Τρίτη 6 Ιουλίου 2010

Ο Ξενής ενώνει τα κόμματα! Νέα (πολιτική) τροπή παίρνει η υπόθεση του «Christofias Watch».


Τα κόμματα στην Κύπρο δύσκολα συμφωνούν σε κάτι. Στην υπόθεση πολιτικής δίωξης του δικηγόρου Ξενή Ξενοφώντος όμως συμφώνησαν!
21 πολιτικοί από ΟΛΑ τα ΕΛΛΗΝΟκυπριακά κόμματα (πλην φυσικά του ΑΚΕΛ) συνέταξαν ανακοίνωση καταδικάζοντας την πολιτική που ακολούθησε η κυβέρνηση και η εισαγγελία στην υπόθεση «Christofias Watch».

Την ανακοίνωση συν-υπoγράφουν ανώτατα στελέχη και βουλευτές του ΔΗΣΥ, του ΔΗΚΟ, της ΕΔΕΚ, του ΕΥΡΩΚΟ και των Οικολόγων. Μαζί τους συνετάχθησαν ακόμα και πρώην (και νυν διαγραμμένοι) ΑΚΕΛικοί βουλευτές.

Από το επίσημο ΑΚΕΛ και την Κυβέρνηση, άκρα του τάφου σιωπή…
Διαφωνούν άραγε με όλο τον πολιτικό κόσμο; Έχουν έρθει άραγε σε ρήξη με την κοινή γνώμη; (τα συμπεράσματα δικά σας).

Η ανακοίνωση όπως μας στάλθηκε:ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Με μεγάλη ανησυχία παρακολουθούμε την υπόθεση του δικηγόρου Ξενή Ξενοφώντος η οποία ακόμη εκκρεμεί.

Εμείς, των οποίων τα ονόματα αναφέρονται πιο κάτω, καταδικάζουμε ανεπιφύλακτα την αντισυνταγματική παρακολούθηση των επικοινωνιών του κ Ξενοφώντος, την πρωϊνή επιδρομική ενέργεια εναντίον του, την κατάσχεση και κατακράτηση των προσωπικών υπολογιστών αυτού και της συζύγου του και την επαπειλούμενη ποινική του δίωξη. Και όλα αυτά να συμβαίνουν διότι φέρεται διαχειριστής ιστοσελίδας όπου αναρτήθηκε, χωρίς την παρέμβαση, έγκριση ή γνώση του διαχειριστή, ηθικά καταδικαστέο σχόλιο αγνώστου τρίτου προσώπου.

Παρά το γεγονός ότι καθημερινά καταγράφονται τέτοιου είδους σχόλια στο διαδίκτυο από χιλιάδες άτομα, παρά το γεγονός ότι το περιβάλλον του διαδικτύου είναι ιδιάζον και χαρακτηρίζεται από ευρεία ελευθερία έκφρασης, παρά το γεγονός ότι εξαρχής αναγνωρίστηκε ότι ο κ. Ξενοφώντος δεν συνέταξε το σχετικό σχόλιο, παρά το γεγονός ότι ο ίδιος ο Γενικός Εισαγγελέας σε δημόσια παρέμβαση είπε ότι τα γεγονότα δεν τεκμηριώνουν ποινικό αδίκημα, παρόλα αυτά λοιπόν,η υπόθεση παραμένει ανοικτή και η δίωξη επικρέμαται πάνω από το κεφάλι του κ. Ξενοφώντος.

Αξιοσημείωτο δε, είναι ότι η Κυπριακή Αστυνομία, δεν αναζήτησε να βρει το συντάκτη του επίμαχου σχολίου, αλλά χρησιμοποίησε ως πρόφαση το σχόλιο, για να ανακαλύψει ποιοι είναι οι διαχειριστές του ιστολογίου christofias-watch.

Υπό το φως των πιο πάνω είναι σαφές ότι η δίωξη έχει πολιτικό χαρακτήρα και ότι δεν είναι άσχετη με το γεγονός ότι η ιστοσελίδα christofias-watch όπου δημοσιεύτηκε το σχόλιο ασκεί έντονη κριτική στα πεπραγμένα της κυβέρνησης και του προέδρου της Δημοκρατίας.

Καλούμε την κυβέρνηση να σεβαστεί την αντίθετη άποψη.

Καλούμε την κυβέρνηση να σεβαστεί τον χώρο του διαδικτύου και να αναγνωρίσει ότι η αστυνόμευση του επηρεάζει δυσμενώς την άσκηση της Δημοκρατίας.

Καλούμε την κυβέρνηση να εγκαταλείψει μεθόδους που τείνουν να τρομοκρατήσουν και να υπονομεύσουν την ελευθερία της έκφρασης.

Καλούμε στον άμεσο τερματισμό των ποινικών διαδικασιών εναντίον του κ. Ξενοφώντος σύμφωνα και με τα λεχθέντα του ίδιου του Γενικού Εισαγγελέα.

Καλούμε την κυβέρνηση να προτάξει δημοκρατικές αρχές και όχι πολιτικά συμφέροντα και σκοπιμότητες.


06/07/2010
Την ανακοίνωση υιοθετούν οι πιο κάτω:
(Κατ’ αλφαβητική σειρά με βάση το επώνυμο)


Άγις Αγαπίου

Ρίκκος Ερωτοκρίτου

Κωστής Ευσταθίου

Ελένη Θεοχάρους

Ουράνιος Ιωαννίδης

Κυριάκος Κενεβέζος

Γιώργος Κολοκασίδης

Ζαχαρίας Κουλίας

Γιώργος Λιλλήκας

Βάσος Λυσσαρίδης

Κούλλης Μαυρονικόλας

Αβέρωφ Νεοφύτου

Γιαννάκης Ομήρου

Ιωάννα Παναγιώτου

Δημήτρης Παπαδάκης

Νικόλας Παπαδόπουλος

Ντίνος Πασπαλίδης

Γιώργος Περδίκης

Δημήτρης Συλλούρης

Χρίστος Τριανταφυλλίδης

Δώρος Χριστοδουλίδης


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

- Είμαστε όλοι Ξενήδες κ. Εισαγγελέα!

- Τι ακριβώς επιδιώκει ο Μακάριος Δουσιώτης και οι γύρω απ’ αυτόν στην υπόθεση του «Christofias Watch»;

- - Πού είναι η ALERT, οέο;;;;;;;

- Μανία καταδίωξης ή σχεδιασμένη προσπάθεια δημιουργίας κλίματος τρομοκρατίας και φίμωσης; (με αφορμή την υπόθεση «Christofias-Watch»)

- ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΤΟΥ 21ου ΑΙΩΝΑ!! ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΕ ΤΩΡΑ!!!

- Bloggers θέλουν την φυσική εξόντωση του Χριστόφια ή το αντίστροφο;

Δεν υπάρχουν σχόλια: