Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2009

Όταν ο Πρόεδρος λίγο έλειψε να πάει Κερύνεια για διαπραγματεύσειςΏρες-ώρες διερωτούμαι αν η κατοχή υπάρχει μόνο στη φαντασία μου. Γιατί δεν εξηγείται άλλωσπως. Σε παρακαλώ θέρμα, κ. Χριστόφια, Τζερυνιώτη που το Δίκωμο: πες μας έναν (1) λόγο γιατί έπρεπε να διεξαχθεί οποιαδήποτε συνομιλία στην Κερύνεια.

Ο Πρόεδρος μας όμως, πέραν από το ορθό ή το λανθασμένο του εγχειρήματος, βάλθηκε πριν λίγες μέρες να μας βγάλει όλους τρελούς!!


Αρχές του Δεκέμβρη κάνει ΔΗΛΩΣΗ ο κυβ. Εκπρόσωπος ότι ο Πρόεδρος πάει Κερύνεια για εντατικές διαπραγματεύσεις, ενώ στο τελευταίο Εθνικό Συμβούλιο ο κ. Χριστόφιας υπεραμυνόταν λυσσασμένα του «δικαίωματός» του αυτού, και δήλωνε με περισσή ιταμότητα ότι δε θα παίρνει και άδεια για το πού θα διεξάγει τις συνομιλίες!!!!!!!


Και μετά, η αξιοπιστία του Προέδρου στον κολοφώνα της! «Τα κόμματα να περιμένουν ως τη Δευτέρα, και μετά όποιος θέλει να ξιφουλκήσει ας το πράξει». «Τα κόμματα καλά κάνουν να μιλούν πρώτα με τον Πρόεδρο και μετά να βγάζουν συμπεράσματα». «Υπομονή και θα δείτε ότι γίνεται πολύ κακό για το τίποτε». ΑΥΤΑ λέει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μας στις 17/12/2009, διαψεύδοντας τον Στεφανάκο και τον εαυτό του.


Το «πολύ κακό» κ. Πρόεδρε, δεν έγινε «για το τίποτε». Έγινε επειδή μας ΔΗΛΩΣΕΣ πως θα συνομιλήσεις στην Κερύνεια.

«Τα κόμματα» κ. Πρόεδρε, δεν «κάνουν καλά να μιλούν πρώτα με τον Πρόεδρο και μετά να βγάζουν συμπεράσματα». ΕΣΥ ΟΦΕΙΛΕΙΣ να ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΕΣΑΙ με τα κόμματα εντός του Εθνικού Συμβουλίου, πριν πέσεις από τη μια γκάφα στην άλλη, δίνοντας δωρεάν άλλοθι στον Σύντροφο (εδώ γελάμε) Ταλάτ.

«Τα κόμματα» κ. Πρόεδρε, δεν έχουν καμιά υποχρέωση «να περιμένουν ως τη Δευτέρα για να ξιφουλκήσουν». Τα κόμματα ΟΦΕΙΛΟΥΝ να ξιφουλκούν σε ΔΕΔΗΛΩΜΕΝΗ σου ΑΠΑΡΑΔΕΧΤΗ πρόθεση.

Εκτός κι αν διαψεύδεις τον εαυτό σου, ή/και τον κ. Κυβερνητικό Εκπρόσωπο!!!!

Πριν είκοσι μέρες δήλωνες αναφανδόν Κερύνεια, στις 21/12 δηλώνεις οικία Ζεριχούν... Λοιπόν; Ποιο από τα δυο συμβαίνει; Έχουμε πάθει ομαδική παράκρουση και η δήλωση του Στεφάνου δεν έχει γίνει ποτέ; Ή μήπως είσαι αναξιόπιστος, άλλα λέγοντας κι άλλα πράττοντας;

Ας είναι, παρόλα αυτά...

Ευτυχώς που ανέκρουσες πρύμναν Πρόεδρε. Μόνο που κάθε σου γκάφα, την βρίσκουμε στην επόμενη στροφή του δρόμου... Όπως θα τη φάμε με την επιμονή σου για εντατικές διαπραγματεύσεις σε δευτερεύοντα ζητήματα κι όχι για τις καυτές πατάτες, δηλαδή εποίκους, ασφάλεια, εγγυήσεις, περιουσιακό. Όλα για βοήθεια του σύντροφου Ταλάτ.


Αλλά περισσότερα για τις εντατικές, λίαν συντόμως.


Ε ΟΧΙ ΡΕ ΚΟΥΜΠΑΡΕ!! ΔΕ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ!!!! ΟΥΤΕ ΤΟ 2010!!!!


Στη φωτογραφία:1974, οι Τουρκοι κάνουν ανενόχλητοι απόβαση στο Πέντε Μίλι της Κερύνειας. Ο Πρόεδρος μας, ανενόχλητος κι αυτός, πάει... Κερύνεια για διαπραγματεύσεις!!!!!!!!!

2 σχόλια:

Κερυνειώτης είπε...

Ο Χριστόφιας δεν είναι αυτός που έχει πίσω από το γραφείο του μια τεράστια φωτογραφία της Κερύνειας θέλοντας να μας δείξει ότι δεν την ξεχνά ποτέ;
Μόνο που την ξέχασε όταν συνομιλούσε με τον Ταλάτ και την παραχώρησε στους τούρκους μαζί με την εκ περιτροπής προεδρία και τους τούρκους επίκους…

Ανώνυμος είπε...

Με επιμονή στο συμφιλιωτικό ΕΝΙΑΙΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ (που πρότεινε ο Ρήγας -άρθρο 37 στο Σύνταγμα- EΦΑΡΜΟΣΤΗΚΕ στις 3 πρώτες εκλογές και ΥΙΟΘΕΤΗΘΗΚΕ στα 3 πρώτα ελληνικά Συντάγματα, την Ελβετία και από ΑΜΕΤΡΗΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ), μπορούμε να βελτιώσουμε την κοινωνία, με κυβερνήσεις αλληλεγγύης, χωρίς λαμόγια, μίζες και διχόνοια.
Μπορεί να αρχίσει πριν νομοθετηθεί, από πρωτοβουλίες ανά δήμο, βάζοντας ανεπίσημη κάλπη πριν τις εκλογές για να ψηφίζουν όσοι θέλουν, όσους από τους υποψήφιους θέλουν να αποτελούν το ΕΝΙΑΙΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ, ώσπου να καταλάβουν όλοι πόσο καλύτερα είναι!
Το εφάρμοσαν στη Μελίβοια Αγιάς το 2002:
μαζεύτηκαν και έβαλαν σε ένα ΕΝΙΑΙΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ τα ονόματα όσων ήθελαν να γίνουν δημοτικοί σύμβουλοι. Ύστερα ψήφισε ο καθένας όσους είχε δικαίωμα, σύμφωνα με τους κανόνες των επίσημων εκλογών.
Και όσους βγήκαν πρώτοι σε ψήφους, ανεξάρτητα από ένταξη σε κόμμα ή όχι, τους έβαλαν στο μοναδικό ψηφοδέλτιο των επίσημων εκλογών, και αποτέλεσαν το δημοτικό συμβούλιο που ήθελε το χωριό και όχι οι γραφειοκράτες!

http://enieopsifodeltio.wordpress.com
http://apps.facebook.com/causes/61685

http://antipariafwni.blogspot.com/2009/01/niki.html

http://www.kpad.gr/text/thesis/enieo1.htm

http://edrana.blogspot.com/2007/06/blog-post_05.html
http://troktiko.blogspot.com/2009/05/blog-post_5788.html