Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2010

Την καρέκλα ουκ ελάττω παραδώσω και οι εξουσιοκαρεκλοκένταυροι του ΔΗΚΟ

Σιγά μην έφευγε το κόμμα της καρέκλας από τη συγκυβέρνηση. Όπως ήταν αναμενόμενο, το Εκτελεστικό Γραφείο (ΕΓ) του ΔΗΚΟ υπερψήφισε την πρόταση του προέδρου του κόμματος Μάριου Κάρογιαν για παραμονή στο κυβερνητικό σχήμα.

Η ψηφοφορία, όπως και η σχεδόν δεκάωρη συνεδρία, από επεισοδιακή ως θυελλώδης. 18 υπέρ, 8 εναντίον, 4 αποχές. Αυτό ως τελικό αποτέλεσμα, ενώ αρχικά ήταν 16/8/6 αντίστοιχα.

Αυτό συνέβη εφόσον η κ. Αντιγονάρα (Παπαδοπούλου), η οποία είχε κατεβεί με πρόταση για παραμονή “υπό όρους” (δηλαδή η πρόταση του Κάρογιαν ήταν άνευ όρων;;) και αρχικά ψήφισε αποχή, τελικά, “για το καλό του κόμματος” (!!! τι ανταλλάγματα πήρες στο τηλεφώνημα που έπεσε στο μεταξύ, Αντιγονάκι;;;), μεταπείστηκε (!) και ψήφισε υπέρ της παραμονής. Μαζί της και η μέγιστη ηθοποιός (γιατί δεν ασχολείται αποκλειστικά με το θέατρο επί σκηνής αντί με το θέατρο στον 5ο όροφο του γραφείου του ΔΗΚΟ;) , συνονόματή της κ. Έλενα Παπαδοπούλου, που είχε επίσης ψηφίσει αποχή και μετά την “μάζεψε” η Αντιγονάρα μαζί της. Μπράβο Έλενα, σίγουρα το ΑΚΕΛ θα σε επιβραβεύσει με μια ακόμα συμμετοχή στο σχήμα του ΘΟΚ.


Ο εκπρόσωπος τύπου Φώτης Φωτίου δεν ήταν τόσο (δια)φωτιστικός όσο υπονοεί το ονοματεπώνυμό του στις συβιλλικές δηλώσεις του στο τέλος της συνεδρίας. Να υπενθυμίσουμε ότι, χωρίς να πληροφορηθεί κανένας από την ηγεσία του ΔΗΚΟ, ο Φωτίου ήταν παρών στις συναντήσεις με Χριστόφια (γιατί να συνοδεύει τον πρόεδρο του κόμματος αυτός κι όχι ο αναπληρωτής πρόεδρος;;;)
Δήλωσε λοιπόν τα εξής:

-Η ανακοίνωση που ακολουθεί είναι ξεκάθαρη (τόσο ξεκάθαρη που ούτε ο ίδιος δεν έπεισε τον εαυτό του, ούτε η κομματική βάση του ΔΗΚΟ δεν καταλαβαίνει πλέον τι της γίνεται).
-Το ΔΗΚΟ διατηρεί το δικαίωμα διαφωνίας (τι' χες Γιάννη τι' χα πάντα. Ο σκοπός ήταν να λυθούν οι διαφωνίες).


-Παραμένουν σημαντικές διαφωνίες, αλλά για... το καλό του τόπου το ΔΗΚΟ παραμένει στη συγκυβέρνηση, με τρόπο δημιουργικό και για συνδιαμόρφωση πολιτικών θέσεων (Τωωωωωωωωωωωρα πια......).

-Η επιστολή Χριστόφια περιέχει δεσμεύσεις (τόσο δεσμευτικές όσο και οι προεκλογικές που τσαλαπατήθηκαν παντοιοτρόπως), οι οποίες ΘΑ παρακολουθούνται και ΘΑ αξιολογούνται (κι άμα ΔΕΝ τηρούνται, απλά θα ξαναγίνεται μπάχαλο, συνεδρίες και κόντρα συνεδρίες, αλλά το ΔΗΚΟ θα παραμένει γαντζωμένο επί των επάλξεων της μάσας).


-Η επιστολή Χριστόφια περιέχει δεσμεύσεις για καλύτερη λειτουργία του Εθνικού Συμβουλίου (μετά το μπαϊράμι), για συμμετοχή εκπροσώπου ΚΟΙΝΗΣ επιλογής (δηλαδή ΔΗΚΟΑΚΕΛικού στελέχους) στις διαπραγματεύσεις (μετά που τα ξεπούλησε όλα ο Χριστόφιας), μηχανισμό συνδιαμόρφωσης πολιτικής (καλά, δυο χρόνια ΣΥΝκυβέρνησης, γιατί δεν ΣΥΝδιαμορφώνονταν οι πολιτικές;;), και τέλος, δεσμεύσεις για... κινήσεις με βάση το κοινό ανακοινωθέν της 18ης Σεπτεμβρίου του Εθνικού Συμβούλιο (ναι, ναι, αυτό που οι πρόνοιές του έχουν ήδη γίνει σκόνη και θρύψαλα από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας).


Εύγε στην πλειοψηφία του ΕΓ του ΔΗΚΟ!! Την καρέκλα ουκ ελάττω παραδώσω. Τελική μάχη στην Κεντρική Επιτροπή την Τρίτη. Αξίζει να σημειωθεί ότι την τελευταία φορά που τέθηκε θέμα αποχώρησης στο ΕΓ, οι ψήφοι ήταν 22/7.

Ε ΟΧΙ ΡΕ ΚΟΥΜΠΑΡΕ!! ΔΕ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ!!!!

---------------------------------------

Μετά από συζήτηση 10 ωρών το Εκτελεστικό Γραφείο του ΔΗΚΟ πρότεινε την παραμονή του κόμματος στην Κυβέρνηση με ψήφους 18 υπέρ, 8 κατά και 4 αποχές!
Ο Μάριος Καρογιάν, προκειμένου να πετύχει να περάσει την πρόταση του απείλησε μέχρι και με παραίτηση από την προεδρία του ΔΗΚΟ!
Υπέρ της παραμονής, εκτός από τον Καρογιάν ψήφισαν φυσικά και οι Υπουργοί του Χριστόφια…

Οι σοβαρές διαφωνίες του κόμματος στο Κυπριακό, όπως η εκ περιτροπής προεδρία, πήγαν περίπατο χάριν της εξουσίας και της καρέκλας…
Στο ύψος των περιστάσεων και στην ιστορία του ΔΗΚΟ στάθηκαν μεταξύ άλλων οι Κολοκασίδης, Αγγελίδης, Παπαδόπουλος, Κενεβέζος και Κουλίας.
Τελική απόφαση θα πάρει η Κεντρική Επιτροπή την ερχόμενη Τρίτη.

Andkand

4 σχόλια:

ManoWAR είπε...

Το ΔΗΚΟ δυστυχώς επαληθεύει τον εαυτό του!
Αν εξαιρέσουμε την περίοδο Τάσσου Παπαδόπουλου, πάντα πρώτη του προτεραιότητα ήταν η εξουσία.

Ανώνυμος είπε...

Το ανέκδοτο της βδομάδας:
Το ΔΗΚΟ είναι κόμμα αρχών.

Χα χα χα χα χα

ΠΑΟΛΑ είπε...

Άλλο ανέκδοτο.

Ο Καρουφιαν και η Athens είπαν ότι διάλεξαν τον ... δύσκολο δρόμο του αγώνα παρά τη φυγή.

Ρε τι άλλο θα ακούσουμε!

Ανώνυμος είπε...

Χα χα χα πολύ καλό ΠΑΟΛΑ!

Σε λίγο ο καρογιάν θα αρχίσει να μας λέει και αυτά που ξέρει με τον Πόμπο.