Κυριακή 20 Ιουνίου 2010

Το ΠΟΔΚΙΑΝΤΡΑΠΟ ΔΗΣΥΑΚΕΛ και οι βΟλευτές μας

ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ προσπαθούν έντονα (προσπαθώντας το μεταξύ -ας όψεται η οικονομική κρίση- να μας πείσουν πως εν η ιδέα μας, όπως ακούσαμε και απόψε από τον κ. Άντρο ) να μας μπήξουν με το ζόρι ακόμα 7ή 14 βουλευτές, ανεβάζοντας τον αριθμό τους από 56 σε 63 ή και 70!

Βλέπετε, είναι πολλά τα λεφτά Άρη, είναι και πολλοί οι υποψήφιοι που πρέπει να βολέψουμε οπωσδήποτε, πρέπει κι ο Πιτσιλλίδης, κι ο Λουκαϊδης, και άλλοι νέοι και παλαιότεροι, αριστείνδην και λιγότερο αριστείνδην, να μπούνε στη νέα Βουλή, και...
 πλήρωνε κορόιδο ΕλληνοΚύπριε φορολογούμενε!!


Κατά τα άλλα, στο όνομα της οικονομικής κρίσης, αποκόπτονται χορηγίες, σταματούν αναπτυξιακά έργα, εργαζόμενοι απολύονται, ο πολιτισμός στραγγαλίζεται! Αλλά, €7,002 Χ 13 μήνες τον χρόνο Χ 7 ή 14 επιπλέον βουλευτές, + μηνιάτικα ακόμα 7 ή 14 κοινοβουλευτικών συνεργατών τα σηκώνει και τα παρασηκώνει η τσέπη του Σταυράκη! 


Στη Τσεχία, ένεκα της οικονομικής κρίσης, αλλά και εφόσον οι βουλευτές εκεί προφανώς είναι πολύ αποδοτικότεροι από τους δικούς μας, λήφθηκε απόφαση για μείωση των βουλευτών από 300 σε 200! Μιλάμε για μια χώρα με πληθυσμό 10 εκ., δηλαδή η αναλογία βουλευτών ανά κάτοικο, από 1:25,000, γίνεται 1:50,000. Οι Κύπριοι όμως (περίπου 700000 στις ελεύθερες περιοχές) είναι παιδιά ανώτερου θεού, με αποτέλεσμα από 1:13,000 που είναι τώρα, να χρειάζονται 1 βουλευτή ανά 10,000 κατοίκους. Με λίγα λόγια, χρειαζόμαστε κατ΄αναλογίαν 5πλάσιους βουλευτές από τη Τσεχία!!


Επί του παρόντος, για να ρίξουν στάχτη στα μάτια του κοσμάκη, κάνουν κάτι μελοδραματικές κινήσεις του τύπου "μείωση μισθών βουλευτών 10%. ΦΟΥΜΑΡΑ!! Κατ΄αρχήν δε μας λένε για πόσους μήνες θα διαρκέσει αυτή η "δραματική" μείωση (για κάτι μήνες μιλάμε). Δεύτερον και εξίσου σημαντικό, οι βολευτές μας δε συμφωνούν το 10% να ισχύσει επί του συνόλου μισθού και αντιμισθίας, επιδομάτων κλπ (πάνω από €7000), αλλά ΜΟΝΟ επί του μισθού (περίπου €3400).
Δηλαδή μας κοροϊδεύουν κανονικά και με το νόμο (βουλευτές είναι, νομοθετούν οι άνθρωποι! Ειδικά όταν πρόκειται για τον εαυτό τους!!)

Εν ολίγοις, οι βολευταί μας με το πολύ σφίξιμο θα περικόψουν από τους εαυτούς τους περίπου €340 τον μήνα, για άγνωστο (μάλλον μονοψήφιο) αριθμό μηνών.
Ε ρε κοροϊδία!!!

Οι βουλευτές μας,
δε φτάνει που ασχολούνται ολημερίς κι ολοβραδίς με τα δικηγορικά τους γραφεία, τα ιατρεία τους, τις επιχειρήσεις τους, τις κοινωνικές τους υποχρεώσεις κλπ, και η παρουσία τους στη Βουλή είναι για αυτούς πάρεργο,
δεν φτάνει που ΚΛΕΙΝΟΥΝ τη Βουλή για 3 μήνες το καλοκαίρι (συναγωνίζονται με μεγάλη επιτυχία τους δασκάλους!),
ισχυρίζονται ότι η δουλειά έχει αυξηθεί και χρειάζονται κι άλλοι εγκέφαλοι για να λύνουν τα προβλήματα του κυπριακού λαού. Απόν αντρέπεται ο κόσμος εν δικός του.

Και στην νήσο μας, η αντροπή είναι έννοια που έχει εκλείψει προ πολλού. Η νέα επιβαλλόμενη κυπριακή κοσμοθεωρία είναι η ποδκιαντραποσύνη.


Καλούμε τον απλό φορολογούμενο πολίτη σε αντίδραση!!


Σημείωση: το δεύτερο κομμάτι του μεγάλου αυτού παιχνιδιού εις βάρος του λαού, εξελίσσεται παράλληλα: μιλάμε για την αύξηση του ορίου εισδοχής στη βουλή, από την απλή αναλογική του 1.8% στο 3%, με προφανή στόχο να εκπαραθυρώσουν τους Οικολόγους, με τη γνωστή μαχητική φωνή στα θέματα του κυπριακού και όχι μόνο. Αλλά γι αυτό το θέμα θα επανέλθουμε με αναλυτικότερη δημοσίευση τις επόμενες μέρες.


Ε ΟΧΙ ΡΕ ΚΟΥΜΠΑΡΕ!! ΔΕ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ!!!!

3 σχόλια:

Unknown είπε...

μπράβο Πραξούλλα τα έγραψες πολύ ωραία και παστρικά!

Φοίβος είπε...

Δευτερώνω Πραξούλα! πές τα χύμα, έξω από τα δόντια!
Πιστεύω θα είσαι εξ ίσου καταπελτική και με το εκλογικό μέτρο, γιατί δέν είναι μόνο τους Οικολόγους που στοχεύουν. Τα κάνουν πλακάκια μεταξύ τους ώστε να πετύχουν πιό 'αποτελεσματικό' δι-κομματισμό. Εδώ που τα λέμε γιατί να υπάρχει κάν εκλογικό μέτρο; ποιούς ενοχλεί η σκέττη απλή αναλογική;
Τί χρειάζεται για αλλαγή του συντάγματος και ιδιαίτερα του εκλογικού νόμου; 50%+1; 3/4; 80% των ψήφων των βουλευτών;
άχ η κατηραμένη υποτιθέμενη χαμένη ψήφος! αυτήν είναι που κυνηγάνε! γιατί εκείνοι (το ΑΚΕΛ-ΔΗΣΥ) είναι που τη χάνουν!

Ίδας είπε...

Η Κύπρος – ειδικά εν μέσω οικονομικής κρίσης – δεν έχει ανάγκη από αύξηση βουλευτών!
Δεν πρέπει ο κόσμος να συναινέσει σε αυτό! Δεν θα πρέπει να αφήσει να βουλευτούν και άλλα κομματόσκυλα εις βάρος του κοσμάκη!
ΛΑΕ ξύπνα και καταψήφισε αυτούς που σε δουλεύουν!
Ψήφο μόνο σε μικρά κόμματα!