Πέμπτη 10 Ιουνίου 2010

Αίσχος & ντροπή: Στο Πανεπιστήμιο Κύπρου κυματίζει η ΤΟΥΡΚΙΚΗ σημαία.

H εν λόγω φωτογραφία δεν έχει βγει ούτε στην Τουρκία, ούτε στη κατεχόμενη πατρίδα μας αλλά στο Παν. Κύπρου…
Με αισθήματα θυμού, αποτροπιασμού αλλά και λύπης για τη κατάντια μας πληροφορηθήκαμε εχθές αργά το βράδυ πως στο Πανεπιστήμιο Κύπρου και συγκεκριμένα έξω από το κτήριο των αθλητικών εγκαταστάσεων στην Πανεπιστημιούπολη, κυματίζει δίπλα από άλλες σημαίες και η Τούρκικη σημαία.
Πραγματικά δεν μπορούμε να βρούμε κάποια λογική εξήγηση για την ύπαρξη της σημαίας στο πανεπιστήμιο σε απόσταση 1 km από τουρκοκρατούμενη περιοχή. Με λάβαρο αυτή τη σημαία έγινε η απόβαση στη Κερύνεια, η κατάληψη του 35% της πατρίδας μας, οι βίαιες σφαγές και ο εκτοπισμών πέραν των 200 000 πολιτών. Αν είναι ποτέ δυνατό να συμβαίνουν αυτά τα πράγματα στις ελεύθερες περιοχές και ιδίως στο ανώτερο εκπαιδευτικό ίδρυμα του τόπου, το Παν. Κύπρου.
Ως Ανεξάρτητη Φοιτητική ΈΠΑΛξη θα θέσουμε το θέμα στις αρχές του Πανεπιστημίου ζητώντας επιτακτικά την υποστολή της εν λόγω σημαίας υπενθυμίζοντας του κάτι το οποίο ίσως έχουν ξεχάσει: βρισκόμαστε σε μια κατεχόμενη πατρίδα την οποία κατακρατούν στρατιώτες και πολιτικοί που ορκίζονται στην εν λόγο σημαία.

6 σχόλια:

VertigoKTG είπε...

Τι φωνασκείτε. Είναι στο πλαίσιο της κουλτούρας ειρηνικής συμβίωσης. Για την Επανένωση...

Μια σημαία είναι ρε παιδιά πώς κάνετε έτσι. Εδώ οι ταγοί μας προσκυνούν νυχθημερόν, γονυπετείς τον Κατακτητή, γλείφουν τα γιαίματα που τες μπότες του, μια σημαία σας επείραξεν..

Φασίστες! Που θα έλεγε και η Δραγώνα

Ανώνυμος είπε...

Θα προέβαινε σε διαβήματα η αυτού εξοχότης αλλά φοβάται μη χαλάσει το μομέντουμ των συνομιλιών

Κκουλλάς είπε...

Έχω την εντύπωση ότι έχουν ένα πιο γενικό πάρε δώσε με την Τουρκία οι του Πανεπιστημίου, προφεσόροι, διοίκηση κλπ. Και οικονομικά εννοώ. Τζαι άμα πάει κάποιος να ψάξει το πράμα εν θα ξιφκάλει ευκολα πληροφορίες

ManoWAR είπε...

Η σημαία αναρτήθηκε στο γήπεδο του πανεπιστημίου όπου θα διεξαχθούν Διεθνείς αγώνες στους οποίους θα συμμετέχει και η Τουρκία!
Σύμφωνα με τους διεθνείς κανονισμούς είναι ΥΠΟΧΕΡΟΤΙΚΟ να αναρτώνται οι σημαίες ΟΛΩΝ των κρατών που συμμετέχουν στους αγώνες αλλιώς τιμωρείται η ομοσπονδία που τους φιλοξενεί!
Για τον ίδιο ακριβώς λόγο – και όχι επειδή μας αγαπούν ή μας αναγνωρίζουν – αναρτάται και η Κυπριακή σημαία στα στάδια της Τουρκίας όταν εκεί δίνονται διεθνείς αγώνες.
Και εγώ αρρωστώ όταν βλέπω τουρκικές σημαίες αλλά η αλήθεια είναι αυτή!

Λεωνίδας Φιλόκυπρος είπε...

Σε κάθε φορά που αγωνίστηκε στην Τουρκία είτε κυπριακή ομάδα είτε η Κρατική Κύπρου, οι Τούρκοι βρίσκουν χίλιες δυό προφάσεις και στο τέλος δεν αναρτούν την σημαία μας. Είτε χάνεται είτε δεν την έχουν κτλ.

Αν είναι έτσι όπως τα λες, ας την εχάνναμεν σιόρ. Ας την έπαιρνε ο αέρας όπως πήρε την ελληνική σημαία στα Ίμια...

Ανώνυμος είπε...

@manowar
Πες μου έστω και ΜΙΑ φορά που ανάρτησαν σε τουρκικό στάδιο Κυπριακή σημαία!