Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2008

τι γυρεύει η αλεπού στο παζάρι



Τίποτα δεν είναι τυχαίο σ` αυτόν τον κόσμο, πόσο μάλλον οι στρατηγικές γεωπολιτικές κινήσεις.

Εν μέσω λοιπόν κινήσεων αποπροσανατολισμού , μηνυμάτων και στρατηγικών τοποθετήσεων , οργασμού παρασκηνιακών κινήσεων εκ μέρους μυστικών υπηρεσιών και προπαγανδιστικών μηχανισμών , το ενδιαφέρον της Ελληνικής κοινής γνώμης για άλλη μια φορά επικεντρώθηκε στο … δόλωμα.

Το επαναλαμβανόμενο σενάριο του χολιγουντιανού έργου « Όταν η Ελλάδα έχει πονοκέφαλο η περιοχή της παίρνει φωτιά» (εδώ) , έρχεται για άλλη μια φορά να πιστοποιήσει το γεγονός της ανεπιδεκτικότητας μας. Δεν μαθαίνουμε από τα λάθη μας!
Ενώ λοιπόν ο Έλληνας «Χάνος» περιδιαβαίνει στα θολά νερά της παραπολιτικής , οι εξελίξεις στα εθνικά θέματα είναι ραγδαίες.

Ας δούμε λοιπόν με μια μικρή ανασκόπηση ποια γεγονότα έτρεχαν αυτή την εβδομάδα και κατά πόσο εμείς οι .. «Χάνοι» τα αντιληφθήκαμε , ανησυχήσαμε , τα μελετήσαμε , και …προετοιμαστήκαμε ως πολίτες για την αντιμετώπισή τους.

Καταρχάς είχαμε το "πακέτο νέων ιδεών" του κ. Νίμιτς που περιλαμβάνει και θέμα «Μακεδονικής ταυτότητος», στις αντιπροσωπείες των δύο πλευρών, με τις οποίες είχε συναντήσεις στη Νέα Υόρκη.

Όλο το σχέδιο των ΗΠΑ σας το έχω παρουσιάσει (εδώ ) και η εξέλιξη των πραγμάτων με δικαιώνει για ακόμη μια φορά.
Ο κ. Νίμιτς ενώ η εντολή που έχει λάβει από τον ΟΗΕ περιλαμβάνει μόνο την ονομασία, ρίχνει στο τραπέζι «πακέτο» το οποίο είναι σίγουρο ότι θα το απορρίψουμε.
Με αυτή την κίνηση του επιδιώκει να φανεί στην διεθνή κοινή γνώμη , ότι ΚΑΙ η χώρα μας είναι «ξεροκέφαλα» ανυποχώρητη και όχι μόνο τα Σκόπια. Το σχέδιο περί … «νατοποίησης» του προβλήματος ….προχωρά !

Την ίδια στιγμή οι δραστηριότητες του προξένου των ΗΠΑ στην Θεσσαλονίκη παρουσιάζουν μια πρωτοφανή κινητικότητα σχετικά με την περιοχή της Φλώρινας και της Θράκης.

Απλά να υπενθυμίσω ότι Αμερικανός πρόξενος κ. Hoyt Brian Yee, που τοποθετήθηκε στην Θεσσαλονίκη το 2006 (σας ξυπνάει από τον λήθαργο σας η ημερομηνία ;) είναι «ειδικός» σε θέματα διάλυσης κρατών, εκ των καθοριστικών «παικτών» της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής κατά τη διάσπαση της πρώην Γιουγκοσλαβίας, των νατοϊκών επιδρομών κατά της Σερβίας και της αποσταθεροποίησης της περιοχής που έγινε με αποσχίσεις εδαφών της πρώην κυρίαρχης χώρας, μέσω δικαιωμάτων …..ανεξαρτητοποίησης που διεκδικούσαν …..εθνικές μειονότητες.

Για όποιους δεν γνωρίζουν και ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα κ. Daniel V. Speckhard (ανέλαβε το 2007 , …σας λέει πάλι τίποτα η ημερομηνία ;) υπηρέτησε ως ειδικός σύμβουλος στην αμερικανική πρεσβεία στη Βαγδάτη, έχει διατελέσει διευθυντής πολιτικού σχεδιασμού στο γραφείο του γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ και υπήρξε ειδικός απεσταλμένος της Ατλαντικής Συμμαχίας για τα ..Σκόπια !

Πολλές οι συμπτώσεις ; Υπάρχουν και άλλες! Συνεχίζω με την Αμερικανίδα κα Gay J. McDougall, «ανεξάρτητης εμπειρογνώμονος του ΟΗΕ» για …μειονοτικά ζητήματα , που η άφιξή της -την εβδομάδα που όλοι εμείς «περί άλλων τυρβάζαμε»- προκάλεσε σοβαρό προβληματισμό όσο αφορά τις πραγματικές διαθέσεις και τα κίνητρα της .

Παρακολουθήστε τα «δείγματα γραφής» της κ. Gay J. McDougall. Αρχικά είχε εκφράσει την επιθυμία να έρθει στη χώρα μας για να εξετάσει την κατάσταση των Ρομ.

Εντελώς ξαφνικά με πρωτοβουλία του Βρετανού συνεργάτη της G.Fox, …….διαμόρφωσε το πρόγραμμά της ώστε να επισκεφτεί την ..Θράκη .

Εν τω μεταξύ όλη την εβδομάδα γνωστός... δημοσιογραφικός παράγοντας της μειονότητας με την αγαστή συμπαράσταση του τουρκικού Προξενείου ηγείτο εκστρατείας εκφοβισμού όλων των μετριοπαθών στοιχείων της μειονότητας που είχαν εκφράσει την επιθυμία να συναντηθούν με την κα. Gay J. McDougall.

Όμως δεν σταματάμε εκεί αφού η ….«ανεξάρτητη εμπειρογνώμων του ΟΗΕ» αιφνιδιάζοντας για ακόμη μια φορά ,…τροποποιεί το πρόγραμμα της και ζητά να επισκεφθεί και την ...Φλώρινα (βλέπε περιθωριακή ομάδα του Ουράνιου Τόξου).

Περιοχή στην οποία δραστηριοποιείται έντονα τους τελευταίους μήνες όπως προείπα ο πρόξενος των ΗΠΑ στην Θεσσαλονίκη κ. Hoyt Brian Yee.

Συμπτώσεις ; Δεν νομίζω ότι υπάρχει έλλογος άνθρωπος που θα το ισχυριστεί !
http://politis-gr.blogspot.com/2008/09/blog-post_14.html

1 σχόλιο:

Anonymous είπε...

Σχετικά με την επεισοδιακή επίσκεψη στην Έδεσσα ...

Την παρουσία των φιλοσκοπιανών στην πόλη αντιλήφθηκαν ντόπιοι πατριώτες κι έσπευσαν να πλησιάσουν την εμπειρογνώμονα του ΟΗΕ προκειμένου να ακουστεί και η συντριπτικά πλειοψηφούσα Ελληνική φωνή της Μακεδονίας δεδομένης της απουσίας του επίσημου κράτους.

Η κ.McDougall αντιλήφθηκε το βαρύ κλίμα που δημιουργήθηκε κι έγινε καπνός. Αρνήθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις και κάλεσε τους ενδιαφερόμενους να κατεβούν στην Αθήνα (!) για να της υποβάλλουν ερωτήματα στη συνέντευξη που έχει προγραμματίσει. Για να δικαιολογήσει την απόδρασή της ...δήλωσε με νόημα φεύγοντας " Κανονικά ΔΕΝ είμαι εδώ...".

Ο Παύλος Βοσκόπουλος, του Ουρανίου Τόξου , επιτέθηκε στην κάμερα τοπικού οπερατέρ,απόγονου ντόπιου Μακεδονομάχου, ενώ απείλησε με μηνύσεις μερικούς παρευρισκόμενους που τόλμησαν να βγάλουν φωτογραφίες από την " μεγάλη (για γέλια) συνάντηση". Σε παιδαριώδη αντιπερισπασμό άρχισε κι ο ίδιος να βγάζει φωτογραφίες σε όσους τον φωτογράφιζαν. Κωμικές στιγμές μία τραγελαφικής "Μακεδονικής" μειονότητας. Παρόν φυσικά το Σκοπιανό Τηλεοπτικό Κανάλι Α1

και φωτογραφία (διακρίνονται ο αποσχιματισμένος παπα-Τσαρκιάς και λοιποί γνωστοί ανθέλληνες) από το " μυστικό δείπνο" σε κέντρο στους καταρράκτες
δείτε στο
http://macedonia-greece.blogspot.com/2008/09/h-gay-mcdougall.html