Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2009

Όταν ο Τουμάζος Τσελεπής κατηγορεί το Σχέδιο Ανάν!


Επανέρχομαι στην εκπομπή της Ειρήνης Χαραλαμπίδου «Το συζητάμε» την περασμένη Δευτέρα στο ΡΙΚ1 (βλέπε επίσης το άρθρο «Ο φασισμός του ΡΙΚ»).
Ο κύριος φιλοξενούμενος της εκπομπής Τουμάζος Τσελεπής, στην προσπάθεια του να μας πείσει ότι οι νέες προτάσεις του προέδρου Χριστόφια (για το νέο σχέδιο λύσεις που ετοιμάζεται) για εκ περιτροπής προεδρία και σταθμισμένη ψήφο των ελληνοκυπρίων, είναι καλύτερες ακόμα και από αυτές του Σχεδίου Ανάν, σε μια κρίση ειλικρίνειας μας αποκάλυψε ότι:

- Στο Σχέδιο Ανάν, για να λειτουργήσει το κράτος χρειαζόταν να εκλεγεί το εξαμελές υπουργικό συμβούλιο με πλειοψηφίες 40% από κάθε πλευρά (ελληνοκυπριακή και τουρκοκυπριακή). Αυτές οι πλειοψηφίες (του 40%) λοιπόν, δεν ήταν καθόλου διασφαλισμένες με σοβαρή πιθανότητα το κράτος να μένει ακέφαλο με όλες τις συνέπιες που αυτό συνεπάγεται….

Καλά κύριε Τσελεπή, όταν γυρνούσατε τα κανάλια και προσπαθούσατε να μας πείσετε να υπερψηφίσουμε το Σχέδιο Ανάν γιατί δεν τονίζατε αυτή την σοβαρή αδυναμίας του η οποία θα οδηγούσε την χώρα σε περιπέτειες;

Και κάτι υπέρ του Τσελεπή
Πριν λίγες μέρες άκουγα στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΚΕΛ «Άστρα» μια εκπομπή η οποία φιλοξενούσε τον Τουμάζο Τσελεπή. Στην εκπομπή αυτή ο δημοσιογράφος του Άστρα (δεν συγκράτησα το όνομα του) προσπαθούσε να εκμαιεύσει από τον Τσελεπή μια θετική προσέγγιση στο θέμα τον εγγυήσεων που ζητούν οι τούρκοι να έχουν στη Κύπρο.

- Από τη στιγμή που οι τουρκοκύπριοι είναι μειονότητα, δεν είναι λογικό να νιώθουν ανασφάλεια και να ζητούν να έχουν εγγυήσεις από την Τουρκία; Δεν θα πρέπει να σεβαστούμε αυτές τους τις ανησυχίες; Ρωτούσε ο δημοσιογράφος.

Ο Τσελεπής (προς τιμή του) και βάζοντας στη θέση του δημοσιογράφο, του απάντησε ότι δεν πρέπει προσπαθώντας να εξαλείψουμε τους φόβους και τις ανησυχίες των τουρκοκυπρίων να αυξήσουμε τους φόβους και τις ανησυχίες των ελληνοκυπρίων. Οι ελληνοκύπριοι οι οποίοι βίωσαν και ακόμα βιώνουν την τουρκική εισβολή δεν πρόκειται ΠΟΤΕ να δεχτούν τουρκικές εγγυήσεις ήταν η αποστομωτική απάντηση του Τουμάζου Τσελεπή προς τον αδαή δημοσιογράφο!

Ελπίζουμε μόνο ο κ. Τσελεπής να εννοούσε αυτά πού είπε και να τα θυμάται όταν θα διαπραγματεύεται το μέλλον μας…


Για τις εκλογές στη ΝΔ
Η συγκεκριμένη ιστοσελίδα δεν είναι κομματικοποιημένη και θέτει πάντα το εθνικό συμφέρων υπεράνω όλων! Δεν μπορεί όμως, στην παρούσα αναμέτρηση μεταξύ Ντόρας Μπακογιάννη και Αντώνη Σαμαρά, να μην εκφράσει την συμπάθεια της προς τον πολιτικό που εκφράστηκε ξεκάθαρα και σταράτα εναντίων του Σχεδίου Ανάν!

1 σχόλιο:

Κυπριακά Ιστολόγια είπε...

Ήρθαμε! Όλα τα κυπριακά ιστολόγια ΜΟΝΟ εδώ!

www.kypriakablogs.com
http://kypriakaistologia.blogspot.com