Κυριακή 4 Ιουλίου 2010

Έργα Νέας Τάξης: Ο Σέρβος Επίσκοπος Αρτέμιος ΕΞΟΡΙΖΕΤΑΙ. Ο πρωτοσύγγελός του π. Συμεών Βιλόφσκι ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ στην Ελλάδα και πάει για ΑΠΕΛΑΣΗ.

Θρησκευτικές και πολιτικές διώξεις Σέρβων ιερωμένων στο Κοσυφοπέδιο.
Πριν ένα περίπου μήνα φίλοι της Αντιπαρακμής επισκέφθηκαν τον πατήρ Συμεών Βιλόφσκι στο Αστυνομικό τμήμα όπου κρατούνταν (λίγο έξω από τη Θεσσαλονίκη).
Είχε συλληφθεί μετά από αίτημα της Ιντερπόλ! (δεν αστειευόμαστε).
Ασκητικός, ήρεμος, υπέμενε το μαρτύριο του, μαρτύριο ακόμη πολλών πιστών αλλά και μοναχών της Σερβικής Εκκλησίας στο Κοσυφοπέδιο.


Την Τρίτη 6 Ιουλίου 2010 αναμένεται η τελική συζήτηση-απόφαση (στον Άρειο Πάγο) για το αν θα απελαθεί τελικά ή όχι στη Σερβία. Ο πατήρ Συμεών είναι μεταπτυχιακός φοιτητής στη δογματική θεολογία στο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης, είχε υπογράψει μαζί με τον επίσκοπο του Αρτέμιο, την ¨Ομολογία Πίστεως κατά του Οικουμενισμού" εναντίον των τεκταινομένων εις βάρος της Ορθοδοξίας (συμπροσευχές, ανολοκλήρωτα συλλείτουργα, συγχρωτισμοί σε λειτουργικούς χώρους) .
Εδώ και μερικούς μήνες ενώ είχε εγκριθεί η υπαγωγή του εκκλησιαστικά στην Μητρόπολη Πειραιώς, Σέρβοι ιεράρχες ισχυρίστηκαν ότι το απολυτήριό του από την Σερβία ήταν άκυρο και έτσι αναγκάστηκε ο μητροπολίτης Πειραιώς να επιτρέψει την υπαγωγή του εκκλησιαστικά και πάλι στη Σερβία.


Ας ξεκινήσουμε όμως με
2 παραδείγματα από την Ιστορία:

Ίσως δεν ξέρετε ότι ένας από τους 3 ιεράρχες της Εκκλησίας μας, ο Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος, ΑΠΕΒΙΩΣΕ στον δρόμο για την ΕΞΟΡΙΑ.
Πολλές φορές ακούσαμε πανηγυρικούς λόγους αλλά ποτέ δεν τονίστηκε ότι τον είχαν στείλει άλλες 2 φορές ΕΞΟΡΙΑ πιο πριν, αλλά αυτός εκεί, ασυμβίβαστος ΔΕΝ δίσταζε να φωνάζει για την αλήθεια.
Ο Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως Ιωάννης (μετέπειτα ονομάσθηκε Χρυσόστομος) να πεθαίνει στον δρόμο για την ΕΞΟΡΙΑ..
(Κάντε κ μία σύγκριση με τον σημερινό, έτσι για να αισθανθούμε λίγο τη διαφορά).


Ένας άλλος από τους 3 ιεράρχες, ο Γρηγόριος ο Θεολόγος-Πατριάρχης Κων/πολης κι αυτός, καθαρά ασκητική μορφή, άτομο της προσευχής, της περισυλλογής και της ερήμου, κλήθηκε να αναλάβει τον μοναδικό ναό της Κων/λης που δεν είχε περάσει στα χέρια των Αρειανών.
Εκεί, στο απέριττο ναό της Αγίας Αναστασίας με θεολογικούς λόγους κλονίζει τους αιρετικούς.
Οι αντίπαλοί του οργάνωσαν ακόμη και λιθοβολισμό εναντίον του την αναστάσιμη νύχτα του 379, την ώρα που βάφτιζε κατηχουμένους.
Σε άλλη περίπτωση επιχείρησαν να τον δολοφονήσουν μέσα στο σπίτι του. ("Γρηγορίου Ναζιανζινού Ποιήματα", εκδ. "Ο απόστολος Παύλος", Θεσσαλονίκη 1986).

Βλέπετε πως κάποιοι προτιμούν να μας παρουσιάζουν τους 3 ιεράρχες σαν τίποτε "καθωσπρέπει φλώρους" ή σαν απλά "καλούς μαθητές".
Ίσως επειδή έτσι θέλουν να μας κάνουν όλους μας. "Γλάστρες" της εξουσίας.
Αλλά σίγουρα δεν διδάσκει αυτό ούτε το Ευαγγέλιο ούτε η ιστορία της εκκλησίας μας.


Ας έρθουμε όμως και στην σημερινή πραγματικότητα.
Γιατί δυστυχώς υπάρχουν και σήμερα παραδείγματα ...
Πριν 2 μόλις μήνες ο Σέρβος επίσκοπος Αρτέμιος , σφόδρα αντίθετος στις "προσεγγίσεις", στους "ασπασμούς" και στα "συλλείτουργα" με τον Πάπα και ταυτόχρονα υπέρμαχος της Σερβικής ταυτότητας του Κοσυφοπεδίου ΕΞΟΡΙΣΘΗΚΕ.
Ναι καλά διαβάσατε. ΕΞΟΡΙΣΘΗΚΕ (αρχικά είχαν τεθεί περιορισμοί στις μετακινήσεις του και του απαγορεύθηκε να εξομολογεί μοναχούς και μοναχές του Κοσυφοπεδίου).

Στο παρακάνω video ο επίσκοπος Ράσκας και Πριζρένης Αρτέμιος αποχαιρετά τους μοναχούς και τους πιστούς στη μονή Γκρατσάνιτσα και φεύγει για τον τόπο της εξορίας του.

Μεταξύ άλλων αναφέρει στην αποχαιρετηστήρια ομιλία του:
Έχουμε στην ιστορία του Κοσσυφοπεδίου διωγμούς. Διωγμούς από τους Τούρκους κατακτητές, διωγμούς.....
Οι διωγμοί των χριστιανών δεν έπαυσαν. Να αγαπάμε τον Χριστό και να μην φοβόμαστε τους διωγμούς…
Εγώ πίστευα, ότι μια μέρα θα συγκεντρωνόσασταν εδώ στο μοναστήρι, για να με αποχαιρετίσετε στο αιώνιο μου ταξίδι και να με θάψετε στην αυλή αυτή του Μοναστηριού. Ποτέ δεν φανταζόμουν ότι θα έφευγα κατ’ αυτό τον τρόπο.
Δεν γνωρίζω γιατί ο Θεός το επιτρέπει, αλλά και απ’ αυτό το κακό, μπορεί να βγάλει καλό.
Σας ευχαριστώ που ήρθατε για να με αποχαιρετίσετε. Ευχαριστώ τους κατοίκους του Κοσσυφοπεδίου που βρίσκονται εδώ, ευχαριστώ και όλους εσάς που ήρθατε από τα χωριά και τις πόλεις. Ευχαριστώ και εκείνους που θα ήθελαν την στιγμή αυτή να βρίσκονται εδώ, αλλά δεν μπόρεσαν.
.


Ο μητροπολίτης Αρτέμιος, μπροστά στον κατεστραμμένο τρούλο.
Έργα Αλβανών την αυγή της 3ης χιλιετίας με την εγκληματική σιωπή ή ίσως και υπό την καθοδήγηση της Δύσης.


Κυριακή 27 Ιουνίου Η 1η Θεία Λειτουργία στον τόπο της εξορίας

Την Κυριακή, 27 Ιουνίου 2010 ο επίσκοπος Raska και Πρίζρεν του Κοσσυφοπεδίου και των Μετοχίων Artemije τέλεσε αρχιερατική Θεία Λειτουργία στη νέα κατοικία του (στον τόπο της εξορίας του) – στο μοναστήρι Šišatovac.
Στην Θεία Λειτουργία συμμετείχαν 40 μοναχοί και μοναχές που βρίσκονται έξω από τα μοναστήρια τους και περίπου 300 πιστοί από όλη τη Σερβία.



Στην ομιλία του ο επίσκοπος Artemije ευχαρίστησε τον Θεό για όλες τις δοκιμασίες της ζωής του. Οι πιστοί απ’ όλα τα σημεία της Σερβίας, που παραβρέθηκαν στην Μονή πήραν μια ένδειξη του μεγαλείο του ανδρός.
Ο επίσκοπος Αρτέμιος είπε στο εκκλησίασμα· «Τώρα είναι η ώρα να πούμε:» Δόξα στο Θεό για όλα αυτά που μας έδωσε ο Θεός και για τους μοναχούς μου και τους ανθρώπους μου στο Κόσοβο και τα Μετόχια. Για τους διωγμούς μου από το Κοσσυφοπέδιο και από οποιοδήποτε σημείο της γης. Ένας Θεός ξέρει γιατί το επέτρεψε αυτό. Χωρίς αμφιβολία θα είναι κι αυτό για το αιώνιο καλό μας.(...).
Ο επίσκοπος τελείωσε το κήρυγμα, με τις λέξεις· «δόξα το Θεό για όλους και για όλα»
(Ο λόγος του επισκόπου Αρτέμιο στον τόπο της εξορίας του, μοιάζει με τον τελευταίο λόγο του άγιου Ιωάννου του Χρυσόστομου, όταν εξόριστος και εκείνος οδηγούνταν με τα πόδια στα βάθη της Αρμενίας. Η ιστορία της Εκκλησίας επαναλαμβάνεται.



Διαβάστε και το εξής τραγελαφικό!
από το http://www.augoustinos-kantiotis.gr/?p=13737 και την εφημερίδα της Θράκης Αντιφωνητής
Στίς 24 Ἰουνίου 2010, ποιητικός διαγωνισμός πρός τιμήν καί εἰς ἀνάμνησιν τῶν πεσόντων στή Μάχη τοῦ Κοσόβου τό 1389, πού ἀποτελεῖ τήν κατεξοχήν σερβική ἐθνική ἑορτή.
Τό βραβεῖο τοῦ διαγωνισμοῦ αὐτοῦ ἀπονεμήθηκε ἀπό τόν Dragisa Bojović, πρόεδρο τῆς τριμελοῦς κριτικῆς ἐπιτροπῆς στόν εξόριστο Ἐπίσκοπο Ἀρτέμιο, πού βιαίως ἀπεμακρύνθη ἐκ τῆς Ἐπισκοπῆς Ράσκας καί Πριζρένης.
Ἡ εἴδηση μεταδόθηκε ἀκαριαία ἀπό σερβικά καί διεθνῆ μέσα ἐνημέρωσης (ὅπως τό πρακτορεῖο εἰδήσεων Tanjug, www.danas.rs & www.vesti-online.com).

Τό γεγονός αὐτό ἀποτέλεσε ἀφορμή πανηγυρισμῶν γιά τούς παραδοσιακούς πιστούς ἀλλά καί τούς Σέρβους πού ἀγαποῦν τήν Πατρίδα τους καί ἔδωσε τό ἔναυσμα γιά τή συλλογή ὑπογραφῶν ἐκ μέρους τοῦ Σερβικοῦ Ἐθνικοῦ Συμβουλίου Κοσσόβου καί Μετοχίων καί τοῦ Σερβικοῦ Ἐθνικοῦ Συμβουλίου Βορείου Κοσσόβου.
Δι᾿ αὐτῶν τῶν ὑπογραφῶν ζητεῖται ἡ «ἐπείγουσα καί ἄνευ ὅρων ἐπιστροφή τοῦ συνταξιούχου Ἐπισκόπου Ράσκας καί Πριζρένης Ἀρτεμίου σέ ἕνα ἀπό τά μοναστήρια τοῦ Κοσσυφοπεδίου».

Οι φιλοδυτικοί καί φιλοπαπικοί ἀντιλαμβάνονται ὅτι δέν τελειώνει εὔκολα τό «πρόβλημα Ἀρτέμιος».
Ἔτσι, μετά ἀπό διάστημα δύο ἡμερῶν, στίς 26 Ἰουνίου, κατόπιν ἀπειλῶν καί ἀσφυκτικῶν πιέσεων τοῦ Ὑπουργοῦ Θρησκευμάτων καί τοῦ Ὑπουργοῦ Πολιτισμοῦ τῆς Σερβίας, ἀλλά καί κατόπιν ἐκφράσεως τῆς δυσφορίας τοῦ Πατριάρχου Εἰρηναίου, ἐκπρόσωπος τῆς Ἐπιτροπῆς δήλωσε ὅτι ἐσφαλμένως ἀνακοινώθηκε ἀπό τά ΜΜΕ ὅτι τό βραβεῖο ἀπονέμεται στόν Ἐπίσκοπο Ἀρτέμιο… !!



Αὐτήν τή στιγμή περισσότεροι ἀπό τούς μισούς μοναχούς καί μοναχές τοῦ Κοσόβου, ὑπό καθεστώς διωγμοῦ, ἔχουν ἐγκαταλείψει τά Μοναστήρια τους, ἐπειδή ἀκριβῶς δέν ἀποδέχονται τήν ἄδικη καί ἀντικανονική ἀπόφαση τῆς Συνόδου γιά τήν ἀπομάκρυνση τοῦ Ἀρτεμίου, τήν ἐπιβολή τῶν δύο Τοποτηρητῶν καί τήν ἐπιβολή ὅσων ἄλλων δεινῶν διαισθάνονται ὅτι θά ἐπακολουθήσουν…
μάλιστα ἀντιμετωπίζουν καί διώξεις διαφορετικῶν μορφῶν, ὅπως oἱ Ἡγούμενοι Νικόλαος τῆς Μονῆς Μαύρου Ποταμοῦ (Crna Reka) καί Βενέδικτος τῆς Μονῆς τῶν Ἀρχαγγέλων πού ἀντιμετωπίζουν τήν ποινή τῆς καθαιρέσεως, μέ πλούσια κατασκευασμένο κατηγορητήριο (ἀντικανονικές ἐνέργειες, οἰκονομικές ἀτασθαλίες, ἀνυπακοή κλπ).


Ο πατήρ Συμεών Βιλόφσκι συλλαμβάνεται στην Ελλάδα

ὁ στενότερος συνεργάτης τοῦ Σεβασμιωτάτου Ἀρτεμίου, ὁ ἄνθρωπος ἐκεῖνος πού τόν στήριξε στίς θεολογικές ἀντιπαραθέσεις του μέ μερίδα Ἱεραρχῶν τῆς Σερβικῆς Ἐκκλησίας, ἀλλά καί ἐκεῖνος πού ἀγωνίστηκε ἀντάξια δίπλα του ὑπέρ τῶν ἐθνικῶν δικαίων τῆς Σερβίας στό Κόσοβο, δέχθηκε ἕως τώρα τά περισσότερα πυρά.
Αὐτή τή στιγμή βρίσκεται κρατούμενος σέ ἑλληνικές φυλακές, κατηγορούμενος μέ ἀνυπόστατες κατηγορίες, καί κινδυνεύει, σέ περίπτωση πού οἱ ἑλληνικές ἀρχές ἐνδώσουν στίς ἄδικες ἀπαιτήσεις τῶν ἀντιστοίχων σερβικῶν γιά ἔκδοση στή Σερβία, νά καταδικαστεῖ σέ κάθειρξη πολλῶν ἐτῶν, ἀφοῦ, ὅπως δείχνουν τά πράγματα, δέν πρόκειται νά τύχει δίκαιης δίκης στήν Πατρίδα του.


Από το romfea.gr μπορείτε να διαβάσετε την απολογία του π. Συμεών στο romfea.gr:
Η απολογία του πατρός Συμεών μέρος 1ο
Η απολογία του πατρός Συμεών μέρος 2ο (από το romfea.gr)



Οι εντολές της Ε.Ε. για αναγνώριση του Κοσόβου
Η είδηση από την Καθημερινή (18-2-2010) αναγγέλλει την επίσκεψη της Ύπατης εκπροσώπου της Ε.Ε. για θέματα εξωτερικής πολιτικής Κάθρην Άστον στην Σερβία (πήγε και στο Κόσσοβο) - στην ουσία δείχνει τις κινήσεις της Ε.Ε. για νέες πιέσεις προς την αναγνώριση της ανεξαρτησίας του Κοσσυφοπεδίου, που ξεκίνησαν αμέσως μετά από την απομάκρυνση του Επισκόπου Αρτεμίου.......
Άλλη είδηση (20-2-2010), μετά την επίσκεψη της Κάθρην Άστον, πληροφορεί ότι επισκέφτηκε και τη μονή Ντέτσανη, που την δέχτηκε ο βοηθός Επίσκοπος Θεοδόσιος Σίμπαλιτς μαζί με τον Σάββα Γιάνιτς.
Το μήνυμα της Κάθρην Άστον ήταν: ο δρόμος προς τη ΕΕ για τη Σερβία περνάει από τη αναγνώριση της ανεξαρτησίας του Κοσσυφοπεδίου.
Ουσιαστικά πρόκειται για ήπια και σταδιακή αναγνώριση του ανεξάρτητου Κοσσόβου εκ μέρους όχι μόνο της πολιτικής αλλά και της θρησκευτικής ηγεσίας της Σερβίας.
Στις ενέργειες που δρομολογούν την ήπια αναγνώριση εκ μέρους και των δύο ηγεσιών αντέδρασε σθεναρά ο Σεβασμιώτατος Αρτέμιος, και δια τούτο ήταν κοινός στόχος η απομάκρυνση του.
Ο ρόλος του Σάββα Γιάνιτς, από τη μονή Ντέτσανι, είναι πολύ μεγάλος σ΄όλα τα γεγονότα στην Μητρόπολη Ράσκας-Πρίζρενης τα τελευταία χρόνια. Είναι ακούραστος στον αγώνα κατά του Επισκόπου Αρτεμίου, με πολλές μηχανορραφίες που πλέκει και συκοφαντίες και ψέματα που διασπείρει όχι μόνο στην Μητρόπολη αλλά και σ΄ όλη την Σερβία και στους Σέρβους που ζούνε στην Διασπορά





Εὐχόμαστε στόν λαοφιλή καί ὁμολογητή Σεβασμιώτατο Ἀρτέμιο,
τόν προδομένο σερβικό λαό τοῦ Κοσυφοπεδίου,
τούς ἐξόριστους μοναχούς καί μοναχές,
καλή ὑπομονή στόν Γολγοθᾶ πού βιώνουν. Οἱ προσευχές μας εἶναι πάντοτε κοντά τους.
Καλή Ἀνάσταση.


Aπό την εφημεριδα της Θρακης «ΑΝΤΙΦΩΝΗΤΗΣ»

Τις δηλώσεις του επισκόπου Αρτεμίου στην εφημερίδα Αντιφωνητής Θράκης μπορείτε να διαβάσετε εδώ.


Επιλέξαμε ένα βίντεο με αποσπάσματα ομιλίας του ασυμβίβαστου υπέργηρου σήμερα Ιεράρχη πρώην Μητροπολίτου Φλωρίνης Αυγουστίνου Καντιώτη.

Βοηθάει πολύ να ακούμε κάπου κάπου την πεντακάθαρη φωνή της αλήθειας.



"Ναι το είπε ο Χριστός, όσοι είναι του καθήκοντος και της παρρησίας, το είπε ο Χριστός, "Εν τω κόσμω θλίψιν έξετε, αλλά θαρσείτε, εγώ νενίκησα τον κόσμον". "Δείξετέ μου έναν Άγιο ο οποίος δεν πέρασε μέσα από το καμίνι της θλίψεως και του πόνου" (μητρ. Αυγ.Καντιώτης).



Ακολουθεί
Η ιστορία μιας προδοσίας σε εικόνες
δυστυχώς οι φωτογραφίες δεν τελείωσαν,
θα επανέλθουμε γιατί η ιστορία συνεχίζεται ...
:






από την προσφώνηση του Οικουμενικού Πατριάρχη:
«Αξιότιμοι Μουχτάρ και Δάφνη Κεντ [ο μουσουλμάνος Πρόεδρος της Coca Cola και η σύζυγός του] πoλυαγαπημένοι φίλοι και οικοδεσπότες… Αγαπητοί στον Κύριο.
(...)
Έχω ένα μικρό αναμνηστικό. Μικρό και σπουδαίο. Αναμνηστικό για την Δάφνη και τον Μουχτάρ. Αυτό είναι το Άγιο Κοράνιο. Το ιερό βιβλίο των μουσουλμάνων αδελφών μας». [χειροκροτήματα]

Ο Τοποτηρητής της επισκοπής Ράσκας και Πριζρένης, επίσκοπος Αθανάσιος Γιέβτιτς το Πάσχα 2010 πήγε στην Πριζρένη για να τελέσει τον Εσπερινό της Αγάπης.
Εκεί συναντήθηκε με το Ρωμαιοκαθολικό Επίσκοπο του Κοσόβου Dode Gjergji, Αλβανό το γένος. Στην φωτογραφία βλέπουμε με πόση χαρά αγκαλιάζει τον Dode ο Τοποτηρητής, ντυμένος μάλιστα στο ωμοφόριο και φορώντας τη αρχιερατική Μίτρα

Ο Πατριάρχης Σερβίας Ειρηναίος δέχθηκε σήμερα (02/07/2010) στο παρεκκλήσι του Πατριαρχείου,αντιπροσωπεία Προτεσταντών Παστόρων :


Κροατία, 1998. Τελετή «αγιοποίησης», υπό τον Πάπα Ιωάννη Παύλο τον Β΄, του Καρδινάλιου Alojzije Stepinac, καταδικασθέντος για Εγκλήματα Πολέμου κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο (γενοκτονία 800.000 ορθοδόξων Σέρβων) :
-6

Απόσπασμα από Επιστολή σχετικά με την πρόσφατη επίσκεψη του Πάπα στην Κύπρο:

Όταν οι Λατίνοι ήρθαν στην Κύπρο, δεν καταδίωξαν τους Έλληνες; Δεν έδιωξαν τους επισκόπους τους από τις επισκοπές τους; Τους 13 μοναχούς της Καντάρας ποιος τους σκότωσε μετά από φρικτά βασανιστήρια; Εκεί στο Προεδρικό που σε πήρε ο Χριστόφιας, αν κοίταζες από το παράθυρο, θα έβλεπες την κοίτη του Πεδιαίου, εκεί που έκαψαν οι Λατίνοι τα κορμιά τους. Να σε ρωτήσουμε και για κάτι άλλο, άγιε Πάπα. Στο Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο δεν είναι ο Καρδινάλιος Στέπινατς, που με τη διαταγή του και τις ευλογίες του τότε Πάπα, σφάγηκαν 800 χιλιάδες Σέρβοι ορθόδοξοι; Και το 1988 ανακηρύξατε αυτό το σφαγέα άγιο.

ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ - Σωτήρα Αμμοχώστου http://www.sigmalive.com/simerini/analiseis/other/282172

10 σχόλια:

ΑντιΠαρακμή είπε...

Έγκλειστος στον Κορυδαλλό ο Σέρβος ιερομόναχος Συμεών κατασυκοφαντούμενος από Σέρβους Επισκόπους


Κληρικοί και λαϊκοί θα κατέβουν για συμπαράσταση στον Άρειο Πάγο

που εκδικάζεται η αίτηση «μη εκδόσεώς του» στη Σερβία, την Τρίτη 6/7/2010

http://apotixisi.blogspot.com/2010/07/v-behaviorurldefaultvml-o_05.html#comment-form

Σάββας Παπάκης είπε...

Το Προεδρικό είναι καλό
κι εγώ πολύ το αγαπώ
Πω πω πω πω πω πω πω πω
Με διορίσαν στη στιγμή
Λίγο μετά την εκλογή
Αχ Δημητράκη σ' αγαπώ
κι έβγαλα το χρυσό σκασμό
Πω πω πω πω πω πω πω πω
Και το μωρό της Ροζμαρί
που ο Δημήτρης κυοφορεί
Καλώς να'ρθει, καλώς να'ρθει
Τι κι αν διαφώνησα εγώ
Στο Τότες Τότε με θυμό,
Σήμερα βγάζω το σκασμό
Με χρυσοφόρο διορισμό
Πω πω πω πω πω πω πω πω
Τους bloggers θα τους κυνηγώ
Με το Μαγάριο συνοδό
Δημήτρη πόσο σ' αγαπώ
Πω πω πω πω πω πω πω πω
Αndkand, Πραξούλλα, Μαχητή,
Σας απεχθάνομαι πολύ,
Και όπου να'ναι θα σας ρθω
Μες τα κομπιούτερ σας να δω
Να ανακαλύψουμε εμείς
Ποιοι είστε εσείς, Ποιοι είστε εσείς;
Για του Δημήτρη τη χαρά
Γεια σου Φανφάρα φαφλατά
Κάθετα κι αντινομικά
Και νομικοπολιτικά
Είμαι εγώ ο κουστωδός
Πω πω πω πω πω πω πω πω!
Πω πω πω πω πω πω πω πω
Κικιρίκοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοο!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

1974 είπε...

Μπράβο παιδιά για την πολύ καλή και εμπεριστατωμένη δουλειά.

Μαχητής Θεσσαλονίκης είπε...

Συζητήθηκε στον Άρειο Πάγο η υπόθεση του αγωνιστού Σέρβου αρχιμανδρίτου Συμεών Βιλόβσκι.(σήμερα Τρίτη 6/7/2010).

Ας ευχηθούμε η απόφαση που θα βγει μέχρι την επομένη Τρίτη να ναι ευνοϊκή για να χαρούμε όλοι μας, για να χαρεί η επί γης Εκκλησία, για να χαρούν οι άγγελοι και να πικραθούν οι δαίμονες και να καταπικραθούν και να μετανοήσουν όλοι οι δαιμονάνθρωποι.

Όλο αυτό το διάστημα καλούμεθα ΟΛΟΙ ΜΑΣ να εντείνουμε τις προσευχές μας, να πολιορκήσουμε τον Ουρανό με όλη την δύναμη της καρδιάς μας, για την νίκη των αγωνιζομένων, διωκομένων και εξόριστων Σέρβων πατέρων και αδελφών μας.

Ανταπόκριση από το:
http://apotixisi.blogspot.com/2010/07/blog-post_1988.html#links


επίσης,
Σύμφωνα με το Ιστολόγιο apotixisi ο μοναχός είναι έγκλειστος στον Κορυδαλό (όπως γράψαμε για 2 περίπου μήνες ήταν κρατούμενος σε Αστ. Τμήμα λίγο έξω από τη Θεσσαλονίκη).
Να δούμε πόσα άλλα θα υποφέρουν οι ασυμβίβαστοι Σέρβοι αδερφοί μας του Κοσυφοπεδίου που δεν αποδέχονται τις επιταγές για την αποδοχή της Αλβανοποίησης του Κοσόβου και των Μετοχίων.
Αδέρφια μας Σέρβοι, όσοι δεν αποδεχθήκατε τα σχέδια της νέας τάξης, όσοι βιώνετε τις συκοφαντίες και τις στημένες κατηγορίες,
ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΙΠΛΑ σας.
Το Κόσοβο, το λίκνο του Σέρβικου πολιτισμού ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΑΘΕΙ.

Μαχητής Θεσσαλονίκης είπε...

Σάβα Παπάκη
άπαιχτο το κείμενο!

Τι να απαντήσω τώρα;
Θα χαρούμε να μας επισκεφθείτε;!!!

Μαχητής Θεσσαλονίκης είπε...

Φωτορεπορτάζ από τη δίκη στον Άρειο Πάγο (χωρίς να είμαστε απόλυτα σίγουροι νομίζουμε ότι εμφανίζετε στις φωτογραφίες ανάμεσα σε άλλους μοναχούς και ιερωμένους ο πατήρ Θεόδωρος Ζήσης, καθηγητής Παν/μίου στη Θεολογική ΑΠΘ, ένα ολόψυχο "συγχαρητήρια" γιατί παρά τη μεγάλη του ηλικία βρίσκεται πάντα στις επάλξεις του αγώνα):

Δείτε το φωτορεπορτάζ εδώ:
http://thriskeftika.blogspot.com/2010/07/blog-post_269.html

Ανώνυμος είπε...

Μήπως παραείσαστε σίγουροι για κάποια πράγματα με αποτέλεσμα να παρασύρεστε σε λάθος κρίσεις; Παράδειγμα ο επίσκοπος Αθανάσιος ο οποίος γνωρίζω καλά ότι μόνος αυτός έχει αποχωρήσει από πανηγυρικό συλλείτουργο, σε ορθόδοξη εκκλησία -ενώ ήταν ήδη ντυμένος-, επειδή αντελήφθη ότι προσήλθε να συμμετάσχη και ετερόδοξος. Σιωπηρά βεβαίως, αφού υπήρχαν τότε, εκεί, άλλοι αρμοδιότεροι να επιληφθούν.
Είναι από τα ποιό αστείους ισχυρισμούς, γι αυτούς που γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα στην εκκλησία της Σερβίας, να λέει κανείς τον Αθανάσιο Γιέφτιτς οικουμενιστή, φιλενωτικό, φιλοδυτικό κ.τλπ.!

Ανώνυμος είπε...

Κι αυτά προς ενημέρωσιν όσων θέλουν πραγματικά να γνωρίζουν:
http://www.romfea.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=7806%3A2011-04-13-08-29-18&catid=13

Μαχητής Θεσσαλονίκης είπε...

σε βεβαιώνουμε ότι πριν γράψουμε κάτι το έχουμε ψάξει πολύ καλά..

δες κατ αρχάς εδώ:
http://www.augoustinos-kantiotis.gr/?p=19042

Μαχητής Θεσσαλονίκης είπε...

κ για να μην ψάχνεις πολύ,
ρίξε μια ματιά και εδώ:

http://www.augoustinos-kantiotis.gr/?p=12137


Δυστυχώς φίλε μου
πολλοί αλλάζουν..
δυστυχώς..