΜΕ ακούστηκαν και κάποιες ανακρίβειες νιώθουμε υποχρεωμένοι να αποκαταστήσουμε την αλήθεια.
Η εκδήλωση μας κατά την ημέρα του μνημόσυνου των ηρωομαρτύρων Ισαάκ και Σολωμού, είχε συμβολικό χαρακτήρα και στόχο να αναδείξει τις τραγικές συνέπειες της πολιτικής που ακολουθούν οι κυβερνώντες όλο αυτό το διάστημα. Την εκδήλωση μας την είχαμε προαναγγείλει με δελτίο τύπου που δημοσιεύθηκε στις εφημερίδες. Όπως είχε προγραμματιστεί και με αρκετά μεγάλη συμμετοχή μεταβήκαμε με μηχανοκίνητη πομπή προς το κοιμητήριο και ήμασταν παρών στο τρισάγιο. Ακολούθως προχωρήσαμε προς το οδόφραγμα όπου και αντιπροσωπεία μελών μας κατέθεσε στεφάνι στο σημείο που έπεσε ο Τάσος Ισαάκ.
Θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε ότι όποιες τυχόν εκδηλώσεις είχαν καλεστεί για την ίδια μέρα ουδεμία σχέση έχουν με την πρωτοβουλία μνήμης και τιμής. Δικαίωμα είναι σε όποιον φορέα το επιθυμεί να τιμήσει τους ήρωες μας και δεν διεκδικούμε πατερναλισμό της θυσίας τους. Η κίνηση μας να πραγματοποιήσουμε 12 χρόνια μετά πορεία με μοτοσικλέτες προς το κοιμητήριο ήθελε να θυμίσει σε πολλούς που τυχόν ξέχασαν πόσο ενεργό ρόλο στον αντικατοχικό μας αγώνα μπορούν να διαδραματίσουν οι κινήσεις μοτοσικλετιστών, όπως έγινε και τότε. Είναι πραγματικά τραγική η παρατήρηση μας ότι έπρεπε να περάσουν 12 ολόκληρα χρόνια μέχρι να οργανωθεί κάτι παρόμοιο και δεν μπορούσαμε να μείνουμε απαθείς στα όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα στο Κυπριακό. Ως πρωτοβουλία μνήμης και τιμής θεωρούμε ότι τα μηνύματα μας είναι ξεκάθαρα και πέρασαν στους παρευρισκομένους σωστά. Ως εκ τούτου η εκδήλωση μας κρίνετε απόλυτα επιτυχημένη.
Δεν θα θέλαμε να ασχοληθούμε με τον τρόπο που ορισμένα ΜΜΕ παρουσίασαν τη χθεσινή εκδήλωση. Όμως η σωρεία λασπολογίας και κατηγοριών δεν μας αφήνει κανένα περιθώριο δυστυχώς. Η πρωτοβουλία μνήμης και τιμής είναι υπεύθυνη για τα μέλη της και μόνον. Αυτά όπως είχε ανακοινωθεί μετέβησαν στο χώρου του κοιμητηρίου με αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες. Με κανένα άλλο τρόπο δεν κατέφθασαν εκεί μέλη μας. Τονίζουμε με ακόμα μια φορά ότι η κίνηση μας στόχο είχε να τιμήσει τους ήρωες μας και δεν μπορεί να είναι υπόλογη για άλλες οργανώσεις που βρέθηκαν εκεί για το ίδιο ή άλλους σκοπούς.
Στο οδόφραγμα της Δερύνειας ελαφρά ένταση προκλήθηκε όταν οι δυνάμεις των ΜΜΑΔ που ήταν εκεί μας αρνήθηκαν το αίτημα να μεταβούμε στο σημείο που έπεσε ο Τάσος Ισαάκ για να καταθέσουμε στεφάνι. Αλλά και αυτό το θέμα επιλύθηκε νωρίς αφού τελικά επετράπη η είσοδος σε 2 μέλη μας όπου με την συνοδεία μελών της ειρηνευτικής δύναμης μπήκαν στη νεκρή ζώνη.
Αυτά ήταν τα γεγονότα και έτσι διαδραματίστηκαν. Καλό θα ήταν να μέναμε προσηλωμένοι στο σκοπό αλλά και την αριθμητική επιτυχία της εκδήλωσης μας αλλά κάποια γεγονότα δεν μας το επέτρεψαν. Ελπίζουμε να μην αντιμετωπίσουμε τις ίδιες παραλείψεις στο τρόπο παρουσίασης μελλοντικών μας εκδηλώσεων.

Φιλικά,

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΜΝΗΜΗΣ ΚΑΙ ΤΙΜΗΣ – ΚΙΝΗΣΗ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΙΣΤΩΝ