Κυριακή 9 Αυγούστου 2009

Και τεκμηριωμένα δολοφόνοι!


Αυτό που ήταν κοινό μυστικό, ότι δηλαδή οι τούρκοι κατά την εισβολή τους στην Κύπρο το 1974 διέπραξαν εγκλήματα πολέμου δολοφονώντας εν ψυχρώ ακόμα και παιδιά και αιχμαλώτους πολέμου, έρχεται να το επιβεβαιώσει και η επιστήμη.

Τα DNA από τα οστά ανήλικων παιδιών και στρατιωτών οι οποίοι αποδειγμένα είχαν συλληφθεί σαν αιχμαλωτοι πολέμου (υπάρχουν φωτογραφίες τους να είναι ζωντανοί και δεμένοι στα χέρια των τούρκων) και οι οποίοι βρέθηκαν με σφαίρες στο κεφάλι μέσα σε πηγάδι είναι αδιάψευστος μάρτυρας!

Αντιγράφουμε από την εφημερίδα Σημερινή (9/8/2009):
ΜΙΑ νέα περίπτωση εν ψυχρώ δολοφονίας Ελληνοκυπρίων από τους Τούρκους έγινε χθες γνωστή. Πρόκειται για τους γονείς και τα δύο ανήλικα παιδιά τους, ένα αγοράκι και ένα κοριτσάκι, που δολοφονήθηκαν μέσα στο σπίτι τους στη Λάπηθο το 1974. Την πληροφορία έδωσε στο ραδιόφωνο του ΡΙΚ ο Βοηθός του Εκπροσώπου της ε/κ πλευράς για τους Αγνοουμένους, Ξενοφών Καλλής. Είπε ότι η ταυτοποίηση των τεσσάρων λειψάνων της οικογένειας έγινε πριν από λίγες ημέρες. «Η περίπτωση αυτή», ανέφερε, «δεν ήταν στον κατάλογο των αγνοουμένων, αλλά στον κατάλογο των πεσόντων. Υπήρχαν κάποιες πληροφορίες», είπε, «ότι δολοφονήθηκαν». «Τα παιδάκια», πρόσθεσε, «είχαν κάποια προβλήματα εκ γενετής και δεν μπορούσαν να μετακινηθούν».
«Σε κάποιο στάδιο», ανέφερε ο κ. Καλλής, «οι έποικοι που εγκαταστάθηκαν στο σπίτι της οικογένειας στη Λάπηθο στην προσπάθειά τους να δημιουργήσουν ένα επιπρόσθετο δωμάτιο στην οικοδομή εντόπισαν τα λείψανα το 2002. Όταν άρχισε το πρόγραμμα της Διερευνητικής», κατέληξε ο κ. Καλλής, «μας παρέδωσαν τα οστά τα οποία ταυτοποιήθηκαν την περασμένη εβδομάδα».

Εξάλλου, σε γραπτή του δήλωση ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΔΕΚ Δημήτρης Παπαδάκης αναφέρει πως η επιβεβαίωση της εν ψυχρώ δολοφονίας πέντε Ελληνοκυπρίων αιχμαλώτων στις 14 Αυγούστου 1974 από τα τουρκικά στρατεύματα εισβολής αποκαλύπτει, για μια ακόμη φορά, τη βαρβαρότητα του τουρκικού κράτους. «Η ΕΔΕΚ καλεί την Κυβέρνηση να καταγγείλει σε κάθε προσφερόμενο διεθνές βήμα το ειδεχθές έγκλημα δολοφονίας πέντε Ελλήνων Κυπρίων στο Τζιάος στις 14.8.1974, με αίτημα την επιβολή των προβλεπόμενων κυρώσεων».

«Είναι πλέον αποδεδειγμένο και πλήρως τεκμηριωμένο ότι ο τουρκικός στρατός συνέλαβε αιχμαλώτους πολέμου προς τους οποίους συμπεριφέρθηκε κατά τρόπο βάναυσο και εγκληματικό, παραβιάζοντας το διεθνές δίκαιο», δήλωσε από την πλευρά του ο εκπρόσωπος Τύπου των Οικολόγων Γιώργος Περδίκης. «Μετά την ανακάλυψη των στοιχείων αυτών, επιβάλλεται η κυπριακή Κυβέρνηση να μελετήσει σοβαρά την προσφυγή της στο διεθνές ποινικό δικαστήριο της Χάγης για να ζητηθούν ποινικές ευθύνες στον τουρκικό στρατό», υπογράμμισε.

1 σχόλιο:

Χρήστος είπε...

Αυτά τα παλλικάρια, αυτοί οι ήρωες που εκτελέστηκαν όπως και τόσοι άλλοι, είναι συμπατριώτες μας, είναι αδέλφια μας. Είναι σαρξ εκ της σαρκός και οστούν εκ των οστέων μας. Είναι το ίδιο μας το αίμα και η αναπνοή.

Κι εμείς, μηδενός εξαιρουμένου, καθόμαστε και κοιτάμε τις φωτογραφίες τους και ακούμε την ιστορία τους, οσάν να πρόκειται για ένα μυθιστόρημα. Τόσο πολύ μας κοίμησαν και μας αποχαύνωσαν οι Αγγλο-Αμερικάνοι φίλοι μας αλλά και οι εδώ ψευτο-επαναπροσεγγιστές.

Και διερωτούμαστε αν πρέπει ή όχι να καταγγελθεί η Τουρκία στο διεθνές δικαστήριο της Χάγης και αλλού, μπας και χαλάσει το καλό ,τάχα μου, κλίμα στις διαπραγματεύσεις.

Μα αν μπορούσαν τα παλλικάρια αυτά να σηκωθούν για άλλη μια φορά, θα μας έφτυναν όλους κατάμουτρα. Όπως έπραξε ένα άλλο παλλικάρι μας, στα μούτρα του δολοφόνου Αττίλα Ολγκάτς. Που προ του θανάτου του, είχε την τόλμη να φτύσει το δήμιο του. Εμείς, φοβόμαστε για να μην χαλάσουμε το "καλό κλίμα".

Αν δεν ζητήσουμε και απαιτήσουμε εμείς οι ίδιοι τα δίκαια μας, και αν δεν ορθώσουμε ανάστημα, οι Τούρκοι ποτέ δεν θα μας πάρουν στα σοβαρά, ποτέ δεν θα υποχωρήσουν και θα μας μένει, όπως 35 χρόνια τώρα, το "καλό κλίμα των διαπραγματεύσεων".

ΤΩΡΑ και ΆΜΕΣΑ: Καταγγελία της Τουρκίας και του Τουρκικού Στρατού, όπου παντού και ασταμάτητα. Ενημέρωση των ευρωπαίων πολιτικών αλλά και πολιτών. Διεξαγωγή συνεδρίων και συλλαλητηρίων για καταδίκη των εγλημάτων πολέμου της Τουρκίας στην Κύπρο, σε κάθε γωνιά του πλανήτη.