Δευτέρα 22 Ιουνίου 2009

Brahma Kumaris.Μια παραθρησκεία με "κοινωνικό" και "φιλοσοφικό" μανδία

Σήμερα, Δευτέρα 22/6/2009, η παραθρησκευτική ομάδα Brahma Kumaris διοργάνωσε στην Θεσσαλονίκη ομιλία, στη Δημοτική Βιβλιοθήκη της πόλης. μας Η παραθρησκευτική αυτή ομάδα συνηθίζει να χρησιμοποιεί ψέματα για να δημιουργεί ένα όμορφο κοινωνικά αποδεκτό προφίλ. Έτσι ισχυρίστηκε ότι τάχα λειτουργεί σε συνεργασία με τον ΟΗΕ και τη Unicef, καθώς και ότι έκπροσωπούνε Πανεπιστήμιο.


Τέτοιες ανακρίβειες ισχυρίστηκαν και στις δημοτικές αρχές της πόλης μας για να πετύχουν να τους παραχωρηθεί η Δημοτική Βιβλιοθήκη για την εκδήλωσή τους.

Ένα ακόμη ψέμα της οργάνωσης είναι ότι τάχα η εκδήλωση τελούσε υπο την αιγίδα της Διεύθυνσης Πολιτισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης το οποίο φυσικά και αποτελεί μεγάλο ψέμα και το οποίο αναγκάστηκαν να το εξαφανίσουν την περασμένη Πέμπτη από την αφίσα τους.

Την αφίσα μπορείτε να δείτε εδώ όπως και την διάψευση του Δημάρχου Θεσσαλονίκης ότι η εκδήλωση τελούσε υπό την αιγίδα του Δήμου.


Η συγκεκριμένη οργάνωση λειτουργεί στην ελλάδα ως "μη κερδοσκοπικό σωματείο"!! Με τον τρόπο αυτό είναι πιο εύκολο να την προσεγγίζουν και να πέφτουν θύματα καλοπροαίρετοι συμπολίτες μας, ειδικά όταν ισχυρίζονται ότι είναι κοινωνικό-φιλοσοφικό σωματείο.


Νέοι και νέες της πόλης μας, λίγο πριν την έναρξη της ομιλίας, με απόλυτα ειρηνικό τρόπο μπήκαν στην αίθουσα και μοίρασαν έντυπο υλικό που αποκαλύπτει ότι η συγκεκριμένη κίνηση είναι αποκλειστικά μία ΠΑΡΑΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ και μάλιστα χαρακτηρισμένη έτσι και από την Ζ' Συνδιάσκεψη των Ορθοδόξων Εκκλησιών.


Ακολουθούν αποσπάσματα από το υλικό που μοιράστηκε:





Από την επίσημη ιστοσελίδα της Eκκλησίας της Eλλάδος:

http://www.ecclesia.gr/greek/holysynod/commitees/heresies/omades_outchrist.html:

Στο Νο 55 περιλαμβάνεται η παραθρησκευτική οργάνωση Brahma Kumaris:

Εξωχριστιανικές καί παραθρησκευτικές Ομάδες:
Κατάλογος που καταρτίστηκε από την Ζ΄ Συνδιάσκεψη Εντεταλμένων Ορθοδόξων Εκκλησιών και Ιερών Μητροπόλεων για θέματα αιρέσεων και Παραθρησκείας (Αλίαρτος 20-26.9.1995).

«Ο κατάλογος αυτός καταρτίστηκε και εγκρίθηκε ομόφωνα σε ειδική συνεδρία υπό την προεδρία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θηβών και Λεβαδείας κ. Ιερωνύμου από την Ζ΄ Πανορθόδοξη Συνδιάσκεψη της Αλιάρτου. Δεν υποδηλώνει κανέναν συσχετισμό των ομάδων αυτών, που είναι μεταξύ τους, ως επί το πλείστον, εντελώς άσχετες. Δεν εκφράζει ουδεμία κοινωνική ή άλλη μείωση των μελών τους. Δεν υποδηλώνει μισαλλοδοξία ή διακρίσεις. Αντίθετα, αποτελεί καρπό ποιμαντικής φροντίδας για κάθε πολίτη, ο οποίος θα θελήσει να ενταχθεί σε μια από τις ομάδες αυτές, ώστε η επιλογή του να είναι συνειδητή και ελεύθερη. Αποδεικνύει, ακόμη, την αγάπη και την στοργή των ποιμένων της Εκκλησίας, που συνήλθαν στην Αλίαρτο, προς τους αδελφούς εκείνους, οι οποίοι εντάχθησαν σ’ αυτές τις ομάδες, χωρίς να έχουν την πρόθεση να εγκαταλείψουν ή να νοθεύσουν το περιεχόμενο της πίστεώς τους και το Ορθόδοξο φρόνημά τους. Εάν οι νεοφανείς αιρέσεις και παραθρησκευτικές ομάδες απεκάλυπταν το αληθινό τους πρόσωπο και δεν εμφανίζονταν με ποικίλα προσωπεία και με τον ισχυρισμό ότι συμβιβάζονται απόλυτα με την Ορθόδοξη πίστη, η όλη αυτή ερευνητική εργασία θα ήταν περιττή».
(Από τα επίσημα κείμενα της Συνδιασκέψεως, σελ. 66 και εξής).
ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ


1. Aarti (Babaji)

2. A W R (Ενωτική Εκκλησία)

3. Agapi - Centre Scopelos

4. Αγγελιοφόροι του Φωτός

5. Αγιουρβέντα (Υπερβατικός Διαλογισμόςε)

6. Agni Yoga Society

7. Advanced Organization Saint Hill for Europe and Africa (Σαηεντόλοτζυ)

8. Αδελφότης Εσσαίων

9. Αδελφότης Μύριαμ

10. Αδελφότης τού Σταυρού καί Αστεριού Brotherhood of the Cross and Star- (Κύπρος)

11. Αδελφότητα τού Κρόνου - Orlo Saturni

12. Αδελφότητα του Λευκού Χιτώνα (Rajneeshmus)

13. Αδελφότητα του Ram

14. Aeroterra Retreats

15. Αθηναίων Εταιρεία γιά τήν Επιστήμη καί τήν Ανάπτυξη τού Ανθρώπου

16. Αιώνιος Ηνίοχος

17. Academy for Fortune Science (Babaji)

18. Ακαδημία Εσωτερικών Μελετών

19. Ακαδημία Ράτζ Γιόγκα (Αποστολή Θείου Φωτός)

20. Aquarious SA

21. Aldebaran

22. Alkaest

23. Αμερικανική Διεθνής Εταιρεία Ρέικι

24. AMORC (Ροδόσταυροι)

25. Ανάντα Μάργκα

26. Ανθρωπιστικό Κέντρο Άμεσης Επικοινωνίας (Silo)

27. Ανθρωπιστικό Κίνημα (Silo)

28. Ανθρωποσοφία

29. Ανωτάτη Εποχή Προβλέψεων Σωμάτων ο Πύθιος Απόλλων

30. Auroville International (Αουροβίλ)

31. Applied Scholastics (Σαηεντόλοτζυ)

32. Αποστολή Θείου Φωτός

33. Arica Institut Inc

34. Αριθμολογία

35. Arcana Center ΕΠΕ

36. Αρχαία Ροδοσταυρική Αδελφότητα

37. Association Zen international

38. Association for Better Living and Education (Σαηεντόλοτζυ - Ρωσία)

39. Astral

40. Astrolinea

41. Αστρολογία

42. Astrologia Nova

43. Athena Karma Vajradhara Ling and Oracle 'Sangwa Rikma' (βουδιστές)

44. Ahmadiya

45. Babaji Center

46. Bawa Muhaiyadden Fellowship

47. Bada Ram Dass

48. Βιβλιοπωλείο Εσωτερισμού Κάρμα

49. W M C (Παγκόσμια Συνέδρια Μέσων Ενημέρωσης)

50. Body Control Center (Νέα Εποχή)

51. World Institut of Scientology Enterprise - WISE (Παγκόσμιο Ινστιτούτο Επιχειρήσεων )

52. "Vitality" Ενεργειακές-Εναλλακτικές θεραπείες

53. Vipassana Meditation

54. World Mission (Παιδιά του Θεού)

55. Brahma Kumaris

56. Βρετανικό Κέντρο Αυτοσυγκέντρωσης ΡΑΪ ΑΝΑΝΑΔΑ

57. Bubications Organizations (Σαηεντόλοτζυ)

58. White Eagle Lodge

59. Γαλλο-Αμερικανικό Ινστιτούτο Μεταφυσικής (Ακαδημία Εσωτεριστικών Μελετών)

60. Γιαμαγκίσι Αγροτική ΕΠΕ

61. Γκόν-Πό Τσάκ (βουδιστές)

62. Γνωστική Αποστολική Ροδοσταυρική Εκκλησία

63. Γνωστικός Σύλλογος Ανθρωπολογικών και Επιστημονικών Μελετών

64. Δίαυλος

65. Golden Flower Tai Chi Association

66. Διεθνές Άστρο-βιορυθμικό Κέντρο ΟΜ ΕΠΕ

67. Διεθνές Κέντρο Εσωτερικού Χριστιανισμού

68. Διεθνές Κολέγιο Εσωτερικών Σπουδών

69. Διεθνής Ένωση γιά τήν Συνείδηση του Κρίσνα (ISKCON)


Τις υπόλοιπες παραθρησκευτικές ομάδες μπορείτε να βρείτε στον παρακάτω σύνδεσμο στην ιστοσελίδα της Εκκλησίας της Ελλάδος http://www.ecclesia.gr/greek/holysynod/commitees/heresies/omades_outchrist.html




Πληροφορίες σχετικά με την Brahma Kumaris από την ιστοσελίδα

http://www.brahmakumaris.info/

Προηγείτε το πρωτότυπο κείμενο στα Αγγλικά

Brahma Kumaris (συχνά μαζί με τον ψευδή τίτλο: "Παγκόσμιο Πνευματικό Πανεπιστήμιο")

Brahma Kumarism: a strictly millenarianist (End of the World) new religion based on mediumistic teachings from a spirit entity adherents believe is the god of all religions. “God” speaking exclusively to humanity through their spirit mediums only.

Beliefs: that 6,000,000,000 plus human beings must die during an imminent and desirable “Destruction” in order that 900,000 faithful Brahma Kumari followers will inherit a heaven on earth. Followers are led to believe that a heavenly royal status can be achieved by donating money, free labor and unquestioning mental submission to the Brahma Kumari leadership.

The world is to be “purified” by a nuclear holocaust, which they will “give courage” to inspire. All other continents except for India, which the BKWSU predict it will rule after the Government of India hands over power to them, will sink below the oceans.

Controversies: from 1932 until after 1950, followers venerated their millionaire financier Lekhraj Kripalani as the god “Brahma” before, again borrowing from Hinduism, introducing a new god called “Shiva”. Such historical revisionism, as well as a number of failed predictions of “Destruction” going back to WWII, have been covered up from new followers and re-written. The leadership continues to financially benefit from their submission.

God Shiva says he comes to “destroy all other religions”. Brahma Kumarism is the one, true religion. Other religions, called “the path of ignorance”, are partial and imperfect memorials of Brahma Kumarism. BKWSU leaders claim to be, and encourage their followers to believe they are becoming, the deities worshipped by Hinduism today and the angels venerated by Christianity.

Independent thought about life in & after the so-called Brahma Kumaris World Spiritual University

Σύντομη –περιληπτική μετάφραση:

Το brahmakumaris είναι μια αυστηρά χιλιαστική νέα θρησκεία βασισμένη σε πνευματιστικέςαποκλειστικά διδασκαλίες. Ο «Θεός» μιλάει στην ανθρωπότητα μέσω αυτών.

Δοξασίες: Ότι περισσότερο από 6.000.000.000 άνθρωποι πρέπει να πεθάνουν μέσω μιας επιθυμητής καταστροφής για να κληρονομήσουν οι 900.000 οπαδοί του BrasnaKumaris τον Παράδεισο στη γη. Οι οπαδοί τους καθοδηγούνται να πιστέψουν ότι η βασιλική παραδεισένια κατάσταση μπορεί να επιτευχθεί δωρίζοντας χρήματα και δωρεάν εργασία και υπακούοντας πιστά χωρίς ερωτηματικά στην ηγεσία του Brahma Kumaris.

Ο κόσμος θα εξαγνιστεί μετά από ένα πυρηνικό ολοκαύτωμα... Όλες οι ήπειροι θα βουλιάξουν εκτός από την Ινδία (στην οποία το BKWSU προφητεύει ότι θα βασιλεύσει μόλις η Κυβέρνηση της Ινδίας τους παραχωρήσει την εξουσία).

… ο Θεός Σίβα λέει ότι θα έρθει να καταστρέψει όλες τις άλλες θρησκείες. Το Brahma Kumaris είναι η μόνη αληθινή θρησκεία.




Πληροφορίες σχετικά με την Brahma Kumaris και για αντίστοιχες παραθρησκευτικές οργανώσεις από την ιστοσελίδα

http://truth.freeforums.org/topic-t1045.html


Πρόκειται για ινδουϊστική οργάνωση με διεθνή δικτύωση, της οποίας ο τίτλος σημαίνει "θυγατέρες του Μπράχμα". Ιδρύθηκε από Ινδό... έμπορο, που, κατά τη διάρκεια διαλογισμού, απέκτησε την έμμονη ιδέα ότι είναι θεός του Ινδουϊσμού. Έτσι, συγκέντρωσε τους πρώτους οπαδούς κι έσπευσε να διακηρύξει τη θεότητά του και τις ινδουϊστικές δοξασίες στον υπόλοιπο κόσμο, χρησιμοποιώντας τα εξής τεχνάσματα:

1. τον τίτλο: "Πνευματικό Πανεπιστήμιο", ενώ η οργάνωση δεν έχει σχέση με τέτοιου είδους ιδρύματα - και παρ' ότι ένα Γερμανικό ΑΕΙ της έχει απαγορεύσει τη χρήση αυτού του τίτλου –


2. τον ψευδή ισχυρισμό ότι βρίσκεται υπό την αιγίδα του Ο.Η.Ε. Στην πραγματικότητα, έχει απλά νοικιάσει κάποιες αίθουσες που ανήκουν στον ΟΗΕ για σεμινάρια. Ενώ ο διεθνής Οργανισμός της έχει απαγορεύσει να ισχυρίζεται ότι βρίσκεται υπό την αιγίδα του, η
Brahma Kumaris επιμένει στην εξαπάτηση του κοινού.

Ο υπεύθυνος της οργάνωσης στην Αθήνα έχει δηλώσει σε συνέντευξή του ότι: "Είμαι Ορθόδοξος Χριστιανός, όπως και πολλοί από τους οπαδούς μας". Η αλήθεια όμως είναι ότι θεωρούν "θεό" τον ιδρυτή τους, κι ότι ασκούν διαλογισμό και γιόγκα, η οποία δεν είναι "γυμναστική" όπως πολλοί νομίζουν, αλλά θρησκευτική πρακτική των ανατολικών θρησκειών. Επίσης δέχονται τη μετενσάρκωση κι ένα σωρό άλλες αντιχριστιανικές δοξασίες, οπότε δεν συμφωνούν με τη διδασκαλία του Χριστού.


άλλες οργανώσεις είναι οι εξής:

Ελληνικό Κέντρο Διανοητικής και Σαηεντολογίας (πρώην Κ.Ε.Φ.Ε.).

Ιδρύθηκε από το συγγραφέα επιστημονικής φαντασίας Ρον Χάμπαρντ με πρόφαση "τη σωτηρία του κόσμου" και "μια κοινωνία χωρίς εγκλήματα και ψυχιατρεία" και με πραγματικό στόχο την απόκτηση χρήματος και την παγκόσμια εξουσία. Η Σαηεντολογία που έχει άμεση σχέση με τις αμερικάνικες μυστικές υπηρεσίες χρησιμοποιεί πλύση εγκεφάλου και πνευματική τρομοκρατία, ενώ ασχολείται με κατασκοπεία και σχεδιάζει ν' αποκτήσει δικό της κράτος στα Βαλκάνια, που θα αποτελείται από τμήματα της Βουλγαρίας, Αλβανίας και Ελλάδας (!) και θα λέγεται Μπουλγκραβία. Η οργάνωση αυτή χρησιμοποιεί τα μέλη της (U-MAN Hellas κλπ), για να διαβρώσει επιχειρήσεις, κι εξαπολύει μηνύσεις και συκοφαντίες εναντίον όσων την αποκαλύπτουν και ασκούν κριτική. Συνήθως προσεγγίζει τον κόσμο με ψευτοεπιστημονικά "τεστ ανάλυσης προσωπικότητας" και πιέζει φορτικά όσους απαντήσουν με γράμματα και τηλεφωνήματα στο σπίτι, να παρακολουθήσουν σεμινάρια και να αγοράσουν βιβλία της "για τη βελτίωση του χαρακτήρα τους". Είναι υπεύθυνη για χιλιάδες αυτοκτονίες οπαδών, μεταξύ των οποίων ο γιος του Χάμπαρντ, ενώ απόπειρα έχει κάνει και η κόρη του...

Στην Ελλάδα η δράση του Κ.Ε.Φ.Ε. απαγορεύτηκε μετά από πόρισμα του Αντιεισαγγελέα κ. Αγγελή. Όμως ο κ. Αγγελής... μετατέθηκε (!) ενώ η εγκληματική οργάνωση συνεχίζει απτόητη να περιοδεύει την Ελλάδα με τα κόκκινα λεωφορεία της, εμφανιζόμενη ως θρησκεία! (Πρώτα έλεγε ότι ήταν φιλοσοφικό σωματείο.) Βασικός της στόχος, που προσπαθεί να υλοποιήσει με τη σύμπραξη δημοσιογράφων - συνεργατών της, είναι ο χωρισμός της Εκκλησίας από το Κράτος, ώστε η Σαηεντολογία να θεωρείται Εκκλησία ισότιμη με την... Ορθόδοξη!


Διεθνής Εταιρεία για τη συνειδητοποίηση του Κρίσνα
Αν έλεγαν "επιβολή" αντί για συνειδητοποίηση θα ήταν πιο ειλικρινείς. Ο ιδρυτής της, Σουάμι Πραμπουπάντα, έφτασε στην Αμερική με μία βαλίτσα και εφτά δολλάρια και σε λίγα χρόνια απέκτησε κολοσσιαία περιουσία, ενώ αυτοαποκαλείτο "η αυτού θεία Χάρις". Η οργάνωση αυτή κηρύττει τη θεϊκή σκλαβιά, στρέφει τους οπαδούς της κατά των οικογενειών των, τους δίνει νέο όνομα και συχνά τους φυγαδεύει σε άλλες χώρες ενώ τους βάζει πάντα να ζητιανεύουν.
Μέσα στη δεκαετία του '70 η οργάνωση αποκόμισε από τη ζητιανιά των οπαδών 75.000.000 δολ. Οι οπαδοί συχνά ισχυρίζονται ψευδώς ότι τα χρήματα πηγαίνουν "για τους φτωχούς, στην Ινδία", ενώ η οργάνωση αγοράζει όπλα για θρησκευτικό πόλεμο. Σύμφωνα με πρώην μέλος, ο Πραμπουπάντα είχε πει: "στο μέλλον θα ζητάμε από τους ανθρώπους να ψάλλουν το "Χάρε Κρίσνα" και αν δεν το κάνουν θα τους σκοτώνουμε"(!)



Το Brahma Kumaris στην Ελλάδα έχει άδεια λειτουργίας όχι ως θρησκεία αλλά ως «ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ»!!

όπως μπορείτε να διαβάσετε στις σελίδες που ακολουθούνε ψευδώς ισχυρίζονται ότι λειτουργούνε με την έγκριση του ΟΗΕ και ψευδώς αποκαλούνε το ίδρυμά τους Πανεπιστήμιο. Όσο και αν ψάξαμε στο διαδίκτυο, με εξαίρεση κάποιο περιβαλλοντικό έργο που έκαναν για εξοικονόμηση ενέργειας στο Ίδρυμά τους (κάτι σαν κοινόβιο), οι ίδιοι αποδέχονται ότι ασχολούνται μόνο με πνευματικά και όχι με τις Φυσικές Επιστήμες.


ακολουθεί (σύντομα) απόσπασμα από το βιβλίο του π. Αντ. Αλεβιζόπουλου σχετικά με το Brahma Kumaris






κάνοντας κλικ πάνω σε κάθε εικόνα, μπορείτε να την δείτε σε μεγέθυνση κ να την αποθηκεύσετε

8 σχόλια:

Μαχητής Θεσσαλονίκης είπε...

στο τέλος μάλιστα της κατά τα άλλα φιλοσοφικής ομιλίας, ο ομιλητής καθοδήγησε τους παραβρισκομένους σε διαλογισμό για δέκα περίπου λεπτά.

Όπως βλέπετε μόνο "κοινωνική οργάνωση" συμβουλευτική στον ΟΗΕ δεν είναι το Brahma Kumaris.


Περισσότερα για τον διαλογισμό και το γιόγκα στην πρόσφατη ανακοίνωση της Μητρόπολης Πειραιώς που ακολουθεί:

Η Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς με αφορμή την ύπαρξη Κέντρων Γιόγκα στα γεωγραφικά όριά της ενημερώνει τους Ορθοδόξους Χριστιανούς, ότι η Γιόγκα δεν έχει απολύτως καμία σχέση με την ορθόδοξη πνευματικότητα.



Η Γιόγκα ετυμολογικά προέρχεται από το σανσκριτικό yuj που σημαίνει «σύζευξη» και «ένωση» του ανθρώπου με το απρόσωπο Απόλυτο Ένα του Ινδουισμού και των ανατολικών θρησκειών.



Επομένως η Γιόγκα δεν είναι απλή και αθώα μέθοδος χαλάρωσης, δεν είναι τρόπος αποβολής του άγχους, δεν είναι μέθοδος σωματικής ευεξίας, όπως διαφημίζεται, αλλά στάδιο του ινδουιστικού διαλογισμού που συνδέεται με την αντιχριστιανική θεωρία της μετεμψύχωσης.



Στις διάφορες σχολές Γιόγκα διαπιστώνουμε την άμεση εξάρτηση των ασκουμένων από ινδουιστή δάσκαλο (γκουρού) που τους καθοδηγεί και τους αλλάζει το ορθόδοξο χριστιανικό τους όνομα.



Οι διάφορες τεχνικές της Γιόγκα δεν έχουν σχέση με την επιστήμη, αντίθετα έχουν τα χαρακτηριστικά της μαγείας.



Η ενασχόληση με την Γιόγκα κρύβει ψυχικούς και σωματικούς κινδύνους.



Η «Νέα Εποχή του Υδροχόου», που πολεμά την Mίαν, Αγίαν, Kαθολικήν και Αποστολικήν Εκκλησίαν, την Ορθοδοξία μας, κατακλύζει την χώρα μας με την προβολή της Γιόγκα για να παραπλανήσει με το δαιμονικό δόγμα πως οι θρησκείες είναι ίδιοι δρόμοι που οδηγούν στον ίδιο σκοπό.



Καλούμε τους Ορθοδόξους Χριστιανούς και κυρίως τους νέους ν’ αντισταθούν στα ιδεολογικά προστάγματα της Νέας Τάξης Πραγμάτων, να συνδεθούν με την ενορία τους και τους Ιερείς τους για να γνωρίσουν την ορθόδοξη άσκηση και πνευματικότητα.



Η ενασχόληση με την Γιόγκα είναι για τους Ορθοδόξους Χριστιανούς ασυμβίβαστη με την διδασκαλία και τα δόγματα της Πίστεώς τους.

Ανώνυμος είπε...

Ακου πελλαρες που πιστεφκουν σιορ.

Ενω η Ορθοδοξη εκκλησια, που εν εκπροσωπος του Θεου στην Γη, μονον αληθκειες λαλει π.χ Ο Χριστος αναστηθηκεν, ο Προφητης Ηλιας αναληθφηκεν στους ουρανους, εν να γινει δευτερα παρουσια τζαι να κριθουμεν ουλοι τζαι αλλοι θα παν παραδεισον τζαι αλλοι να κρουζουν τζαι να τυρανιουντε στην αιωνιοτηταν.

Για αυτον μονον τουτους να πιστευκετε, οι αλλοι εν ψευτες, λαλουν παραμυθκια.

Μαχητής Θεσσαλονίκης είπε...

Προφανώς "χωρικέ" δεν κατάλαβες το νόημα της ανάρτησης.

Καταγγέλουμε μία παραθρησκευτική οργάνωση γιατί χρησιμοποιεί ύπουλες μεθόδους να ξεγελάσει πολίτες. Το μεμπτό είναι κατ αρχήν το ότι στην Ελλάδα υπάρχουν με τη μορφή του "μη κερδοσκοπικού σωματείου" ενώ αποτελούνε ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ.


Τα υπόλοιπα που αφορούνε την οργάνωση πχ προσυλητισμός, θεοποίηση του Ιδρυτή της, το ότι κάνουν πλύση εγκεφάλου στα μέλη τους και αφού τους κόψουν από τα συγγενικά και φιλικά τους πρόσωπα να πάρουν τελικά τις περιουσίες τους καθώς και το ότι επιδιώκουν τον πλήρη έλεγχο των μελών τους (αφού προσκολληθούνε πλήρως στην οργάνωση) αυτά ελπίζουμε ότι θα τα κρίνει κάποια στιγμή και η ελληνική δικαιοσύνη.

Όσο για τις αναφορές σου στην Ορθοδοξία και το Χριστιανισμό γενικότερα. Δεν σε υποχρεώνει κανένας να πιστεύεις στα θαύματα. Ούτε σε υποχρεώνει κανένας να πιστεύεις στον Χριστό ως Λυτρωτή. είναι επιλογή σου. Δικαιούσαι να θεωρείς τα πάντα ως ΥΛΗ και μόνον ΥΛΗ και να αδιαφορείς για οτιδήποτε πνευματικό.

Αν κάποτε θελήσεις μπορείς να το ψάξεις και να δεις την Αλήθεια.

Ανώνυμος είπε...

"Τα υπόλοιπα που αφορούνε την οργάνωση πχ προσυλητισμός, θεοποίηση του Ιδρυτή της, το ότι κάνουν πλύση εγκεφάλου στα μέλη τους και αφού τους κόψουν από τα συγγενικά και φιλικά τους πρόσωπα να πάρουν τελικά τις περιουσίες τους καθώς και το ότι επιδιώκουν τον πλήρη έλεγχο των μελών τους (αφού προσκολληθούνε πλήρως στην οργάνωση) αυτά ελπίζουμε ότι θα τα κρίνει κάποια στιγμή και η ελληνική δικαιοσύνη. "

Τα ιδια ακριβως λεν οι γονοις των νεαρων που γινονται μοναχοι. Ψαξε λιγο το τι γινετε με την περιουσια καποιου που γινετε μοναχος.

Μαχητής Θεσσαλονίκης είπε...

Δεν μου λες Χωρικέ,

στο Άγιο Όρος, δεμένους τους κρατάνε τους καλόγηρους;

Ή αν είναι να πάει κάποιος για καλόγηρος, του λένε "πρώτα θα μας φέρεις την περιουσία που θα κληρονομήσεις όταν πεθάνουν οι γονείς σου, και μετά θα σε δεχθούμε"!


Ένας παλιός καλός μου φίλος αποφάσισε να γίνει μοναχός (να πάει δόκιμος σε μοναστήρι του Αγ.Όρους). Τελικά έγινε (μετά 4-5 χρόνια) μοναχός, αφού είχε ολοκληρώσει τις Πανεπιστημιακές του σπουδές (πληροφοριακά προτρέπουν τους μοναχούς τους να ολοκληρώνουν πρώτα τις σπουδές τους, μεταπτυχιακά κλπ).

Ο φίλος μου λοιπόν πήγε στο μοναστήρι κυριολεκτικά με λίγα ρούχα.
Οι γονείς του ως μαρξιστές προσπάθησαν με τη βία να τον πάρουν από το Αγ. Όρος, μέχρι που είδαν ότι ήταν ανένδοτος και τον "ξέγραψαν" από παιδί τους.
Ο φίλος μου λοιπόν σπούδασε (4-5 χρόνια) με χρήματα της μονής και η μονή του ΠΟΤΕ δεν κέρδισε κανένα "οικόπεδο" ή "διαμέρισμα" από τον φίλο μου.

Τα μοναστήρια λοιπόν δεν επιδιώκουν να έχουν καλογέρους με σκοπό να πάρουν τις "περιουσίες" που αυτοί θα κληρονομήσουν!!

Δεν γίνονται τέτοιες ερωτήσεις πχ "πόσα ακίνητα έχουν οι δικοί σου", όταν θελήσει κανείς να γίνει μοναχός.

Ανώνυμος είπε...

Νομίζω ότι ο Μεσαίωνας έχει λήξει εδώ και κάποιους αιώνες. Γεγονός που σημαίνει ότι η ελευθερία διακίνησης ιδεών είναι αν μη τι άλλο κάτι το επιδιωκόμενο στην σύγχρονη κοινωνία. Από εκεί και πέρα, αν συμφωνούμε ή όχι με την φιλοσοφία οποιασδήποτε ομάδας είναι κάτι τι το οποίο αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμά μας όταν αυτό συμβαίνει καλοπροαίρετα και με ισχυρή επιχειρηματολογία. Τα πλάγια και κάτω από τη μέση χτυπήματα δεν είναι μέθοδοι που αρμόζουν σε πνευματικούς αναζητητές. Το ότι δεν μπορούμε να είμαστε όλοι οι Έλληνες Χριστιανοί Ορθόδοξοι είναι νομίζω μία κατάσταση της οποίας τα αίτια θα πρέπει να αναζητηθούν μάλλον σε κοινωνιολογικές έρευνες όπως επίσης και στον πλουραλισμό που διακρίνει την ανθρώπινη φύση. Θα πρότεινα να σεβόμαστε τις όποιες θρησκείες υπάρχουν στον πλανήτη Γη και από εκεί και πέρα καλύτερα θα ήταν να ασχολούμασταν έκαστος με τα οίκου του και τα περί καθάρσεως αυτού, όταν μάλιστα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η εκάστοτε θρησκεία είναι απείρως περισσότερα εντός των κόλπων της και όχι από τις άλλες. Το κατά πόσον η Ορθόδοξη ιεραρχία ακολουθεί κατά γράμμα το πρότυπο βίου που διακηρύσσεται στα Ευαγγέλια από τον Ιησού επαφίεται στον προβληματισμό εκάστου ενός εξ ημών. Ας συμμορφωθεί λοιπόν πρωτίστως ο κλήρος με το πνεύμα του Ευαγγελίου και ας το ενσαρκώσει ακόμα περισσότερο και θεωρώ ότι τοιουτοτρόπως θα ευφράνει πολύ περισσότερο τους πιστούς Ορθοδόξους από το να κινδυνολογεί για την ύπαρξη άλλων πνευματικών ή φιλοσοφικών ομίλων σε μια ελεύθερη χώρα η οποία θέλοντας να ονομάζεται δημοκρατική επιτρέπει σε ποικίλες οργανώσεις να υπάρχουν. Οι όποιες επιλογές αφορούν τους πολίτες οι οποίοι ελευθέρα τη βουλήσει μπορούν να συμμετέχουν σε αυτές ή όχι και να επιλέξουν με γνώμονα την όποια εμπειρία τους αν επιθυμούν να είναι μέλη τους ή όχι. Ας καλλιεργήσουμε το πνεύμα χειραφέτησης και όχι το πνεύμα σκοταδισμού. Ευχαριστώ

Μαχητής Θεσσαλονίκης είπε...

ανώνυμε φίλε
ΚΑΝΕΙΣ δεν είπε να απαγορευτούν οι υπόλοιπες θρησκείες.

Η ανάρτηση καταγγέλει
1) ότι το Brahma Kumaris ψευδώς ισχυρίζεται ότι είναι φορέας του ΟΗΕ
2) ότι στη συγκεκριμένη εκδήλωση ψευδώς διαφήμιζε ότι τελούσε υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης (η διάψευση του Δημάρχου το επιβεβαιώνει)
3) ψευδώς ισχυρίστηκε ότι έχουν την έγκριση της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης (για να μπορέσουν να κλείσουν την αίθουσα)
4) ισχυρίζονται ότι είναι "φιλοσοφική-κοινωνική" εκδήλωση ενώ είναι ΠΑΡΑΘΡΗΣΚΕΙΑ και μάλιστα στο τέλος της εκδήλωσης έκαναν ομαδικά διαλογισμό.

Αυτά λέει η ανάρτηση και σ αυτά μπορείς να κάνεις όποια ένσταση επιθυμείς, επώνυμα ή ανώνυμα.

Οι "μεσαίωνες" και οι"σκοταδισμοί" που επικαλείσαι αφορούν το Brahma Kumaris και τα ψεύδη τους.
Οι οποίοι είναι τόσο "φιλελεύθεροι" που μας απειλούσαν μέχρι και με τη βία για να αποχωρήσουμε (η διαμαρτυρία κράτησε λιγότερο από 5 λεπτά, όσο χρειάστηκε για να μοιραστεί ένα έντυπο στον κόσμο).
Σ αυτούς να μιλήσεις για χειραφέτηση (αν τολμάς).σ αυτούς και στα 50-100 κακόμοιρα ανθρωπάκια που ψάχνουν να βρούνε τον παράδεισο και δεν καταλαβαίνουν που πάνε να μπλέξουν.



Όσο για την ενσάρκωση του Ευαγγελίου από τον Κλήρο κ την Ιεραρχία που αναφέρεις, ας κοιτάξει ο καθένας μας τον εαυτό του και μετά ας κοιτάξει και τον διπλανό.

Μάθαμε τώρα όλοι "οι παπάδες και οι παπάδες" ...
Σε μια κοινωνία με Θεό το χρήμα και την καλοπέραση, με εκατοντάδες χιλιάδες εκτρώσεις κάθε χρόνο, με ανυπαρξία ηθικών νόμων κοιτάμε όλοι τους "παπάδες" για να νοιώσουμε και αυτοδικαίωση.

Η ανάρτηση αναφέρει την έκδοση της Εκκλησίας της Ελλάδος με τον κατάλογο των παραθρησκειών που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας.
Και τον εξέδωσε για να προστατεύσει τους πιστούς της.

Μήπως δεν παρατηρείς τους Μάρτυρες του Ιεχωβά να λένε την οργάνωσή τους "Eκκλησία" και να αυτοαποκαλούνται πλέον "χριστιανοί (Μάρτυρες του Ιεχωβά)" για να προωθούνε τα φυλάδιά τους;
Δεν κάνουν το ίδιο και οι Προτεστάντες (πχ "Εκκλησία της Πεντηκοστής" κλπ).

Άντε λοιπόν, σύγκρινε και πες μου ποιος χρησιμοποιεί την αλήθεια και ποιος το δόλο και το ψέμα.

Μαχητής Θεσσαλονίκης είπε...

BRAHMA KUMARIS

ΜΙΑ ΙΝΔΟΥΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ

http://www.egolpion.com/brahma_kumaris.el.aspx