Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2010

Το πολυτιμότερο πιόνι στη σκακιέρα των τούρκων!



Έφτασε λοιπόν ο ΓΓ του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν στην Κύπρο και αφού ήπιε τον καφέ του με τον Χριστόφια, συνάντησε τον Ταλάτ στο λεγόμενο προεδρικό μέγαρο των κατεχομένων (το οποίο πλέον μόνο εμείς αποκαλούμε "λεγόμενο" ενώ τα κατεχόμενα οι πολιτικοί μας ηγέτες έχουν ήδη σταματήσει να αποκαλούν έτσι για να μην πληγώσουν τον Ταλάτ).


Ο Ταλατ αφού έστρωσε κόκκινο χαλί στον Μπαν κι Μουν, δεν ντράπηκε και είπε ξανά μπροστά στον ΓΓ του ΟΗΕ το παραμυθάκι του: ότι δηλαδή οι καημένοι οι τουρκοκύπριοι εκδιώχτηκαν(!!!) από την κυβέρνηση το 1963, ότι η εισβολή ήταν ειρηνική επιχείρηση, ότι οι δύσμοιροι οι τουρκοκύπριοι από το 1974 και μετά ζουν απομονωμένοι και ότι δεν πρέπει να λαμβάνουμε υπόψη τις δικαστικές αποφάσεις ευρωπαϊκών δικαστηρίων επειδή και άδικες είναι και εμποδίζουν τη λύση!


Αφού τα άκουσε λοιπόν όλα αυτά και αφού αναγνώρισε, έστω και έμμεσα τον Ταλάτ σαν πρόεδρο του ψευδοκράτους, ο Μπαν Κι Μουν οδηγήθηκε στην επανενωμένη πλέον οδό Λήδρας – σύμβολο ειρήνης και ένδειξης ότι τίποτα το μεμπτό δεν συμβαίνει στο νησί… (Αλήθεια γιατί δεν επέλεξαν τον Λημνίτη για αυτή την τελετή; - Α, ναι… ξεχάσαμε! Ο Λημνίτης είναι ακόμα κλειστός επειδή δεν επέτρεψε ο τουρκικός στρατός να ανοίξει)!


Υπάρχουν συγκλίσεις μας λένε στις συνομιλίες μεταξύ Χριστόφια – Ταλάτ, και αντί να μιλήσουν για αποχώρηση στρατευμάτων και επιστροφή προσφύγων, μας προτάσσουν τα δώρα του Χριστόφια - την εκ περιτροπής δηλαδή προεδρία μεταξύ του 80% και του 20%, την σταθμισμένη ψήφο και την παραμονή των εποίκων!


Προσπαθούν μάλιστα να μας πείσουν ότι πρέπει να πανηγυρίζουμε επειδή οι τούρκοι δέχτηκαν την εκ περιτροπής προεδρία ενώ μείναμε άναυδοι απέναντι στο ατράνταχτο επιχείρημα του Ταλάτ ότι πρέπει να υπάρχουν 2 FIR ή τουλάχιστον 2 ζώνες FIR επειδή έχει στην κατοχή του σύγχρονα μηχανήματα τα οποία είναι κρίμα να μείνουν σε αχρηστία!!!
Με αυτή την λαμπρή και πανέξυπνη τακτική του προέδρου Χριστόφια καταφέραμε αυτό που δεν μπόρεσε να κάνει η Τουρκία με όλη την διπλωματική της μηχανή τόσα χρόνια!

Καταφέραμε να την απενοχοποιήσουμε και να την βγάλουμε από την γωνιά αφού όλος ο κόσμος ΝΟΜΙΖΕΙ ότι στο κυπριακό υπάρχει πρόοδος και συγκλίσεις… Καταφέραμε το ακατόρθωτο! Καταφέραμε να πείσουμε ολόκληρη την διεθνή κοινότητα, τον ΟΗΕ και την ΕΕ ότι το κυπριακό είναι πρόβλημα των 2 κοινοτήτων του νησιού (λες και δεν υπάρχει στρατός κατοχής, λες και δεν είναι η Τουρκία που παρεμποδίζει την επανένωση του νησιού και την επιστροφή των ΝΟΜΙΜΩΝ κατοίκων στα σπίτια και τις περιουσίες τους)!


Κατά τα άλλα ο ΓΓ έχει το θράσος να μας ζητά περισσότερο θάρρος και αποφασιστικότητα!


Και ο δικός μας τον πιστεύει και είναι έτοιμος, θαρραλέος και αποφασισμένος να δώσει κι’ άλλα προκειμένου να συναντήσουμε την άλλη πλευρά! Μα πόσα ακόμα να δώσει; Αφού τους έδωσε και τα σώβρακα μας!


Αλήθεια, λυπόμαστε πολύ αλλά δεν μπορούμε να συμμεριστούμε την χαρά και την αισιοδοξία κάποιων!

Είναι πλέον φανερό! Παίζουμε κανονικά και με τον νόμο το παιχνίδι της Τουρκίας και δυστυχώς το πολυτιμότερο πιόνι των τούρκων είναι ο πρόεδρος Χριστόφιας!

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πικρές αλήθειες..

Κκουλλάς είπε...

Ε, υπερβολές, πιόνι είναι ο Ταλάτ,
ο δικός μας απλά εν ρίφι.

ManoWAR είπε...

Ρίφι που άθελα του γίνετε πιόνι