Παρασκευή, 26 Ιουνίου 2009

Brahma Kumaris: Απόπειρες εξαπάτησης πολιτών και αρχών της Θεσσαλονίκης

Η παραθρησκευτική οργάνωση Brahma Kumaris λειτουργεί στην Ελλάδα με άδεια ως "ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ"!!
Επιμελώς προσπαθεί όχι μόνον να κρύψει το θρησκευτικό-παραθρησκευτικό της χαρακτήρα αλλά όπως θα δείτε παρακάτω προσπαθεί συστηματικά εξαπατώντας να δημιουργήσει την εντύπωση ότι πρόκειτε ούτε λίγο ούτε πολύ για μια οργάνωση του ΟΗΕ - ενώ ο ΟΗΕ της έχει απαγορεύσει να χρησιμοποιεί το λογότυπό του.
Επίσης ψευδώς αποκαλεί τον "κοινόβιό" τους στην Ινδία "Πανεπιστήμιο". Δείτε σχετικά στην προηγούμενη ανάρτηση του Ιστολογίου μας τις αναφορές στο βιβλίο του π. Αντ.Αλεβιζόπουλου.


Παρουσιάζουμε μία ακόμη απόπειρα εξαπάτησης πολιτών χρησιμοποιώντας το όνομα του Δήμου Θεσσαλονίκης αλλά και της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης! Το θράσος της οργάνωσης κυριολεκτικά ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΡΙΑ.


Όπως ισχυρίζεται στην αφίσσα της, η (παραθρησκευτική) οργάνωση Brahma Kumaris διοργανώνει διάλεξη "Υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης - Αντιδημαρχία Πολιτισμού & Νεολαίας" του Δήμου Θεσσαλονίκης".


Δες τε τώρα και την απάντηση του ίδιου του Δημάρχου Θεσσαλονίκης (Α.Π 4298, 22/6/2009) :Ο Δήμαρχος κ. Παπαγεωργόπουλος βεβαιώνει ότι
1) η συγκεκριμένη εκδήλωση δεν έχει τεθεί υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης
2) με παρέμβαση του αντιδημάρχου Πολιτισμού κ. Β.Γάκη αποσύρθηκαν και οι αφίσσες που αναρτήθηκαν (από την οργάνωση) για την προβολή της
3) Η Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη παραχωρήθηκε κατόπιν καταβολής σχετικού μισθώματοςΔέσ τε τώρα μία ακόμη προσπάθεια εξαπάτησης:

Στο πρόγραμμα εκδηλώσεων Ιουνίου της Κεντρικής Δημοτικής Βιβλιοθήκης του Δήμου Θεσσαλονίκης σχετικά με την συγκεκριμένη εκδήλωση αναγράφεται στη στήλη ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ (ημερομηνία: 22):
"Brahma Kumaris", και από κάτω ΄"Νομαρχία Θεσσαλονίκης" (ακολουθεί το όνομα της υπευθύνου της οργάνωσης).


Επικοινωνήσαμε διαδοχικά με το
Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων, με το Γραφείο Τύπου αλλά και με το ίδιο το γραφείο του Νομάρχη Θεσσαλονίκης.
Οι υπεύθυνοι μας διαβεβαίωναν κατηγορηματικά ότι η Νομαρχία Θεσσαλονίκης ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΣΧΕΣΗ με την οργάνωση αυτή αλλά και δεν είχε λάβει ούτε καν πρόσκληση για την συγκεκριμένη εκδήλωση.

Η υπεύθυνη λοιπόν του Brahma Kumaris επικαλέσθηκε αρχικά ότι η εκδήλωση γίνεται σε συνεργασία με την Νομαρχία Θεσσαλονίκης (γι αυτό και στις παρατηρήσεις εμφανίζεται το όνομα της Νομαρχίας) για να πετύχει να της παραχωρηθεί η αίθουσα, κάτι που επιμελώς φρόντισε να εξαφανίσει από το συμφωνητικό για την παραχώρηση της αίθουσας της δημοτικής Βιβλιοθήκης.


Αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με την οργάνωση αυτή μπορείτε να δείτε στην προηγούμενή μας δημοσίευση.

Πάντως είναι ξεκάθαρη η απόπειρα να εξαπατήσει πολίτες και φορείς της πόλης μας για να πετύχει κύρος και αποδοχή (κρύβοντας επιμελώς τον παραθρησκευτικό της χαρακτήρα).

Δεν υπάρχουν σχόλια: