Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2008

Η θηλιά στο λαιμό της Τουρκίας

Σε λίγες ώρες από τώρα, αρχίζουν οι απ' ευθείας συνομιλίες μεταξύ του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια και του κατοχικού ηγέτη Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, με σκοπό την επίλυση του Κυπριακού ζητήματος.

Δυστυχώς, δεν μπορούμε να παραβλέψουμε, πως από καιρό έχει διαπιστωθεί και επιβεβαιωθεί, ότι "εντός των τοιχών", δρά συστηματικά και μεθοδικά, μια ελληνική-κυπριακή πέμπτη φάλαγγα. Είναι αυτή που αντιδρά διότι διαφωνεί με τη θέση ότι "η ομοσπονδία είναι η έσχατη υποχώρηση της ελληνικής πλευράς" και κυρίως, αυτή που παλεύει με νύχια και με δόντια να θέσει τη θηλιά στο λαιμό μας. Στο λαιμό του περήφανου ελληνικού κυπριακού λαού.

Συγκεκριμένα, δημιουργούν εντέχνως την εικόνα ότι πρόκειται δήθεν για την τελευταία ευκαιρία επίλυσης του ζητήματος, και επισύρουν την δαμόκλειο σπάθη της διχοτόμησης, σε περίπτωση που διανοηθούμε να την απορρίψουμε, όπως πράξαμε με το καταραμένο Σχέδιο Ανάν.

Είναι απίστευτα σχιζοφρενικό το γεγονός ότι η προσπάθεια τους στρέφεται προς τους Έλληνες Κύπριους. Προσπαθούν δηλαδή να πιέσουν έναν λαό που υπέστει δολοφονίες, εκτελέσεις, βιασμούς και εθνοκάθαρση, να αυτοχειρήσει. Έναν λαό που έχει το δίκαιο με το μέρος του, που δεν πείραξε ποτέ τους εξισλαμισμένους Έλληνες συμπολίτες του, να αυτοαναιρεθεί και να αυτοκτονήσει.

Μακριά τη θηλιά από εμάς κύριοι. Η θηλειά πρέπει να τοποθετηθεί σ' αυτόν που διέπραξε όλα τα πιο πάνω εγκλήματα. Στον ένοχο της εισβολής, της κατοχής, της εθνοκάθαρσης και του εποικισμού. Και η απειλή πρέπει με θάρρος και παρρησσία να στέλνεται προς εκείνους και μόνον:

"Σε περίπτωση νέας αποτυχίας, αναθεωρείται η όλη στάση μας, επιστρέφουμε στις μόνες συμπεφωνημένες συμφωνίες, αυτές της Ζυρίχης-Λονδίνου του 1960, μπλοκάρουμε πλήρως και επ' αόριστον την πορεία της Τουρκίας προς την Ευρωπαϊκή Ένωση και απαιτούμε άμεση πλήρη αποχώρηση του Τουρκικού Κατοχικού στρατού από τα εδάφη της Ευρωπαϊκής Ένωσης".

Καλή σας μέρα...

Δεν υπάρχουν σχόλια: