Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2009

Δεν ανήκουμε στη δύση. Ανήκουμε στην "καθ ημάς Ανατολή" και η Δύση ανήκει σε εμάς. Πολιτικό κόμμα: ΚΟΙΝΩΝΙΑ


Την Δευτέρα 17 Μαρτίου 2008, μία ομάδα νέων ανθρώπων (...)
υπό την καθοδήγηση Πνευματικών Πατέρων
της Ορθοδόξου Εκκλησίας μας, προχωρήσαμε στην σύσταση ενός πολιτικού κόμματος με την επωνυμία «ΚΟΙΝΩΝΙΑ», το οποίο όπως τονίζεται και στην ιδρυτική του διακήρυξη αποσκοπεί να λειτουργήσει σύμφωνα με τις προδιαγραφές του μαρτυρικού κυβερνήτου Ιωάννη Καποδίστρια (...)


Οι μέρες είναι ιδιαιτέρως κρίσιμες και γι' αυτό προχωρήσαμε σε αυτό το εγχείρημα χωρίς καμία οικονομική υποστήριξη αλλά γιατί μόνο αισθανόμαστε την ανάγκη να αρθρώσουμε μια φωνή που θα «στεγάσει» τους πνευματικούς ανθρώπους του τόπου μας που και αυτοί έχουν κέντρο της ζωής τους την Εκκλησία.
Το μήνυμά μας αυτό το απευθύνουμε σε όλες τις ενορίες της πατρίδος μας, από τις οποίες ήδη παρά το βραχύ διάστημα βρίσκουμε θερμή ανταπόκριση γιατί ήταν κάτι που το περίμεναν.(...)


Το νέο κόμμα δεν έχει καμία σχέση με τα υπάρχοντα κόμματα,
ούτε ως προς την λειτουργία του, ούτε ως προς τα πιστεύω του, ούτε ως προς τον σκοπό υπάρξεώς του. Πρόκειται για ένα πολιτικό φορέα που θέλει να τονίσει προς κάθε κατεύθυνση, ότι το σύνθημα
«ανήκομεν εις την Δύσιν» είναι η ύψιστη έκφραση πνευματικής και πολιτικής μειοδοσίας
καθότι
ανήκουμε στην «καθ' ημάς Ανατολή»
και η Δύση ανήκει σε εμάς
γιατί από εμάς έλαβε τα φώτα.

(...)
Μερικά ακόμη αποσπάσματα από την ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ της ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Δεν μπορούμε να πιστέψουμε πως η πατρίδα μας, που ανέδειξε τόσους ανιδιοτελείς και ηρωϊκούς Κυβερνήτες δεν έχει τη δύναμη να αναστήσει και πάλι άνδρες τίμιους, (...) αλλά θα πρέπει να παραδοθεί αμαχητί στους ποικίλους κουλτουριάρηδες και πανούργους κατακτητές, που σφάζουν καθημερινά την ψυχή μας με το βαμβάκι!»


Σκοπεύουμε να τιμήσουμε τα αιματοβαμμένα χώματα αυτού του τόπου με τον τρόπο που πραγματικά τους αξίζει. Δεν θέλουμε σε καμία περίπτωση συμβιβασμό με κανένα οικονομικό ή πολιτικό συμφέρον. Δεν μας απασχολεί και δεν μας ενδιαφέρει η εναρμόνιση μας σε ένα πολιτικό γκέτο που θα προσφέρει αδιέξοδα. (...)

Θέλουμε να πούμε τα πράγματα όπως έχουν! Όπως πραγματικά έχουν! Πέρα και έξω από κάθε σκοπιμότητα! Πέρα και έξω από κάθε πολιτικό πάθος! Πέρα και έξω από κάθε προσωπικό συμφέρον! Έτοιμοι να θυσιάσουμε τα πάντα προκειμένου να μην πουλήσουμε τις αξίες μας!

Σημαία μας είναι το Πιστεύω μας! (...)
Το Πιστεύω μας διατυπώθηκε περίτρανα πριν από πολλά χρόνια και παραμένει αναλλοίωτο στο πέρασμα των αιώνων. Το Πιστεύω (...) δεν ερμηνεύεται ανάλογα με συμφέροντα και προσταγές ανθρώπων!
Κριτής μας
, γνώμονας μας, πυξίδα μας και γραμμή μας είναι το Ευαγγέλιο της Αγίας Ορθόδοξης Εκκλησίας! Αυτό για το οποίο πολέμησαν και πέθαναν όλα τα μεγάλα αναστήματα που ανέδειξε ο ευλογημένος τόπος μας που λέγεται Ελλάδα!

Δηλώνουμε ευθαρσώς ότι θέλουμε να διακονήσουμε και όχι να διακωμωδήσουμε τις αρχές της πνευματικής ζωής και του ήθους των Πατέρων μας - όπως έγινε κατά το παρελθόν και γίνεται συχνά και σήμερα - σεβόμενοι και τους αρχαίους προγόνους μας οι οποίοι με πνευματική ωριμότητα και πλήρη συνείδηση αντάλλαξαν τον χαροπαλαίοντα αρχαίο κόσμο με την Αιώνια Ζωή.

Πρέπει όμως όλοι μας να αγωνισθούμε για τη γη των Πατέρων μας.
Να αγωνιστούμε τον καλό και δίκαιο αγώνα που έκαναν οι πρόγονοί μας, έτσι ώστε εμείς σήμερα να είμαστε ελεύθεροι.

ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ
ΚΑΙ ΤΗ ΘΕΛΟΥΜΕ ΠΙΣΩ

το κείμενο (πλήρες) λάβαμε από το πολιτικό κόμμα ΚΟΙΝΩΝΙΑ, και λόγω της έντονης παρουσίας των ΙΔΑΝΙΚΩΝ της ΕΛΛΑΔΑΣ και της ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ αποφασίσαμε να αναδημοσιεύσαμε αποσπάσματα.
Φυσικά ο καθένας έχει την ωριμότητα να κάνει τις επιλογές του με κύριο γνώμονα το καλό της πατρίδας μας.


Για περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα τους.
Μπορείτε να δείτε και 2 σχετικά βίντεο με παρουσίαση των θέσεών τους στην τηλεόραση

 


Νεότερη ενημέρωση (Φεβρουάριος 2014):
Δυστυχώς, 4 χρόνια μετά, σας προτρέπουμε να διαβάσετε και τις επόμενες αναρτήσεις που εκφράζουν και την πραγματική αλήθεια για την "ΚΟΙΝΩΝΙΑ":

3 σχόλια:

Θεόδωρος είπε...

Δεν το είχα σκεφτεί σαν επιλογή, αλλά σ' ευχαριστώ φίλε συναγωνιστή για το πολύ ωραίο άρθρο σου.

Μαχητής Θεσσαλονίκης είπε...

Περνούσα από τη Ναυαρίνου (Θεσσαλονίκη) και έτυχε να δω έναν φίλο στο περίπτερο της ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ.

Με κάλεσε στην προεκλογική τους συγκέντρωση όπου γνώρισα και από κοντά την αγνή αυτή προσπάθεια (λίγοι νέοι άνθρωποι, είχαν έρθει από την Αθήνα για να μιλήσουν και για να γνωριστούνε με τους πιθανούς ψηφοφόρους του κόμματος στη Θεσσαλονίκη).

Ανάμεσα στα στελέχη της ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ένας παλιός συναγωνιστής. Είχαμε δώσει μάχες παρέα υπερασπίζοντας κάποιο εθνικό θέμα πριν πολλά-πολλά χρόνια.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με προσευχή-δέηση από παριστάμενο ιερέα. Κάποιοι εμπιστεύονται κάθε τι στη ζωή τους στο Θεό. Κάθε αγώνα και κάθε τους προσπάθεια.

Προϋπόθεση για να γραφτεί κάποιος μέλος στην ΚΟΙΝΩΝΙΑ είναι να δηλώσει ιδιοχείρως και να υπογράψει ότι ΔΕΝ έχει καμία σχέση με τη ΜΑΣΩΝΙΑ.
Αληθινή πρόκληση όταν υποψήφιοι άλλων κομμάτων συνωστίζονται σε εκδηλώσεις των Ρόταρυ και των Λάιονς.

Τέλος μίλησαν για 2 περίπου ώρες για τα ιδανικά της πατρίδας μας, την Ελλάδα και την Ορθοδοξία, ιδανικά τα οποία δυστυχώς ξεχάσαμε και τα οποία είναι η μόνη ελπίδα να απεγκλωβιστούμε από τα συμφεροντολογικά πολιτικά κόμματα που κυριαρχούν.Πολλές και οι αναφορές στον Καποδίστρια και οι παραλληλισμοί με τη σημερινή εποχή.
Ο Καποδίστριας έπαιρνε το μισθό ενός κατώτατου δημοσίου υπαλλήλου, έχοντας προηγουμένως θυσιάσει όλη του την περιουσία για την πατρίδα.
Συγκρίνετε με τους σύγχρονους πολιτικούς και βουλευτές...


Τελείως αγνή η προσπάθεια της ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ,
τα χρήματα για τον προεκλογικό αγώνα τα βάζουν οι ίδιοι ("σε αυτό τον κόσμο ήρθαμε χωρίς περιουσία και χωρίς περιουσία θα φύγουμε" δήλωσαν χαρακτηριστικά).

Πρωτοποριακή η παρουσία τους.
Προκαλεί και αφήνει άφωνους όλους μας.

Καφετζής είπε...

Νέα συζήτηση στο Κυπριακό Καφενείο.

Σχολιάζουμε το αποτέλεσμα των ελληνικών εκλογών.

http://kypriakokafeneio.blogspot.com