Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2008

Κίνηση Κυπρίων Φοιτητών "Προοδευτική" & κομματικές νεολαίες: Ντοκουμέντα ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ


Η παραπάνω πρόσκληση στάλθηκε από την παράταξη του ΑΚΕΛ "Προοδευτική" προς τους Κύπριους φοιτητές που σπουδάζουν στη Θεσσαλονίκη για τις εκδηλώσεις ενάντια στην ανακήρυξη του ψευδοκράτους για το 2008.
Προσέξτε το κεντρικό σύνθημα: "Ε/κ και Τ/κ αφέντες στην κοινή μας πατρίδα",όπου τα "Ε/κ" και "Τ/κ" σημαίνουν "Ελληνοκύπριοι" και "Τουρκοκύπριοι" αντίστοιχα.
στην κοινή μας πατρίδα.....
τι θλιβερό ..

Τέτοιο ΠΡΟΔΟΤΙΚΟ σύνθημα δεν τόλμησαν καν να το σκεφθούνε οι πρόγονοί μας όταν ήταν κάτω από τον τουρκικό ζυγό, και προτίμησαν να υπομένουν βασανιστήρια, βία, απειλές, παιδομάζωμα, φόρους από τους Τούρκους παρά να τους αναγνωρίσουν δικαίωμα σ' αυτή την γη την ποτισμένη με αίμα. Προτίμησαν να κρατήσουν μέσα τους την περηφάνια θυσιάζοντας ακόμη και την ζωή τους.

"Έ/Κ και Τ/Κ" στην κοινή μας πατρίδα...
σαν να λέμε
"Κατακτημένοι και Κατακτητές" στην "κοινή μας πατρίδα".
απ ότι φαίνεται πολύ φτηνά αποφάσισαν να πουλήσουν την ελληνική μας Κύπρο τα στελέχη της φοιτητικής νεολαίας του ΑΚΕΛ.
Από κι ως που έγινε κοινή αυτή η πατρίδα ρε πλούσια κακομαθημένα κολλεγιόπαιδα?


Αλλά η ιστορία δεν σταματάει εδώ.



Στο δεύτερο ντοκουμέντο παρουσιάζουμε το πανό που κατέβασε η Προοδευτική στην πορεία της ΕΦΕΚΘ (Εθνική Φοιτητική Ένωση Κυπρίων Θεσσαλονίκης).
Μάλιστα ΟΛΕΣ οι κομματικές φοιτητικές παρατάξεις συμμετείχαν με το κατάπτυστο αυτό πανό σε κοινή πορεία με την Προοδευτική.
Ως τώρα οι κομματικές φοιτητικές κυπριακές νεολαίες είχαν συνηθίσει να εξαγοράζουν τη δράση τους με δωρεάν αεροπορικά εισιτήρια. Αναρωτιόμαστε έναντι ποιανού "πινακίου φακής" δέχθηκαν να συνυπογράψουν σε τέτοια κατάντια


Ευτυχώς που το Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι ήταν τουλάχιστον γραμμένο με αρχικά και δεν ήταν εύκολο οι Θεσσαλονικείς να αντιληφθούν τι σημαίνει.Ποιος θα μπορούσε να το φανταστεί άλλωστε ότι ΕλληνοΚύπριοι φοιτητές μας θα έπεφταν σε τέτοιο κατάντημα. Άλλες χρονιές οι Θεσσαλονικείς χειροκροτούσαν από τα μπαλκόνια τις γαλανόλευκες που περνούσαν από μπροστά τους.

Μοναδική λαμπρή εξαίρεση αποτέλεσε η αυτόνομη φοιτητική παράταξη της ΠΕΟΦ που αρνήθηκε να συμμετάσχει σε κοινό πλαίσιο με τέτοια συνθήματα και πραγματοποίησε δικές της εκδηλώσεις καταδίκης του ψευδοκράτους συμπεριλαμβανομένης 3ήμερης απεργίας πείνας μπροστά από το Τουρκικό προξενείο της Θεσσαλονίκης.



Κλείνουμε με μια εκδήλωση της νεολαίας του ΑΚΕΛ το περασμένο καλοκαίρι στην Κύπρο.
Δες τε προσεκτικά μία μία τις σημαίες.
Και αν διακρίνετε έστω και μία γαλανόλευκη ... γράψτε μας!
Οι προδότες σκάβουνε σιγά-σιγά το λάκκο στη πατρίδα.
Τα τρία αυτά ντοκουμέντα όμως θα μείνουν ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ.



5 σχόλια:

Anonymous είπε...

σε συγχαίρω αδελφέ για την ανάρτηση, διότι όταν κάποιος μιλάει εναντίον τους, άμεσα αυτός χαρακτηρίζεται ως ακραίος, εθνικιστής, φασίστας.... Είναι μία καλή ευκαρία να δείτε πόσο φασιστικά και προδοτικά λειτουργει το ΑΚΕΛ και τα παρακλάδια του...
Παρόμοια ανάρτηση με παραδείγματα της κόκκινης Χούντας Χριστόφια μπορείτε να δείτε και σε άλλο ιστολόγιο: www.aytonoma-elefthera.blogspot.com

antiaristera είπε...

ΓΡΑΙΚΥΛΟΙ του κερατά!

Christiana είπε...

Δυστυχώς όταν σπούδαζα στη Θεσσαλονίκη αυτό το έβλεπα σχεδόν καθημερινά, "δεν είμαστε Έλληνες, είμαστε Κύπριοι, ΑΛΛΟ κράτος, άλλη χώρα!" Θελουν γερό ξύλο για να συνέλθουν, αλλά δυστυχώς με την τωρινή κυβέρνηση της Κύπρου φοβάμαι πως δεν θα συμβεί. Και το χειρότερο είναι πως η νεολαία σήμερα δεν ενημερώνεται σωστά και οι περισσότεροι δεν ξέρουν τι είναι σωστό και τι λάθος.

Anonymous είπε...

Αυτα ειναι τα σκουπιδια της νησου μας! Γραικυλοι ανθελληνες τουρκολαγνοι ΠΡΟΒΑΤΑ του ακελ, οι οποιοι ακολουθουν πιστα ο,τι τους λενε χωρις καν να το σκεφτονται. Εξου και το παραλογο συνθημα τους, διοτι μονο συνθημα μπορει να χαρακτηριστει αφου δεν το δικαιολογουν, "Ειμαστε Κυπριοι οχι Ελληνες"!! Φυσικα αυτο το ακους μονο απο ΗΛΙΘΙΟΥΣ ανιστορητους αλλα κυριως απο ΗΛΙΘΙΟΥΣ!
Μην ξεχναμε και τους Ελληνες της μητροπολης οι οποιοι ακομα να ξεχωρισουν το Ελλαδιτης απο το Κυπριος και χρησιμοποιουν το "Ελληνας" και το "Κυπριος" καθως και αλλα που ενισχυουν τετοια παραλογα λογια απο ΜΕΡΙΚΟΥΣ Ελληνες Κυπριους...

Επιπλεον φιλε θα ηταν καλο να δειξεις και την αλλη πλευρα, τις πορειες που εγιναν στην Κυπρο,στην Αθηνα και στην Θεσσαλονικη με ΕΛΛΗΝΕΣ Κυπριους και ΜΟΝΟ Γαλανολευκες να κυματιζουν! Αλλα εσυ ξερεις καλυτερα...


ΚΙ ΑΝ ΟΛΟΙ ΓΙΝΟΥΝ ΑΠΙΣΤΟΙ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΜΕ ΠΙΣΤΟΙ...
ΚΑΙ ΓΩ ΠΟΥ Σ'ΑΓΑΠΑΩ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΕΚΟΜΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΟΙ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΟΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΥΠΡΟ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ!

Thessaloniki Fighter είπε...

προς ανώνυμο Νο5

ευχαριστούμε για την επισήμανση
Συνήθως αναγγέλουμε τις εκδηλώσεις ΠΡΙΝ πραγματοποιηθούν.

Σύνδεσμοι (links) σε Φωτογραφικό υλικό από την πραγματοποίηση των εκδηλώσεων αναρτούμε συνήθως στα σχόλια κάθε ανάρτησης.

Ευχαριστούμε για την επισήμανση.