Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2009

29/11/2009: Γιορτή νεολαίας Ιεράς Μητροπόλεως ΘεσσαλονίκηςΜε μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθές, 28/11/2009 στην αίθουσα τελετών του ΑΠΘ η Γιορτή νεολαίας που οργάνωσε (για 1η φορά) η Μητρόπολη Θεσσαλονίκης.

Παραβρέθηκαν 5 επίσκοποι και εντυπωσιακή ήταν η παρουσία εκατοντάδων νέων. Η αίθουσα ήταν φυσικά ασφυκτικά γεμάτη (ακόμη και τα υπερώα, παντού).

Υπήρχαν βυζαντινές χορωδίες, παιδικές και νεανικές χορωδίες (το επίπεδο της μουσικής καλλιέγειάς τους ήταν εξαιρετικά μοναδικό) και τέλος ακολούθησαν δημοτικοί χοροί με ζωντανή ορχήστρα. Το πρόγραμμα διήρκησε περισσότερο από δυόμιση ώρες.

Αυθόρμητος και δυναμικός και ο μητροπολίτης Άνθιμος στον λόγο του. Οι ειδήσεις στις τηλεοράσεις τον παρουσιάζουν συνήθως σαν "ακραίο" , μέσα από τα λίγα δευτερόλεπτα που απομονώνονται, αλλά όταν κάποιος ακούσει τον πλήρη ειρμό της σκέψης του μοιάζει πολύ αληθινός και δύσκολα κάποιος θα διαφωνήσει μαζί του. Επίσης απάντησε και σε διάφορες κατηγορίες που του αποδίδουν, ανάμεσα σε άλλες ότι προσπαθεί να οργανώσει "νεολαία" στα πρότυπα "κομματικών νεολαιών"!! Ο μητροπολίτης έδωσε στους νέους που παραβρέθηκαν δωρεάν βιβλίο του για την Πίστη και την Πατρίδα (που απότι είδαμε περιελάμβανε πολλά ιστορικά και σύγχρονα ντοκουμέντα).

Σαν ιστολόγιο θα προτείναμε στην Μητρόπολη Θεσσαλονίκης να σκεφθεί και μία ίσως πιο "ροκ" έκφραση της γιορτής νεολαίας (υπάρχουν αρκετοί καλλιτέχνες με ποιοτικό και χριστιανικό στίχο, μέχρι και hip-hop αντίστοιχα συγκροτήματα, ίσως θα μπορούσαν με κάποιο τρόπο να ενσωματωθούν - αν και αυτό δεν είναι κ τόσο εύκολο).

Ένα μεγάλο εύγε για την πρωτοβουλία.
Η 1η γιορτή νεολαίας της Μητρόπολης Θεσσαλονίκης είναι πλέον γεγονός.

1 σχόλιο:

Μαχητής Θεσσαλονίκης είπε...

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ή πέρασαν για λίγο και αρκετοί επίσημοι :είδαμε το Νομάρχη κ.Ψωμιάδη, αρκετούς βουλευτές: Γκιουλέκας, Ιωαννίδης, Κολοτρώνης προσέξαμε τον Ασπασίδη σε μια φωτογραφία, λογικά υπήρχαν αρκετοί ακόμη που απλά δεν έτυχε να τους ξέρουμε ή να τους δούμε.

Επίσης δεν είμαστε απόλυτα σίγουροι ότι είναι η 1η Γιορτή Νεολαίας. Πάντως σίγουρα δεν έτυχε να διοργανωθεί κάτι τέτοιο τα τελευταία χρόνια.
Επί Παντελεήμονα του Β'(προηγούμενου μητροπολίτη) πριν περίπου 15-20 χρόνια πληροφορηθήκαμε ότι είχε γίνει κ τότε ένα χορωδιακό φεστιβάλ στο προαύλιο του αγ.Δημητρίου.