Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2010

Η ΤΑΚΤΙΚΗ ΤΩΝ ΦΙΛΩΝ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΑΝΑΝ



Οι φίλοι του σχεδίου ΑΝΑΝ θέλουν να πείσουν ότι οι προσφερόμενες λύσεις είναι καλές και επικερδείς για τους Ελληνοκύπριους. Για να το πετύχουν αυτό προσπαθούν να ανατρέψουν όλα όσα πιστεύει ο μέσος λογικός άνθρωπος. Συγκεκριμένα επιδιώκουν:

1. Να μας πείσουν ότι με την απόρριψη του Σχεδίου Ανάν χάσαμε μεγάλη ευκαιρία που όμοια της δεν θα έχουμε ξανά, ένα τεράστιο ψέμα το οποίο σερβίρεται όλο και περισσότερο. Ηχούν ακόμα στα αφτιά όλων μας εκφράσεις του τύπου «Μικρασιατική Καταστροφή», «Τελευταία ευκαιρία λύσης πριν τη διχοτόμηση», «θα ανοίξουν λιμάνια» κλπ. Αυτό το επιχείρημα είναι το μόνιμο επιχείρημα της «ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ» η οποία πίστευε – και πιστεύει ότι μέσα από τις παραχωρήσεις που θα κάναμε θα βρίσκαμε τελικά λύση. Δυστυχώς για όλους μας όμως αυτή η σχολή σκέψης το μόνο που κατάφερε είναι να μετατοπίζει τη λύση όλο και κοντύτερα προς τη διχοτόμηση. Η «ρεαλιστική» αυτή πολιτική έχει εφαρμοστεί από τους προέδρους Βασιλείου για πέντε χρόνια και για δέκα από τον κύριο της εκφραστή Γλαύκο Κληρίδη. Άξιος συνεχιστής της είναι και ο νυν πρόεδρος Χριστόφιας με τραγικά σε κάθε περίπτωση αποτελέσματα.

2. Υποβιβάσουν το θέμα εισβολής και κατοχής σε δικοινοτικό για να είναι ευκολότερο να υποστηρίξουν εθνοτικές και ρατσιστικές πρόνοιες πρωτοφανείς και ανήκουστες!

3. Μέσα από την υιοθέτηση της τουρκικής προπαγάνδας να κατασκευάσουν ένα ψεύτικό κλίμα εθνικού ξεκαθαρίσματος την περίοδο 1963-74 για το οποίο θα πρέπει να είμαστε απολογητές και να νιώθουμε ενοχές ως Ελληνοκυπριακή κοινότητα, ενώ την ίδια ώρα γνωρίζουν ότι η τουρκική πολιτική για την διχοτόμηση είναι αυτή που έφερε την Τουρκανταρσία και τον διαχωρισμό στην αρχή και έπειτα με την αφορμή του πραξικοπήματος την εισβολή.

4. Δαιμονολογούν άτομα χωρίς τις περισσότερες φορές να σχολιάζουν την ουσία των λεγομένων του. Κύριοι στόχοι τους η Εκκλησία, ο αρχιεπίσκοπος, η Μακαριακή Παράταξη και κάθε φωνή που εναντιώνεται στα άνομα σχέδια τους. Σε κάθε αντίθετη άποψη ρίχνουν λάσπη και κολλούν τις ετικέτες: ΔΙΧΟΤΟΜΙΣΤΕΣ, ΦΟΥΣΤΑΝΕΛΑΔΕΣ, ΕΧΟΥΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΑΠΟ ΤΗ ΜΗ ΛΥΣΗ, ΕΧΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΟΦΕΛΗ. Είναι μια απίστευτα μεγάλη και συντονισμένη προσπάθεια από τον επίσημο ΔΗΣΥ και το ΑΚΕΛ μέσα από την οποία επιχειρούν συστηματικά να διαβρώσουν και να αποδυναμώσουν την όποια αντίθετη άποψη, λογική ή μη.

5. Αντί να αντιστέκονται και να καταγγέλλουν το εθνικό ξεκαθάρισμα και την δημογραφική αλλοίωση των κατεχομένων μέμφονται τους ηγέτες που διαχρονικά προέβαλαν την φωνή της αντίστασης και της ΣΩΣΤΗΣ ΛΥΣΗΣ. Μας λένε ότι πέρσι οι έποικοι ήταν τόσοι και τώρα είναι τόσοι ή εάν δεχόμασταν τότε δεν θα έκτιζαν στις περιουσίες μας και την τάδε μέρα θα επιστρεφόταν αυτή και αυτή η περιοχή. Την ίδια ώρα δεν θυμούνται ότι όλα αυτά ΔΕΝ θα γινόντουσαν γιατί το σχέδιο ΑΝΑΝ δεν διασφάλιζε σε καμιά περίπτωση την εφαρμογή της όποιας συμφωνίας ενώ έδιδε όλα στους ΤΚ από την πρώτη κιόλας ημέρα.

6. Χρησιμοποιούν τον πόθο για επανένωση και επιστροφή στις πατρογονικές εστίες των προσφύγων ως μέσο καλλιέργειας μίσους για τους ανθρώπους που παλεύουν για μια λύση χωρίς διχοτομικές πρόνοιες. Λένε στον κόσμο επανένωση ενώ όλα στη λύση προδιαγράφονται ως διαχωριστικά – είναι τόσα πολλά που δεν μπορούν να γραφούν εδώ και απλά θα περιοριστώ να πω ότι όλες οι πρόνοιες στο σχέδιο, διαχωρίζουν τον πληθυσμό σε Ελληνοκύπριους από τη μια και Τουρκοκύπριους από την άλλη! Πουθενά δεν υπάρχει ουσιαστική επανένωση! Όλα προδιαγράφουν δικαιώματα των κοινοτήτων και έχουν διαχωριστικές πρόνοιες.

7. Χρησιμοποιούν πανανθρώπινα συνθήματα και αξίες όπως είναι η διαπολιτισμικότητα, η αποδοχή της διαφορετικότητας και η αντί ρατσιστική πολιτική επιδιώκοντας να προσδώσουν τέτοια συμπεριφορά στην αντίθετη άποψη. Οι χαρακτηρισμοί δεν μπορούν να σταθούν σε οποιαδήποτε κριτική γιατί απλά είναι συνθήματα. Οι πολιτικές ομάδες και τα κόμματα που αρνούνται να δεχτούν λύση τύπου σχεδίου ΑΝΑΝ είναι ο πολιτικός χώρος που πρωτοστάτησε για την δημοκρατία στην Κύπρο και υποστήριξαν τη νόμιμη κυβέρνηση στην Κύπρο με όλες τους τις δυνάμεις. Πολιτικά δε ανήκουν στις κεντρώες δυνάμεις που δεν χαρακτηρίζονται από ξενοφοβία και εθνικιστικές εξάρσεις. Αντιθέτως οι υποστηρικτές αυτής της διχαστικής – εθνιστικής και ρατσιστικής λύσης είναι τα κόμματα των 2 άκρων της κυπριακής πολικής σκηνής.

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Για να είναι εντάξει ο Κωστής Χατζιηκωστής μέσα από το πένθος του, το οποίο όλοι σεβόμαστε, πρέπει να αρπάξει από το αυτί τον Λάζαρο Μαύρο και να τον ασσικτηρίσει από τον ραδιοσταθμό του.

Ορίστε τη μοίρα που θα ήθελε ο Λάζαρος Μαύρος για τα αφεντικά του. Νεκρούς για πολιτικούς λόγους και ο ίδιος ολοζώντανος και ορεξάτος να συνεχίζει την αηδιαστική προπαγάνδα του για δικό του συμφέρον.
Βλέπω τα φύλλα της βρώμικης καρδιάς του στό άκουσμα της δολοφονίας να πάλλονται από ανέλπιστη χαρά! ! !
Επιτέλους λέει!
Ω τι ευτυχία!
Ω τι καλό που με βρήκε!
Ιδού πεδίον δόξης λαμπρόν!
Ευχαριστώ σας δολοφόνοι!
Τέτοια χρειάζομαι εγώ!
Τέτοια κι' άλλα τέτοια!


Και στον άλλο πρέπει να πεί:
Βρε κωλογιατρέ ξευτιλισμένε, που έφυγες από το κόμμα σου ρεζιλεμένος γιατί δεν έβγαινες ούτε βουλευτής πια, και κινδύνευες να σε φάει κι ο Ούτοπος ακόμα ρε χαμένε, εμένα μου δολοφονήσαν το παιδί μου και σύ, άρπαξες την ευκαιρία να το εκμεταλευτείς για δικό σου συμφέρον κωλόγερε ξεμωραμένε;
Ντροπή σου.

Ανώνυμος είπε...

Αποτάθου στον ψυχίατρο συνεργάτη της εφημερίδος σου να σου χορηγήσει και άλλα ψυχοφάρμακα γιατί άρχισε η επίδραση υστερίας

Προς ανώνυμον υβριστή άνευ ηθικής

Ανώνυμος είπε...

o politikos kosmos pou enantiwnetai sto sxedio anan einai o politikos kosmos pou ekateleise to kratos pou thelete na epanaferete twra (eniaio diladi) mazi me tis akraies dinameis stin t/k kinotita itan organa tou imperialismou.
gi `auto mathimata "anti-imperialismou" pou anthrwpous pou eisimvalan sto na edraiwsoun ta sxedia tou imperialismou stin kipro allou.

to oti palefkoume simera gia omospondia eni dioti ta organa tou imperialismou (toutoi diladi pou thavmazete),toutoi oi fwstires pou oi parapanw oplo sto shieri tous en epiasan, esintoniza pou ta tilefwna kie estelna to gio kathe ergati sto thanato,toutoi pou laleite ithelan na dialisoun to eniaio kratos.
simera theloun na to feroun pisw!!

i ekklisia na mas pi pou vrike tin periousia autin pou katexei?(kseroume diladi apla na fkoun na to poun sto lao gia na katalavi o laos poioi itan oi douloparikoi kai pioi oxi)

en i prwti fora pou vriskw touton to site re kopelia alla tha ginw taktikos anagnwstis!!valte kie alla na geloume oulloi mera!!

zitw o xrisostomos!!
veto i thanatos!!

ManoWAR είπε...

Ώρα είναι να μας πεις ότι ο Λυσσαρίδης και οι άλλες Μακαριακές δυνάμεις που προασπίστηκαν την νομιμότητα το 1974 και που τώρα είναι εναντίων του Σχεδίου Ανάν ευθύνονται για την κατάσταση στην οποία είμαστε σήμερα!
Πείσε μας ακόμα οι αμερικανολάγνοι δεν είναι αυτοί που κάθονται προσοχή και τρέχουν να εκτελέσουν τις επιθυμίες και τις διαταγές της Ουάσιγκτον και των Τούρκων (βλέπε σχέδιο Ανάν) αλλά όλοι οι άλλοι!

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Ανώνυμε 27/01/10 9:19 μ.μ.

Με παραξενεύει η τεράστια εμπάθεια για τα δύο άτομα που έχεις αναφέρει, Μαύρος, Λυσαρίδης, τι πρόβλημα στου προκαλούν; εάν δεν σου αρέσουν μην τους ακούς και μη διαβάσεις τα άρθρα μας.

Σε ότι αφορά τον Γιατρό, πρέπει να σου θυμίσω ότι ο λόγος που αποχώρησε από το ΑΚΕΛ ήταν για να συμμετάσχει ως συνεπής αριστερός, στην επανάσταση του κυπριακού λαού για αποτίναξη του αγγλικού ζυγού και την ένωση της Κύπρου με την Ελλάδα. Σε αντίθεση με τους άλλους του συντρόφους αυτός παρέμεινε αριστερός και πιστός στους στόχους του τότε ΑΚΕΛ

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε 28/01/10 12:35 ευχαριστούμε που επιβεβαιώνεις το άρθρο στο σημείο (4) μόνο αυτό κάνεις και δεν παραλήπεις να χρησιμοποιήσεις και το (7).

Χαιρόμαστε που σε διασκεδάσαμε! θα συνεχίσουμε να το κάνουμε, να είσαι καλά για τα καλά σου λόγια :)

Ανώνυμος είπε...

min ksanamilisete gia ton chrysostomo!!
o chrysostomos kai i ekklisia einai iperanw kritikis giati einai dimiourgima tou theou!!

In chrysostomos-efraim we trust!!