Πέμπτη 8 Ιουλίου 2010

Προκλητικές διοργανώσεις στο ΨΕΥΔΟκράτος! Διαμαρτυρηθείτε ψηφίζοντας!


1. Διαμαρτυρία ενάντια στην διοργάνωση σεμιναρίου στο ψευτο-πανεπιστήμιο «Ανατολικής Μεσογείου»  από την ΙΕΕΕ.
PDF Copy for download Click here

Το δέκατο Μεσογειακό Συμπόσιο για μικροκύματα (Mediterranean Microwave
Symposium) έχει ορισθεί να λάβει χώρα στο ψευτοπανεπιστήμιο, ούτω λεγόμενο «Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Μέσης Ανατολής» στα  κατεχόμενα μεταξύ 25 και 27 Αυγούστου 2010.

Η οργάνωση CANA (Cyprus Action Network of America) έχει ήδη κινητοποιηθεί και εκδόσει ανακοίνωση για κοινοποιήσεις προς το διεθνούς φήμης Ινστιτούτο ΙΕΕΕ (Institute of Electrical and Electronics Engineers) που είναι μεταξύ των κυρίων διοργανωτών, και που εδρεύει στην Νέα Υόρκη με γραφεία στην Ουάσιγκτον και αλλού ανα τον κόσμο, με στόχο την ακύρωση του  σεμιναρίου που θα λάβει χώρα στη κατεχόμενη Κύπρο τον ερχόμενο Αύγουστο 2010.
Συνδιοργανωτές είναι, εκτός των τουρκικών οργανώσεων και άλλων και  η European Microwave Association (www.mms.ncc.metu.edu.tr/).

Το θέμα αυτό γνωστοποιήθηκε χάρη στην καταγγελία του Ελληνοκύπριου διαπρέποντος καθηγητή του Πανεπιστημίου Θράκης, στη Ξάνθη,  κ. Γεώργιου Κυριάκου, ο οποίος ως μέλος του Ινστιτούτου αυτού, όταν έμαθε το τόπο διεξαγωγής του Συμποσίου,  διαμαρτυρήθηκε και απέσυρε την συμμετοχή του στο σεμινάριο.
«Καθώς γεννήθηκα και μεγάλωσα στην κατεχόμενη από το 1974 περιοχή και που αναγκαστήκαμε να ξεριζωθούμε πρόσφυγες 200,000 και ταυτόχρονα είδαμε το πρόσωπο των βαρβάρων, να βιάζουν και να καταστρέφουν τα πάντα, ικετεύω όλους σας όσοι θα λάβετε μέρος στο συνέδριο αυτό να πάτε και να δείτε τις λεηλατημένες εκκλησίες και κοιμητήρια μας» έγραψε ο κ. Κυριάκου και πρόσθεσε ότι διαμαρτύρεται έντονα για την λανθασμένη απόφαση του Ινστιτούτου και πως ο ίδιος δεν μπορεί να λάβει μέρος όταν ο τόπος που θα γίνει το συμπόσιο είναι ο τόπος που γεννήθηκε και ο οποίος βρίσκεται κάτω από στρατιωτική κατοχή.

Στην συνέχεια και μόλις λήφθηκε το ηλεκτρονικό μήνυμα (από την Αθήνα) από τον καθηγητή κ. Ευριπίδη Μπίλλη, με την διαμαρτυρία του κ. Κυριάκου κοινοποιήθηκε το θέμα σε όλους τους Ελληνοκύπριους ευρωβουλευτές αλλά και στην οργάνωση Cyprus Action Network of America, η οποία προέβη σε ανακοίνωση γνωστοποιώντας το ζήτημα ευρύτερα.
΄Ηδη το προσφυγικό σωματείο στην Κύπρο "Αδούλωτη Κερύνεια" καθώς και η «Κίνηση για Ελευθερία και Δικαιοσύνη στην Κύπρο» έστειλαν τις δικές τους διαμαρτυρίες προς τους διοργανωτές, ενώ χάρη στην ενημέρωση από την οργάνωση Cyprus Action Network of America ξεκίνησαν να στέλλονται επώνυμες διαμαρτυρίες από΄Ελληνες και Ελληνοκύπριους Απόδημους, από Αμερική, Αυστραλία (μέλη του Ινστιτούτου και μη) που αντέδρασαν και αυτοί μόλις ενημερώθηκαν για το γεγονός.
Το ψευτοπανεπιστήμιο («Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Μέσης Ανατολής») όπως παρουσιάζεται στην ιστοσελίδα που διαφημίζει το επικείμενο συμπόσιο, βρίσκεται στην περιοχή της κατεχόμενης Μόρφου.

Να σημειωθεί ότι πάρα πολλοί  Ελλαδίτες και Ελληνοκύπριοι επαγγελματίες εντός και εκτός Ελλάδας και Κύπρου, αλλά και εταιρείες, καθώς μας λένε οι πληροφορίες μας, είναι μέλη αυτού του διεθνούς φήμης Ινστιτούτου (ΙΕΕΕ που είναι ο κύριος διοργανωτής)  γι΄αυτό η δική τους ειδικά (ως μέλη) αντίδραση θεωρείται τόσο ως αναγκαία όσο και σημαντική προς ενημέρωση της ηγεσίας του Ινστιτούτου ότι το σεμινάριο τους διοργανώνεται σε κατεχόμενη από τους Τούρκους περιοχή της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Για όσους δεν έχουν τα στοιχεία ή δεν γνωρίζουν πως και πού να απευθύνουν τις διαμαρτυρίες τους μπορούν κάλλιστα να ανοίξουν τις ιστοσελίδες
α) της Cyprus Action Network of America http://cyprusactionnetwork.org/microwave_protest_ieee
που ξεκίνησε την διαφώτιση και την διαμαρτυρία ενάντια στην διοργάνωση του συμποσίου αυτού στα κατεχόμενα, και
β) την ιστοσελίδα Εμπροσθοφύλακας στο www.efylakas.com και θα βρούν όλες τις αναγκαίες πληροφορίες.

Υ.Γ. Νεότερες πληροφορίες λένε ότι η ΙΕΕΕ διατηρεί γραφείο και στην Λευκωσία
(ελεύθερη) και οτι θα προέβαινε και αυτό σε διαμαρτυρία.


Απευθύνετε τις διαμαρτυρίες ας στον πρόεδρο του Ινστιτούτου:
To:  Mr. Pedro Ray, IEEE President and CEO Institute of Electrical and Electronics Engineers
IEEE-USA
2001 L Street, NW. Suite 700
Washington, DC 20036-4910 USA
Phone: +1 202 785 0017
Fax: +1 202 785 0835

Για περισσότερες πληροφορίες στα αγγλικά στην ιστοσελίδα:

2. ΑΝΤ 1 - ΠΡΟΒΑΛΛΕΙ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΕΡΓΟ ΠΟΥ ΠΡΟΩΘΕΙ ΤΟ ΨΕΥΤΟΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Εν τω μεταξύ συμπατριώτισσα μας από την Αθήνα, μετά την ενημέρωση που έτυχε από την κοινοποίηση της Cyprus Action Network of America, ΠΡΟΣΕΞΕ (και μας
ενημέρωσε) ότι ο τηλεοπτικός σταθμός ΑΝΤ 1 προβάλλει ένα τουρκικό πρόγραμμα στα πλαίσια του οποίου γίνεται αναφορά στο ψευτοπανεπιστήμιο στην κατεχόμενη Μόρφου δίχως να εξηγείται ότι αυτό βρίσκεται στην κατεχόμενη Κύπρο με αποτέλεσμα να προβάλλεται η Κύπρος ως τουρκική!
Ως αποτέλεσμα τούτου, η είδηση στάλθηκε σε όλους τους Έλληνες βουλευτές και ζητήθηκε από τον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ 1 να λάβει τις ευθύνες του.

Η επιστολή προς όλους τους ΄Ελληνες Βουλευτές από τον καθηγητή κ. Ε. Μπίλλη είχε ως εξής:

Αξιότιμοι Κύριοι Βουλευτές,
Είναι δυνατόν η χώρα μας να είναι ξέφραγο αμπέλι της τουρκικής προπαγάνδας που αφήνει την εντύπωση σε απληροφόρητους συμπατριώτες μας ότι η Κύπρος είναι τουρκική και να προβάλλεται το ψευτοπανεπιστήμιο της κατεχόμενης Κύπρου,  ως «πανεπιστήμιο στην Κύπρο». Σχετικά σας ενημερώνω ότι σύσσωμη η διεθνής ελληνική πανεπιστημιακή κοινότητα αγωνίζεται να ματαιώσει συνέδριο του ΙΕΕΕ σε αυτό που η τηλεόραση του ΑΝΤ1 προβάλλει ως πανεπιστήμιο Κύπρου.

Με εκτίμηση
Ευριπίδης Μπίλλης
Τ. Επίκουρος Καθηγητής ΕΜΠ  14.6.2010

Η επιστολή/κοινοποίηση προς ΑΝΤ 1

Αγαπητέ κ. Παπαδάκη,
Δεν νομίζετε ότι είναι ντροπή για τον σταθμό σας;; Συνημμένα σχετικό για το σίριαλ του σταθμού σας. Παρακαλώ αν δεν έχετε αρμοδιότητα, διαβιβάστε το όπου πρέπει.
Ευριπίδης Μπίλλης
Τ. Επίκουρος Καθηγητής ΕΜΠ  13.6.2010

Η ενημέρωση από την συμπατριώτισσα μας είχε ως εξής:

~.Νομίζω ότι εδώ καί 2 εβδομάδες, προβάλλεται καθημερινώς, πλήν Σ/Κ, από 9μμ έως 11μμ, από τόν τηλεοπτικόν ΑΝΤ1' πιθανόν δέ νά είναι δυνατή η παρακολούθηση τήν επομένη καί από τήν διαδικτυακή διεύθυνσι τού σταθμού http://webtv.antenna.gr/webtv/ , όπως γίνεται μέ άλλες σειρές του.
Ονομάζεται «Χίλιες καί μία νύκτες», είναι τουρκικής παραγωγής καί μέ Τούρκους ηθοποιούς, διαδραματίζεται στήν Κωνσταντινούπολη, καί δέν υπάρχει ενδιάμεση ΕΛΛΗΝΙΚΗ εταιρεία διαχειρίσεως-προωθήσεως τής σειράς!
Είμαι πεπεισμένη ότι η μετάφραση στά ελληνικά έχει γίνει από άτομο τουρκικής καταγωγής, γνώστη τής ελληνικής, όπερ οι υπότιτλοι μαρτυρούν' τό πιό πιθανόν δέ, ο υποτιτλισμός νά έγινε στήν Τουρκία.

Διότι, μολονότι τά δικά μας παιδιά δέν γνωρίζουν επαρκώς τήν ελληνική -γνωστή η λεξιπενία τους-, η χρήση τού έλληνος λόγου τούς είναι ενστικτώδης, σέ μένα δέ ήταν σαφής η διαφορά. Σέ τούτη τήν κρίση,  μπορείτε νά προσθέσετε ότι ουδείς Έλλην θά έβαζε ως υποτιτλισμό τήν καταγωγή Τουρκάλας από τό σκέτο «Κύπρος». καί μέ πατέρα καθηγητή στό άγνωστο γιά Έλληνα «Παν/μιον Ανατ.
Μεσογείου»!!!
Η πρωταγωνίστρια ονομάζεται Σεχραζάτ (;) από τό ομώνυμο μέ τήν σειρά παραμύθι -δέν θυμάμαι κάν νά έχω διαβάσει.

Μεθ' υπολήψεως ......» 10.6.2010
3. Η Jennifer Lopez ΠΡΟΚΑΛΕΙ, στην επέτειο της ΕΙΣΒΟΛΗΣ μάλιστα!!!


Η Jennifer Lopez είναι μια διάσημη τραγουδίστρια από τη Λατινική Αμερική, η οποία έχει υποστηρίξει χρηματικά την εκστρατεία της Διεθνούς Αμνηστίας για τις δολοφονηθείσες γυναίκες στο Μεξικό (υπολογίζεται ότι έχουν δολοφονηθεί  350 νέες γυναίκες από το 1993) και επίσης έχει συνεισφέρει υπέρ των παιδιών – θυμάτων του τυφώνα Κατρίνα.
Εμβρόντητοι ωστόσο, μείναμε όλοι, όταν η Jennifer αποφάσισε να παρευρεθεί στα εγκαίνια του υπερπολυτελούς ξενοδοχείου - καζίνο, «Cratos Premium Hotel», στη Βόρεια Κύπρο, μαζί με τον σύζυγό της Mark Anthony και τα δίδυμα παιδιά τους, όπου σκοπεύει να γιορτάσει και τα γενέθλιά της. Ας σημειωθεί εδώ ότι το εν λόγω ξενοδοχείο, που ανεγέρθη από την τουρκική κατασκευαστική εταιρεία Bozgroup, κόστισε 220 εκατομμύρια δολάρια και αποτελεί την μεγαλύτερη τουριστική επένδυση στην περιοχή. Βρίσκεται στην περιοχή της Κερύνειας και διαθέτει 10 βασιλικές σουίτες, 410 premium δωμάτια, τα μισά εκ των οποίων είναι σουίτες,  14 αίθουσες συνεδριάσεων, έναν μεγάλο χώρο εκδηλώσεων και 14 εστιατόρια. Με μία διαφορά όμως: Η συγκεκριμένη περιοχή είναι κλεμμένη και ως εκ τούτου παράνομο είναι και ο,τιδήποτε κτίζεται σ΄αυτήν.
Γιατί ολόκληρο το ψευδοκράτος της Βόρειας Κύπρου, που αποτελεί το 37% του νησιού, κυρία Lopez, είναι Κατεχόμενο από τουρκικό στρατό από το 1974, οπότε και η Κύπρος βάφτηκε στο αίμα, 5.000 Κύπριοι – κυρίως άμαχοι – σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια της τουρκικής επιχείρησης, πάνω από 800 γυναίκες βιάσθηκαν, 1620 άτομα περίπου αγνοούνται ακόμα, ενώ στις 200.000 ανέρχονται οι πρόσφυγες, που εκδιώχθηκαν από τις εστίες τους και έχασαν τις περιουσίες τους, επειδή έτσι αποφάσισε η τότε κυβέρνηση εγκληματιών της Τουρκίας και κανείς δεν την εμπόδισε.
Και το χειρότερο: Τριάντα έξι χρόνια μετά, ο τουρκικός στρατός κατοχής εξακολουθεί να υπάρχει στο νησί της Αφροδίτης, απάντηση για τους αγνοούμενους δεν έχει ακόμα δοθεί, οι νόμιμοι κάτοικοι της περιοχής εξακολουθούν να είναι αποκλεισμένοι από τα σπίτια τους και στερημένοι από τις περιουσίες τους, ενώ η Τουρκία – η οποία μάλιστα φιλοδοξεί να γίνει μέλος της ευρωπαϊκής οικογένειας -  κατά την προσφιλή τακτική της, έχει εγκαταστήσει στα Κατεχόμενα 160.000 εποίκους από τα βάθη της Ανατολής, προσπαθώντας να παγιώσει τις εγκληματικές της ενέργειες.
Διαβάστε αναλυτικά στο palmografos.com

Γίνετε μέλη της ομάδας διαμαρτυρίας στο Facebook!!
http://www.facebook.com/pages/AGAINST-JENNIFER-LOPEZ-PERFORMING-IN-OCCUPIED-CYPRUS/129154837124167

Ε ΟΧΙ ΡΕ ΚΟΥΜΠΑΡΕ!! ΔΕ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ!!!!

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Απορώ πώς νομίζετε ότι με το facebook(?!?) ή με τα γράμματα τζιαι τα φαξ μπορεί να γίνει κάτι. Τη στιγμή που έσιετε ινδάλματα που εφκήκαν στους δρόμους ή εδώκαν τζιαι την ζωήν τους για να διαμαρτυρηθούν για τούτα, εσείς διαμαρτύρεστε που τον καναπέ. Δείχνετε τζιαι σεις ότι εππέσετε θύμα της Νέας Τάξης, υποστηρίζοντας τις διαμαρτυρίες μέσα που το...facebook, την στιγμή που κράζετε τη Νέα Τάξη. Η Νέα Τάξη σας θέλει άπραγους τζιαι αδύναμους. Τζιαι το facebook δεν θεωρείται πράξη, τζιαι δεν έσιει οποιαδήποτε δύναμη στο Κοινό.
Οι αγώνες κερδίζονται στους δρόμους.

Ίδας είπε...

@doukaton
Και όμως! Το διαδίκτυο (ναι, και το facebook) και οι διαμαρτυρώμενοι ένεργοί πολίτες, έκαναν τη δουλειά τους! ΕΚΑΝΑΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ (ΔΥΣΤΥΧΩΣ) ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΑΣ! Η συναυλία ματαιώθηκε!

@Πραξούλλα,
Όχι, δεν τους πέρασε ούτε αυτή τη φορά!