Παρασκευή, 28 Αυγούστου 2009

Ετοιμάζουν νέο Πογκρόμ στην Κωνσταντινούπολη; Νέες Τουρκικές προκλήσεις. Σιγή ιχθύος από πολιτικούς και ΜΜΕ

εφημερίδα ΕΣΠΡΕΣΟ :

Νέα Σεπτεμβριανά φοβούνται στην Πόλη
Οι πράσινες και κόκκινες λωρίδες από μπογιά που εντοπίστηκαν σε εξωτερικούς τοίχους σπιτιών Ελλήνων και Αρμενίων της Κωνσταντινούπολης, λίγες ημέρες πριν από τη μαύρη επέτειο των Σεπτεμβριανών, έχουν προβληματίσει τις δύο κοινότητες καθώς και το Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, που δημοσιεύθηκαν και στην ιστοσελίδα Ρομφαία, σε σπίτια σε διάφορες περιοχές της Πόλης όπου ζουν χριστιανοί υπάρχουν λωρίδες πράσινης μπογιάς, ενώ στα σπίτια των Αρμενίων υπάρχουν λωρίδες κόκκινης μπογιάς.

Οι χριστιανοί έμειναν έκπληκτοι όταν είδαν στα σπίτια τους λωρίδες πράσινης μπογιάς, φέρνοντας αμέσως στη μνήμη τους τις καταστροφές της 6ης και 7ης Σεπτεμβρίου του 1955, τότε που ο τουρκικός όχλος προκάλεσε βίαια επεισόδια κατά των Ελλήνων της Κωνσταντινούπολης.

Μάλιστα βουλευτής του τουρκικού κοινοβουλίου κατέθεσε πριν από λίγες ημέρες επίσημη αίτηση προς τον υπουργό Εσωτερικών της Τουρκίας Μπεσίρ Αταλάι, ζητώντας να του δοθούν οι ανάλογες εξηγήσεις για το τι συμβαίνει.

Επίσης ο ίδιος βουλευτής δήλωσε ότι πρόσφατα έλαβε ένα αυξανόμενο αριθμό καταγγελιών από χριστιανούς σχετικά με παρενοχλήσεις και διακρίσεις.

Να αναφερθεί ότι οι αρμενικές και ελληνικές χριστιανικές κοινότητες ζουν στην Κωνσταντινούπολη εδώ και πολλούς αιώνες, όμως τα τελευταία χρόνια έχουν αυξηθεί πάρα πολύ οι εκδηλώσεις μίσους και τα εγκλήματα εναντίον τους. Στην Κωνσταντινούπολη σήμερα ζουν περισσότεροι από 50.000 Αρμένιοι και περίπου 2.500 Ελληνες.

Προχθές ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος επισκέφθηκε τον νέο διευθυντή Ασφαλείας της Πόλης Χουσεΐν Τσαπκίν. Η επίσκεψη δεν αποκλείεται να συνδυάζεται με το συγκεκριμένο γεγονός.

Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα του Πατριαρχείου, τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο συνόδευσαν στη συνάντηση ο πρωτοσύγκελος του Πατριαρχείου Στέφανος και ο εκπρόσωπος των μειονοτήτων της Γενικής Διεύθυνσης Βακουφίων Παντελής Βίγκας.

ΚΩΣΤΑΣ ΖΑΦΕΙΡΙΟΥ
Καταγράφουμε μερικές ακόμη πρόσφατες Τουρκικές προκλήσεις:
1) Τουρκικό μη επανδρωμένο κατασκοπευτικό αεροσκάφος επάνω από τη Χίο
2) Ο νέος Αρχηγός του Πομεμικού Ναυτικού της Τουρκίας, Εσρέφ Γουργίτ, δήλωσε :οι ναυτικές δυνάμεις της Τουρκίας, δεν θα επιτρέψουν στην Κύπρο να προχωρήσει σε έρευνες πετρελαίου στη Μεσόγειο.
3) ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΑΚΤΑΙΩΡΟΣ παρενοχλεί μικρά σκάφη με 30 κατοίκους από το Καστελλόριζο όταν επέστρεφαν από τη νησίδα Ρω,
4) H Τουρκία εντείνει καθημερινά την ιδιαίτερα επιθετική δραστηριότητα στο Αιγαίο
5) Παρουσία οργανωμένων πυρήνων της τουρκικής ΜΙΤ στο Αιγαίο (Ρόδο) και στη Θράκη. Υπόθεση: Ivy-B (τουρκικό πλοίου που μετάφερε πυρομαχικά, G3 χωρίς αριθμούς σειράς, πολυβόλα και οδηγίες ανταρτοπολέμου στα τουρκικά)
6) Οι τούρκοι βάζουν τις φωτιές στην Ελλάδα: παραδοχή Τούρκου μπροστά στις κάμερες. Οι ασύμμετρες απειλές δεν χρησιμοποιήθηκαν τυχαία από τον κ. Πολύδωρα.


Να θυμήσουμε επίσης ότι όταν έλληνες βατραχάνθρωποι διαπίστωσαν ότι είχε μείνει σε βράχο το σόναρ της τουρκικής φρεγάτας που παρανόμως έπλεε στην περιοχή της νήσου Ρω η πολιτική εντολή ήταν να ΜΗΝ το φέρουν στην επιφάνεια (για να μην προκαλέσουν διπλωματικό επεισόδιο αφού θα ήταν πλέον χειροπιαστή απόδειξη ότι οι τούρκοι παραβιάζουν τα ελληνικά χωρικά ύδατα).

Να θυμήσουμε και την άρνηση να δεχθούμε ρωσσικά ελικόπτερα στις πρόσφατες πυρκαγιές παρά την δωρεάν προσφορά τους από τη ρωσσία ... αντιθέτως το έλεγε και το ξαναέλεγε η ΕΡΤ και το τόνιζαν συνεχώς και στις δηλώσεις τύπου ότι η τουρκία έστειλε ένα αεροσκάφος (εξαιρετικά παλαιού τύπου και κατόπιν εορτής- αλλά αυτά δεν το έλεγαν).

Είναι τραγικό κάποιοι να μας "βιάζουν" και να συνεχίζουμε να προσποιούμαστε ότι "χαμογελάμε".Φοβάμαι ότι το γνωστό σύνθημα που ακούστηκε στην Κύπρο και που προκάλεσε συλλήψεις από το "πλουραλιστικό" κράτος Χριστόφια ίσως η ιστορία το επεκτείνει για να αφορά και Έλληνες πολιτικούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: